17989
  • neuro
    magyar keycard 1.02-höz itt:

http://bop.agria.hu/letoltes.php
  • maniac001
    Magyar kézikönyv
  • Pitti
    AthlonXP 2500+, 512 ram, Radeon9600Pro konfiggal nekem medium beallitasok mellett (tukrok nelkul) elfogadhatoan ment 30fps volt a minimum offline jatekban. Egy ket nagyobb offline kuldetesnel mikor sokan vannak az egen neha belassult, de nem volt igazan veszes.
    Aztan csereltem alaplapot procit (A64 3000+) Megdobbenesemre a 9600pro kartyaval fel tudtam rakni high-ra a grafikat, szaggatas nelkul szepen futott, meg a tukroket is bekapcsoltam. Nagyon jol ment elveztem is rendesen, hiszen nagyon sokat dobott a hangulaton a nagyobb latotavolsag hajtomu heat effekt, civil jarmuvek, arnyekok...
    Jott a kuldetes repules es igencsak megfektette a gepet 3-5fps. Tukor kikapcs 25-30 fps. Na mondom kibirom tukor nelkul de legalabb a high felbontasrol nem kell lemondanom.
    Vegul raszantam magam es kicsereltem a videokartyat is GF6800GT-re ezzel aztan nem lesz gond... Hat csalodnom kellett mert meg mindig belassul ha tobb objektum van a kozelben, illetve nagyobb varosok betoltesekor. Ehh memoria vettem bele meg 512-ot.
    Most ott tartok, hogy egy online jatekban sajnos nem ritka foldkozelben (foleg varos folott) a 20 fps koruli ertek. Sot parkolo geppel nezem ahogy a tobbiek taxiznak es felszalnak 18-19 fps. tenger folott illetve nagyobb magassagban akarhany gep van a legterben 60-70 fps. Viszont varosok felett es 1000m alatt vagyok akkor meg mindig leesik 20 kornyekere. A tukrokkel mar nem is probalkozom, siman lefelezi a sebesseget. Szoval nem tudom mi kellene ennek. Igazabol a high grafika nagyon szep, talan az arnyekokat fogom levenni mediumra de a tobbirol nem szeretnek lemondani.
    Erdekes amugy a fomenuben levo "gyors kuldetesek" barmelyike 70fps-el megy. Online-ban vacakol csak.
  • arty
    ideális gépigény? sajnos még nem tart ott sem az intel, sem az AMD, sem a neves videokártya gyártók ... :)
  • neuro
    jól az túlzás, de eldöcög majd valahogy...
    a szoftveres trükközéshez olvasgass itt:

http://forums.ubi.com/eve/ubb.x?a=tpc&s=400102&f=38610606&m=247109315

FPS IMPROVEMENT MODS címszó alatt
  • csaba81
    Üdv! Ez a szoftveres trükközés érdekelne, valamint az, hogy 512MB RAM mellett egy 64MB- os VGA kártyával már jól fut a játék?
  • neuro
    Ami minimálisan kell az 512MB RAM és valami jobb videókártya + lehet trükközni szoftveresen, hogy javuljon a sebesség.
  • csaba81
    Üdv mindenkinek! El tudná mondani valaki, hogy ennek a játéknak milyen az ideális gépigénye otthoni géphez, mert nekem egy kicsit szaggat!
  • Pitti
    A64 3000+, GF6800GT, 1Gb memo, az elobb 17-19 fps volt az S77th szerveren 17-en voltunk...
    Szoval ezt a vasat is megrangatja ha sok az objektum :-(
    Ja es a tukroket nem hasznalom mert akkor alig van 10 fps :-(
  • Seaweed
    nem
  • csaba81
    Üdv! Az én gépemen kissé szaggat a játék, az én konfigem AMD 2200MHz, 256Mb memória, és 64MB VGA, és ezen szaggat, ha megduplázom a memóriát, akkor jobb lesz?
  • Pitti
    A flankertraining oldal tenyleg jo, viszont egy bajom van vele. A staing alive nevo treningben (amikor a srac megmutatna, hogy menekul meg 2db F15-os raketaitol) a Su-27-es mindjart az elejen beleall a foldbe, a narrator viszont tovabb meseli az esemenyeket, a kep pedig ertelemszeruen atvalt a maganyosan repulo F15-re.. Latta ezt mar valaki?
    Lockon v1.02 no addon...
  • Seaweed
  • Bucser
    Inkább daráljam a kávét délen mint a magasan melegedjek a kályhacső mellett:D (már hardver okokból kifolyólag is:)
  • Seaweed
    Brazil oslakos kaveultetvenyes :D
  • Bucser
    Ugye mennyivel egyszerűbb a kávédaráló?:D Ott látsz egy pontot közelítessz hozzá megnézed saját-e ha csúnya az orra és kerek a szárnytő akkor tüzelsz:D BAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMM (MK-108 rulez)

ÉS még HUD sincs:) sem sugárzás meg zoxigén sem kell:D
  • Seaweed
    http://flankertraining.com/lomac/index.html
    (volt mar, de hasznos lehet)
  • Pitti
    Persze, hogy felismertem az F15-ost kozelharcban de mint mondtam mikor konnektoltam F15 csak az ellenfelnek volt mi harman SU33-ban ultunk igy nem is mertem gondolni, hogy kozben valaki a mi oldalunkon F15-el jott be.

A sugarzasokkal sem vagyok igazan tisztaban meg sajnos. Tehat pl BVR modban vagyok akkor gondolom sugarzok illetve barmelyik fegyvermodban. Aztan a besugarzasmero jelez akkor megprobalom azonositani. ekkor vagy karika vagy haromszog jelzi, hogy milyen gep de hogy az barat vagy ellen, fogalmam sincs :-(
  • Seaweed
    Nekem nem egyszer volt hogy sajat oldalon levo elkezdett kozelharcban kergetni, mert orosz Su-33 helyett ukran Su-27-nek neztek....volt akit ezert le is "kellett" lonom....
    Legtobbje online egyaltala nem tudja se a lokatort, se a kolsz-t hasznalni orosz gepeken, F-15-rol meg ne is beszeljunk, azt meg kevesebben tudjak hasznalni, (igaz azt en se nagyon, de nem is repulok szihte soha vele) pedig az meg ki is irja a befogott celt tipusat, vagy besugarzasnal.

A legjobb modszer amugy szerintem online legiharcnal, ha lopakodsz, kisugarzas nelkul, nagy ritkan nagyon kis idora ba be kapcsolva a lokatort, azt is kizarolag ugrasbol vagy elterelo manover kozben, utana azonnal irany es magassag valtas, es a legfontosabb, lesed a besugaras jelzot!!!! Ez a legfontosabb!! Amint besugarzasod van oda kell koncentralni! (Szerencsere igen kevesen tudjak kihasznalni, az F-15 "passziv" modjat!)
  • Seaweed
    Ne vedd komolyan, sok a b@lf@sz, ok se tudjak sokszor ki kivel van...
    Ismerni kene a szitut, de azt azert ketlem, hogy ne ismernel meg egy F-15-ost kozelharcban.
  • Pitti
    Na lassacskan kezdek raerezni a harci repulesre, de meg igencsak az elejen vagyok. A polgari szimulatoros repulesi "tapasztalataim" semmit sem ernek itt. :-)
    Tulajdonkeppen a legnagyobb sotet folt a lokatorhasznalat :-) Sajnos a kezikonyv az F15-os radarjarol szol inkabb.
    Gondoltam mar eleg magabiztosan repulok alapmanoverek is mennek "ugyahogy" hat megyek online egykettot hatha tanulok valamit :-) vesztemre... mivel szepen bemutatkoztam online lamahulyegyerek formajaban :-) szegyellem is magam erte rendesen :-(
    Az tortent, hogy kerestem egy dogfight-ot hatan voltak bent 2Ukran 4USAF oldalon, Ukran oldalon valasztottam egy SU33-ast (a masik ketto is azzal volt). USAF oldalon F15-osok. Egy ideig meg figyeltem a chat-et aztan felszalltam, kerestem az ellent. Egy ido utan befogtam a 2 SU33-at, mondom csatlakozok. De ez is csak tipp volt mivel karikak jelentek meg a radaron. :-) Mivel a radarrol sajnos semmit nem tudtam leolvasni gondoltam legegyszerubb ha befogom az egyiket es maris latom a sebesseget magassagat iranyat, es konnyebb lesz csatlakoznom. Erre gondolom megijedtek pillanatok alatt eltunt mindketto, pedig eszem agaban sem volt loni csak az adatok vegett fogtam be. Eltelt mar vagy 20 perc mikor befogtam egy "haromszoget" a radaron. Na mondom gyerunk utana. Ahogy kozeledek semmi aktivitast nem latok a feltehetoen F15-os reszerol. Mar lotavolban voltam de nem mertem loni, nem tudtam, hogy mi van. Sugarozok ezerrel cel befogva es nem fel, gyanus. Nagyon kozel voltam valtok geppuskara, ekkor elkezdett fordulozni de meg mindig nem tul aktivan, hiszen siman mogotte tudtam maradni pedig aki engem nem raz le az nagyon bena :-) Hat verszemet kaptam es lottem (geppuskava) mar fustolt meg egett rendesen mikor megjelent a chat-en, hogy friendly. Ekkor egy pillanat alatt levert a viz, foldbegyokerezett a kezem labam es bamultam elore legszivesebben elsullyedtem volna szegyenemben. :-( Komolyan kezem labam remegett...:-(
    Szepen bemutatkoztam... ilyet mar regen nem ereztem online jatekban. :-( Vegulis mikor csatlakoztam 3db SU33 volt Ukran oldalon, mondom F15 csak ellenseg lehet.
    Tehat hogyan lehet azonositani egy gepet legfokepp, hogy ellenseg vagy sajat?
  • neuro
    hyperlobby
  • Csirke4
    Hogy kell ezzel a neten játszani?
  • neuro
    legutolsó pletykák szerint február közepe
  • narazzino
    mikor jelenik meg?
  • neuro
    Flaming Cliffs

• Bucser
    Flaming Cliffs lesz asszem vagy hot Rocks?? az 1.1-es kieg...
  • narazzino
    nem tudjátok, a lock onnak lesz valami folytatása vagy 2. része?
  • NEXUS6
    A levegőhöz viszonyított sebesség valóban csökkenhet emelkedés közben, miközben a mach szám nő. Csúcs magasságon, csúcs sebnél mehetsz 2M-el, miközben a torlónyomásból számított airspeed meg átesés környékén van 200-300km/h között.
    Ezért sem tudsz emelkedni!

Mindez pedig a levegő magassággal való ritkulásának következménye.
  • Bucser
    Szerintem repülési szakszótár aztán ugorj neki az angol kézikönyvnek...
  • Shifty
    Sziasztok. Én most kezdtem lock on-nal repülni. Lehet vhol komplett magyar leírást találni?
  • neuro
    Az a "your airspeed" IAS-ban számolva
    Nekem eddig pontosan működött, nem tapasztaltam semmi olyat, amit írtál.
  • Pitti
    ott a képen 2db számérték látható egy kisebb és egy nagyobb. a kisebb a waypointhoz rendelt sebesség alatta a nagyobb pedig a "your airspeed" a kézikönyv szerint. Én arról beszéltem.
  • neuro

Akkor: "vagy a waypointhoz rendelt sebesség"
    Egyébként benne van a manualban - 48. oldal
  • Pitti
    A befogott cél sebessége ez fölött van. Amúgy tök egyedül repülök nav-ban.
  • neuro
    Hmm az vagy a waypointhoz rendelt sebesség, vagy a befogott repülőgép sebessége lesz.
  • Pitti
    Volna egy másik kérdésem: A HUD bal felső sarkában van "valami sebesség" na ez milyen sebességet jelez? Ez sem a valós sem az indikált sebességnek nem felel meg. Pl 20 fokos állásszöggel emelkedek utánégetővel, sebesség nő egy darabig, majd elkezd csökkenni. Csökkentem az állásszöget de a sebesség tovább csökken, ekkor a magasságom még csak 10000m körül van. A sebességem tovább csökken 500 alá, miközben rápillantok a mach műszerre ami már 1,8-on áll és nő!!!! a HUD-on pedig csökken. Akkor ez most mi? Számomra érthetetlen. 500csomó csak 926 km/h lenne.
    MIG-29S függesztmény nélkül
  • Pitti
    Mondjuk nálam minden más körülménytől függetlenül a rakéta kb 15-20km távolságból indítható. Az más kérdés, hogy a találati esély növelésének érdekében jól meg kell választani azt a pillanatot mikor valójában tüzel az ember. Szerintem itt játszanak szerepet azok a körülmények amit leírtál.
    A HUD-on lévő info alapján is jól látszik, hogy hol van az a távolság ahol indítható a rakéta.
    Sokszor előfordult már, hogy 40km-ről kaptam a pofámba rakétát mikor én még a célt sem tudom befogni olyan messze van.
    Általában közelharcra esélyem sincs mivel már messziről leszednek. Egy két rakétát még manőverrel sikerül megszívatni, de amikor 3-at 4-et kapok akkor esélytelen.
  • neuro
    Biztos állítani kellett volna prop pitch-en vagy a supercharger-en
  • Seaweed
    "Nem értek egy két dolgot még :-("

Inkabb nem szoktad meg meg, hogy valojaban senki sem tud pontos adatokat, es azt nehez is lemerni...
    Peldanak okaert egy legiharc raketa sikeres alkalmazasahoz tobb egymastol fuggetlen tenyezonek is ugymond "klappolnia kell"...
    Ilyen az idojaras (paratartalomtol a legnyomason at a szelsebesegig), a megkozelitesi szog, a magassag, a sebesseg kulombseg+magassagkulombseg ha van (de szinte mindig van),az elektronikai ellentevekenyseg, a hatterzaj (ugye errol sokan elfeledkeznek...nem veletlen hogy altalaban sivatagok/tenger/lakatlan teruletek felett vannak a "loveszetek"/stb...), stb-stb...es akkor meg tegyuk hozza hogy nem ritka az sem hogy igencsak "fel van becsulve" sok avionika es fegyverrendszer..