Lionheart

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

2D grafika abszolult elég az izometrikus RPG-khez és ezerszer szebb és hangulatosabb, mint egy 3D-s toprongy.

3D-t is istentelenül jól meglehet csinálni, csak tudni kell hogyan. Pl. Enclave... Vagy Bloody Magic (hamarosan megjelenik) tehát ez csak attól függ mennyire sikerül jól a dolog.

Diablo 800*600-ban még a mai napig is sokkal szebb, mint egy 3D-s Dungeon Siege... Egyszerûen mûvészi grafikája van. A Divine Divinity meg kenterbe ver mindent😊 (Kis elfogultság, de ott aztán még a fûszál is kivan dolgozva rendesen.) 3D-be ez igen körélményes és illúzióromboló is. Egyedül a Morrowind az ami 3D-ben hozza azt a szintet amit elvár az ember egy RPG-tõl, de az meg kissé steril környezetû. Viszont jól néz ki és ez nem utolsó szempont. A Gothic2-t majd hétvégén megnézem, de a videók screenshotok alapján eszméletlenül hangulatos világa van és szépnek is tûnik.

Példáúl: Ha lenne Diablo3 én azt mondanám, hogy maradjon 2D-s és csinálják meg nagyon aprólékosan. Ha mégis a 3D mellett döntenek, az Enclave alá már ne is adják, mert egyébként felesleges kiadni is. 3D-ben nem érvényesülnek úgy (látványilag sem) a fegyverek, tájak, mint 2D-ben... Egyszerûen ott iszonyúen aprólékosan és gyönyörûen kézzel rajzolva, meglehet mindent csinálni, hogy az ember elhigyje az tényleg olyan, mint a valóságban. 3D-ben már romlik az összkép, ott kell egy kis képzelõerõ is a látványhoz, hogy tényleg elhigyje a józan emberi ész azt amit lát. Viszont szabadabban érezzük magunkat és új perspektívák nyílnak meg.

A 3D nem feltétlenül szép, inkább látványos. És a kettõ nem egy és ugyanaz.

A 2D minden esetben gyönyörû, azonban kezd elavulttá válni, ha nem jól fognak neki.

Ellenpélda van sok. Meg most értünk el arra a szintre, hogy a 3D már majd olyan részletes is lehet, mint a 2D, ezért aztán izometrikus játékokban is felválthatja a 2D-t. És mióta is van 3D-s forradalom? 1997 óta! Ez pedig idestova 6 év, tehát a 2D igencsak jól kihúzta és szerintem még lazán 2-3 évig jelen lesz, büntetõ grafikával. Én ennek személy szerint örülök is. Egy jó kis RPG, az bizony izometrikus nézetbõl a legfaszább, akárki akármit is mond.
Petyus_
És szerinted a Bioware-es srácok ennyire ellustultak? 😊 A BG2-ben még birkaszorgalommal rajzlgatták a szebbnél szebb háttereket, NWN-hez meg lustaságból gyorsan összedobálták ezt a pár tileset-et? 😊

Vagy vedd pl. a Star Wars Galaxiest. Szerinted melyik a munkaigényesebb? Festeni pár concept artot Theed-rõl vagy lemodellezni a várost? 😊 Csak sasold meg, minden egyes szobor külön 3D object..

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

ollie
na, a doom3 programozástechnikailag gáz, nem pedig grafikailag.

lwb
Ez spirittõl függ, nem? Az infernalé egy picit magasabb Sarevokénál.

lwb
Errõl van szó.

Petyus_
Az tényleg hangulatos, odáig nekem is tetszett.(az eleje emlékeztetett a BG2 nyitó börtönjelenetére, a Spirit hangja meg olyan mint a Sarevoké 😊)

lwb
Csúnya sarkítás. Inkább vesd össze a IWD 2-õt a NWN-nel. Ugyanazok az objectek váltakoznak bizonyos idõközönként az NWN-ben, míg IWD 2-ben minden (!) újra kellett rajzolni, manccsal, minden helyszínre. Nem kis munka. Ráadásul nincs hozzá progi, amivel egyszerûbb lenne (valami 3d studio dologra gondolok), hanem kézzel kell dolgozni.

lwb
Ez még csak demo. Várjuk meg véglegest, addig elhamarkodott véleményt nyilvánítani. Nekem már a Spirittel caló csevegés is nagyon fílinges volt a demoi elején. Tetszik az alapsztori és a karaktergenerálás. Jó, hogy ismerem az engine-t a Fallout miatt (folyamatosság miegymás).

Petyus_
Munkaigényesebb mint megcsinálni millió modellt, textúrát? 😊 Az id softosoknak magyarázd már el, hogy annak idején sokkal munkaigényesebb volt a Commander Keent megcsinálni mint most a Doom III-mat. 😊

ollie
szerintem is. a 3d-ben elég ha megterveznek x objektumot és azzal telepakolják az egész játékteret. de ha az egész rajzolva van, akkor minden helyszínen külön meg kell rajzolni mindent (legalábbis igényesebb játékoknál)

Petyus_
Szerintem is klasszius. 😊

Két dándzsönhent? LOL, hát ebben a Lionheartban mi van? Beszélgetések (nagy része alibi), köztük meg rengeteg monszter amit FRUSZTRÁLÓ ütni, mert játékegyensúly habokban nincs. A Diablo-t ezerszer többre tartom ennél, annak legalább szórakosztató a játékmenete a hangulatos henttel + tápolással.

lwb
Pirates of the Caribbean. Kalózos RPG.

lwb
Ez nem igaz. Kézzel megrajzolni valamit sokkal munkaigényesebb.

Petyus_
Ott a pont. Ha már 2D, akkor az a minimális 3D ami van benne legyen maximálisan igényes (szép animációk a harcokban, miegymás), a 2D hátterek meg legyenek gyönyörû szépek (mint az IWD-ben pl). Itt nincs meg egyik sem, még nyomokban sem. Talán majd a ToEE-ben.

Ellenpéldaként nézzetek meg mondjuk egy World of Warcraft-ot 😊, vagy egy Enclave-t, PoTC-t, akármit. 3D, mégis szebb, változatosabb, hangulatosabb mint ez.

Davidus
Mi az a PoTC?😊 Mindenki emlegeti szal lehet hogy ki kéne próbálni😊

V9ykn8_TZL0

lwb
Szerintem a BG is klasszikus. Legalább annyira, mint a MoM pl.
NWN sztorija jobb? ROTFL
Hol van annak storyja két dándzsönhent között?

Napjaink legjobb RPG-i: Morrowind (tényleg), Gothic II (nagyon jó). Ennyi. PoTC nagyon konzolos nekem. Ebbõl az ötletbõl jobbat is ki lehetett volna hozni szvsz. Amúgy úgy általánosságban beszéltem a tendenciáról, nem a te hozzászólásodban felsoroltakra gondoltam.

Braveheart: nem bérelt fel senki, csak csalódott vagyok a SoU után is. Azt hittem, most már talált valakit a Bioware, akinek legalább halvány ötlete van a jó fantasy torténetekrõl. Tévedtem.

Petyus_
Na igen de itt HOL? Már az elején az erdõ olyan hogy azt sem tudom mit akar ábrázolni, hova lehet menni, hova nem, nem látom be a terepnek egy kis részét sem a fix felbontás miatt (ez már BG2-ben sem volt így..). Az animáció meg egyszerûen nevetséges, olyan az egész mintha egy táblás játékot néznél. 😊 Gagyi és kész.

ollie
ezt honnan vetted? már azt, hogy 3d-ben hosszabb idõ.

Davidus
Ki írta hogy csúnyák?

V9ykn8_TZL0

Az csak a fejlesztõkön meg az idejükön múlik hogy a 3D hogy fog kinézni...a 2D sokszor azért szebb mert nincs vele annyi munka, tudnak a részletekre koncentrálni... de pl. 3D-ben egy fa vagy akármi megalkotása 5x annyi munka meg idõ, mint 2 D-ben...

War. War never changes.

Csa kegyszerûen nem értem, hogy ilyen gyönyörû játékokra azt mondjátok, hogy csúnyák! Milyen gépeken néztétek? 166-os Cryx-en Tnt1-el vagy min?

War. War never changes.

Davidus
Persze hogy jól néz ki😊 Én csak annyit próbálok elmondani hogy a 2d frafikja semmivel nem rosszabb egy rpg-ben mint a 3d. Sõt sokkal változatosabb és élettel telibb.

V9ykn8_TZL0

Petyus_
Mindenkinek lehet véleménye, nem? Neki is, neked is, nekem is.

Petyus_
Ugyan már.. szép.. mihez képest? 😛

Francnak kell elvenni mások kedvét a játékoktól...

War. War never changes.

téged meg nem bérelt fel vki hogy szídjad a NWN-t? 😊

War. War never changes.

Petyus_
A klasszikus játékokat hagyjuk ki.

A NWN nekem sem a szívem csücske, mivel játékban akkorát még nem csalódtam. Viszont abból a kevés tileset-bõl is lehet szebbet csinálni mint ez a Lionheart demo. A sztorija szerintem jobb, legalábbis jobban indul. 😛 Nem is beszélve a gyakorlailag VÉGTELEN rajongói modulról.

Ha megigyelted én nem színes-szagos 3D vackokról beszéltem, hanem napjaink legjobb RPG-irõl. 😊

Ja csak 2018-ban nem fog 1 gépen sem elmenni a mai játékok nagy része...

War. War never changes.

lwb
Szerintem is szép. És a BG2 is nagyon jó még ma is, pedig vagy 10-szer végigvittem már.

Miért? Annak sem rossz a grafikája, csak néha kompatibilitási problémák vannak vele (nálam pl. félóránként kifagy) De full grafikán az is jól néz ki.

War. War never changes.

Davidus
Nem vítték túlzásba az ellenfelek animációját😊

V9ykn8_TZL0

Davidus
A ghotic2-én meg max röhögni fognak.

V9ykn8_TZL0

ja igen eszembe jutott mit akartam hozzáfûzni a játékhoz még: szerintetek nem idétlenül mozog néhány ellenfél? Pl. a zombi tiszta olyan, mint a Heroes of Might and Magic 4-ben a szatír.

War. War never changes.

Davidus
Én a lionheart grafjára se mondanám hogy csúnya.
Szerintem nagyon hangulatos és a várban még szép is😊 A BG2 grafikája meg 2018-ban is szép lesz.

V9ykn8_TZL0

Petyus_
Az SZÉP 2D volt 2000-ben. Ez meg CSÚNYA 2D 2003-ban. Érzed a különbséget? 😊

ollie
na jó csak 5 😊. viszont furcsa lesz néhány év múlva, hogy minden gépben folyadékhûtés lesz, és télre sem kell már külön fûtés a lakásba, mert elég lesz a családonkénti 2-3 számítógép erre. esetleg közvetlen be lehet majd õket kötni a távfûtõ rendszerbe ;D

lwb
megy a fene. amúgy régebben voltam az nwn.hu-n és ott fikáztam. az meg, hogy van hozzá sok single mod nem újdonság - az sem, hogy sok közülük jó. majd' egy gigányi vacak van hozzá nekem is letöltve. DE ehhez nem sok köze van a játék fejlesztõinek. Nem elég a kódot megírni, talán ötlet is kéne a sztorihoz. A SoU is kalap sz*r feeling terén. Még a BG1 is messze ráver. Vagy szinte akármelyik single mod a nwn vaulton.

egyetértek... csodálatos a Morrowind grafikája... fõleg max beállításokkal a mocsárban pl. vagy Balmora, Vivec...

War. War never changes.

Davidus
Csak nem kell 10 év😊

V9ykn8_TZL0

ollie
ebben mondjuk van valami, de a Morrowind a 3d játékok között király. majd 10 év múlva már csak 3d-sek lesznek és furcsa lesz, hogy volt régen nem 3d-s is, mert szebb lesz mint a mostani kézzel rajzoltak.

Baz... A Morrowind meg a másik kedvenc játékom... milyen gépen nézted? Mert ha látnád pl nálam leesne az állad! A BG2 grafikája na az a szar! Tiszta pixeles fos az egész, de la. a játékmenet király...

War. War never changes.

ollie
nana, az NWN királyos játék. persze a grafikán lehetne javítani (részemrõl a bg2-é kircsi volt), de millió egyjátékos mod van hozzá és némelyik jobb mint az eredeti.

Davidus
Én úgy vagyok vele hogy egy BG2 kézzel festett háttere 20x jobban néz ki mint pl a Morrowind.

V9ykn8_TZL0

NANA! A NWN nagyon is jó játék, és a Single kampánya is jó! Menj az NWN topicba és ott fikázd ne itt!

War. War never changes.

lwb
Na. A neverwinter a mezét nem viheti. Jáccottál vele már? Milyen storyja van annak? Megmondom: semmilyen. Multiba elmegy, single nagy nulla. A 3D-s grafikája meg csak annyit ér, hogy van kb. háromféle ház pl., aztán azok váltakoznak. Hûha. Micsoda teknyika!

Attól, hogy valami 2D-s még lehet nagyon-nagyon király. Pl. én a mai napig jáccok a Master of Magickel, pedig meg van vagy 10 éves a játék. És nagyon tele van a tököm azzal a mai "konzolszagú" játékfejlesztéssel, hogy havonta kijön 30 játék, mind színes-szagos-háromdés, de a belülrõl tök üres. Olyan "jóislehetettvolnadenemlettaz" vackok. Ha ilyenekkel akarék nyomulni, akkor vennék egy olcsóbb (!) konzolt és nem szarakodnék PC-vel, ami nyeli a pénzt, mint valami kib*szott fekete lyuk.

Petyus_
Minden másban tökéletesen egyetértek veles.

Gagyi benyomást kelt. A fejlõdési rendszer jó, érdekes (S.P.E.C.I.A.L.) rulz.. DE. Ránézek, és nem látok SEMMIT ami indokloná, miért jó, hogy 2D. Egy 3D játéknak ma már klasszisokkal szebb, változatosabb grafikája van. Egy ma már anakronisztikus. Az animáció egyszerûen szánalmas, a sebességek rosszul vannak belõve.

A harc semmi élvezetet nem nyújt, túl nehezek az ellenfelek, AI nulla, gyorsabban szaladnak nálad a banditák, így el se lehet menekülni..

Ez a játék egy Morrowind, Gothic II, Neverwinter, PoTC mellé odarakva max. annyit ér, hogy nosztalgiázz, hogy régen ilyenek voltak a legjobb RPG-k..

Petyus_
Nagy tévedésben van mindenki.

- Lionheart-ot a Reflexive Entertainment csinálta.

- Baldur's Gate-eket a Bioware.

- Fallout-ok, IWD-ek a Black Isle minr fejlesztõcsapat játékai.. a csapat legjava egyébként már a Troikánál van.

lwb
demo alapján überfasza. lehet, hogy nem pirates of the caribbean vagy splinter cell grafikailag, de feelingben nagyon ott van.

ollie
plénszkép rulez!

Nekem egy valami nem tetszett és az a harc sebessége. Remélem ez állítható lesz a teljes játékban.