51527

\"Nascar\"

HNR
2003 - 2007
R. I. P.
  • FREAK
    Hááááááááááááááááát............... És lesz 8 ember, aki aznap mindennel együtt 5-600 mérföldet fog vezetni???? Én be nem vállalnám...
  • Mode
    Megegy javaslat ami a tobb verseny rendezesenek erdekeben szuletett meg:)
    Az EF-et ugy kene megszervezni, hogy minimalis gyakorlas legyen elotte, tehat ne ugy legyen mint most hogy 21:00-kor indul a szerver, de a verseny csak fel-1 ora mulva indul.
    Es a verseny tav meg legyen 20-30%.
    Igy sokkal rovidebb ido alatt le lehetne rendezni egy EF-et, ami jo hatassal lehet egy masodik verseny megrendezesere:)
    Akar az FF elott kozvetlenul is le lehetne rendezni az EF-et.
    Ennak az az elonye is meglenni, hogy aki EF-en futott az formaban lesz.
  • FREAK
    Értem a problémádat, de inkább legyen heti 1 futam, és versenyezzen mindenki, mint hogy néhányan hetente kettőről maradjanak le....
  • FREAK
    Nagyon helyes, hisz a cél 150-250 mérföld lefutása.
  • ibronk
    Nem is tagadom, de azért probálkozok, gyakorlok sokat.
  • Mode
    Hidd el nem azert talaltam ki hogy te meg Met ne indulhasson soha:)
    #4412:)
  • FREAK
    Tehát a cél az legyen, hogy a leggyengébbek is kapjanak esélyt legalább egy versenyre hetente. Ha ez nem teljesül, akkor nem jó a rendszer.
  • FREAK
    Persze, de ez benne van... És én személy szerint inkább ezt vállalom, mert így legalább egy versenyen mindenképpen indulok.

A te módszereddel viszont lehet, hogy SOHA egy versenyen sem fogok indulni, ha nem jönnek össze a jó körök. Vagy gondolj Met-re, aki azért versenyen már javulóban van, de valszeg ő sem fog sok hipergyors kört menni. Gyakorlatilag a te javaslatod annyi, hogy aki a RANKON benne van a legjobb 11-ben, az induljon, a többi meg nem. De ez nem igazságos.
  • X-Type
    Akkor most mikor lesz Atlanta? Nekem hétfő, kedd, esetleg szerda lenne jó a most következő héten. Amúgy tetszik az EF FF megoldás, jó ötlet...eddig talán a legjobb.
  • Mode
    Ez igaz, marmint az utolso mondatod, viszont az EF-be is lehet rengeteg "igaszsagtalansag".
    Rengeteg dolog mulhat a szerencsen, es mas hibajabol es csomo dolog dolhet el.
    Mar latom hogy mekkora veszekedesek/ovasok lesznek:)
    De maradok a #4412-nel:)
  • Alexease
    Felolem lehet ketto, csak most kaosz van:)) Nem lenne egeszseges, ha 15 ember betoppanna a szerverre.
  • HaZso
    A 207-es átlag nagyon durva, bár nem tudom, milyen arcade-ban játszani. Még top speed-ben sem tudom a 207-et elérni :-)
    Egyébként Mode javaslata jónak tűnik !
  • ShaiHulud
    nos akkor mikor lesz atlanta es ki erne ra? en javaslom a het elejet : hetfo-szerda, de nekem jo barmikor, szoval en jonnek tutira.
  • Mode
    Amguy semmi bajom nem lenne az EF-fel, egeszen addig, amig nem emiatt lenne hetenkent csak 1 futam:)
  • FREAK
    Kösz, hogy miattam aggódsz, de ezt akkor is nonszensznek tartom. A Nascarban a köridő számít a legkevésbé, ez hosszútávú verseny, a kitartásról, az idegekről szól.

Itt van pl. Norbi, aki majdnem minden pályán jobb nálam az edzésen, de eddig egy versenyt tudott végigfutni, és Met után ő okozza a legtöbb sárgát :))) Ne szívd mellre Norbi, nem basztatás, csak én így veszem észre. :)

A főfutamon mindenki jobban jár, ha 11 olyan versenyző indul, aki jó eséllyel végig is fog menni, mintha 11 kurva gyors ember indulna, amiből 5 a fele előtt kiesik.
  • ibronk
    Döntsük el egy 10 körös LFS-ben én aztmondom
  • Mode
    Akkor ezek szerint 1 verseny lesz hetenkent?
  • ibronk
    Ja mondjuk ez is igaz, ez meg rám illik csak én egyedül sem vagyok olyan villám gyors
  • Mode
    HA nem tudnak elozni rendesen az azt is jelentheti hogy epp teged utnek ki es igy kerulnek be a 8 koze teszem azt.
    A draftolast meg meg kell tiltani idomeresnel valahogy.
  • Alexease
    De talan az lenne a legjobb, ha eldontenenk, hogy hetente egy Fofutam van, es az pl. Penteken. Ezeket a datumokat fixen, elore ki tudnam irni az oldalra, aztan lehet tervezgetni az idot.
    Ha elozo hetvegen, vagy az aktualis het elejen kiderul mennyi lenne a biztos indulo, akkor lehetne szervezgetni a dolgokat.
    Lehet, hogy eppen megvagyunk, vagy csak egy-ket emberrel tobb. Ha sokkal tobben vagyunk, es mindekinek megfelel a ket futam, akkor lehet szervezni az EF-t.
    Persze, ha csak 1-2 emberrel tobb, es a tobbieknek is van kedvuk, idejuk lefutni egy EF-ot, akkor persze mehet az is:)

Na ezt jol meg mondtam...
  • FREAK
    Ellenzem. Saját példámból kiindulva, ugyanis csomó pályán köridő szempontjából a mezőny végén vagyok, de eddig több top5 finishem volt, mint ennél rosszab. A kérdés, hogy mi a fontosabb, egy jól sikerült, végigdraftolt kör, vagy a versenyrutin. Nem biztos, hogy örülnél olyan ellenfeleknek, akik ha egyedül vannak a pályán mennek mint a villám, de a versenyben miattuk lesz az összes sárga, mert nincs rutinjuk szoros versenyzésben, nem tudnak előzni, idegesek, ha mögöttük mész stb .
  • ibronk
    Ez nekem is jobban tetszik mint egy külön futam.
  • Mode
    Keves a heti 1 verseny.

Ha jol ertettem az EF tulajdonkepen egy selejtezo.
    Nem lenne sokkal egyszerubb megoldani a selejtezest valami egyszerubb modon?
    A rendszer meg minden maradhatna, de en azt javaslom hogy az EF helyett legyen egy idomero csak, ami kinezhet ugy is mint tvalay az F1ben, vagyis nem kell hogy 1 kor dontoson.
    Van egy 1 ora session mondjuk, es az ott elert koridok szamitananak.
    Marmint a leggyorsabb korido termeszetesen.
    Az EF tovabbi hatranya meg szerintem az is, hogy egy mas pit takitka, es utana sarga zaszlo parositassal a szerenyen mulik hogy esetleg korhatranyba kerul vlaaki es kicsuszik a 8bol.

Az en javaslatom szerinti modszernel heti 2 verseny es konnyebben beleferne.
  • FREAK
    Atlanta persze
  • FREAK
    Nézem ezt a rankot....

1 Andreas Steffen Germany 2003-03-03 00:26.792 206.92
    2 Mannie Liu Junior Brazil 2003-02-17 00:26.910 206.02
    3 Redsled United States 2003-03-07 00:27.495 201.63

Hát én ezt nem hiszem el. 207-es átlag azért kicsit erős.....
  • Mnemomic
    nekem is jó
  • Alexease
    Elvileg. De ehez tudni kellene pontosan, hanyan es kik akarnak indulni a Penteki fofutamon.
    Mert ha "csak" 12-en vagyunk osszesen, akkor nem sok ertelme van 1 ember miatt ketszer futni a versenyt.
  • FREAK
    akkor legyen az EF hét elején, a FF meg pénteken
  • FREAK
    Tehát, akkor Mode, Toya, Pumy már bent van Atlantában, és mi többiek futunk egy előfutamot, ahonnan az első 8 kerül be?

Nekem teccik :D
  • Alexease
    De ezektol fuggetlenul, mar jo lenne tudni ilyenkor, hogy ki szeretne, tudna indulni a kovetkezo futamon (es persze mikor is lenne)? Ezek ismereteben, mar most el lehetne kezdeni a szervezest.
  • FREAK
    Ok, akkor süllyesszük el gyorsan :D
  • Alexease
    Nekem ez egy kicsit bonyi. Es nem tudom, hogyan mukodne hosszutavon, mennyire lenne atlathato, kovetheto.
  • FREAK
    Nekem 8, csak az meg úgy túl sok verseny lesz...
  • ShaiHulud
    nekem jobban tetszik az elofutam , fofutam variacio , mert ott mindenki mehet(ne) az adott palyan, en szemely szerint nem szivesen hagynek ki akar egyetlen palyat is.
  • FREAK
    Leegyszerűsítve..... Aki 14, vagy több mint 14 pályán benne van a legjobb 11-ben, az kiválaszt 14 pályát, amin indulni akar (így 14 pálya tutira betelik), a maradék 13 pálya meg ott van a többieknek. Ne felejtsük el, hogy Bristol, Lowe's és Daytona 2x van (day, night), tehát ezt illene csak egyszer választani.
  • FREAK
    na megpróbálom előadni az én ötletemet.....

Van ugye 27 pálya, és kb 15-16 versenyző (eddig)... Mindenki minden pályán szabadidejében fut egy gyors kört, és ezekből csinálunk egy táblázatotot. Na itt kezdődik a matek.....

Első körben megvizsgáljuk, hogy egyes pályákon melyik 11 versenyző a legjobb. Ők jogot kapnak az indulásra az adott pályákon, VISZONT, ha mindegyik pályán indulnának, akkor páran meg soha nem tudnának indulni, tehát meg kell jelölniük mondjuk 15 pályát a 27-ből, amin TUTIRA indulni akarnak (feltéve, hogy több, mint 15 pályán benne vannak a legjobb 11-ben). Ha valaki nincs benne 15 pályán a legjobb 11-ben, akkor ezt a részt kihagyhatja.

Na, marad 12 pálya ugyebár... Nyilván, erre a 12 pályára automatikusan bekerülnek azok, akik a jobbak által kiválasztott 15-ön nem voltak top11-ben, illetve ezeken benne voltak.

És már csak annyit kell csinálni, hogy a "lyukakat", vagyis az üres helyeket feltölteni, de ez egyszerű, lehet idő alapján is, vagy megegyezés szerint. A pályák elosztása lehetne 14-13 is, és így mindenki nagyjából ugyanannyi versenyen venne részt, viszont egy mezőnyön belül nem lennének nagy különbségek.

Huh, hát remélem, a lényeg érthető..... Ennél jobban nem tudom elmagyarázni. :)
  • ShaiHulud
    nekem
  • ibronk
    Nekem nem, másnap suli ezerrel. Viszont kedd az jó már.
  • FREAK
    nekem jó valszeg
  • HaZso
    Csak egy felmérés: kinek lenne jó hétfő 21:00 Atlanta ?