Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
meg azt irja felmegy barmilyen modra... neked is 6.0 an fut?
van meg ilyen AI iq erosito mod? 😊
miben javitja egyebkent ai-t? 😊
nem rohan elso sorban ellen generalja bele a landzsaerdobe? 😊))
jol irjak rtr ben, Hannibal tudta hogy gyozzon csak azt nem tudta hogyan hasznalja ki! :-)))
Darth_Formations_6.6
Egyébként realismban ha védekezek és a gépnek a fél térképen át kell vonulnia hogy a seregemhez érjen (pláne ha hegynek fölfelé kell jönnie) annyira kifullad hogy az elsõ sorozat pillumtól már szétpánikolja magát :/
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
kinek mi a tapasztalat?
szerintem okorban iszonyu veresek voltak a csatak, pl. nem tudom hol sajnos 😞 de Hannibal 60000 romait olt meg egy csataban eszak olaszorszagban, ez volt a legsulyosabb veresege romanak mig meg nem jottek a hunok...
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
snipa!
a spártaiak is erre az idõre fellazultak erkölcsileg, már nem volt az a félelmetes harcos, csak egy a többi görög népecske közül.
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
nekem ugy tunik, hogy legerosebb fokozaton is gyenge a gep!
ok vagom hogy hulyeseg a vegsogik kitartas bar ezt megtette nehany spartai 😉
de hogy 240 barbarbol levagsz 22 ot es a maradek meg nyafizva elmenekul az furcsa!
nehezsegrol kinek mi a velemeny?
romaiakkal levertem gallokat es egyszer sem vertek meg, megha ok voltak tuleroben akkor sem! bar mar reg nyomtam romaval de emlekeim szerint korabbi rtr-ben azert nemegyszer rendesen kikaptam gallok ellen is!
remelem rtr team majd faszan atszerkeszti egeszet!
ezen a linken csak 1.1, és 1.2-höz való trainer van! 😞
Kellene egy link vagy a crack. [email protected]
Kösz! 😊
"A NAGYOK kétszer halnak meg. Egyszer mint emberek, s egyszer mint NAGYOK!"
Ezek ot Creative Assembly-nél tényleg nem tudnak egy normális programot összerakni, a hibájukból is aligha tanulnak. Ennyi.
Ajánlom figyelmetekbe:
hardwired.hu
bár szerintem lassan mindenüt fellelhetõ lesz 😊
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
DeZka
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Melyik néppel vagy? 😊
Nekem moddolva van a gém szal ebbõl kimaradok 😞
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Mint minden jó játékot, ezt is 1x végig kell vinnem cheatelve. Ez az idõ most jött el, de van egy kis gondom. Pl az add_money kódot csak egyszer tudom beírni, akárcsak a process_cq-t, mert ha mégegyszer beírom kiírja, hogy err:command... blabla és utána nem mûxik.
Így nem fogom tudni megvalósítani a tökéletes birodalmamat. :-)
Szal tudja valaki, hogy mi erre a gyógyír?
Ha van kedved lejátszani egy csatát és beküldeni egy megmérettetésre:
Szóval augusztusi bajnokság: gaugemalai csata!
A csata elõzménye és egy kis történelem óra
A 331. év tavaszán Alexandros megindult Egyiptomból, hogy végsõ csapást mérjen Dareios megrendült hatalmára. Nyár közepén Thapsakosnál átlépte az Euphratest, szeptember vége felé pedig, átszelvén Mesopotamia északi részét, a Tigris folyót is. Ellenségre sehol sem bukkant. Úgy látszik, Dareios azért vonult vissza annyira országai belsejébe, hogy kedvezõ esetben teljesen megsemmisíthesse ellenségét, vereség esetén pedig akadálytalanul visszavonulhasson az iráni fennsíkra. Csak a folyón való átkelést követõ negyedik napon mutatkoztak az ellenség elõõrsei. A király ekkor egy jelentéktelenebb lovascsata után tábort üttetett, s négynapi pihenõt adott seregének. Aztán, a 28-áról 29-ére virradó éjszakán elõrenyomult a kermelisi fennsík felé, s reggelre megpillantotta Dareios seregét, mely a fennsík közepén, Gaugamela falu közelében táborozott. Alexandros serege még a roppant perzsa hadsereg láttára is azonnali megütközést kívánt, de a király Parmenion tanácsára a következõ napra halasztotta a támadást. A perzsa sereg régi írók értesítése szerint az egy millió fõt is meghaladta; csupán a lovasság számát 45,000-200,000 fõre teszik. Ez a szám, mint máskor, most is bizonyosan túlzott, de annyi bizonyos, hogy a perzsa sereg, s kivált a lovasság szám dolgában nagyon meghaladta Alexandros seregét, mely ekkor mintegy 40,000 gyalogból és 7000 lovasból állhatott. A tágas síkságon fedezetrõl szó sem lehetett, s így Alexandrosnak fel kellett készülnie a bekeríttetés esetlegességeire.
(E célból fõ arcvonala mögött még egy másodikat állított fel, mely esetleg oldalról vagy hátulról jövõ támadást is visszaverhessen. A csata a 331. év szeptember havának utolsó napján, mások (Droysen) szerint október elsõ napján történt. Alexandros serege jobbszárnyán foglalt állást, s a makedón nehéz lovasság valamint a phalanx nagyobb részének élén elõször az ellenségnek a derékhadtól elvált bal szárnyát támadta meg. A skytha és baktriai lovasok ellen, kik elõnyomulása közben jobb oldalról fenyegették, a második csatarend lovasait rendelte, s míg ezek nehéz küzdelmet vívtak a legszélsõ jobb szárnyon, addig õ a szó szoros értelmében elsöpörte maga elõtt az ellenséges gyalogságot. A perzsa kaszásszekerek támadása nem sikerült, s a perzsa sereg balszárnyával együtt csakhamar Dareios és környezete is futásnak eredt. A balszárnyon lévõ perzsa lovasság, mely eddig kemény munkát adott a Menidas és Ariston vezérlete alatt harcoló görög és paioniai lovasoknak, szintén követte Dareios példáját. Csupán a makedon sereg balszárnyán volt nehezebb a küzdelem. Ott a Parmenion vezetése alatt álló thessaliai és thrák lovasság, elszakadva az elõrenyomuló jobbszárnytól és derékhadtól, csak nehezen állt ellen a Mazaios vezetése alatt álló túlnyomó számú perzsa és indus csapatok, s egészen áttörték a makedon csatarendet. Ha görög lett volna az ellenség, ez a csata kimenetelét kétségessé tette volna; de a barbárok neki estek a makedon tábornak, és zsákmányolás közben nem törõdtek vele, mi történik mögöttük. Alexandros a perzsa jobbszárny és derékhad megszalasztása után értesülvén Parmenion nehéz helyzetérõl, nem üldözhette a menekülõ Dareiost, hanem a balszárny segítségére indult. Útközben találkozott a tábor kizsákmányolásából visszatérõ perzsa és indus csapatokkal, s iparkodott elvágni visszavonulásuk útját. De ez nem sikerült: a perzsák kétségbeesetten küzdöttek, s végtére újra keresztültörték a makedon vonalat. De viszont a balszárnyon is megváltozott a helyzet. Mazaios Dareios megfutásának hírére abbahagyta a harcot, s így a makedónok most már a futó sereg üldözésére gondolhattak. Míg Parmenion elfoglalta a perzsa tábort, addig a király besötétedés idején a Lykos folyó közelében, a csatatértõl négyórányira, csakugyan elérte az ellenséget, s rettenetes mészárlást vitt végbe a futók rendetlen tömegében. Néhány órai pihenés után éjféltájban újra megindult Arbela felé, abban a reményben, hogy ott elfoghatja a menekülõ Dareiost. Következõ nap meg is érkezett Arbelába, de magát a királyt már nem találta ott; csak kincsei, kocsija, fegyverei jutottak Alexandros hatalmába. A diadal aránylag kevés áldozatba került. A makedon seregbõl állítólag csak 500, a perzsából ellenben 30,000 (sõt 90,000) esett el. Fogoly tízezer számra jutott a gyõztesek kezére, s az út nyitva állott Babylon és Susa felé.)
Nehézség: legkönnyebb
Idõszak: nyár/nappal (haladó beállítások)
Helyszín: Cilicai dombok
Pénz: 30000 denarius
Makedónok: 2 páncélozott tábornok (Alexandros és Parmenion)
6 makedón lovas
2 krétai íjász
10 királyi pikás
- A saját egységeket lehet fejleszteni, amíg a pénz engedi.
Hogy ki milyen szintûre fejleszti az egyes egységeit, azt
mindenki maga döntheti el! -
Párthusok, 1 csapat (bal szárny):
1 perzsa tábornok (Bessus)
3 lovas harcos
4 tevés harcos
3 hegyi ember
- a párthussok elsõ csapatának az egységeit NEm lehet feljeszteni! -
Párthusok, 2 csapat (center):
1 perzsa tábornok (Dareios)
2 lovas harcos
2 harci elefánt
4 hegyi ember
1 gyalogos íjász
- a párthussok második csapatának az egységeit NEm lehet feljeszteni! -
Párthusok, 3 csapat (jobb szárny):
1 perzsa tábornok (Mazaius)
4 lovas harcos
5 tevés harcos
3 hegyi ember
- a párthussok harmadik csapatának az egységeit NEm lehet feljeszteni! -
Beadási határidõ: 2005. augusztus 20. éjjel 24 óra
Elküldeni a [email protected] címre kell!
A pontszámítás néhány napon belül eldõl!
Csak a makedónok oldalán kell lejátszani!
fenebe mi lehet a baj?
én meg azt tapasztaltam hogy a taktikázása jobb, partra szállnak a hátam mögött, se perc alatt összedobnak egy hármas szövetséget ellenem...
a csatában van néhány nemzet aki tényleg hamarabb megfutnak, de ez is realism!))) mert most már a játék elején több olyan nemzet van akinek a haditechnikája, képzettsége jóval erõsebb, és ha ilyennel játszol ügyes taktikával simán meglehet futamitani az ellent...
meg ne felejtsük el, az csak a mesében van hogy kitartás a végsõkig))))
egyebkent 6.0 ban talalkozott valaki ket kard jellel?
nekem valahogy ugy tunik legerosebb fokozaton is tul gyenge a gep, es nagyon hamar megfut ellen 5.4.1 ben mintha kemenyebbek lettek volna a csatak 😊 vagy lehet en fejlodtem 😉
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
csak most tunt fel hogy jopar nagy csata utan meg mindig nincs ilyen jel sehol... 😞
valakinek volt?