13587
-
Tony #10105 Köszi G!
Egyébbként az elözöbe automatikusan igy ment nekem, azért nem értettem hogy itt miért az AI nyomja a felét helyettem. Szal akkor a csata elején majd kipipálom az AI-t.
Még1szer köszi. -
#10104 mér? :D régen is valahogy így működött a dolog. :) -
Thanatos #10103 pffff :P -
Gábor #10102 Ha jól értem a dilemmát, akkor a csata elkezdése előtt, mikor megadja, hogy ki támad kit milyen seregekkel, akkor ott ne pipáld ki az erősítés seregnél az AI irányítást, és akkor szépen lassan betévednek a csatatérre, ahol a bent lévő sereged számát gyarapítják majd. -
Tony #10101 Skacok, lenne egy nagy keresztkérdésem.
Ha megtámadák az egyik egységemet és mellette áll a másik, akkor az is beszáll a harcba ugyebár. Namármost ha nekem spec a kisebbik, gyengébb egységet adja be akkor csak azt tudom irányitani a harc folyamán a másikat nem. Ha elpusztul vagy elmenekül az egyik egységem, akkor nem kéne helyette beadnia a másik csapatbol egy másik egységet? Vagy hogy tudom megcsinálni, hogy ne 4 egységet irányitsak ha annyi van a csapatomban, hanem a másik 20-bol is tudjak vagy 10-15 egységet, hogy kilegyen a full létszám?
Eddig nem nagyon zavart, de most hogy a hordáknál több csapatom is van egyszerre, és ezekkel az ellenfél több csapatát is meg tudom támadni egyidejüleg, egy picit zavar.
Tony -
haxoror #10100 nem tom gothokkal mit lehet kezdeni hordák elle ilyen korán :(
Megelőzve az elkerülhetetlen az első körben összecuccolsz, átmész te is hordába és irány Corduba :) -
Amergin #10099 Ha barbár vagy és nem akarsz letelepedni mert akkor a hordád feloszlik akkor úgy szerzel pénzt, hogy nem befoglalod a várost csak kirabolod, látsd kalandozó magyarok -
Thanatos #10098 igaz ott a pont :) -
#10097 Nem tudom, de a kérdés nem így szólt: "Melyik a legjobb gyalogos íjász a választható népeknél?", így bátorkodtam előhozakodni vele. :D -
Thanatos #10096 magyarul azok unlockolhatóak amik alapból már jelen vannak? királyos :D
asszem elővesem saxonos savemet és kisöpröm lobmardokat emrt nekik jó íjászaik vannak :P
amugy smot probálkoztam egyet gothokkal de kb 5. körben bejötek egyszere a vandálok meg a sarmaták és ugy kicsinálták két városom egyszerre hogy öröm volt nézni..., nem tom gothokkal mit lehet kezdeni hordák elle ilyen korán :( -
haxoror #10095 Nem lehet, se őket se az ostrogothokat se a romano-britteket, ezek a népek nincsenek jelen a startnál csak később bukkannak fel ha az asott körülmények triggerelik őket ezért nem unlockolhatók.
A modderek már dolgoznak rajta hogy lehessen ezekkel is játszani, remélem a skinnerek is melóznak mert kiég a retinám a citromsárga szarmatáktól meg a neonkék perzsáktól :D
Ja és a hangfájlokat is megkavarják hogy a barbárok ne Jesssz Sztrategoszozzanak :) -
Thanatos #10094 hm, majd meglesem -
haxoror #10093 Nem, tudnak archery ranget építeni ahol Hunnic Archert lehet képezni csak custom battleben vmiért (bug?) nem lehet használni őket. -
Thanatos #10092 de slávok nem választhatóak nem?? vagy késöbb lehet őket unlockolni ha legyőzöd őket? -
Thanatos #10091 hunoknak max lovas íjászok de én gyalogosra lettem volna kiváncsi :) -
#10090 Én a szlávok "Steppe Raider"-ére esküszöm, mint gyalog'íjász. -
haxoror #10089 Hmm ez érdekes, minden nomád nép építhet bazilikát viszont saját templomból csak sacred circlet -> jobb ha keresztények lesznek -
#10088 Egyiptomnak :D -
#10087 azért vettem le a limitet, mert semmi köze a valósághoz. -
haxoror #10086 A gótoknak.
Esetleg a hunoknak, velük még nem voltam és custom battleban nincs gyalogos íjászuk :o -
Thanatos #10085 kereszteskérdés: melyik népnek vannak a legjobb gyalogos íjászaik? -
Thanatos #10084 pontosan, minek vetted le alimitet :D -
#10083 ehh nem érted. megtámad. a serege 70%-át leirtom. ő nem támad, de a lovasíjászokat én sem érhetem utol, szal esélyem sincs. mivel levettem a time limitet, nem tudok jól kijönni a dologból. egy szavam se lenne, ha én kezdeményeztem volna a támadást. Meg így se lehet, mert minek vettem le a limitet :D -
Thanatos #10082 hát nemtom én ilyenkor emgprobálok maximális veszteséget okozni neki -
#10081 még mindig jobb, mint a bukta és a teljes sereg elvesztése. mert akkor is genyóság, hogy ő támad, aztán nem mozdul. -
Thanatos #10080 annak emg emgint tök sok értelme számodra... :D -
#10079 nem, dehogy! Ha várban lépsz ki, akkor draw. Mezőn lehet, hogy mindig bukta, eddig nem lépkedtem ki... -
obe #10078 ok, köszi -
haxoror #10077 Teljesen mindegy, a legjobb a paraszt mert az a legolcsóbb. -
obe #10076 szevasztok
azt szeretném kérdezni hogy van-e különbség hogy az elfoglalt városba rendfentartás végett városi őrt rakok vagy elég ha bármilyen katonai egységet gyártok?
köszi -
haxoror #10075 Ja és több farmot ne építs -
haxoror #10074 Nem ártana az Imperial Palacet végre megépíteni :) -
giovanni85 #10073 csinálj academy-t meg amphiteatrumot és ezek következő szintjeit ezek elvileg visszanyomják a "szennyt" a városban.
Vagy ami gyorsabb, de nem éppen humanitárius: építsd meg az imparial's palace-t, aztán emelj adót vonulj ki a seregeddel várd meg míg a lázadók kiebrudalnak a városból aztán meg véres bosszúval ki execute-tolod a várost. Ez biztos használ a közbiztonságnak. Bár a környező városok ezt kissé meg szokták az ilyen akciókat sínyleni anyagilag. Dehát valamit valamiért. -
#10072 Ez a bajom a közbiztonsággal :-(
screenshot
Van tippje valakinek ossza meg velem :-)
Köszi! -
#10071 Miért jó az nekem, ha egy ostrom után nem elfoglalom a települést, hanem rabszolgának küldöm őket, vagy lerombolom? -
Gábor #10070 De. -
Thanatos #10069 ha kilépsz mindig te vesztesz nem? -
#10068 én úgy játszok, hogy nincs időlimit a csatákban és lassan kezd a gép kikészíteni idegileg.
Megostromol egy fullos gót sereg és az ostrom közben megérkezik egy másik fullos sereg a váram másik oldalára. Az első sereg odatolja a tornyot a falhoz és özönlik a falra a nép. Iszonyat nehezen kivédekeztem. A másik sereg eddig meg sem mozdult. És ekkor elindítja a túloldalról az egyik csapatát a toronyhoz. A csapat szép lassan odaér, felmászik. Lenyilazom, illetve leöldösik a falon álló gyalogosaim. Ekkor megint elindul egy csapat és szép lassan átmasírozik a toronyhoz. És ez így ment egyesével. Már a hajam téptem kínomban. Full gyorsítással is legalább 1 óra volt. :-/
meg volt 2 olyan csatám is, hogy rajtaütött az úton levő seregemen. A lassab egységeket kinyírtam, de végül felállt a seregem 3 oldalán lovasíjászokkal és nem mozdult. Én hiába üldöztem mert vagy elfutott, vagy elkopott a seregem.
A második esetben azt hittem, hogy túljárok az eszén. Pont egy dombon álltam és könnyedén lenyilaztam a gyalogosait. 1 katonám se hullott el. A a mozdulatlan lovasokat nem kezdtem el üldözni, hanem kiléptem a csatából. és a gép szerint én vesztettem. :-o -
#10067 Valóban, erre rá is szerettem volna kérdezni. Tehát a Comitatenses és a Plumbatarii közt az a különbség, hogy míg az előbbi a hagyományos pilummal dolgozik, addig utóbbi azokat a kisúlyozott szárnyas dárdákat szórja? -
JTBM #10066 A plumbatorii remek egység - elsősorban lovasijászok ellen remekelnek. Jobban bírják a nyilakat, mint az íjászok és sec-perc alatt leszednek egy egész lovasíjász egységet. A plumbatae-ből elég sok van náluk, nem csak kettő, mint a pillumokból - ráadásul nagyobbat is sebez.
Ha közelharcra kerül a sor, akkor pontosan olyan jó, mint a comitatense. Fontos még, hogy ugyanannyiba kerül kiképezni és fenttartani is.
Ahogy tehetem, lecserélem az összes comitatense-t plumbatorii-re.
Egy másik érdekes dolog a shield wall (Auxilia Palatina a Nyugat Rómaiaknál). A lovasok ellen remekül véd, de a gyalogosok szanaszét szedik. Érdemes mind a kettőből vinni a csatába és azt tenni előre, ami jó az ellenfél ellen.
A római gyalogságnak eddig semmi védelme nem volt a nehézlovasság ellen, de az Auxilia Palatina megállítja az eddig védhetetlen rohamokat.
Egy taktikai tanács:
A hátsó városokat általában csak parasztok meg egy rokon védi. A parasztok eléggé használhatatlanok egy esetleges várostrom esetén, ezért érdemes tuningolni őket. Ha van egy lázadó sereg a tartományban, akkor az összes rendőr parasztot rájuk kell küldeni. Kikapnak. A feltöltésük olcsó, szereznek tapasztalatot és még a város lakosságát is csökkentik - jobban lehet adóztatni a várost. Ezt körönként addig kell csinálni, amíg egyszer csak győznek.
Nekem vannak már 3 csíkos parasztjaim is...
Sikerült visszavernem egy várostromot, ahol 2 fullos szarmata sereg támadott 2 ostrom toronnyal. Nekem volt kb. 10 parasztom, a rokon testőrei, 2 limitei és még egy könnyűlovas egységem. Kb. 5-ször futottam neki, mert a falon reménytelen volt megállítani a chosen swordmen-eket. A megoldás a visszavonulás volt. Hagytam, hogy elfoglalják a falat, a parasztokkal menekültem, másik parasztokkal visszafoglaltam a falat, kirohantam és szétvertem az ostromtornyokat, a lovasok elé csalogattam a kifulladt barbárokat, stb. Nem volt egy könnyű menet... ;-)))