13587
  • haxoror
    Törököket?
  • static
    Thx! Talán jobb is így, mert először végigviszem a rendeset és utána próbálkozom T.R.-el.

Most Scipiot nyomom very hardon. Kiirtottam Törököket meg Numidiaiakat, Spanyoloknak pedig egy városa maradt. De Egyiptomiak nagyon nekiálltak támadni. Elindultam 4 teli sereggel öntödés kiképzéssel, hogy legyakjam őket de egyenlőre annyi sereget halmozott fel a határnál, hogy már 3 napja csak harcolunk egy helyben. Szivesebben mennék neki a görögöknek de azok egyenlőre nem támadnak. Nagyon komoly a játék. :) Egyedül a szenátusba nem tettszik hogyha visszatöltöm az állást akkor más feladatot adPld. aszongyák nyomjam le az egyik görög várost, visszatöltöm és akkor meg egy spanyol kell nekik.
  • djukel
    Tudja valaki, hogy a preferences.txt-ben levo ket uj options(1.2patch ota)
    enable/disable unit shaders
    enable/disable gloss maps
    mit jelent?
  • Yag
    Hali ... én feltettem a PaxBritannia X mod ot és abban legalább egy várossal minden tartományban többet láttam mint az alap BI ben. Nem néztem végig az összes frakciót de a kelták és a BritishRomani esetében ez kettő helyett 3 városra nővekedett. Szeritnem ez nem is rossz arány :) Próbáljátok ki. nekem bejött. Igaz ebben sokkal agresszívebb a AI de lehet rajta fogást találni.
  • hzsolt
    Persze, hogy nem működik, amikor a RTR most kinnlévő verziói az 1.2-es patchre készültek.
    Meg kell várnod a következő verziót.
    Yag-nak meg nem tudok segíteni, mert nem szoktam az RTR-t pecselni :))
  • static
    Ja ez engem is érdekelne. Főleg az, hogy működik e 1.3-as patchel a T.R. mert nekem már nekem nem ment úgy, hogy felraktam a bi-t. De ennyi erővel kimehetünk az utcára az ott is kérdezgethetjük az embereket, lehet hamarabb kapunk választ. :)
  • giovanni85
    nem tudtok egy módot vagy valamit amivel meg lehetne növelni a városok számát a BI-ben?
  • Prank
    gyanús, ne higgy nekik:)
  • Amergin
    Nah csak tud valamit ez a BI. Semleges vagyok a Frankokkal és rómát gyepálva mostmár határos is. És most jönnek, hogy ADNAK egy kis pénzt csak úgy, a barátságuk jeléül és remélik, hogy országaink közt sose lesz háború
    Olyan már volt hogy protekturátussá válás előtt fegyverszünet reményében ajánlottak a legyőzöttek zsetonokat de ez..
    Sokat játszottam az alap játékkal, az RTR-rel, de ilyet még nem láttam.
  • Yag
    Kedves Rome technikai tudorok!

Tud valaki nekem segítő tájékoztatást adni abban, hogy a TW centeren megjelenő kiegészítések és MOD ok a RTR 6.0 és 6.2 höz mik és mire jók ? A naval Mod ot még megértem bár most nem tudom elképzelni hogyn működik és mi a hatásmechanizmusa de a Middle Roman Republic - MRR 1.1 és a Metropolis Mod v0.3 példul mire jó ?

Thnks
  • Ryleh
    A téma iránt érdelködőknek:
    potom áron igen jo filmeket lehet mostanában a teszko,kora,stb szemétdombokon venni:
    Julius Caesar sekszpiiiiiiri adaptácio,A roma birodalom bukása,és az HBO-n nyomatottt Rome c. sorozat....szal nem gagyi rtl-klubb szinvonalu termékek...és mind 1000 dénár alatt van:))))
  • static
    Hali! Letöltöttem ezt a minden nép játszható mod-ot és egyes népeket ha választok kidob az asztalra progi. Nem tudjátok mi lehet?
    Amúgy szerintem ez a legfullosabb játék. :)
  • Amergin
    Ezt nem tudom, de a BI-ben szerencsére különösen sunyi módon támad a bérgyilkosaival
  • djukel
    Aki esetleg mar butykolte a jatekot meg tudja mondani, hol lehet csokkenteni a bergyilkos hatekonysagat?
  • cohors
    Köszi a tippet "haxoror" a lázadással kapcsolatban, működik!
  • haxoror
  • Realtibi
    kösz
  • obe
    asszem az 1.02-es kell hozzá,de nem vagyok biztos benne, peccseld fel azt meglátod
  • Realtibi
    lécci
  • Realtibi
    felrakom azt nincs semmi

kell valami pecs?
  • Realtibi
    köszönöm
  • Yag
    All Factions

http://www.twcenter.net/downloads/db/?mod=672

Ha más egyéb szükséges lenne akkor mindig innen ...

http://www.twcenter.net/downloads
  • Realtibi
    valaki
  • Cimbi
    Sziasztok lenne egy (láma)kérdésem az RTR-el kapcsolatban.
    A Mariusi reformok benne vannak az RTRben is?
  • Realtibi
    van összes nép játszható mód a Bi ben?

ha van adna valaki 1 linket
  • Zsolo007
    attól függ milyen falnak mész.

fa falak ellen csak faltörő van.
    kő falaknál már lehet faltörő, létra (csak sima stone wall esetében, ostromtorony, és az a bizonyos aláásós dolog (nem tom a nevét).

Nagyobb falak ellen nem érdemes faltörőkossal menni, az általad említett okok miatt..
  • djukel
    Nem ostromgep, hanem ostromtorony.
  • djukel
    Arra sem jottem meg ra, hogy min mulik az hogy milyen ostromfelszerelest tudok epiteni. Eddig szinte mindig csak azt a nyomorult faltorokost engedte, egyszer lehetett a tobbit - letra, ostrom gep - is epiteni. Nagyom unom mar, hogy amikor megyek a faltorokossal vagy rohanok at a betort kapun kapon az arcomba a forro olajat a toronybol :(
  • BaliBoy
    Úúúú bazzz, te nagyon vágod!
  • haxoror
    Mielőtt kilépsz emeld az adót maximumra esetleg a fővárost is messzebb teheted, nem fog azonnal lázadni, először asszem csak riot aztán jön a lázadás 2-3 kör a kém egyébként maradhat.
  • cohors
    Szevasztok srácok!
    A BI.-t nyomom, kelet-rómával nyomulok. A segítségeteket kérem, a hasfájásom a következő. Minden egységgel kilépek a városból, még a kémmel is. Lerombolom a templokokat is, hogy fellázadjanak. Az alapjátékban így tudtam egy kis pénzmagot szerezni mert levertem a lázadást és ráadásul még a lakosságot is csökkenteni tudtam így.Most ha alkalmazom ezt a taktikát akkor ugyan lázadnak, de nem tudom leverni őket, nem "szürkülnek" be. Aki tud valami jó taktikát erre, az segítsen. Előre is köszi!
  • Yag
    macsiii

Köszi, elég kimerítő volt a válasz és a stratégiai körkép. Neki is állok és abszolválom a feladatot. :)
  • macsiii
    Yag! Nekem a stratégiám a következő volt:
    A brit-szigeteken levő városok (Eburacum, Londinum), valamint Róma és Caralis városok kivételével az összes városban minden lehetőt lebontassz, még a pogány templomokat is, s helyükre még abban a körben elkezded a keresztény templomok építését (400 denar az ára a legkisebb szintűnek). Az adót is felemeled a maximumra a városokban (a fenti négy kivételével), valamint a seregeket leépíted, miközben kivonod a tábornoki lovastestőrségeket. Leépíted a hajóhadahat is. Nem kell idegeskedni, csak a harmadik körben lesznek így a lázongó városokból rebellis városok, ahol két kör erejéig paraszti egységeknél egyebet nem tudnak képezni a lázadók. A feladandó városokból kivont tábornoki egységeket igyekezz csoportosítani, úgy hogy a mai Spanyolország, Franciaország területén legyen
    3-4 tábornoki egység mellett egy valamilyen gyalogos egység. Ezekkel neki lehet állni a rebellis városokat egyenként visszafoglalgatni. Csak a csapatot vezető tábornok lojalitási pontjára kell ügyelni (már leírtam). A visszafoglalt rebellis városokban gőzerővel kell termelni a parasztokat, mivel csökkentik a népességet az illető városban, olcsó az előállításuk, illetve fenntartásuk. Egyszóval jók ágyútölteléknek.
    A Brit-szigeteken levő városokban az első körben még nem szabad lebontani a pogány templomokat, hanem hangulatfokozó létesítményeket kell építeni, miközben kell gyártani a lándzsás-íjász egységeket, hogy már a harmadik körben tudjad ostromolni a kelta Dal Raida várost, zsoldosokat is felbérelve. Kb. 12 kör alatt el lehet foglalni az egész kelta Skóciát és Írországot. Amikor ez megvan, itt is csak paraszti egységeket kell termelni, miközben lassan kereszténnyé teszed e négy várost. Az itt képzett parasztokat bevetheted a germán népek ellen. Ha kb. a huszadik körben foglalsz el egy lázadó várost, észreveszed, hogy az általad lerombolt épületeket részben újjáépítették, ami kiinduló pontja a további expanziónak.
    A játék elején Rómában meglévő egységeket a tábornok kivételével a Ravennából kivont tábornok keze alá kell adni, megtoldva egy onager egységgel, majd bevenni Ravennát, stb. Az elfoglalt városba kell hozni a hajdani Aquincumi kormányzót, ugyanis nagyon jó a hatása vallásos térítés esetén.
    Még egy jótanács! Ha valamelyik nép katonáit meglátod a területeden, kezeld ellenségként, ugyanis nem piknikezni mentek oda. Az elfoglalt városokban pedig a népességet írtsd ki, így pénzed is több lessz, a lázongási hajlam is kissebb.
    Noha a keletrómaiak a játék elején szövetségesek, csak az alkalmat várják, hogy hátbaszúrjanak.
    A vándornépek is előbb-utóbb megjelennek a birodalom területén. Ők is ellenségek. Amíg horda egységek, irtani kell őket, hogy ne tudjanak a városaidból elfoglalni. Ugyanis a horda egységek a vándornépekneknél nem igényelnek fenntartást, mert belőlük lessz az általuk elfoglalt városokban a lakosság. S ha egy vándornép egy várost elfoglalt, akkor a hordán kivüli egységei mínuszt termelnek neki a költségvetésben. Két-három város elfoglalása után pedig a horda egységek letelepedneknek, ilyenkor sebezhetőek. S ha látod, hogy egy vándornép egy városodat ostromolja és a következő körben elfoglalná, bonts le mindent a keresztény templomok kivételével, hogy ne tudjon ott parasztnál egyebet toborozni két kör erejéig. Utána foglalgasd vissza az általuk elfoglalt városaidat, s ha az utolsó elfoglalása után ismét hordává alakul, kegyetlenül írtsd ki őket, ugyanis nagyon nincs pénzük arra, hogy zsoldosokat toborozzanak. Mindig az ellenséges családtag tábornok megsemmisítésére törekedj, ugyanis azok a legerősebb egységek s csak azok tudnak zsoldosokat toborozni idegen területen. Használd az orgyilkosokat is.
    Nekem is igy sikerült diadalmaskodnom a vándornépek felett.Ha visszahodítottad az Európában megfigyelőtornyok által szegélyezett területet, ott már parasztnál erősebb egységeket kell gyártanod, akikkel védekezned, támadnod kell a szászokkal, frankokkal, alemannokkal, burgundokkal, longobárdokkal szemben is. Ha elfoglaltad a fővárosukat, jobb ha lebontassz mindent benne, és felépítve a keresztény templomot a nyugatrómai rebellisek kezére hagyod, kivonva a katonaságot és az adót a maximumra emelve, vagy hanem a csendes térítéssel, az adót alacsonyan tartva, behozva a jó térítő hatású előbbi aquincumi családtagot, majd amikor látod, hogy az illető városban a kereszténység a lakosok között nagyobb arányban van már jelen, mint a pogányság, akkor lebontod a pogány templomot, és a helyére keresztényt építesz. Ebben az utóbbi csendes térítéses esetben nincs szükség a barbár katonai épületek lebontására, ott ugyanúgy lehet feltölteni a kivérzett egységeket.
    Szerintem ebben az egy esetben van visszalépés a játékban a Rome Total Realism 6.0-hoz képest, másképpen elérelépés az éjszakai, vízi csata, meg a vallások szerepe.
    Gondolom választ adtam számos kérdésedre, de ha esetleg még van valami, kérdezz bátran.
  • Yag
    macsiii ! Én is bepróbálkoztam a Nyugat Római Birodalom visszahódításával. Hard fokozaton ... elég meglepő volt, hogy pár kör alatt -40.000 be került a büdzsé. Pedig leszereltem a hajóhadat, a szélekről a várakat és azok katonáit. Az erősebb egységeket átvezényeltem másik várba stb. De még így is alig (sehogy) tudom megfékezni a lázongásokat és a kiadások rohamos csödölését.
    Mi a trükk ? Mégtöbb provinciát kell elhagyni és átadni a Rebelleknek és mégtöbb egységet leszerelni míg a zsoldok annyira le nem csökkennek hogy a bevételekből egálban vagy pluszban legyen a költségvetés ? Mert így elég kínlódás. se fejlődni és állandóan csatázni ... mondjuk az megnyugtatott, hogy 2-3x os paraszt lázadó túlerővel simán elbír egy 2-3 egységből álló csapat. De az anyagi veszteségeket ez sem hozza vissza ...! Szóval mi a trükk ?
  • macsiii
    Nekiálltam a frankokkal hardon a hadjáratnak. Szerintem ez babazsúr ahhoz képest, hogy nyertem a keresztény nyugatrómaiakkal. A pogány templomok ugyanis tapasztalatot adnak az ott képzett egységeknek, míg a keresztények nem. Jótanács annak, aki a nyugatrómaiakkal játszik és tábornokhiányban szenved. Képezzen a legfejlettebb római lovardában Imperial German Bodyguard egységet, s három kör alatt meg is lessz a tábornok. A saját tábornok családtagoknál pedig akinek kicsi a lojalitáspontja saját népe iránt, azt be kell tenni a legközelebbi városba kormányzónak, mert hanem ha sereggel kobórol, adandó alkalommal átáll a nyugatrómai rebellisek oldalára.
  • Amergin
    Teccik ez a BI. Kezdésnek hunokkal végigvittem, nem volt nehéz ( a milió legyőzhetetlen lovasíjász miatt). Most megpróbálom a keltákkal keresztényként. Nehezebb lesz, érzem
    Jó ebben a kiegben ez a vallás meg az, hogy ha a barbárok "behordásodnak" akkor durván tudnak pusztítani és nem lehet tudni hol kötnek ki. Most pld. a brit szigetek az enyém, É-Franciaorsz.-ban megvetettem a lábam, Fr.ország többi része vandál, Spanyolország nyugatrómai LÁZADÓ, keletre ott az igazi római birodalom, plusz a környéken kolbászolnak a szarmata és hun hordák a szászok meg folyamatosan az én területeimet szeretnék megszerezni szóval jó a buli.
    Az is teccik benne, hogy nincs túl sok tartomány, hanem pont elég. A total realism modban sztem abba a hibába estek, hogy ott már túl nagy lett a térkép és túl sok tartomány van. Sokat játszottam vele de egyszer sem vittem végig mert a vége fele már láttam hogy innén mát csak kézügyesség kell
    A BI- ben még nem találkoztam ezzel az effektel
  • haxoror
  • macsiii
    Ha a nyugatrómaiakkal kezdessz, már az első kör után ha nem csináltál semmit hard nehézségi szinten -1740 körüli értékű pénzed van, míg az easynél ez +7100 körüli. Az AI is sokkal agresszívebb, s a vallási különbségek, túlnépesedés miatti állandó lázongásokról még nem is beszéltem. Az összes népek közül, amiket választani lehet, ez az igazi kihívás. Ha további kérdésed van, írj.
  • djukel
    A nehezsegi szintek miben kulonboznek? Az AI agresszivebb lesz, vagy lassabban no a penz vagy mi?
  • Zsolo007
    Nemrossz :D