4108
  • VO101 tvr
    Hmmm.... Gondoltam, ha már beletették, akár működhetne is... :D Sebaj...
  • lac coo
    Ne kapcsold be !
    szerintem senkinél nem működik az élsimítás .
  • VO101 tvr
    Ha bekapcsolom a 2x AA-t nem nagyon működik a game. ATI 4850 Van erre valami megoldás?
  • csige791
    Motorport Arena Oscherslaben
  • csige791
    Hockenheim
  • Alexease
  • csige791
    Monza (beta)
  • Penge88
    Így van, gyúrjál! Jó is az... Nekem most fekvés sérvvel... 1:39:7-et sikerült egyszer mennem, meg is van valahol a set, amivel futottam.
  • MatHY
    #2173: legalább probálkozok, ahelyet hogy itt üljek
  • csige791
    62. helyre jó is vagy vele.
  • lac coo
    akkor most menj vele 20 kört verseny tempóban ! :D
  • MatHY
    hát nemrég vettem logitech g25öt + vannak jó setupjaim korábrol
    1:41.3 a legjobbam prato full on
  • lac coo
  • Alexease
    Ennyire biztos vagy benne, hogy megnyerned a bajnoksagot?!:)))
  • MatHY
    valaki nemtud egy demo bajnokságot ahol lehet liszenszet nyerni?
  • csige791
    De ha nekem már meglesz akkor tudom használni.
  • Alexease
    A GPC-s cuccokkal newm sokat erunk, altalaban konvertek, igy nem adhatjak ki, a korabbi palyaik sem erhetok el evek ota;)
  • csige791
    monza
  • csige791
    Már egy hónapja veszekszem, a szerver szolgáltatóval, mert állandóan beszarik a szerver. Egy reinstall után kb 1 hétig jó, majd megint beszarik.
    Amíg nem lesz biztonságos szerver addig nem merek belevágni mert beégés lesz a vége.
  • MatHY
    Sziasztok
    mikora várható ez a demo bajnokság?
    mert akkor engem már most beírhatok ;)
  • gviski
    Majd ezt a server be kéne lőni ;-) Amúgy látom kerestél tegnap :-)
  • csige791
    Most az van, hogy beszélgettem a VSR-el és úgynéz ki, hogy adnak szervert. Amennyiben ez összejön, akkor azt a pénz amit a szerverre költöttem volna, azt ráköltöm egy licenszre és akkor a bajnok nyer egy nkpro licenszet.
  • b-type
    jelentkeztem egynek, viszont reg nélkül nem adja be a fórumot..
    ...ez nem volt akkora probléma, mert legalább megláttam a Kiss Norbi-s hírt és mindjárt jó napom lett :)
    Nagyon örülök neki, mert neki aztán ott a helye, és ha összeállna egy Wéber-Kiss-Michelisz Dension Zengő az lenne a mindent vivő kombó szvsz.
  • b-type
    az még tetszik is :)
    Nem, mert ugye gyors kört mentek (ezt nem írtam), gyors körnél meg nem lehet letört hátsó szárny :))
  • lac coo
    Az nem csak akkor marad le, ha előtte törted az autót?
    A kerekek is csámpásan maradnak, ha javítás nélkül megyek replay-be ....
  • b-type
    Azt még sosem néztem (most nem is tudom), de némely pályán lemarad a hátsó szárny az ziher az F2000-ről.
  • csige791
    replayben nincs cockpit nézet, csak a sisak feletti ?
  • csige791
    I. Magyar F1600 (Demó) Bajnokság előzetes infók
  • csige791
    Elkeztem egy oschersleben-hez kisertetiesen hasonlito palyat. Be konvertalni nem fogom tudni nk-ba de azert megcsinalom amit tudok, aztan majd valakinek rinyalok, hogy plz konvertald be.
  • Alexease
    Az SRTM eleg jo, azokat az ursiklo missziok alatt "vettek fel". HGT, SRTM, 3DEM, DEM stb. formatumban szoktak lenni. Vannak programok (MicroDEM, GlobalMap, 3DEM, amelyek lekezelik oket, sot automatan letoltik szerverrol, konvertaljak stb. De ha jol emlekszem, europaban azis csak 100 meter/pixel felbontasu;) Amcsiban 10 meter/pixel:P
    De fizetos reszeken elerhetoek 5 meter/pixeles radar kepek, ami mar eleg jo.
  • PacsutaTibi
    Alex, de ebbe a zaxxon metódusba elvileg csak GE-be kijelöljük az utat, kimentjük kmlbe(és abba igy nincs is magassági adat), aztán egy honlapról lehet leszedni magassági fájlokat .hgt, valami srtm data vagy mi. Vannak hozzá dokumentumok is de nemtaláltam benne leírást arra hogy mennyire pontosak az adatok.

http://dds.cr.usgs.gov/srtm/version1/

Illetve scriptekkel csinálunk négyzetrácsokat. Majd ezt a négyzetrácsot feltöltjük adatokkal, ebből lesz a domborzat, az utat is feltölti, aztán ezt összemahinálja, meg finomitgatja meshlabbal meg egyéb progikkal.
  • csige791
    Még talán Flight Simulator fórumon olvastam, hogy van valami jóval pontosabb cucc mint a google. De már nem tudom, hogy mi volt az.

Egyébként én nem akarok valódi pályát csinálni. Csak csinálok egy fantázia pályát, BTB-ben és azt bejutattni valahogy nK-ba.

Egyébként ha már valódi pályát akarnék akkor Oschersleben-t csinálnám meg.
  • Alexease
    Csak az a gond, hogy a GoogleMap magassagadatai europaban igencsak pontatlanok;) Nehany eve en is probaltam (SketchUp -> MAX) atpakolni, de az az ~50-100 meteres pontossag eleg maceras egy versenypalyan.:) Persze alapnak jo, de utana mindenkeppen tobb honap amig lesz belole valami hasznalhato. "Egyszerubb" lenne engedelyt szerezni az rF-verziotol;)
  • b-type
    Nem tom mekkora segítség:
    "
    Hey Attilio

I think the best way to import Google earth data is to use bob's track builder. http://www.bobstrackbuilder.net/
    I think it's best to get the pro version so you can export to rFactor, because there are tools to deal with rFactor to 3ds max etc.

There is an article here on how to import google earth data in .KML format to bobs track builder.
    http://www.nogripracing.com/forum/showthread.php?p=694036

To summarise...
    Basically you map out your path on Google earth. Don't put points too close together as you will get spikes in height. Also don't complete the loop, leave a small gap between the last point and the first point.
    Then save place as .KML file to desktop or wherever. Then use http://www.gpsvisualizer.com/elevation and load the .KML you have created into that and add height and save as .GPX.

You can then use 3d.route builder, http://hybridgeotools.com/html/downloads.html (demo is free) to import the .GPX file.
    Note you can only export upto 500 points with free version.
    You then press ctrl+A to select all and go to route-altitude-update from geotool.
    This will open it up in Google earth and check heights. When you have done that you have the option to smooth if you would like. to take out any dips or spikes.Then export as .KML again.

Import into Bobs track builder. Select all samples and closed circuit. and there you go

From BTB you can output it to rFactor, then using isi tools max plugin or 3dsim ed you can import to 3ds max or just convert to .3ds format.

Hope this helps
    "

http://rsracing.forumotion.com/your-projects-f20/my-first-beta-track-t366.htm

• PacsutaTibi
    Hát a BTB(pro) az csak RFactorba, RBRbe és Racerbe valamint x fileba tud kimenteni. (a BTBevo meg a Simbin játék formátumokba.)

Szóval csak úgy lehet hogy kimenteni valamelyik játékba és azt beimportálni valamelyik modellezőbe amiből ki lehet menteni.
    Én nemtudom pontosan hogyan lehet NKproba rakni, de asszem 3d studió maxal lehet.
    -Vagy rfactorba kell kimenteni és gmtimporterrel maxba behozni,
    -vagy x fájlba és valami jó max X importerrel megnyitni,
    -vagy racerbe kimenteni a dof fájlokat behozni Zmodelerbe és onnan átrakni maxba.
    A 3 közül szerintem az első a legegyszerübb.
  • csige791
    tudom, hogy nem Nürburgring van a képen. Azt egy későbbi hozzászólásban olvastam.
    Tegnap elkezdtem szórakozni ezzel a BTB-vel. Elég egyszerűnek tűnik. Csak a Racer van fent a gépemen amivel kitudtam próbálni a pályámat, de az meg elég gagyi.

tudja valaki, hogy hogy lehet berakni nK-ba a BTB-s pályákat ?
  • PacsutaTibi
    Zaxonn metódus.
    BTB kell hozzá meg 1-2 progi. Gondolom kimenti Rfactorba majd onnan importálja maxba. De a képeken nem nürburgring van, hanem valami spanyol út. Amugy ha Google Earthbe ki van jelölgetve az útvonal akkor szerintem fél óra alatt bent van BTBbe a vonalvezetés, illetve a domborzat.
  • csige791
    De most találtak valami programot, amivel a magassági adatokból kb 1 nap alatt meglehet csinálni bármilyen pályának a vonal vezetését.

kép1
    kép2

"Is a powerful tool to take into account, the time to make this "base" track is about 2-4h of working "

fórum bejegyzés
  • Alexease
    Jonehany eve mar lattam kepeket nKP-s Nord-rol, bar nem tudom, mennyire voltak komolyak...
  • csige791
    Egy érdekes bejegyzésre leltem az egyik nK fórumon:
    "Today I'm getting altitude data from Nurburgring, the green hell. And I'm exited how easy is. Also it is a hard work to put good textures, objects and details, but this part can be done in "any" editor, but the base that I'm talking if you try to do manually, can you take several months "

Azaz valaki nekiállt Nordshilfe-nek.