17989
  • Tgabbar
    Sziasztok!
    viszonylag új vagyok,bár rendelkezek némi rep.gyakorlattal,szóval ha nem veszitek zokon beszálnék én is,ha lehet.Persze ha a mostaniban nem is lehet ,akkor a következőbe(ha lehet :) ).
    És egy kérdés a végére: Miért nem tudok az ubi.com-on játszani?A tech.support azt mondogatja ,hogy a tűzfal.Nem az.Egyszerűen még account-ot sem enged létrehozni ,hivatkozva arra ,hogy nem találja a szükséges URL-t.Már csak azért lenne érdekes ,mert gondolom nem csak a HL-es szerverek vannak.Segítségeteket előre is köszönöm.
  • Seaweed
    Icq-n az adatok postolva
    Pitti ha ramszolsz (nem vagy listamban) megadom neked is
  • neuro
    ok :)
  • Seaweed
    Nah mar megy is TS-unk. Akarjuk hasznalni? (semmi ceco, csak egy passt kell megadni (ami bop.agria.hu) es mer hasznalni is lehet, nincs ezer csatorna, tok snass mezei Speex 12.3-as codec-kel)
  • neuro
    én is így próbáltam mindig, de amíg twilek nem adott személyreszóló user-t és pass-t addig csak a weben keresztül tudtam belépni
  • Seaweed
    Igy ahogy leirtad..de nem mukodik am... nah nem baj..megy mar sajat TS-is azota majd eldontjuk hogyhasznaljuk e...
  • 42nd Intruder
    TS-ről is be lehet lépni.... Sajna sukiból írok, így nem tudom pontosan hova kell, de:
    TS.exe indít - felül Connected - Connect - fehér részen jobb klikk - new chanel - és ott:
    -Label: akármi
    -Address: ezt nem tudom, hogy publikus-e, de Twilek mindent elárúl ;)
    -Nickname: adott
    -Registered kijelölve, ha regisztráltak vagytok
    -Ami ez alatt van oda is a nicked (only regisztrált)
    -Van valami olyasmi, hogy elsődleges csatorna, oda azt a csatit írjátok, amelyikbe menni akartok
    -ez alatt a csati jelszava

Connect

remélem tudtam segíteni :)
  • Pitti
    olyan 7 korul jovok en is
  • Seaweed
    aha, szal te is weblaprol lepsz be (eloszor bevisz o csatijukra es at kell navigalni mienkre...nah EZT magyarazd el egy olyannak aki meg soha se latott TS-t :P)
  • neuro
    elvileg meglehet valahogy csinálni, csak lusta vagyok megkérdezni twilektől :)
  • Seaweed
    Neuro
    Ez mindiog ilyen korulmenyes a Ricsi TS szervere, hogy csak weblapbol tudok belelepni?
    (Mert ha igen, kerek regi CS-s komaktol accot, es lovok fel a Mirage-szerveren egy TS-t)
  • Seaweed
    Nah akkor le kell vadasznaom TS-t, mert mar tobb mint 1 eve nem volt gepemen, es elo kell banyasznom a mikrofonom :))
  • neuro
    akkor majd en hostolok

a ricsi oldalon regisztráljátok magatokat, hogy feltudjatok jönni TS-re

Ha időben hazaérek csinálok valami egyszerűbb coop küldetést, ha nem, akkor majd repüljük a játékhoz adottakat :)

ICQ-n majd jelentkezek, szerintem 6-7 között már otthon leszek
  • Seaweed
    (...en meg eleve nem tudok a tuzfalam mogul...)
  • Pitti
    felolem is ok, de en sem hostolok mer csak elcseszek valamit... :-)
    ne felejtsetek, meg tanulofazisban vagyok :-)
  • Seaweed
    oooo ok, nekem jo ;) (mar ha kozbe nem jon valami)
    (hostolni meg mindig nem tudok(nem is fogok))
  • neuro
    Gondoltam, hogy nem akartál semmi rosszat :)

A kérdésem: Pitti és Seaweed - mikor repülünk egyet Lockonnal közösen? Ma este?
  • Seaweed
  • Pitti
    Hujaj, ez felreertheto volt, sorry!! :-(

Dehogy akarom en neki bemutatni, nagyon jol tudom, hogy oreg roka. :-)
    Sokszor talalkoztam mar a nevevel. ICQ-n szoktam is kerdezni tole dolgokat. Abbol O is tudja, hogy tudom, hogy tudja mi az online jatek :-D

Szoval ezt inkabb ugy kellett volna irnom, hogy "en ezert szeretem az online jatekokat".

Amugy abban a hozzaszolasomban altalanosan irtam a jatekok, programok AI hianyarol, nem csak a lockonra vonatkozoan. Regota jatszom online szimulatorokkal neha fps-el, de a harci repuloszimulatorokban nagyon kezdo vagyok, ugyhogy aztan vegkepp nem volt szandekomban "kioktato" hangsulyu hozzaszolast irni.
  • neuro
    Szerintem Seaweed-nek nem kell bemutatni az online reülést, öreg róka már ő a szakmában :)
  • Pitti
    Latod ezert jo az online harc :-) Az AI sohasem lesz olyan mint egy ember, barmennyire dinamikus es bonyolult a kod akkor is csak kod. Meg sok ido kell ahhoz, hogy a mesterseges intelligenciat le lehessen szimulalni.
  • Seaweed
    Erdekes tesztet folytattam le az iment.

Mirage 2000 vs ALL. AI, Exelent beallitasokkal, egyenlo eselyekkel ha "lehet".(2 infra es 2 ha lehet aktiv lokatoros legiharcraketa, ha nem akkor aktiv helyett felaktiv). Tobbszor lefutattva. (min 5x)

F-15C, Su-30, Su-33 minden esetben felulkerekedett (szinte mindig ugyanugy centirol centire), F-16A/C es F/A-18A/C dontetlen, 5-bol 4x betalal mind 2 fel raketaja, szinte egyszerre (Matra Mica AR vs AIM-120 AMRAAM). Mig-29A veszit! Nem hasznalja a felaktiv fegyverzetet az AI...kozelmegy es R-73-at indit. Mig-29S ha van is R-77 akkor is 5 bol 3 szor kozelmegy es R-73-at indit, 2x indit R-77-et! Felaktiv fegyvert nem alkalmaz ha van, ugyanugy mint A varians! Su-27 detto mint Mig-29A , ezert vesztenek altalaban (Mica!)!!!
    (Erdekes hogy minden esetben ha Mig-29A/S inditja ugyanabbol helyzetbol szinte ugyanolyan korulmenyek kozott ugynazt az R-73-ast, 5-bol szinte 5x lerazza a Mirage! De ha Su-30/33 akkor nem tudja lerazni, es betalal a raketa...)

Hozza kell tenni hogy szinte minden esetben egyenlo azaz kb 15-20KM-es tavolsagbol kezdik a legiharcot, holott tobb tipus ezt mar meszebbrol is megtehetne! (term. cel meg van adva editorban)
    (Minden harcolo fel egymassal szemben 3000 meteren 500-al kozeledik sikban 100 meter eltolodassal egymas fele.)
    Erdekes....az AI hozza allasa.
  • Gundark
    A Flaming Cliffsnek van már valami határozott megjelenési ideje? Mer valamikor azt olvastam hogy február közepe. Lassan itt is van :)
  • Shifty
    thx
  • Pitti
    Minap beneztem a Jabog32 szerverre... a ping 35!!! a jatek folyaman nem ment 40 fole, valamint az fps mindenhol 30 folott van foldkozelben is pedig volt, hogy 20-an bent voltunk egyszerre. Barat gep meg nem lott le :-)
    Az oldaluk se rossz, van rajt par jo video :-)
    http://www.virtual-jabog32.de/
  • Pitti
    A lenyeg, hogy jo legyen a ping, altalaban a szervereken irjak, hogy 400-as ping folott ne is probalkozzon senki, de szerintem azert jo ha 200 alatt van. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy sok helyen mikrohullamon megy a net viszont ADSL-nek hivjak tevesen. Mikrohullamon is megvan az 512/128 csak a ping akkora mint a haz...
  • Pitti
    igen az 512/128 mar eleg, ... elvileg
  • Shifty
    HI:))) 524-es adsl-lel lehet online játszani? Vagy kevés?
  • Pitti
    Hat nem tudom, en az AI-t ugy ahogy ismerem offline gyakorlasbol. Olyat meg nem lattam, hogy az AI orsozott volna, persze nem elkepzelhetetlen csak meg nem talalkoztam ilyennel. Altalaban eleg kiszamithato tud lenni az AI, eles fordulokon kivul nem nagyon lattam tole mas manovert.
  • Seaweed
    S77th-en van am AI is altalaban!!!! lehet azzal futottal ossze, mert en meg olyat nem lattam aki rendesen hasznalta volna a zavaro tolteteket!
  • Braveheart
    Hát nálam ezen a gépen szaggat mediumon:
    Amd Athlon Xp 2800+, 512mb ddr ram, GefFX5600 128 mb WinXP
  • neuro
    Az a gáz az online szerverekkel, hogy a saját gépen is szerverhez igazítódik a grafika részletessége, így ha lassabb géped van akkor nem tudsz játszani.

Amit leírtál, ahogy én tapasztalom, online nagyon ritka eset: a legtöbbször mindenki repül össze-vissza és lőnek mindenre ami mozog. Engem már rengetegszer szedtek le saját gépek...
  • Pitti
    Hat igen, de en online jatekot azert szeretem jobban mert ott aztan kiszamithatatlan minden, es tanulni is lehet egyket szituaciobol. Viszont ott olyan palya van amilyen van. Igazabol eleg kevesen vannak hyperlobbyn, igy marad az S77 szervere ahol szinte minden este tele van. Amugy az S77th foruman is tema a foldkozeli alacsony fps.

Tegnap osszefutottam egy-ket igen profi emberkevel. A srac F15-el 2db R27 es egy R73-as raketamat olyan tudatosan manoverezett ki, hogy csak lestem. Hegyek felol jott neha besugarzas viszonylag kozelrol, igy sejtettem, hogy ott bujkal. En egy nagy sik terepen voltam es vartam, hogy kijojjon hiszen egyre kozeledett. Radaron meg nem lattam, csak a besugarzasok iranyabol tippelni, hogy hol kell kijonnie. Meg is jelent kb15-20 km-re pont elottem, teljesen szembe jott egybol befogtam. Az alacsony magassag miatt az R23-at 10km-rol tudtam inditani, kb 2masodperc idokulonbseggel mindjart kettot is a biztonsag erdekeben :-).
    Ebbol a tavolsagbol viszont mar jol latszott az F15 manovere es a tudatos, leheto legjobb idoziteso chaff/flare lovesei. Mind a ket raketamat meguszta 1-1 chaff-al es manoverrel. Ekkor mar nagyon kozel volt kb5km es inditottam az R73-at. Ujabb manover plusz chaff/flare es kb 20-50 meterrel folottem orsoval elsuhan. Rogton fordultam utana max G-vel es mint akit a fold nyelt el tobbet nem lattam. Scanneltem a kornyeket alul-felul jobbra-balra ...semmi.
    Szoval tanulsagos volt.
    Nem tudom az orosz gepeken a radar nem latja a raketakat, vagy csak en vagyok bena? A besugarzasjelzon latszik, de hogy milyen raketa es milyen messze van azt epp azt nem tudni. Ilyenkor megprobalok bebujni hegyek koze illetve olyan alacsonyan ahogy lehet, aztan bizni a szerencseben es orosz rulett formaban manoverezni es lovoldozni a chaff-eket. Altalaban 5 raketabol 4-et tuti bekapok.
  • neuro
    Ezért én inkább magamnak gyártok küldetéseket, amik még játszhatók :)
  • Pitti
    Hat ezaz, hogy ezzel azert tobbet vartam volna. De latszik, hogy nem nehez lockonban olyan palyat szerkeszteni ami a NASA gepeit is kifekteti. Nem ertem miert jo ennyire telezsufolni statikus objektumokkal.
  • Lupis
    Akkor mégse olyan rossz neked :D
  • Pitti
    Hat mint ahogy a #2748-ban irtam a mostani procim A64 3000+, ennel meg egy lepes van a 3500+ aztan nincs nagyobb, a P4 procik meg nem jobbak az A64-nel.
    Amugy a #2752-ben elirtam az elozo procimat, AthlonXP2500+ volt :-)
  • Lupis
    Szerintem a procid gyenge nálam is ez a helyzet :( így nemis játszok vele mert 10fpssel nem lehet.
  • Pitti
    A kerdes, hogy milyen geppel eri el a 20-at...
    En is orultem mikor az AthlonXP1500+, Radeon 9600Pro, 512 konfoggal neha akar 20 fole is ment. de azert ezzel a mostanival mar tobbet vartam volna. Ahhoz, hogy tenyleg tokeletesen elvezheto legyen szukseg van a mozgokepeknel "altalanos" minimum 24fps-re.
    Tegnap kicsit voltam megint online jatszani S77th szerveren.
    Parkolo geppel allok nezek elore 32fps balra szinten, jobbra (arra van a varos) 13fps. Levettem az arnyekokat, latotavolsagot civil forgalmat kikapcsoltam semmi valtozas :-((
    Barmit vettem le az akkor is csak 13fps a varos iranyaba nezve.
    Mondjuk lehet, hogy kicsit eltulozta a srac a palyaszerkesztest, a repter mellett talalhato 30db! ikarusz csuklosbusz, megszamlalhatatlan katonai jarmu, a varosban egy rakas mozgo daru.
    Kivancsi lennek a jetfly kupan milyen gepek voltak, ahogy neztem a kepeket eleg reszletes grafikaval nyomtak, es nem hiszem, hogy tudtak volna jatszani 10 fps-el. Tukrok is be voltak kapcsolva ami nalam elkepzelhetetlen.
  • Braveheart
    Te szegény! Én mindig örültem ha eléri a 20at!