557
A Black Isle új RPG-je
-
Braveheart #155 egyetértek... -
#154 akkor tölts le hozzá modokat, vannak nagyon jók is (total conversion-ök) -
TheZsenyka #153 BG rulez! -
#152 izlesek es pofonok, nekem egy ujabb bg hianyzik, ez van :P -
#151 én nem értem miért hőbörög mindenki. szerintem végre vittek egy kis pörgést a rendszerbe. meg nem az unalomig ismert sémák hadát nyomják az arcunkba. emiatt érdekel(t) a dolog, mert nem egy újabb BG-t, IWD-t, stb.-t adnak ki (legalábbis remélem). -
#150 hát a real-time action nekem sem dobogtatta meg a szívem... de ez van, a sztorin majd behozzák az engine gyengeségét. -
TheZsenyka #149 El kezdtem tolni az Icewind Dale II-t. Szerencsére jó hosszú játék. Nagyon remélem hogy a full Lionheart legalább valamivel job lesz. -
#148 Én is játszogattam a demoval, mint Baldur's Gate és Fallout rajongó, de ez inkább egy konzol stílusú hack'n'slash arcade játék, mint crpg. Szóval nem rossz, de aki amolyan igazi Black Isle játékot vár, az felejtse el. Az igazi rpg rajongók egy újabb csapatot vesztettek el a Black Isle személyében... :( -
#147 was ist dein name? ;) -
#146 hát a rablás már elég komoly dolog -
#145 Ja. :) -
#144 Szintén zenész... izé... jogász? -
#143 De, az egész hozzászólásról süt a jogászi mivoltod. De a büntetőjogi dogmatika olyan finom fogalmainak alkalmazása, mint a dolog elleni ill. a személy elleni erőszak teljesen egyértelművé tette. :)) -
#142 jah. mér' nem láccik? :) -
#141 Az első bekezdés: duma, a SPECIAL "licenszeléséről" van szó, ez a "sok segítség" kifejezés elárulja, hogy nincs sok a dolog mögött. :)
A második bekezdés: a Black Isle ebben biztos profi, de attól még, hogy egy játékcég bejáratott szinkronosaival mondatják rá a szöveget a cég nem lesz fejlesztő..
De akkor legyen közös fejlesztés, nekem nyolc, akkor is szinte nulla köze van ennek a játéknak a Fallout-os Black Isle csapathoz. -
#140 Azért érzed, hogy ez az érv a warez-zől nem igazán érv? :)
Egyébként szintén jogász? :D -
#138 Azért azt nehezebb, nem? Meg az már Lopás (vagy Rablás, ha erőszakot is alkalmazol, mármint személy ellenit, nem csak dolog ellenit) nem csupán Szerzői illetve szerzőihez kapcsolódó jogok megsértése (Btk. 329/A §).
Ha betörsz egy boltba, akkor tutira kijön a yard, ha letöltöd gipszjakab.warez.com-ról, akkor 99%, hogy mindenki szarik rá. -
#137 Ennyi erővel SWG-t is tudsz csórni a boltból, ez nem érv. -
#136 Ötlet, történet -> ez elég tág kategória. :)
Zene, szinkron -> részletkérdés. :) -
#134 Az ötletgazdák biztos nem ugyanazok BG-ben, mint NWN-ben. -
#133 De a Lionheart mehet warezba is, az SWG pedig aligha. Nem is beszélve a havi pénzről, amit csengetni kell.
KOTOR: majd meglátjuk. -
#132 Ja, az IWD csak Bioware motort használt, de nem ők csinálták (Planescape detto, de az nagyszerű lett!) -
#131 A BG színtiszta Bioware játék, tévedés ne essék. Az Icewind Dale a Black Isle, a Bioware szerintem egyértelműen jobb, bár IWD hangulatban és zenében nagyon erős.
Ha igazi jó BI 2D RPG-t akartok, akkor ne a Lionheart-ban keressétek, hanem várjátok meg a Temple of Elemental Evilt.. mert ez a BI már nem az a BI. AZ a BI az a Troika. :) (csak rá kell nézni az Arcanumra meg a most készülő két játékukra...) -
#130 "az a Bioware már rég nem egyenlő a mai Bioware-rel"
Ezt majd akkor mondd ha játszottál a K.O.T.O.R.-al. :)
"Oda (és ennyi pénzért!!!) szemétség lett volna 2D-vel szórakozni"
Miért, a Lionheart budget árban lesz? Akkor nem szóltam.. ha viszont szintén normális (50$) áron adják, akkor ezzel miért nem szemétség szórakozni? :) -
#129 "2D grafika abszolult elég az izometrikus RPG-khez"
én is ezt gondolom és ezért féltem az NWN-től. de bevallom kellemesen csalódtam. persze elsősorban nem a grafikára gondolok (az azért lehetne szebb is), hanem az interface-re. biztos, hogy a jövőben egyre jobb megoldások születnek majd és grafikailag is egyre szebbek lesznek a 3d-s játékok. pl az Emberor Battle for Dune szerinmtem, még ma is csodálatos. Ha legalább 1024x768-ban nézed max felbontással és Aniso+AA-val (ja és nem csontig bezúmolva), akkor szebb mint bármelyik rajzolt rts. -
#128 Szerintem az a Bioware már rég nem egyenlő a mai Bioware-rel. Meg nem is csak a grafika a gáz, hanem főleg a sztori (illetve annak hiánya). Ahhoz pedig lehet, hogy semmi közük nem volt a Bioware-eseknek (hanem a Black Isle-osok írták).
SW Galaxies meg annak, aminek írták így jó. Oda (és ennyi pénzért!!!) szemétség lett volna 2D-vel szórakozni. Ide, példának viszont rossz. MMORPG-t nem lehet összevetni single RPG-kkel szvsz. -
#127 Nagyon egyetértek veled. Szinte 100%-ban így gondolkodok én is. Gothic II meg nagyon élvezetes, tehát nem fogsz csalódni benne. -
#126 Az már most borítékolható hogy a Diablo3 grafikája elavult lesz mikor megjelenik:) Viszont tuti hogy ömleni fog belőle a hangulat. Szal a szokásos Blizzard grafikája lesz:) -
#125 Izometrikus nézet nem egyenlő 2D-vel.
Egyébként még egyet is értek veled, én pont erről beszélek: a Lionheart egyrészt nem szép, másrészt meg sem próbálja előrébb vinni a 4-5 éves technikát, sőt... -
#124 Azért gáz mert extrém magas poligonszámú modelleket kell hozzá csinálni. -
Árnyvadász #123 2D grafika abszolult elég az izometrikus RPG-khez és ezerszer szebb és hangulatosabb, mint egy 3D-s toprongy.
3D-t is istentelenül jól meglehet csinálni, csak tudni kell hogyan. Pl. Enclave... Vagy Bloody Magic (hamarosan megjelenik) tehát ez csak attól függ mennyire sikerül jól a dolog.
Diablo 800*600-ban még a mai napig is sokkal szebb, mint egy 3D-s Dungeon Siege... Egyszerűen művészi grafikája van. A Divine Divinity meg kenterbe ver mindent:) (Kis elfogultság, de ott aztán még a fűszál is kivan dolgozva rendesen.) 3D-be ez igen körélményes és illúzióromboló is. Egyedül a Morrowind az ami 3D-ben hozza azt a szintet amit elvár az ember egy RPG-től, de az meg kissé steril környezetű. Viszont jól néz ki és ez nem utolsó szempont. A Gothic2-t majd hétvégén megnézem, de a videók screenshotok alapján eszméletlenül hangulatos világa van és szépnek is tűnik.
Példáúl: Ha lenne Diablo3 én azt mondanám, hogy maradjon 2D-s és csinálják meg nagyon aprólékosan. Ha mégis a 3D mellett döntenek, az Enclave alá már ne is adják, mert egyébként felesleges kiadni is. 3D-ben nem érvényesülnek úgy (látványilag sem) a fegyverek, tájak, mint 2D-ben... Egyszerűen ott iszonyúen aprólékosan és gyönyörűen kézzel rajzolva, meglehet mindent csinálni, hogy az ember elhigyje az tényleg olyan, mint a valóságban. 3D-ben már romlik az összkép, ott kell egy kis képzelőerő is a látványhoz, hogy tényleg elhigyje a józan emberi ész azt amit lát. Viszont szabadabban érezzük magunkat és új perspektívák nyílnak meg.
A 3D nem feltétlenül szép, inkább látványos. És a kettő nem egy és ugyanaz.
A 2D minden esetben gyönyörű, azonban kezd elavulttá válni, ha nem jól fognak neki.
Ellenpélda van sok. Meg most értünk el arra a szintre, hogy a 3D már majd olyan részletes is lehet, mint a 2D, ezért aztán izometrikus játékokban is felválthatja a 2D-t. És mióta is van 3D-s forradalom? 1997 óta! Ez pedig idestova 6 év, tehát a 2D igencsak jól kihúzta és szerintem még lazán 2-3 évig jelen lesz, büntető grafikával. Én ennek személy szerint örülök is. Egy jó kis RPG, az bizony izometrikus nézetből a legfaszább, akárki akármit is mond. -
#122 És szerinted a Bioware-es srácok ennyire ellustultak? :) A BG2-ben még birkaszorgalommal rajzlgatták a szebbnél szebb háttereket, NWN-hez meg lustaságból gyorsan összedobálták ezt a pár tileset-et? :)
Vagy vedd pl. a Star Wars Galaxiest. Szerinted melyik a munkaigényesebb? Festeni pár concept artot Theed-ről vagy lemodellezni a várost? :) Csak sasold meg, minden egyes szobor külön 3D object.. -
#121 na, a doom3 programozástechnikailag gáz, nem pedig grafikailag. -
#120 Ez spirittől függ, nem? Az infernalé egy picit magasabb Sarevokénál. -
#119 Erről van szó. -
#118 Az tényleg hangulatos, odáig nekem is tetszett.(az eleje emlékeztetett a BG2 nyitó börtönjelenetére, a Spirit hangja meg olyan mint a Sarevoké :)) -
#117 Csúnya sarkítás. Inkább vesd össze a IWD 2-őt a NWN-nel. Ugyanazok az objectek váltakoznak bizonyos időközönként az NWN-ben, míg IWD 2-ben minden (!) újra kellett rajzolni, manccsal, minden helyszínre. Nem kis munka. Ráadásul nincs hozzá progi, amivel egyszerűbb lenne (valami 3d studio dologra gondolok), hanem kézzel kell dolgozni. -
#116 Ez még csak demo. Várjuk meg véglegest, addig elhamarkodott véleményt nyilvánítani. Nekem már a Spirittel caló csevegés is nagyon fílinges volt a demoi elején. Tetszik az alapsztori és a karaktergenerálás. Jó, hogy ismerem az engine-t a Fallout miatt (folyamatosság miegymás). -
#115 Munkaigényesebb mint megcsinálni millió modellt, textúrát? :) Az id softosoknak magyarázd már el, hogy annak idején sokkal munkaigényesebb volt a Commander Keent megcsinálni mint most a Doom III-mat. :) -
#114 szerintem is. a 3d-ben elég ha megterveznek x objektumot és azzal telepakolják az egész játékteret. de ha az egész rajzolva van, akkor minden helyszínen külön meg kell rajzolni mindent (legalábbis igényesebb játékoknál)