Lionheart
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
3D-t is istentelenül jól meglehet csinálni, csak tudni kell hogyan. Pl. Enclave... Vagy Bloody Magic (hamarosan megjelenik) tehát ez csak attól függ mennyire sikerül jól a dolog.
Diablo 800*600-ban még a mai napig is sokkal szebb, mint egy 3D-s Dungeon Siege... Egyszerûen mûvészi grafikája van. A Divine Divinity meg kenterbe ver mindent😊 (Kis elfogultság, de ott aztán még a fûszál is kivan dolgozva rendesen.) 3D-be ez igen körélményes és illúzióromboló is. Egyedül a Morrowind az ami 3D-ben hozza azt a szintet amit elvár az ember egy RPG-tõl, de az meg kissé steril környezetû. Viszont jól néz ki és ez nem utolsó szempont. A Gothic2-t majd hétvégén megnézem, de a videók screenshotok alapján eszméletlenül hangulatos világa van és szépnek is tûnik.
Példáúl: Ha lenne Diablo3 én azt mondanám, hogy maradjon 2D-s és csinálják meg nagyon aprólékosan. Ha mégis a 3D mellett döntenek, az Enclave alá már ne is adják, mert egyébként felesleges kiadni is. 3D-ben nem érvényesülnek úgy (látványilag sem) a fegyverek, tájak, mint 2D-ben... Egyszerûen ott iszonyúen aprólékosan és gyönyörûen kézzel rajzolva, meglehet mindent csinálni, hogy az ember elhigyje az tényleg olyan, mint a valóságban. 3D-ben már romlik az összkép, ott kell egy kis képzelõerõ is a látványhoz, hogy tényleg elhigyje a józan emberi ész azt amit lát. Viszont szabadabban érezzük magunkat és új perspektívák nyílnak meg.
A 3D nem feltétlenül szép, inkább látványos. És a kettõ nem egy és ugyanaz.
A 2D minden esetben gyönyörû, azonban kezd elavulttá válni, ha nem jól fognak neki.
Ellenpélda van sok. Meg most értünk el arra a szintre, hogy a 3D már majd olyan részletes is lehet, mint a 2D, ezért aztán izometrikus játékokban is felválthatja a 2D-t. És mióta is van 3D-s forradalom? 1997 óta! Ez pedig idestova 6 év, tehát a 2D igencsak jól kihúzta és szerintem még lazán 2-3 évig jelen lesz, büntetõ grafikával. Én ennek személy szerint örülök is. Egy jó kis RPG, az bizony izometrikus nézetbõl a legfaszább, akárki akármit is mond.
Vagy vedd pl. a Star Wars Galaxiest. Szerinted melyik a munkaigényesebb? Festeni pár concept artot Theed-rõl vagy lemodellezni a várost? 😊 Csak sasold meg, minden egyes szobor külön 3D object..
\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com
Két dándzsönhent? LOL, hát ebben a Lionheartban mi van? Beszélgetések (nagy része alibi), köztük meg rengeteg monszter amit FRUSZTRÁLÓ ütni, mert játékegyensúly habokban nincs. A Diablo-t ezerszer többre tartom ennél, annak legalább szórakosztató a játékmenete a hangulatos henttel + tápolással.
Ellenpéldaként nézzetek meg mondjuk egy World of Warcraft-ot 😊, vagy egy Enclave-t, PoTC-t, akármit. 3D, mégis szebb, változatosabb, hangulatosabb mint ez.
NWN sztorija jobb? ROTFL
Hol van annak storyja két dándzsönhent között?
Napjaink legjobb RPG-i: Morrowind (tényleg), Gothic II (nagyon jó). Ennyi. PoTC nagyon konzolos nekem. Ebbõl az ötletbõl jobbat is ki lehetett volna hozni szvsz. Amúgy úgy általánosságban beszéltem a tendenciáról, nem a te hozzászólásodban felsoroltakra gondoltam.
Braveheart: nem bérelt fel senki, csak csalódott vagyok a SoU után is. Azt hittem, most már talált valakit a Bioware, akinek legalább halvány ötlete van a jó fantasy torténetekrõl. Tévedtem.
War. War never changes.
War. War never changes.
V9ykn8_TZL0
War. War never changes.
War. War never changes.
A NWN nekem sem a szívem csücske, mivel játékban akkorát még nem csalódtam. Viszont abból a kevés tileset-bõl is lehet szebbet csinálni mint ez a Lionheart demo. A sztorija szerintem jobb, legalábbis jobban indul. 😛 Nem is beszélve a gyakorlailag VÉGTELEN rajongói modulról.
Ha megigyelted én nem színes-szagos 3D vackokról beszéltem, hanem napjaink legjobb RPG-irõl. 😊
War. War never changes.
War. War never changes.
War. War never changes.
Szerintem nagyon hangulatos és a várban még szép is😊 A BG2 grafikája meg 2018-ban is szép lesz.
V9ykn8_TZL0
War. War never changes.
War. War never changes.
V9ykn8_TZL0
War. War never changes.
Attól, hogy valami 2D-s még lehet nagyon-nagyon király. Pl. én a mai napig jáccok a Master of Magickel, pedig meg van vagy 10 éves a játék. És nagyon tele van a tököm azzal a mai "konzolszagú" játékfejlesztéssel, hogy havonta kijön 30 játék, mind színes-szagos-háromdés, de a belülrõl tök üres. Olyan "jóislehetettvolnadenemlettaz" vackok. Ha ilyenekkel akarék nyomulni, akkor vennék egy olcsóbb (!) konzolt és nem szarakodnék PC-vel, ami nyeli a pénzt, mint valami kib*szott fekete lyuk.
Gagyi benyomást kelt. A fejlõdési rendszer jó, érdekes (S.P.E.C.I.A.L.) rulz.. DE. Ránézek, és nem látok SEMMIT ami indokloná, miért jó, hogy 2D. Egy 3D játéknak ma már klasszisokkal szebb, változatosabb grafikája van. Egy ma már anakronisztikus. Az animáció egyszerûen szánalmas, a sebességek rosszul vannak belõve.
A harc semmi élvezetet nem nyújt, túl nehezek az ellenfelek, AI nulla, gyorsabban szaladnak nálad a banditák, így el se lehet menekülni..
Ez a játék egy Morrowind, Gothic II, Neverwinter, PoTC mellé odarakva max. annyit ér, hogy nosztalgiázz, hogy régen ilyenek voltak a legjobb RPG-k..
- Lionheart-ot a Reflexive Entertainment csinálta.
- Baldur's Gate-eket a Bioware.
- Fallout-ok, IWD-ek a Black Isle minr fejlesztõcsapat játékai.. a csapat legjava egyébként már a Troikánál van.