13587
  • Zsolo007
    Nő a lakosság! :) Ennyi az oka. MInél nagyobb a lakosságszám annál kevésbé hatékonyak a különböző épületek. A várso "életbentartása" felemészti a jövedelmet. Másrészt mivel nagy a lakosságszám csökken a morál, és így nem lehet akkora adót kivetni. Nemtudom ti hogy játszotok, de érdemes az adókezelést a gépre bízni, nagyon jól csinálja :)

Ezzel asszem a #10224-esre is válaszoltam...
  • BaliBoy
    Ja ez engem is érdekelne.

Ja meg akkor ismét csak ne értem a dolgot. Ezekszerint ott kellene a legjobban +ban lennie a pénznek ahol a legtöbb lakos van. Nekem pont ott van a leginkább -ban.
    A 20k körönként már én is eltudnám visaelni. :D
    Először mikor elkezdtem játszani akkor körönként -5000 termeltem azután újra kezdtem, mostmár csak -1000. :)
  • PrasCo
    Az már nem egyszerű. ^^

Egyébként akkor már megragadnám az alkalmat hogy rákérdezzek: Szerinted mi okozza azt, hogy abszolút semmittevés (sereget nem képezek, nem építkezek etc.) közben is nagy általánosságban a városok jövedelme csökken? :\
  • Zsolo007
    Áhh nem olyan nehéz ez. Nekem az elején Nyugat rómával nagy szívás volt. De mostanra visszafoglaltam a teljes eredetit területemet +1-2 provincia még. Kiirtottam az osztrogót hordákat, hun hordákat, Roxolani hordákat, most épp a urgundii van soron :). Körönként jó 15-20k-t kapok...
  • PrasCo
    akkor sry. Tévedtem. ^^
  • Zsolo007
    Nincs városhoz kötve, nem az látja el amelyik kiképezte. Egyszerűen úgy van megoldva a dolog. Hogy megnézi a rendszer hogy mennyi az össze katonád fentartási költsége. És ezt a meglévő városaid lakosságszámának megfelelően osztja el. Ez nem knights&merchants a katonáknak nem kell folyamatos utánpótlás :)
  • PrasCo
    Én is keményen szívom a gazdaságommal. :)

Nagyon rágyúrok a kereskedelemre, kereskedelmi egyezményekkel, illetve minél fejlettebb piacokkal (főleg a tengeri kereskedelemben van a nagy lé), de ha sikerül is adókkal és seregleépítésekkel a városok jövedelmét pozitívba felerőlködnöm, még akkor is az a jellemző, hogy ez szép lassan elkopik; sőt mínuszba megy.

Most épp a frankokat gyakom a hunokkal, egész sikeresen, három városukat elfoglaltam és kiirtottam. Nagyobb tér, nagyobb piac, több adózó, és kicsit megint megugrik a befolyó lóvé. Ezzel csak egy baj van. 22-es csapdája eset. :) Ahhoz, hogy háborúzz, sereg kell, nem is kicsi. A sereg pénz. A pénzért hódítani kell. A hódításhoz sereg kell.. és így tovább. Csak abban bízom, hogy kihúzom valahogy Konstantinápolyig.
  • BaliBoy
    úúú bas.... Azt gondoltam, hogy nem lehet megjátszani azt, hogy kivinni őket a hortobátyra aztán legeljetek, de azért azt elvártam volna, hogy ha átküldöm őket egy másik városba akkor azok tartsá el őket. :)
    Arra nincs egy tipped, hogy hogy lehet pénzt csinálni?
  • PrasCo
    Nem csak az épp ott állomásozó haderőt tartja fenn a város, de az összes aktív, valaha ott kiképzettet is tudtommal. Úgyhogy nem lehet azt megjátszani, hogy építesz egy marhanagy sereget, és kiviszed a városból, hogy "majd megélnek valahogy", továbbra is a városnak kell ellátnia őket. Ez akkor poén, hogy ha le akarsz építeni, és teljesen szét vannak szórva az egységek a hadseregek között - ember nem mondja meg olyankor már, hogy melyik egységet hol képezted anno. :D
  • BaliBoy
    Lenne egy kérdésem a BI-vel kapcsolatban. A városok gazdasági részleteinél szét van szedve a be és kiadás, a kiadásnál írja, hogy mennyi a fegyveres haderőm fenntartása. Az meglátásom szerint az abban a városban lévő katonákra vonatkozik. Ebben az esetben, hogy a nyavajában lehet negatívban a mérleg amikor egy darab kormányzón kívül senki sincs a városban és a haderő fenntartása mégis 4200? KEzd egy kicsit idegesíteni, hogy folyamatosan negatívba megyek. A sima RTW-ben nem volt ilyen problémám.
  • Christian
    a Barbarian Invasiohoz nincs magyarosítás még?
  • PrasCo
    Világverő hadseregem hazatér.
  • haxoror
    Ez egy részletesebb lista a játékban hagyott hibákról illetve hogy a patch javította-e azokat és milyen új bugok kerültek be az 1.3-al
  • haxoror
    BUG-FIXER, an unofficial patch for Barbarian Invasion expansion pack

Főleg a kieg hibáit javítja de az alapjátékot is, igaz hogy 1.2-höz már szinte tökéletes javítás is volt de a load bugot csak az 1.3 patch javította így most én is azt használom.
  • Yossarian
    milyen hibák?
    (aki le tudja írni, hogy röhej, az nekem haverom:)
  • Yossarian
    micsida? :)
  • haxoror
    Tényleg röhejes hogy az új patchekbe mindig benne tudnak felejteni nagy hibákat :/
  • haxoror
    Én is az alappal most hogy végre van community javítás az 1.3 patchre :D
  • Yossarian
    én már megint az alappal játszok.
  • giovanni85
    nagyon leállt a topic!!! jó ez a BI, de azért örülnék egy BI:totall realim-nek, mert lehetne azé még ezen javítani.
  • Zsolo007
    Jah, buta kérdés, tudhattam volna, hogy újreg
  • Thanatos
    Üzenetek száma: 21
    :PPP
  • Zsolo007
    Ezt mire föl?
  • Lord David
  • Ryleh
    Sok game túlontúl magas hardverigényt jelez....és,ha nem élvezel el pl: a viz csillogásán,meg a fúúdeqrvajolnézki dolgokon akkor azéé van alternativa:)))
    Én amugy holnap külön a TotalWarnak csinálok 1 particiot..mivel a modok probálgatása miatt állandóan kavarok benne:)))...s ezéé egy tiszta programoktól mentes partició lesz neki....

Más!!!..A görög mod-ban senki sem tud segiteni???jooovolna:))))#10195 bejegyzésemre...köcce:))
  • Zsolo007
    Az a röhej hogy a régi gépem (AMD 2500+, 1Gram, FX5600) jobban viszi. Otthon (mert otthon van, az új gépem meg koliban) nem mertem először felrkani, mert ha itt akad m9int a picsa akkor ott el sem indul kieggel. És nem. Sokkal jobban fut, hát csak néztem, szal nagyon gyanakszo én erre a 64bitre.... :(
  • Ryleh
    Nálam duron 1000/512 ram/rendszer:xpsp2/geforce4MX400-64 mb...ja a vinyom kövület...régi,és lassu....az alapgame megy rendesen...jojo...nem toltam fel"mindent"...viszont a totalRealism már igencsak gondolkodik néha a körváltásnál,és van ho le is fagyizik....barbár kieg szintén ment...:)))...jól ki van egyensulyozva a game:))
  • Prank
    win xp alatt, pIII 733mhz-n, 256mb memóriával és geforce 2 mx400-as őskövülettel mindent alacsonyra állítva simán elmegy... ha ez mond valamit
  • Zsolo007
    Van itt olyasvalaki aki 64bites vindózt használ esetleg? Ha igen, milyen VGAja van és hogy fut a játék?

Ugyanis nekem iszonyúan akad, tökmind1 milyen felbontással, beállításokkal, driverrel (X800GTm van) és nem tudok vele mit kezdeni, szerintem a 64 bit miatt lesz, de jó lenne ha ebben valaki más megerősítene/cáfolna!

Köszi!
  • haxoror
    Részemről visszatérek a sima Rome-hoz, a BI atmoszférája valahogy nekem nem jön be mert túl középkori és a népek nem változatosak, a világ kétharmadán róma terpeszkedik a maradék meg a "barbárok" akik nekem túl egyformák (ja és még vannak perzsák és a berberek de nekik rómán kívül nincs kivel harcolniuk az meg hamar unalmas lesz), hiányzik a régi sokszínűség, hellén népek, keleti népek, karthágó, egyiptom (bár ők már akkor már nem voltak de nekem mégis tetszenek :) az a kor a nagyságról szólt ami magával ragadja az embert a BI viszont a szétesésről és a rothadásról az egész olyan nyomasztó.
    Én az ókori világra vagyok vevő :)

Ezt a modot csak ajánlani tudom, nekem nagyon bejön :)

1.3.0 RTW-BI Enhancement Pack

CHANGES:

BI:

Fixes/Tweaks:

1. All Factions made playable (with maps/descriptions).
    2. Gratianus Flavius (WRE) has a proper bodyguard unit now, instead of archers.
    3. Pictish Crossbowmen recruitable at archery range
    4. Axe Heerbann have their attack raised +1. (they had the same cost as Sword Heerbann, this is to add some balance)
    5. Berbers can build Hall of Heroes (so that they can recruit mountain men)
    6. All wardogs in BI now use warhounds graphics (including icons) - simply for variety's sake.
    7. Fixed broken shooting animations for Picktish Crossbowmen.
    8. 3. All units get +2 to morale - to make battles a bit more realistic.

RTW:

Additional units:
    1. Spain - Sacred Band cavalry, Barbarian Archers, Iberian Spearmen.
    2. Numidia - Sacred Band cavalry, Libeyan Spearmen.
    2. Carthage - Scutarii and Carthaginian Archers, Early Carthaginian Legion, Heavy Carthaginian Legion, Libeyan Spearmen now use different model/texture than Poeni Infrantry.
    3. Brtions - Barbarian Cavalry, Barbarian Archers, Barbarian Peltasts, Naked Fanatics, Chosen Archers (before the reforms availabe only on british Isle), Barbarian Chosen Warlord (late general - cavalry).
    4. Egypt - War Elephants (added resource elephants at 199-48).
    5. Thrace - Barbarian Noble Cavalry, Gothic Cavalry.
    6. Gauls - Nightriders, Gothic Cavalry.
    7. Scythia - Spear Warband, Cataphracts, Swordsmen, Peltasts.
    8. Parthia - Heavy Spearmen, Cappodocian Cavalry, Eastern (Pontic)Heavy Cavalry, Camel Riders.
    9. Mercenaries - Armoured Elephants, Arab Warriors.
    10.Armenia - Eastern (Pontic) Heavy Cavalry.
    11.Greek Cities - Theban Sacred Band (recruitable only in Athens).
    12.Macedon - Theban Sacred Band (recruitable only in Athens).
    13.Seleucid - Desert Warriors, Theban Sacred Band (recruitable only in Athens).
    14.Romans Julii - Samnite Warriors, Mirmillo Gladiators, Velite Gladiators.
    15.Romans Scipii - Samnite Warriors, Samnite Gladiators, Velite Gladiators.
    16.Romans Brutii - Samnite Warriors, Samnite Gladiators, Mirmillo Gladiators.
    17.Romans Senate - Samnite Gladiators, Mirmillo Gladiators, Velite Gladiators.
    18.Eastern faction have officers (unarmoured) added.
    19.Some of the factions above have new buildings added to incorporate the new units.

Fixes/Tweaks:

1. All Factions made playable (with maps/descriptions).
    2. The game uses correct (Carthaginian) skin & model for Spanish Generals (no more blue ones!) - both on battle and campaign map.
    3. All units get +2 to morale - to make battles a bit more realistic.
    4. Thracian late general has the stats the same as other factions' generals who use Gothic Cavalry, before was identical to early.
    5. Romans have fort building cost lowered by 50, all other factions have it raised by 50
    - This is to show the uniques of Roman tactics of building forts.
    6. Praetorians - added 'hardy' attribute.
    7. All Cataphracts use shields now. (thus they're armour is lower by 1 but they get +2 shields)
    8. Spain can now build Onagers in Campaign, like in custom battles
    9.Shrine of farming does not allow Gauls to build Naked Fanatics any more
    (it's not their building and all other of its level miss this entry)
    10. Woad Warriors take one turn to build (since Britons have Naked Fanatics now)
    11. Pontus' and Scythian Generals get upgraded after the reforms.
    12.Slave Archer warband no longer uses Briton officer.
    13.Numidian Generals can get priests as ancillaries now.
    14. Roman Generals (early ones) made less overpowering to reflect lack of heavy cavalry in Roman Army.
    15. Added some building levels to few factions to incorporate added units (have a look at building browser).
    16. Wardogs/pigs are recruitable only in provinces with dogs/pigs resource (it's not visible), this mainly means that they're not recruitable in Eastern provinces.
    17. Egypt has slightly lowered starting money.
    18. Seleucids, Parthia, Carthage have slightly increased starting money.
    19. Carthage gets Tripolitania.

Tougher Senate:
    1. Senate can build all Roman Temples (previously they could build none)
    2. Senate can recruit Brutii and Scipii gladiators in addition to Julii ones.
    3. Senate can recruit Arcani now.
    4. All Hastaii and Princeps that Senate was starting with are changed into Praetorians.
    Senate does not upgrade its armies after the reforms, since most players fight with Senate late in the game I deceided that this solution is more realistic.
    5. Senate cannot recruit Hastatii & Princeps, instead Senate can recruit Praetorians from the beginning of the game
    (reasons as in 4)
    6. Senate starts with 6500 denari

Known Issues:
    1.First starting of a campaign/battle may take longer than usual, this is normal.
    2.The brutii/scipii samnite textures have a bit different colour than the rest units from those factions.
  • Ryleh
    Segitséget szeretnék kérni az Age of Hellas mod-hoz.....köszönöm....
    A skineket nem cseréli le...vagy ha igen akkor bortányosan,emellett csak 3 népppel lehet nyomulni rajta vagy létezik vhol egy "all nation" féleség mind a Roma alaphoz?..thx...
  • haxoror
    Jaja valahogy éreztem hogy gáz lesz :D
  • Thanatos
    max neked nincs..., ide nem tudsz ugy linkelni hogy az jó legyen imageshackról :)
  • Zsolo007
    dehogynincs! :)

Miért nem képfeltöltés.hu-t használtok?
  • haxoror
    Ez az első alkalom hogy imageshackos képet linkelek és nem basztam el!!!!
    Nincs rohatt sárga béka!!!
    HURRÁ egy zseni vagyok :D
  • haxoror
    Új térkép több tartománnyal BI-hez
    Revisius Cartographicus
  • Yossarian
    ha a gépeden lévő képet linkeled, akkor azt csak te látod :)
  • Zsolo007
    Hát ez a lineklés nemnagyon jött össze :) használd a képfeltöltés.hu-t
  • macsiii
  • macsiii
    Sziasztok. Szerintem is a nyugatrómaiakkal a legnehezebb a játék. Miközben lassan kereszténnyé teszem a birodalmat, közben kell tartanom a határvárosokat a kelták, frankok, alemannok, hunok, keletrómaiak, berberek ismétlődő támadásaival szemben is. De beszédesebb az alábbi kép.