1663
-
tpM #223 Hát nem is tudom... itt az ArmA ami még jó bugos, (tehát lehetne egy kieg ami a motort is feldobja) + még a game2-n is dolgoznak tehát nem kéne még egy projektet elkezdeni. (~40fős a BIS) -
#222 vagy OFP NDS? (Nintendo DS egy handheld konzol) -
tpM #221 Hmm de mondjuk a Game2-t bejelentették már régebben tehát az se lehet annyira brand new... viszont ArmA: Resistance :D -
#220 "and brand new project from Bohemia Interactive."
Reméljük, hogy azaz "and" nem elírás és nem ezt akarták írni, hogy
" Fish Fillets (NDS) a brand new project from Bohemia Interactive." -
tpM #219 "IDEA Games is participating on this year Games Convention in Leipzig Germany from 22nd to 25th of August.
At our booth H74 following games will be presented to the public: ArmA: Queens Gambit (PC), Fish Fillets (NDS) and brand new project from Bohemia Interactive."
Game2? :) -
#218 Az Armed Assault kijött végülis.
Talán majd összeszedi magát a Codemasters is... bár szerintem képtelenek lesznek egy Armed Assaulthoz hasonló játékot összerittyenteni:)
Én inkább várom addig is a Game 2-t:) -
virs lee #217 Már mióta húzzák ezt is. Egyáltalán lesz ebből valaha játék, vagy Duke Forever 2? ^^ -
#216 Ehhez képest semmit sem tudtunk meg az OFP2-ről :P -
#215 Electronic Entertainment Expo
A Nagy kiadók itt szoták bejelenteni a nagy durranásaikat meg bemutatni új trailereket új címeket újdonságokat. Bár sokkal kisebb show manapság mint korábban volt. Újabban inkább technology demonstrationöket tartanak és nagy bemutatókat (rég várt játékok első ingame jeleneteit meg egyéb apróságokat)
Általában pár napos esemény. -
#214 Mijaza e3? -
#213 Games for MS Windows felhozatal @ Hardwired
• “Operation Flashpoint™ 2” (Codemasters)
Hmmm... -
#212 -
#211 "A sajtótájékoztatón bemutattak egy renderelt átvezetőt, amelyben kemény stílusban ábrázolt tankok látszottak, amint nagy hatótávú rakéták semmisíti meg őket"
Egy prerenderelt átvezető.... NA ha nem merik megmutatni az Egnine-t akkor már félek... Szerintem kb semmi nem maradt meg az eredeti OFP-ből. -
#210 Hardwired
"Jövőre érkezik az ultrarealisztikus katonai szimulátor második része. Állítólag hatalmas kiterjedésű harcok várhatóak, amely fícsőr egyedülálló az iparban. A Codemasters már két éve fejleszti az AI rendszert, hogy a legélethűbb szimulációt prezentálhassák. A sajtótájékoztatón bemutattak egy renderelt átvezetőt, amelyben kemény stílusban ábrázolt tankok látszottak, amint nagy hatótávú rakéták semmisíti meg őket. A masszív méretű csatákat természetesen online is tálalni kívánják." -
Thanatos #209 majdö -
Cefre #208 Hello a gamet mikor adják ki? -
#207 Na?? -
neuro #206 pf -
neuro #205 grrrr
-
#204 Majd a következő századfordulón, hiszen 2145-re ígérik a game2-t :D -
#203 Most, hogy az Arma kijött van valami új hír a Game2-ről? -
Zseblovag #202 Így van, meglátjuk..... -
#201 Hiszem, ha látom. -
#200 Hűha ez durván hangzik :) -
#199 Egy kis érdekesség, VBS2 preview:
(képek publikálása még mindig nem engedélyezett, sajnos)
Egyet biztosra mondhatok:
VBS2=Game 2 motor, ez már tuti
Láttam az alfa demót mozgás közben, a fejlesztett fizikával.
Minden egyes tárgyat mozgatni lehet a'la Half-life 2.
A bemutatóban a katona különféle dolgokra lőtt, székekre, asztalokra, gumikra, és azok valóságosnak megfelelően viselkedtek erre.
A rombolható épületek is be lettek mutatva, és nagyon meggyőzően néztek ki már, de még van min dolgozni a végleges megjelenés elött.
A korábban bejelentett szerepjáték-része a Játék 2-nek látható volt, de biztos, hogy ez belekerül a VBS2-be, ha kész lesz.
A katona képes "használni" a tárgyakat és az NPC-ket. Úgy tünt, hogy minden tárgynak van egy bizonyos tömege. A demóban a katona odasétált az asztalhoz, ránézett a papírra, mire egy tárgylista (inventory) jelent meg, ami tartalmazta az adott tárgy részleteivel (mi van a papírra írva) illetve tömegét is! Úgy tünik mindennek van tömege, és ha túl sokat cipelsz, akkor rövid idő alatt el fogsz fáradni.
Láthattunk egy NPC-vel való párbeszédet is, mégha csak kezdetleges formában is volt. Egyszerű "Helló", "Goodbye", "Mennyi az idő", "Merre jártál", "Merre mész", "Mit láttál", stb...
A fejlesztett fény/árnyék megoldás az általam látott legjobbak közé tartozik. A demóban egy erdőben mászkált a katona, ami tele volt mozgó, hajladozó fákkal és aljnövényzettel, és a napfény a fák lobjain keresztül szűrődött át.
Valós idejű 3D editor is lesz, és nagyon meggyőző volt látni működés közben.
Az Instructor Interface miatt csak azt kell elképzelned, mintha a 2D-s editor használnád, de minden 3D-s objektumként látható, és helyezhető el, legyen az tárgy vagy NPC.
A sziget "folyamatos töltése" (valaki fordítsa már le nekem normálisan a "streaming"-et, nem tudok rá megfelelő, frappáns szót... - Cifu) nagyszerűen működik. A látótávolság hihetettlen és nagyon simán ment 10 000 méteren (!!!), igaz ez egy lakatlan sziget volt 82x82km-es műholdkép alapján.
A nagyobb felbontású textúrák is megjelentek, és ahogy egyre közelebb mész valamihez, egyre jobb minőségű textúrák kerülnek rá.
A nagy kérdés persze még mindig megválaszolatlan maradt...
Elérhető lesz-e a VBS2-ő a nagyközönség számára is, és ha igen, milyen áron?
Döntés még nincs, de a VBS2 béta két hónapon belül kikerül a kiválaszottt katonai erők számára.
Abból, amit láttam az ArmA-ból, ez minket, szimulátor rajongókat elszórakoztat egy ideig, de én szeretnék majd egy továbblépést a VBS2-re valamikor a közeljövőben majd. Gyakorlatilag az ArmA továbbra is csak egy játék, míg a VBS2 egy valódi szimulátor.
Csak remélhetem, hogy David, vagyis Seventh majd több kérdést is meg fog tudni válaszolni hamarosan...
Elemzés:
Mi az, ami biztos: a Game2 motorja nem is áll olyan rosszul. Ugyanakkor még sok munka van vele valószinüleg. A tömeg számolása igéretesnek tűnik, és a teljesen szabadon mozgatható tárgyak is jónak tünnek (gondolom nem csak nekem jutott már eszembe, hogy a lőszeres ládákat jó lenne felrakni a teherautó platójára, hogy később mér utánpótlást vehessek belőle magamhoz...). A nagy terep és az extrém látótáv igéretes, kiváncsi leszek valóban ennyire meggyőző lesz-e, ha végre már a kezünkben foghatjuk.
Viszont a jelek szerint még egy dolog biztos: a VBS2 elöbb fog kijönni, mint a Game2... -
#198 Sanszos az Armed Assault 2, de ez csak találgatás. Minden attól fog függeni, hogy ki lesz a kiadó, és hogy viszonyul a játékhoz. Amíg a kiadó körüli kérdések nincsenek tisztázva, addig azonban találgatni sem igazán éri meg. Az indok egyszerű: mi van, ha egy kiadó aláír az ArmA kiadására, de utána nem ír alá a Game2 kiadására? Akkor mi történik? Mit tartalmaz a szerződés majd (pl. kié az ArmA név jogilag), stb... -
#197 Sztem egyszerűen Armed Assault 2 lesz :) -
#196 Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz majd a Game2 neve mert aki kicsit is ismerős ofp-ben az úgyis OFP2-nek fogja hívni hiába lesz majd egy OFP2 amit a Codemasters ad ki. -
#195 Amint a topic "mottójából" látható, igérték már 2004-re is. :))
Javaslom neked is a #174-es hsz.-emet. Az Armed Assault várható előbb, ez a játék (aminek jelenleg nincs neve, csak Game2-ként hivatkozik rá mindenki) valószinüleg még 1-2 év múlva lesz csak várható sajnos... -
csoola #194 én szerettem az operation flashpointot, sztem ez volt az alapja a bf-nek meg a hasonlo játékoknak, és kb. 2-3 éve hallottam h lesz 2, de akkor 2005-re igérték...
jelentsék be, nekem az kell -
#193 Sisak lelövés már emlékeim szerint a Cod-ban is jelent volt, szóval nem lenne annyira új dolog :) -
#192 jessz... le tudja venni a katona a sisakját???
shimán lelövöm majd róla:D -
#191 Új képek:
-
#190 Volt szó róla, ha nyiltan nem is, de lehetett tudni, hogy a BIS elkezdett dolgozni az OFP folytatásán. -
tpM #189 Émmeg márcsak azt nem értem ,hogy nyithatták ezt a topicot 2003-ban ,amiko még szó se volt OFP2-ről (vagy volt???) -
#188 Hát mondjuk igen, nem ártana, ha egy kicsit összekapnák magukat... :\ -
neuro #187 ...és a BIS-nek sem árt ha van egy kis konkurencia, ettől csak még jobban odateszik magukat -
#186 Valamerre lépniük kell, a Codemasters pedig úgy döntött, előre menekül, hiszen nincs túl jó anyagi helyzetben (tavaly már úgy kapott egy tőkeinekciót, hogy a cég 40%-át megvette egy kockázati befektető társaság). Első sorban az MMO piacban látják a menekülési irányt, eddig két koreai MMO játék európai kiadásába fogtak bele (RFOnline és Archlord), valamint a Dungeons & Dragons Online játék kiadását vállalták be. Az elöbbiek boritékolható bukások lesznek, de legalábbis csak viszonylag szerény érdeklődésre számíthatnak. Az utóbbi noha nagy név, eddig több negatív, mint pozitív véleményt olvastam vele kapcsolatban (én próbáltam, nekem csalódás volt, pedig hajdan masszív AD&D rajongó voltam). Egyébként pedig a játékneveiből él (TOCA, Colin McRae, Worms). Az OFP évek óta kihasználatlanul hevert a kezeikben, nyilvánvaló, hogy lenne értelme folytatni, de igencsak elkéstek ezzel, mert szvsz nehéz lesz a BIS-el versenyre kelniük, főleg, hogy a BIS kezében van már egy csaknem kész játék (ArmA) és egy fejlesztés alatt álló játék (Game2), és a BIS-hez "van kötve" rajongótábor magja. Nem tudom mit akar a Codemasters kihozni, de szerintem kutya nehéz lesz ilyen helyzetben olyan játékkal előrukkolni, ami megfogja a játékosállományt...
De tudod mit. Csinálják meg, vigyék végig, és reménykedjünk, hogy jó sül ki belőle. -
pedro870 #185 az is csoda, hogy egyáltalán belevágnak -
#184 LoL, én az ArmA topicjába másoltam be. :)
BTW elég rossz hír, hogy még csak a fejlesztők toborzásánál tartanak. :\