13587
  • haxoror
    1.3 patch-t és valamelyik community javítást ami a patch hibáit javítja :)

http://www.twcenter.net/ én innen szedtem
  • PrasCo
    Másik mód az elintézésre ez.

• Hay #10343
    No, eddig ide ragyogó infókért jártam a játékkal kapcsolatban, pár napja nem érzem yól magam itt olvasgatva. Rövidítve: ha már lerendezték "priviben", ne taglalják tovább sem az érintettek, se mások. Vagy nyissanak "Kioktatlak" c. topicot a megfelelő vmelyik helyen.
    Xp alatt most fogom telepíteni a gamét, mielőtt megteszem, kérdezném, hogy az alap játék installja után mit érdemes feltenni még (pl. patch?), ami még azér' alapnak számít.
    - 1 GHz Celeron, 512 Mb RAM, 64 Mb GeForce2 MX/MX 400 -
  • Yossarian
    #10312 " Azt hétszentségit de sok okos ember van itt. Baker szerintem többet tudok ezekről az időkről történelemből mint te."

:DD
    Jah, lekezelő...

• Saddalim #10341
    hello
    van egy kis problémám a game-val kapcsolatban. install közben kiírja hogy a voice2-t nem tudja olvasni vagy mi... már két haveromtól is elkértem, hátha a cd a rossz, de mindegyikkel ezt csinálta. az olvasó is jó, minden mást beolvas
    valami ötlet?
    thx
  • PrasCo
    Álljatok már le, baszki, látom nagyon kell nektek egy-két hordabetörés a területetekre. :D
  • static
    Nézd lekezelő voltál plusz lenéző, ezekután mit vártál?
  • static
    Amúgy meg azért mert valakinek esetleg nincs meg az alapműveltsége még nem kell egyből a torkának ugrani. Igaz én is túlreagáltam a dolgot de azt azért mert azt hittem leidiótáztatok ami tulajdonképpen jogos volt ebben az esetben, de nem szép dolog. Természetesen a Törökökről többmindent is tudok ami tényleg kapcsolatos a magyar történelemmel, speciel ezt nem tudtam lehet nyitva van még a horgászbolt beugrom egy kötélért.
  • haxoror
    Nem, nincs bennünk semmi közös :)

thxbye egy élmény volt, még ha rossz is
  • static
    Fasza! Akkor ezek szerint van bennünk valami közös. :) Bár ahogy elnézlek neked azért egy kicsit nagyobb van mint nekem... Egy emberrel kötekedtem azt is azért mert félreértettem amit írt, utána pedig privibe le is rendeztük a dolgot. Olvass vissza utána már velem kötekedtek.. De nem hiszem, hogy itt tépni fogom a számat ezen a hülyeségen, vannak fontosabb dolgok is ennél. Jó játékot mindenkinek. Neked is okosTóni.
  • haxoror
    "Kisztis" előtt akárhányban a törökök nem foglalhatták el Karthágót mert a törökök akkor még nem is léteztek.
    Egyébként ez az alapműveltség része, főleg azért mert egy olyan népről van szó akik elég tevékenyen szerepelnek a mi történelmünkben is.

Nem az a gáz hogy hülye voltál mert mindenki benézhet dolgokat hanem az hogy extra nagy arcod van a tudatlanságod mellé ráadásul végig te kötekedsz mindenkivel.
  • haxoror
    Pár oldallal ezelőtt már talpraállt nyugat-róma :)
  • Yag
    Szerintem a játékról is irhatnátok ...
    példul kinekmilyen megoldása van még a BI ben a NyR birodalom talpraállítására ???
    A minuszok csak nőnek, a lázadók meg sokasodnak csak!
  • macsiii
    Szerintem is hasznára válik, ha egy kicsit static utánnaolvas a dolgoknak.
  • Yossarian
    sztem is olvasd el azokat a könyveket! Nem árt az, meg szórakoztat is...
  • static
    De hát mit is vártam egy "lepörgött" fórumtól. Gondolom a tízezer hozzászólás alatt ki lett vesézve a játék. :)
  • static
    Az attól függ ki mit tekint alapműveltségnek. Nem vagyok túl művelt elismerem többek között azt sem tudom nem e foglalták el a Törökök Kisztis előtt akárhányban Carthagót. Mindenesetre úgy érzem kicsit túl van spirázva ez a dolog. Játékról beszélgetés nincs, kötekedés van.
  • Cartman
    Pedig sajnos már megint hülye vagy...
    Azok a zászlók, amik a játékban szerepelnek, csak puszta kitalációk. Akkoriban nem igazán voltak ilyen "mai" zászlók. Nem baj ha ezeket összekevered, sőt még ha nem is tudod az se baj.
    Az viszont az alapműveltséghez tartozik,h a törököket nem tekinted egynek Carthagoval, azért mert u.a. a szimbólum van benne.
    Ahogy elnézem te 18-25 év közötti vagy.Történelem órán biztos volt már szó róla.
    ...Ja tudom, hiányoztál akkor
  • static
    Ja és még annyit, hogy azért mert összekeverem a 2000 évvel ezelőtti zászlókat még nem vagyok hülye.
  • static
    Ja és ha nem lenne világos igenis összekevertem a két zászlót. De nem hinném, hogy ez olyan szintű műveletlenség lenne mint amit példának írtál. Kiváncsi lennék ha nem játszottatok volna a játékkal akkor hány zászlót vágnátok ezek közül. Van egy olyan tippem, hogy a 10 akarhány népből egyet se.....
  • static
    Persze hogy értettem. Magamat próbálom védeni több kevesebb sikerrrel. Remélem te is értetted amit én irtam #10322
  • Cartman
    Jó itt most nem az volt a lényeg, h a törökök hol voltak, vagy hol nem.
    Remélem megértetted a közölnivalómat, és nem értetted félre. Szerintem tök egyértelmű volt...(#10319)
  • static
    Azért nem teljesen ugyanaz a dolog mert ez ugye krisztus előtt volt a példa amit irtál az pedig jelenlegi. De elismerem, hogy sajnos nem tudtam a Törökök merre voltak meg merre nem krisztus előtt. Kövezzetek meg tessék. :)
  • static
    Isten ments, hogy szellemi párbajt folytassak. El is ismertem egyből, hogy hibáztam azért irtam, hogy jólvanna. Prank hozzászólását meg kicsit félreértettem. Szóval sry.
  • PrasCo
    USA és a SZU, mert mindkettőben van csillag...?
    Egyébként most épp egy "szabványhadseregen" "dolgozom" a kampányban, így, hogy "direkt" játékon kívül szabadidőmben is tudok tökölni a játékkal, plusz terv alapján haladok, sokkal élvezetesebb. {És többet néznek hülyének a haverok is, amikor győzködöm őket a Plumbatarii-val kapcsolatban. :D} Úgy képzeltem el {vázlatosan, eleddig a koncepciót csak QB-ben teszteltem}, hogy van egy alap, egy kb. 25 E dénár értékű haderő-szabvány, melyet QB-n megtanultam normálisan vezetni, és kiismertem, hogy mi ellen mire képesek. Ez kifejezetten vegyes, de a Keletrómai Birodalom (velük tolom) erősebb egységei is szerepet kapnak (Clibinarii, C.Ballista, Eastern Archers etc.), így egy olyan haderőt kapok, amit jópár csatán keresztül egyszerűen nem lehet legyűrni, ha megfelelően vezetik, és nagyobb veszteségeket elszenvedve is relatíve ütőképes marad, plusz a vegyes összetételéből kifolyólag sikeres lehet bármilyen ellenséggel szemben {úgy vettem észre, gyengéje a nomád lovasság, de azokkal NYRB foglalkozik, ugyanakkor kitűnően működik a NYRB erőivel szemben, akikkel a kampányban most meg épp "kisebb" gondjaim vannak}. Pesze, hülyeség szabványított erőkkel menni, és gyakorlatilag majdnem lehetetlen is. Miért csinálom mégis? Mert számomra így élvezetesebb. :D Jobban vigyázok az egységeimre, odafigyelek jobban a célirányos utánpótlásra, feltöltésre, plusz nem vaktában szarakodok a hadrendekkel mindenféle úton-útfélen összeszedett ürgével.
    Szóval, ez a 25E-s Grande Armée lenne a kőkemény offenzív formáció.
    Persze tudjátok (), hogy nagy haderő(ket) lassú és bonyolult fenntartani, így csak három-négy ilyen sereget tervezek, abból is egy mindig erődben dekkolna az egyik, ha valamelyiket nagyobbfajta krach érné {nem szabad kizárni a lehetőségét}, át tudja venni a helyét. Ugyanakkor sok kisebb portyázó csapatot valamivel le kell verni, plusz a kisebb betörésekhez sem érdemes kétezres, a Birodalom színe-javát alkotó haderőket elpazarolni, úgyhogy azon gondolkodom, hogy álljon össze a haderőreformom kisebb alapegysége. Valószínűleg hat Legio Lanciarii és három Plumbatarii már biztos, ezek szépen körkörös védelembe állhatnak, és szép távolsági támadásuk is van, hála az acéldárdáknak, plusz raktam egy Clibinarii-t is, de nemigazán jöttek be éles helyzetekben, és ahhoz képest, hogy az 500 dénár feletti tartományba eső egységekkel már szinte egyszerű elsöpörni ezt az erőt, ahhoz képest k*rva drága is. Változtatnom kell rajta - ez az e heti terv. :D
    Mindenesetre jó játék-a-játékbant hoztam össze magamnak. :D
  • Prank
    és még nem vetted észre a mondat végén azt a zöld bigyót?
    visszavehetsz magadból...
  • Cartman
    Karthagonak meg Törökországnak semmi köze nincs egymáshoz, annyira nincs köze egymáshoz,mint atommagkutatásnak a kutya szájnyílásához.
    Amikor Karthago uralkodott, akkor a törökök még Belső-Ázsiában voltak,sőt még ki se alakultak, szal...
    Ja és csak azért egynek tekinteni két országot, mert ugyanaz a jel van benne annak nincs semmi értelme, se alapja, és rendkívüli tudatlanságra vall.
    Most ez olyan dolog, mint Magyarországot pl:Németországgal azonosítani, mert mindkét zászló háromsávos
    Szóval ide a "török" kifelyezést a saját iq-d megőrzésének érdekében mellőzd....
  • Thanatos
  • haxoror
    Azt írod hogy a scipiókkal kiírtottad a törököket ami történelmileg elég "fura" mivel két különböző korszakból vannak utána meg leoltasz egy srácot hogy te mennyire überfasza vagy a kor történelméből :)
    Örülök hogy vannak könyveid, mostmár csak el kell olvasnod őket :D

A továbbiakban ignoráljuk egymást semmi kedvem szellemi párbajt vívni egy fegyvertelennel thx.
  • static
    Figy. ez nem egy történelmi fórum. De ahogy elnézem mást nem tudsz csak a szavaimon lovagolni. Nem unalmas ez egy kicsit? De azért azt had kérdezzem meg mi a bajod azzal a kijelentéssel, hogy scipio meg very hard. Van egy ilyen család és én ezekkel játszom very hardon. Mi azonkívül a bajod, hogy unatkozol és itt kötekedsz?
  • haxoror
    "Scipiot nyomom very hardon. Kiirtottam Törököket"
    "szerintem többet tudok ezekről az időkről történelemből mint te"
  • static
    Amúgy most lebüntettem Görögöket /bocs ha esetleg a játékban spártaiaknak hívják őket sz***k rá/ és mostmár tényleg nekiállok egyiptomnak, az a tervem, hogy hajóval kirakom a katapultokat Alexandriánál. Sajnos tényleg könnyű a game így very hardon is. Nem baj azért a csaták nagyon komolyak. Azon filóztam ha minden ütközetet te vezenyelnél simán ez lenne a leghosszabb játék.
  • static
    A másik meg, hogy törökökkel kapcsolatban én félholdról hallottam. Ezt, hogy negyed hold ezt esetleg te meg a környezeted használja, gondolom azért mert már jócskán felülemelkedtetek az átlagemberek szintjén és valami iszonytatóan műveltek lehettek.
  • static
    Azt hétszentségit de sok okos ember van itt. Baker szerintem többet tudok ezekről az időkről történelemből mint te. Könyveim is vannak. Scipio példul Afrikai elefántos ütközetet úgy nyerte, hogy megfujatta az első sorban a trombitákat. De még tudnék írni pár dolgot amiről neked fingod sincs de szerintem ez a fórum a játékról szól.

Szóval menjetek az Ibériával a félholdal meg a carthagianekkel a búsba.
  • Ryleh
    lehet ho a szeleukidokat aposztrofálta szeldzsuk/törököknek...nehogymáááá:))))))
  • Amergin
    Kár, hogy a "folyónátmenős" bug még mindíg ott van a BI-ben is. Ezt igazán kijavíthatták volna. Arról beszélek amikor megtámadok egy közvetlenül a folyó mellett álló hadsereget és az kitér az összecsapás elől: átmegy a folyó túlsó partjára persze nem át a folyón, hanem egy hídon vagy gázlón át. Namost ha elállom az utat egy másik sereggel akkor kerül és átmegy egy messze lévő gázlón de akkor is odamegy a túlpartra. Svájc környéki területről van szó, eltorlaszoltam az összes hidat dániáig erre az ellenséges had elindult délre átkelt az alpokon, a pón, mégegyszer az alpokon majd megkerülte azt és vagy 1000 km-t megtéve csakazért is átment a folyó túlsó partjára. Na erre mondom én azt hogy "anyukád hogy van?"
    Szóval csiki-csuki a helyzet, vagy megfelezem a hadseregem, vagy odaviszek mégegyet mert egyébként nem lehet összecsapásra bírni (nem tudok 2x támadni 1 körben)
  • Prank
    az ibérek akkor sem választhatók ha lenyomtad őket, meg egy pár frakció sem (hacsak nem töltöd le a "minden nép választható" modot...
    nem is félhold, hanem negyed
  • static
    Jólvanna! Nekem a Törökök az mindig félhold volt. Amúgy Carthagian a pontosság kedvéért. Sry..

Azt viszont nem értem, hogy lenyomtam a Carthagóiakat meg a Spanyolokat és csak Carthagóval tudok új hadjáratot indítani. Egyiptom meg időközben nagyon felcsövesedett szétvertem vagy 8 csapatát de még mindig van vagy tíz Szíwa előtt. Muszály bevenni mert huge city meg mellette 3 város is. Bár van egy olyan gyanum ,hogy nem fog sikerülni, tölthetek azt próbálkozhatok mással. :(
  • Yossarian
    ha így megy neki, akkor nemsokára ő lesz a Shogun :)
  • Amergin
    Azok nem a MTW-ben vannak?
    Az sem rossz játék