13587
-
#10065 Értem, köszi a tippet.
Fura, hogy neked hardon nem enged ilyesmit én very hard/very hardon tolom :) -
haxoror #10064 Dalmáciát sztem szerezd vissza, rohattnagy tengeri és bányabevétele van addig is jöjjön a mani amíg befutnak a hordák.
Én Hardon nyomom és még a sima trade rights-ot se hajlandó egy csomó nép megadni, békekötés (pláne szövetség) meg esélytelen :(
A limitateseket sztem felejtsd el, ostromnál még a közepes barbár egységek is szarrátépik őket, a hordák meg eleve chosen egységekkel fognak jönni, limitatest csak mezős csatára használok, ők a meat-shield a comitatentesek előtt így is a pillumokból van a killjük többsége.
Ha nincs veszély használj garrisonra parasztokat, ha ostrom lesz akkor comitatentest vagy plumbatoriit.
Nagyon befürödtem a limitatesekkel egy startvárosom Frank kézre került miattuk, azt hittem vannak olyan jók mint sima RTW-ben az auxilia de nem, akkor már inkább föderati ha más nincs (azoknak meg nincs pillumuk) :/ -
#10063 Hat rájuk is, persze nem olyan nagy mértékben, de hat...
Haladgatok én is, bár én egyenlőre csak gazdaságilag vagyok egyenesben. Nemrég kezdtem, délután kifilóztam a taktikát, és úgytűnik bevált,
íme az eredmény.
Nem vagyok egy rusholós típus, szeretem elhúzni a dolgokat :). Nincs támadóseregem, csupán a határmenti várakban van limitates+nyilasok, és ez így korrekt, bár eddig még nem támadott senki, igyekeztem mindenkivel trade right-ot kötni :). Jön is a pénz rendesen, szal fejlesztem a "magot". Összeszedtem 5 keresztény családtagot, és "kereszteshadjáratra" indultam :). Mire az megvan, szerintem a birodalom technológiai, és gazdasági háttere renben lesz, na akkor majd elindulok elfoglalni a világot -
haxoror #10062 377AD, van 28 tartományom ÉS VÉGRE TÉNYLEG KEZDEK TALPRAÁLLNI JEEE!
Az Aquincumi csávesz istenkirály csillag hegyek plusz NIGHT FIGHTER!
Szarmaták bekóstoltak én meg nekik ugrottam egy zászlóval, nekik volt még két full zászló erősítésük, erre beixeltem az éjszakai csatát mire egyedül maradtak mert csak night fighter traites klubtagok jöhetnek az éjszakai bulikra :D
Egyetlen kör alatt szarrávertem az egymás mellett álló összes zászlóját egyenként :D
Hunok ellen marad az ostromnál szívatás mert még mindig 6-7 zászlóval mászkálnak :)
Barbárok ellen ajánlom az Auxilia Sagittarii-t, szart se tudnak ellenük csinálni csak kifulladnak a nagy forgolódásban aztán jöhetnek a szarmata auxiliák hogy befejezzék a műsort :)
Hatalmas ez a vallás fícsör, nagyon visszafogja a gőzhenger effektet, sima RTW-ben már sokkal előrébb tartanék, persze itt is meglehetne játszani a blitzkrieget de szigorúan csak pagan rómával.
Ha telepakolok egy ellenséges pagan tartományt keresztény családtagokkal (10+) akkor ők is térítik az ellen városát?
Magyarán keresztény lesz az ellen városa mire elfoglalom vagy ez csak felém működik? -
haxoror #10061 Hehe a berzerker kékségekkel már találkoztam, kár hogy nehezen bírják a pillumot mind megfutott mielőtt koccantak volna a comitatenteseimmel
Háromsoros felállás rulez :) -
#10060 Alapot tolom...iziben.Néha hihetetlenül csal a gép..PL:Egyiptomot aláznám Memphisben cirka 600 fős egységgel..a pk-t kinyirták az elöző körben....na!ugyennevvel a gárdával,upgradelt vértben nekimegyek...erre a védő 1 csillagos pk a potom 22 fős erejével "nyilvánvaló vereséget" mér rám...Na????
Ez az izi miatt van,vagy csak szimlán szivnom kell???
Ja!!mindemellett hihetetlenül jó manipulálni diplomaták révén a játékmenetet,megfelelő tőkével szinte akadálytalan a hóditás.....kedvenceim a parthia,pontus,arménia népekkel a hóditás:)))) -
Grrrrrrr #10059 Ezt az 5 fős csapatot fejtsd csak ki lécci? 5 családtagot jelent a kiséretükkel eggyütt? Együtt járják be a városokat, vagy külön-külön?
Mit jelent a leader építés?
Tehát a Pagan vallású családtagokat célszeű az elején kizavarni a városkból, hogy ne álljanak át a másik oldalra? -
Thanatos #10058 hm, nekem meg az ütött msot a fejembe hogy valyon lehet unlockolni itt is a népeket ha legyőzöm őket mint anno vagy itt alapból minden jácható (és csakazok) -
#10057 Alapban is. Láttam pár könnyűvértezetű egységnél is, hogy "Can Swim". Szöget ütött a fejembe, és mikor az intro másodszori megtekintésekor szöget ütött a fejembe, hogy azok a hordák ott ÚSZNAK, nos, sürgősen ki kellett próbálnom. :) Az éjszakai csata is bulis (sőt, már naplementekor, esőben is fáklyákat gyújtanak), bár arról inkább nem rakok be képet, mert kicsi a gép, és a fps-érték mindenekfelett-elv alapján nemegészen úgy néz ki a játék olyankor, ahogyan tudna - hogy finom legyek. :D
Egyébként a keltáknál van egy berseker egység, a nevét nem tudom, vmi Hounds of Culmittomén mi (vmi kelta isten lehet), kékre festett test, buzogány, minden ahogy kell - nos, van egy olyan érzésem, hogy a Carriage Ballista mellett (mely - ma jöttem rá - menet közben is képes tüzelni!!!) ez a BI egyik leg"odatevősebb" egysége. Ajánlom mindenkinek szíves figyelmébe. Pár ilyennel seregeket lehet megfutamítani, az üldözést meg bélkiomlásig végzik, volt olyan, hogy három elvesztett berseker ellenében háromszáz skalpot szerezett csak az az egység - leteszem rá a nagyesküt. Többezres könnyű szaszanida sereg ellen próbálgattam. A parasztok ugye azonnal bepánikoltak, a könnyebb lándzsásoknak etc. sem kellett sok, utána meg már csak mészárlás... de valami félelmetes. Szórják szét maguk elől az embereket. :) Ha jól tudom, Lombardiának és Burgundiának is vannak ehhez hasonló "másállapotú" harcosai. Tipikus "lődd ki, és felejtsd el" fegyverek. :DDD -
#10056 Azt sem tudtam van ilye :-))
Az alapban is van, vagy csak a realms-ben? -
Thanatos #10055 nekem se vizi se éjszakai ha ez vigasztal :D -
#10054 Hy all!FEltettem a 6.0 realism modot van hozzá crack?mert nem indul el!! -
haxoror #10053 Nekem még vizicsatám nem volt :( -
haxoror #10052 Night Fighter (valami NIGHT :) trait a családtagnak, vagy van neki alapból vagy megszerezheti ha sok csillagja van illetve ha megtámadják éjszaka de mégis fölényesen győz akkor is megkapja -
Gábor #10051 Én pl azt csináltam, hogy elfoglaltam a két Dacia nevű tartományt, aztán, mikor a vandálok kitúrták a rómaiakat Aquincumból beköltöztem, majd hat lovasíjjász egységgel elfoglaltam Konstantinápolyt. A hülye védő kivágtatott kemény négy egységgel. Tesszaloniki könnyen elesett, Athénon most dolgozom. -
#10050 Valaki csinált már éjszakai csatát/ostromot? Mi kell hozzá? Nekem sosem aktív a kapcsoló... -
#10049 Szépjóreggelt ismét!
Volt egy kis vízi nézeteltérés szláv haverjainkkal QB-ben.
Illetve az eredmény.
Oly gyönyörűen sodródnak a hullák a vízben, hogy huh... szinte már mindegy, kihez tartoznak - csak a gyönyör. -
#10048 Az igaz, de ha a hunokkal NY-nak megyek, és kikerülöm a vandálokat, már "sima" az ügy. Végigrongyol az ember pár ügyesebb ostrommal a NYRB.-on, aztán irány bevenni magát Spanyolhonba, ahonnan csak egy irányból jöhet támadás. "Pofonegyszerű." + Már ha nem száll senki partra, de melyik kamikaaze próbálkozna vele? :) -
haxoror #10047 Végigpróbálgattam pár körig az összes népet, hordanépek közül sztem a Frankok a legkönnyebb rögtön át kell menni hordába nyugatrómának esélye sincs, végigfosztogatni aztán irány Spanyolo.
(érdekes hogy mindenki gibraltárnál akar új országot alapítani :D
Hunokkal érdekes lehet nyugat helyett keletre menni és a perzsákat lerohanni aztán megszerezni kisázsiát
Ami viszont furcsa hogy a szászok pl nem hordanép pedig azt hittem hogy minden "barbár" az :o -
#10046 Nem volt olyan nehéz, csak sokáig tartott :P -
#10045 Megoldható az bőven. Csak kerülni kell minden nagyobb krachot más népekkel. Mikor a hunokkal a vandálok mellett kellett átsunnyognom, még szövetséget is kötöttem velük, hátha nyom valamit a latban. Hát, ez egyszer nyomott - békénhagytak. És már én is Cordobában seggelek. ^^ De a gazdasággal persze szopok, na. :) -
Gábor #10044 Elbóklásztál hordástul Corobáig? Nem rossz! -
#10043 Tetszik a leader építés
Az meg mi?
Egy kis bug, találkzoztt már valaki azzal, hogy miután kedvenc horda népe letelepedett az egységek nem tűntek el, nos én igen :)
bug-e? :) -
#10042 Jaja. Nyugat-róma az eddigi legjobb hadjárat. :)
Én most kb 410 AD körül vagyok. A rend megvan nagyjából, de az eltérő vallások miatt azért akadnak lázongások. Az 5 fős családtag csapattal megyek, és rombolgatom le a pogány templomokat. Így egész hatékonyan és gyorsan lehet áttérni a keresztény vallásra. A pogány leaderek meg mennek harcolni. :)
Róma ki van maxolva. Minden épületet felhúztam. Innen indulnak az elit csapásmérő egységek. :) Tetszik a leader építés. :) -
#10041 Azt jelenti , hogy az egység hamrason meg fog futamodni. Ilyenkor jobb kivonni a csatából és kicsit hátrébb helyezni és a helyére a tartalékot benyomni. -
Czud #10040 Hali!
Mit jelent az ha a csata közben egy egység zászlója elkezd pirosan villogni? Mit lehet ellene tenni? -
Grrrrrrr #10039 Talán nézd meg, hogy mik azok az okok, ami a lázongáshoz vezetnek. Nézd meg a telepüés infót. Ott fel van tüntetve a népesség növekedés, a hangulat, az adó, ezek összetevői. Vonal fölött a plusz, alatta a mínusz. Dobhatnál egy képet. A keresztelést meg felejtsd el, ha rómaiakkal vagy. -
haxoror #10038 Az egységméret főleg processzorfüggő :) -
Dankó #10037 Majd megveszek, mivel holnap jön meg a az új videókártyám és addig nem akartam kipróbálni mert nekem szép grafika kell és huge egységméret! :))))))))) -
Gábor #10036 Hunokkal nyomulok nagyban, hídfőállásként a Kárpát-medencét használom! Mily' meglepő, nemde? :D -
hapi #10035 Köszi de má végeztem, saxonokkal feladatok teljesítve!! -
#10034 Éééééértem :-) Tehát az nem azt jelenti hogy veszteséget termel a város, hanem nagyobb rész oszlik rá a népesség miatt :-) Vagyis sokat háborúzzak a seregek számát csökkentsem...
De akkor sem értem hogy egy város hiába van fullra katonákkal lázonganak az emberek. Mégis az az igazi akkor hogyha fel van építve egy város csökkenteni kell a lakosságot valahogy... -
haxoror #10033 Mégtöbb spy-t rakj a városba, minél több van annál nagyobb az esélye hogy az ellenséges kémet kirúgják a városból és amikor vissza akar menni nagyobb eséllyel nyírják ki. -
hapi #10032 Na ebben segítsetek!
A fővárosomba kb a 10. körben betelepült egy Spy!
Most a végénél járok a kampánynak de a Spy még mindig benn van ezért minden ostromnál a kapuim nyitva állnak. Mit lehet tenni? Van benn saját spy, saját assasin de semmi nem történik. -
haxoror #10031 Hát elvagyok nyugat-rómával, 372AD-ben járok, van 27 tartományom és nagyjából rend van.
Bazzeg ég és föld a különbség a pagan és a keresztény róma között, én az utóbbi vagyok és nem ritka hogy 10 percig szőrözög a strat-térképen mielőtt lépek a kövi körre :D
SOKKAL nehezebb.
Másrészról ez eddig a RTW-vel a legélvezetesebb kampányom :) -
haxoror #10030 Az, hogy a stratégiai térképen minuszt jelez a városnak az nem jelent semmit, a nagyobb városok azért tűnnek minuszosnak mert az összes hadsereged fenntartási költsége a városaid között azok lakoságától függenek, minél többen laknak egy városban annál nagyobb összeget kell fizetniük a seregfenntartásra.
Éppen ezért nincs sok értelme "megkeresztelni" a várost (keresztelésnek akkor van értelme ha a lakosság gyorsabban nő mint ahogy a rendfenntartó épületeket fel tudod húzni) mert lehet hogy LÁTSZÓLAG több pénzt fog hozni viszont az összes többi városod kevesebbet mert a hadiadó átterelődik rájuk. -
Warden #10029 Lázadásra a legjobb megoldás hogy egy ellenséges birodalomnak felkínálod a várost ugy hogy kihozod az egységeidet a városból majd a diplomatával felkinálod az elfogadja és ugyanazon a körön belül visszaviszed az egységeidet.
Mivel ugyanazon a körön belül vagy nem tud egységeket gyártani tehát simán elfoglalod és akkor "megkereszteled" a lakosságot.Ezzel ugy 30-40 körre az a város pluszpénzt termel lázadás egy szál se és ha van pénzed akkor addíg építgethetsz míg a populáció ismét kritikus méreteket nem ölt. -
Amergin #10028 OK skacok rájöttem, hogy a letelepedésben nincs logika. Ahogy foglalgatom el a tartományokat úgy telepednek le az egységek is fokozatosan míg el nem fogynak, teljesen függetlenül attól hogy milyen messze vannak az épp befoglalt tartománytól
Ez ugyan ség de ez van. -
#10027 Mi a fenét csináljak ha egy nagyvárosom tele van már katonával, 1 helytartóval, szinte minden épület fullon van, alacsony adó mellett 85% a lázongás, és elég nagy minuszt termel a város? -
#10026 1. feltelepíted az alapjátékot
2. feltelepíted az 1.2 javítást.
Ilyen egyszerű elvileg.
Ha jól emlékszem probléma lehet, ha nem megfelelő a directX, és valami divx gondra is emlékszem, de lehet, hpgy az a RTR-nél volt.