A Black Isle új RPG-je
  • Árnyvadász
    2D grafika abszolult elég az izometrikus RPG-khez és ezerszer szebb és hangulatosabb, mint egy 3D-s toprongy.

3D-t is istentelenül jól meglehet csinálni, csak tudni kell hogyan. Pl. Enclave... Vagy Bloody Magic (hamarosan megjelenik) tehát ez csak attól függ mennyire sikerül jól a dolog.

Diablo 800*600-ban még a mai napig is sokkal szebb, mint egy 3D-s Dungeon Siege... Egyszerűen művészi grafikája van. A Divine Divinity meg kenterbe ver mindent:) (Kis elfogultság, de ott aztán még a fűszál is kivan dolgozva rendesen.) 3D-be ez igen körélményes és illúzióromboló is. Egyedül a Morrowind az ami 3D-ben hozza azt a szintet amit elvár az ember egy RPG-től, de az meg kissé steril környezetű. Viszont jól néz ki és ez nem utolsó szempont. A Gothic2-t majd hétvégén megnézem, de a videók screenshotok alapján eszméletlenül hangulatos világa van és szépnek is tűnik.

Példáúl: Ha lenne Diablo3 én azt mondanám, hogy maradjon 2D-s és csinálják meg nagyon aprólékosan. Ha mégis a 3D mellett döntenek, az Enclave alá már ne is adják, mert egyébként felesleges kiadni is. 3D-ben nem érvényesülnek úgy (látványilag sem) a fegyverek, tájak, mint 2D-ben... Egyszerűen ott iszonyúen aprólékosan és gyönyörűen kézzel rajzolva, meglehet mindent csinálni, hogy az ember elhigyje az tényleg olyan, mint a valóságban. 3D-ben már romlik az összkép, ott kell egy kis képzelőerő is a látványhoz, hogy tényleg elhigyje a józan emberi ész azt amit lát. Viszont szabadabban érezzük magunkat és új perspektívák nyílnak meg.

A 3D nem feltétlenül szép, inkább látványos. És a kettő nem egy és ugyanaz.

A 2D minden esetben gyönyörű, azonban kezd elavulttá válni, ha nem jól fognak neki.

Ellenpélda van sok. Meg most értünk el arra a szintre, hogy a 3D már majd olyan részletes is lehet, mint a 2D, ezért aztán izometrikus játékokban is felválthatja a 2D-t. És mióta is van 3D-s forradalom? 1997 óta! Ez pedig idestova 6 év, tehát a 2D igencsak jól kihúzta és szerintem még lazán 2-3 évig jelen lesz, büntető grafikával. Én ennek személy szerint örülök is. Egy jó kis RPG, az bizony izometrikus nézetből a legfaszább, akárki akármit is mond.