557
A Black Isle új RPG-je
  • Petyus_
    Szerintem is klasszius. :)

Két dándzsönhent? LOL, hát ebben a Lionheartban mi van? Beszélgetések (nagy része alibi), köztük meg rengeteg monszter amit FRUSZTRÁLÓ ütni, mert játékegyensúly habokban nincs. A Diablo-t ezerszer többre tartom ennél, annak legalább szórakosztató a játékmenete a hangulatos henttel + tápolással.
  • lwb
    Pirates of the Caribbean. Kalózos RPG.
  • lwb
    Ez nem igaz. Kézzel megrajzolni valamit sokkal munkaigényesebb.
  • Petyus_
    Ott a pont. Ha már 2D, akkor az a minimális 3D ami van benne legyen maximálisan igényes (szép animációk a harcokban, miegymás), a 2D hátterek meg legyenek gyönyörű szépek (mint az IWD-ben pl). Itt nincs meg egyik sem, még nyomokban sem. Talán majd a ToEE-ben.

Ellenpéldaként nézzetek meg mondjuk egy World of Warcraft-ot :), vagy egy Enclave-t, PoTC-t, akármit. 3D, mégis szebb, változatosabb, hangulatosabb mint ez.
  • Davidus
    Mi az a PoTC?:) Mindenki emlegeti szal lehet hogy ki kéne próbálni:)
  • lwb
    Szerintem a BG is klasszikus. Legalább annyira, mint a MoM pl.
    NWN sztorija jobb? ROTFL
    Hol van annak storyja két dándzsönhent között?

Napjaink legjobb RPG-i: Morrowind (tényleg), Gothic II (nagyon jó). Ennyi. PoTC nagyon konzolos nekem. Ebből az ötletből jobbat is ki lehetett volna hozni szvsz. Amúgy úgy általánosságban beszéltem a tendenciáról, nem a te hozzászólásodban felsoroltakra gondoltam.

Braveheart: nem bérelt fel senki, csak csalódott vagyok a SoU után is. Azt hittem, most már talált valakit a Bioware, akinek legalább halvány ötlete van a jó fantasy torténetekről. Tévedtem.
  • Petyus_
    Na igen de itt HOL? Már az elején az erdő olyan hogy azt sem tudom mit akar ábrázolni, hova lehet menni, hova nem, nem látom be a terepnek egy kis részét sem a fix felbontás miatt (ez már BG2-ben sem volt így..). Az animáció meg egyszerűen nevetséges, olyan az egész mintha egy táblás játékot néznél. :) Gagyi és kész.
  • ollie
    ezt honnan vetted? már azt, hogy 3d-ben hosszabb idő.
  • Davidus
    Ki írta hogy csúnyák?
  • Braveheart
    Az csak a fejlesztőkön meg az idejükön múlik hogy a 3D hogy fog kinézni...a 2D sokszor azért szebb mert nincs vele annyi munka, tudnak a részletekre koncentrálni... de pl. 3D-ben egy fa vagy akármi megalkotása 5x annyi munka meg idő, mint 2 D-ben...
  • Braveheart
    Csa kegyszerűen nem értem, hogy ilyen gyönyörű játékokra azt mondjátok, hogy csúnyák! Milyen gépeken néztétek? 166-os Cryx-en Tnt1-el vagy min?
  • Davidus
    Persze hogy jól néz ki:) Én csak annyit próbálok elmondani hogy a 2d frafikja semmivel nem rosszabb egy rpg-ben mint a 3d. Sőt sokkal változatosabb és élettel telibb.
  • Petyus_
    Mindenkinek lehet véleménye, nem? Neki is, neked is, nekem is.
  • Petyus_
    Ugyan már.. szép.. mihez képest? :P
  • Braveheart
    Francnak kell elvenni mások kedvét a játékoktól...
  • Braveheart
    téged meg nem bérelt fel vki hogy szídjad a NWN-t? :)
  • Petyus_
    A klasszikus játékokat hagyjuk ki.

A NWN nekem sem a szívem csücske, mivel játékban akkorát még nem csalódtam. Viszont abból a kevés tileset-ből is lehet szebbet csinálni mint ez a Lionheart demo. A sztorija szerintem jobb, legalábbis jobban indul. :P Nem is beszélve a gyakorlailag VÉGTELEN rajongói modulról.

Ha megigyelted én nem színes-szagos 3D vackokról beszéltem, hanem napjaink legjobb RPG-iről. :)

• Braveheart
    Ja csak 2018-ban nem fog 1 gépen sem elmenni a mai játékok nagy része...
  • lwb
    Szerintem is szép. És a BG2 is nagyon jó még ma is, pedig vagy 10-szer végigvittem már.
  • Braveheart
    Miért? Annak sem rossz a grafikája, csak néha kompatibilitási problémák vannak vele (nálam pl. félóránként kifagy) De full grafikán az is jól néz ki.
  • Davidus
    Nem vítték túlzásba az ellenfelek animációját:)
  • Davidus
    A ghotic2-én meg max röhögni fognak.
  • Braveheart
    ja igen eszembe jutott mit akartam hozzáfűzni a játékhoz még: szerintetek nem idétlenül mozog néhány ellenfél? Pl. a zombi tiszta olyan, mint a Heroes of Might and Magic 4-ben a szatír.
  • Davidus
    Én a lionheart grafjára se mondanám hogy csúnya.
    Szerintem nagyon hangulatos és a várban még szép is:) A BG2 grafikája meg 2018-ban is szép lesz.
  • Petyus_
    Az SZÉP 2D volt 2000-ben. Ez meg CSÚNYA 2D 2003-ban. Érzed a különbséget? :)
  • ollie
    na jó csak 5 :). viszont furcsa lesz néhány év múlva, hogy minden gépben folyadékhűtés lesz, és télre sem kell már külön fűtés a lakásba, mert elég lesz a családonkénti 2-3 számítógép erre. esetleg közvetlen be lehet majd őket kötni a távfűtő rendszerbe ;D
  • lwb
    megy a fene. amúgy régebben voltam az nwn.hu-n és ott fikáztam. az meg, hogy van hozzá sok single mod nem újdonság - az sem, hogy sok közülük jó. majd' egy gigányi vacak van hozzá nekem is letöltve. DE ehhez nem sok köze van a játék fejlesztőinek. Nem elég a kódot megírni, talán ötlet is kéne a sztorihoz. A SoU is kalap sz*r feeling terén. Még a BG1 is messze ráver. Vagy szinte akármelyik single mod a nwn vaulton.
  • Braveheart
    egyetértek... csodálatos a Morrowind grafikája... főleg max beállításokkal a mocsárban pl. vagy Balmora, Vivec...
  • Davidus
    Csak nem kell 10 év:)
  • ollie
    ebben mondjuk van valami, de a Morrowind a 3d játékok között király. majd 10 év múlva már csak 3d-sek lesznek és furcsa lesz, hogy volt régen nem 3d-s is, mert szebb lesz mint a mostani kézzel rajzoltak.
  • Braveheart
    Baz... A Morrowind meg a másik kedvenc játékom... milyen gépen nézted? Mert ha látnád pl nálam leesne az állad! A BG2 grafikája na az a szar! Tiszta pixeles fos az egész, de la. a játékmenet király...
  • ollie
    nana, az NWN királyos játék. persze a grafikán lehetne javítani (részemről a bg2-é kircsi volt), de millió egyjátékos mod van hozzá és némelyik jobb mint az eredeti.
  • Davidus
    Én úgy vagyok vele hogy egy BG2 kézzel festett háttere 20x jobban néz ki mint pl a Morrowind.
  • Braveheart
    NANA! A NWN nagyon is jó játék, és a Single kampánya is jó! Menj az NWN topicba és ott fikázd ne itt!
  • lwb
    Na. A neverwinter a mezét nem viheti. Jáccottál vele már? Milyen storyja van annak? Megmondom: semmilyen. Multiba elmegy, single nagy nulla. A 3D-s grafikája meg csak annyit ér, hogy van kb. háromféle ház pl., aztán azok váltakoznak. Hűha. Micsoda teknyika!

Attól, hogy valami 2D-s még lehet nagyon-nagyon király. Pl. én a mai napig jáccok a Master of Magickel, pedig meg van vagy 10 éves a játék. És nagyon tele van a tököm azzal a mai "konzolszagú" játékfejlesztéssel, hogy havonta kijön 30 játék, mind színes-szagos-háromdés, de a belülről tök üres. Olyan "jóislehetettvolnadenemlettaz" vackok. Ha ilyenekkel akarék nyomulni, akkor vennék egy olcsóbb (!) konzolt és nem szarakodnék PC-vel, ami nyeli a pénzt, mint valami kib*szott fekete lyuk.
  • Petyus_
    Minden másban tökéletesen egyetértek veles.

Gagyi benyomást kelt. A fejlődési rendszer jó, érdekes (S.P.E.C.I.A.L.) rulz.. DE. Ránézek, és nem látok SEMMIT ami indokloná, miért jó, hogy 2D. Egy 3D játéknak ma már klasszisokkal szebb, változatosabb grafikája van. Egy ma már anakronisztikus. Az animáció egyszerűen szánalmas, a sebességek rosszul vannak belőve.

A harc semmi élvezetet nem nyújt, túl nehezek az ellenfelek, AI nulla, gyorsabban szaladnak nálad a banditák, így el se lehet menekülni..

Ez a játék egy Morrowind, Gothic II, Neverwinter, PoTC mellé odarakva max. annyit ér, hogy nosztalgiázz, hogy régen ilyenek voltak a legjobb RPG-k..
  • Petyus_
    Nagy tévedésben van mindenki.

- Lionheart-ot a Reflexive Entertainment csinálta.

- Baldur's Gate-eket a Bioware.

- Fallout-ok, IWD-ek a Black Isle minr fejlesztőcsapat játékai.. a csapat legjava egyébként már a Troikánál van.
  • lwb
    demo alapján überfasza. lehet, hogy nem pirates of the caribbean vagy splinter cell grafikailag, de feelingben nagyon ott van.
  • ollie
    plénszkép rulez!
  • GodBadka
    Nekem egy valami nem tetszett és az a harc sebessége. Remélem ez állítható lesz a teljes játékban.