4108
| nKPro | Kunos-Simulazioni | nKGPC | HSW | LastPlace-Racing| Radiators-Champ| nKPro Rank |
| FAQ/HELP | AIM Telemetry
-
#2306 Csak a korrektség kedvéért, az nem az én setem, hanem a rank oldalról szedtem, csak azért, hogy legyen mindenkinek kb egyforma sete, ezzel is szorosabbá téve a futamokat.
Egyébként nekem az 1:25-ös jobban tetszik. -
#2305 Valszeg soha, vagy majd a nKP2-ben;) Amugy kulon programkent elerheto volt (auto+palya), de sajnos valami 2-3 eves verzio, akkori promo cucc, eleg erdekes beallitasokkal:/ Valami rendezvenyre keszult. Hasonloan az F1-es cucchoz, azis ugy maradt... -
#2304 Az a baromi hosszú pálya és főleg az ahhoz tartozó autó mikor jön ki ? -
#2303 Jah, tényleg, minél többet piszkálom nekem is annál rosszabb :)))))) -
#2302 En sem ertek hozza, idom sincs, es raadasul, ha nagyon belemelegszem, csak egyre rosszabb, hasznalhatatlanabb lesz:D
De egy bizonyos fokig, szeretem piszkalgatni;P
- Eloszor mindent nullara, kozepesre allitok.
- Aztan a rugokat, telokat addig piszkalom, amig eppen nem ut be, es marad valami mozgastere a kasztninak. Es persze, nem akad fel, nem csuszk meg a kerekveton;)
- Utana az elso- es hatso mereviteseket osszehangolom, hogy kellemesen tekeredjen a kanyarba;P
- A Caster-t magas(abb)ra szoktam allitani, mert szeretem ha erosebb a visszajelzes es tobbet kell kormanyozni (nem annyira erzekeny, nem akar magaalatt fordulni).
- A Toe-val nem sokat szarozom, bar fontos lenne, elol kicsit-tobbet szet, hatul megkisebbet ossze.:)
- Aztan Camber, addig, amig 2-3 kor alatt normalisan, egyeletesen kopnak a gumik.
- Ha vannak szarnyak, akkor nullara veszem, es addig allitgatom feljebb, amig normalisan befordul (nem akar tovabbmenni egyenesen) es ki sem porog):)
- Es persze, az attetelek;) A leghosszabb egyeneshez a veget, a tobbit ha lehet tologatni, akkor 1-2 fontosabb kanyarhoz, hogy egyszerubb legyen a fektav, a valtas, kigyorsitas stb. (a valtasnal, a lenyulkalas miatt nem mindegy hogy jon ki).
Ez max 20-40 perc, itt viszonylag hirtelen sokat szoktam javulni, aztan mar csak tizedeket, utana mar csak rosszabb, es megunom;) -
#2301 Aztán ki a fenének van ideje ezeket összehangolgatni :))))))
Az a bajom a setupolással , hogy sose tudom hol kezdjem... Mondjuk alul kormányzott...Ezer lehetőségem van amivel javíthatok rajta... aztán mire ez megszűnik lehet más valamit már olyan szinten rosszul állítok be, hogy amiatt lesz például túlkormányzott féktávon...Ha meg azon javítok más fog változni... :))))) -
atomdj #2300 Kipróbáltam Csige 24-es setupját, és valóban sokat jelent! Picit állítottam rajta, hogy jobban feküdjön nekem, és 5 tizedet javultam Prato Long-on! 1:38.871 -es rekord lett belőle!
http://www.wagenvoort.net/rank/track-records.php?trackid=19&carid=22
THX, valóban nagyon sokat jelent a setupolás ezzel a kocsival is. Azt hittem már csak ezredeket tudok javulni :O!
-
#2299 Igazabol nem a magas caster miatt radiroz, hanem az amiatt elallitodott toe/camber miatt:DD -
#2298 szerintem kiderül, magas casternél folyamatosan "radíroz, nyikorog" a gumi, és igencsak gyorsan lesz marha csúszós :) -
#2297 De ez nekem rossz, mert eddig sem, tudtam, beállítani semmit, így meg, hogy megy minden mindennel, meg hogy érezni is, pláne nem ! :)))))
Bár a formámat hozom azért, a szokásos 4-5 mp-t kapom meg körönként :)))) -
#2296 Az nKP es az iRacing is azert eleg jo hasznalhato beallitasokra, mert nem csak nagyon jol erezni mi mikor valtozik, es nem csak korrekttul huzza az egyikbeallitas a masikat is, hanem meg lathato is az auton:) -
#2295 Ja, tenyleg, a legjobb pelda a Caster-re a motor;) Aki ment mar motorral, tudja mi a kulonbseg egy moped, egy enduro es egy chopper kozott;) Vagy bicikliknel a mountainbike, ami kis casteres, vagyis maga alatt fordul;) -
LESCO #2294 Alex megelőzött, de a lényeg látható.
A pozitív toe out persze ugyanaz, mint a negatív toe in... :) -
LESCO #2293 A caster az utánfutás értéke...
Autóknál kicsit nehezen szemléltethető, főleg szóban, de a lényege, hogy az első kerék forgástengelye (ami körül kormányzáskor elfordul) nem függőleges, hanem valamilyen szöget zár be azzal. A motoroknál a villaszögnek felel meg.
Ha nagy a szög, akkor lassú kanyarokban nehezebb lesz az ívváltás, viszont gyors kanyarokban stabilabb lesz az autó. Kis szögnél fordítva.
Lásd GP motorok vs cruiserek vagy chopperek.
A "toe in" a kerekek felülnézetből látható összetartása. Pozitív, ha a kerekek "eleje" közelebb van egymáshoz, mint a hátsó pontja, és negatív, ha fordítva van (toe out).
Elől a toe negatív értéke a kanyar bemeneti ívén túlkormányzást, a kimenetin alulkormányzottságot eredményez.
A hátsó kerékösszetartás negatív értéke (széttartás) az autó hátuljának instabilitását eredményezi főleg féktávon és lassú kanyarokból történő kigyorsításnál. Az összetartás stabilabbá teszi az autót.
Én személy szerint, amíg lehet, hanyagolom az összetartások túl nagy értékre állítását, lehetőleg nulla közelében tartom, mert egyrészt gumit kímél, másrészt végsebességet növel a kicsi összetartás. Persze szimulátora vállogatja, hogy ez mennyire érződik. Arról nem beszélve, hogy a három kerékdőlés-szög (camber, caster és toe) bármelyikének változtatása a többi szöget is elbarmolja. Tehát hiába lőttem be a camberrel meg a guminyomással a hőmérsékleteket, ha utána elbabrálom a castert, elmegy a camber is, vele meg megy a gumihőmérséklet...
A netkarban szerintem az autó viselkedésén igen jól érződik a toe változása, hogy a gumikra hogyan hat, az mondjuk öt kör alatt nehezen derül ki... -
#2292 Termeszetesen, az elso kep fake, mert a jobboldalinal a kerekek kifele dolnenek;DD -
-
#2290 Nem, a Toe az teljesen mas mint a Caster (utanfutas):) A Toe foleg a kormanyzott kerekeknel szamit.
Eztra fapadosan: ha az auto hossziranyaban van a Z-tengely, fuggolegesen az Y, es keresztbe (a kerektengelyekkel parhuzamosan) az X, akkor:
- Toe: az Y-tengely menti elfordulas
- Caster: X-tengely elfordulas
- Camber: Z-tengely elfordulas
:DDD -
#2289 Ha ez az amit az LFS-ben "Toe in"-nek hívnak akkor (legalábbis lfs-ben) azt csinálja, hogy ha növeled akkor jobban fordul a verda, viszont az egyenesben instabilabb és a gumi is jobban kopik, ha meg csökkented, akkor az egyenesben stabil viszont szarabbul kanyarodik, de a gumit meg kíméli.
Ez a hátsó tengelyre vonatkozik.
(de az is lehet, hogy totál hülyeséget írtam) -
#2288 Utánfutásnak szokták fordítani.
Legjobb tudomásom szerint, ha csökkented az értékét, akkor a kocsi jobb lesz a lassú kanyarokban, míg ha növeled, akkor inkább a gyors kanyarokban lesz stabil. -
#2287 google szerint caster:
főnév
1. görgő
2. öntőgép
3. sószóró
Egyébként régen tudtam, de már nem, jó ideje csak "talált" seteket használok, amit összevissza állítgatok ha van rá időm. -
#2286 Azmiaz a caster, mert piszkálgattam és egész stabil lett az autó...mondjuk gyors nem :)))) -
#2285 Ket nyomvonal van rajta, az egyik a sikan utan jobbra a masik balra;) -
#2284 Vasárnap dél körül lezárom a szavazást a versenyidőpontokról, és utána ki is írom a következő King of the Track versenynapot a másik demó pályára.
King of Crema
Csak ehhez majd kell készítsek egy leírást, hogy hol merre kell menni, mert ez egy teszt pálya és össze vissza lehet rajta közlekedni.
Közben írtam 500serversnek, hogy csinalják meg a Ranking cuccot és akkor az is lesz, azaz feltölti a legjobb köreinket nK Rank oldalra. -
#2283 Hét közben nem jön fel senki ? -
#2282 Csináltam egy rövid ismertetőt a netKarban használt telemetria rendszerről. -
atomdj #2281 Leírom én is a tapasztalatokat.
Qualon nem tudtam jó kört futni, de látván a 24.5-os pole-t, elszomorított, hogy nem ment. 2 hely azért meg volt! Nagyon jót rajtoltam, messze elől voltam már mikor az 3-as kanyarhoz érkeztünk, de még ígyis eltalált valaki féktávon telibe. Box, javítás aztán go. Zárkóztam fel az utolsókra, erre megint ugyanott ugyanúgy eltaláltak.
Remélem ez csak most volt így, és később összeszedik magukat az emberkék. Ez nem zárt karosszéria! Minimális kocc, és már ferdén áll a kormány!
Második versenyen valami 9. helyről már a harmadik voltam a rajt után, és a 3 kanyar után keresztbe állt valaki előttem. De ezen a versenyen már mindenki korrekt volt!
Harmadik versenyre már össze is állt a kép, tudtam a 24-es időket.
Várom a következő hétvégét ;)! -
#2280 Pedig szinte alig reklámoztam, remélem a sok baleset nem riasztotta el a népet.
Csináltam egy szavazást a futamok időpontjáról, légyszi szavazzatok. Regelni kell hozzá de azt amúgy is kelleni fog a versenyek miatt. Valódi név Keresztnév Vezetéknév sorrendben, de ez később változtatható.
A fórumba meg légyszi jelezzétek ha megvettétek a játékot, hogy lássam mikor lehet valami jó kis abarth vagy f200 kupát csinálni. -
#2279 Én is meglepődtem mennyien voltunk...
Sajna nekem most pont pocsékul jött ki mert ment a MotoGp, és nézni akartam.
De valamiért röcögött is a hang, sőt volt hogy egyáltalán nem volt, szal inkább ki is léptem, de az az egy futam amin voltam az jó volt! -
#2278 Miután az utolsó sql-t használó oldal tönkrement, most újra nekigyürkőztem egynek, ezt az angol tárhelyszolgáltatómnál helyezem el, egyelőre a Precise Division aloldalaként és a netkar.hu domaint pedig átirányítom ide.
Sajnos csak így tudom megoldani, hogy legyen safety rating is, de még így is csak úgy, hogy egyelőre a fórum rangoknál lesz feltüntetve, hogy kinek mennyi az SR-je. Ez azért van így mert totál hülye vagyok php programozáshoz. -
#2277 Jajj elfelejtettem. Prato Királya: B. Veghseo -
#2276 Jó kis futamok voltak.
Sajnos az első futam előtt a kormányomon elemnt a fore és ezért újra keleltt kalibrálnom, ami miatt átállt 200 fokra és ffb helyett is csak egy állandó elég nagy erő volt. Így elég rossz volt vele menni, de azért végigküzdöttem.
A másik két futam már jobban ment. Bár tempóban, azért még van hátrányom :S -
#2275 Durva! Eslő 3 azonos pontszám, utánuk lévő kettő is.
Eredmény
Figyelem! Ez egyelőre fun, az eredmény nem teljesen tiszta, mert példának okáért én is kilöktem utolsó futamon B.Veghseo-t és ha ezt nem teszem máris ő az első nem azonos ponttal.
Meg kell próbálnom összehozni egy rendes adatbázissal rendelkező oldalt, addig sajnos nem lehet komolyan tolni. -
#2274 Most eppen nem tudtam menni (most ertem haza), de elvileg leszek majd en is;) -
#2273 Hali. Ma nem tudtam menni, mert hivatalos voltam egy találkára. Majd legközelebb! :-) -
#2272 Csak egyszer túl jutottam volna az első három kanyaron ! :)))) -
#2271 kb 11-12-en voltunk, ugy hogy nem nagyon hirdettem be. Jó lesz ez szerintem. -
#2270 Köszi közben már megoldottam :) -
#2269 Na hogy a fene, csúszik a Moto2 :(
Mindegy azért leszek, de csak a létszám miatt :) -
#2268 Szia.
amikor nyomod a pedált felpürüg a motor? Nézd meg az autó beállításnál, hogy autó kuplungon van-e. -
#2267 Sziasztok!:)
Kipróbálnám ezt a játékot csak van 1 bökkenő. Kormány/pedál beállítást végignyomom és amikor végzek vele egyszerűen nem ismeri fel a fék gáz pedált illetve mutatja h nyomom csak nem tudok elindulni a kocsival de ha átváltok billentyűzetre ott meg simán megy kormány logitech dfgt de azzal semmi gond sincs:)