Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Folytatódott a krónika...
nekem az 1.1-es patch van fenn de az mod felrakása után semmi sme történik vagyis nem találok hun modot
Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!
Lett kölcsön monitorom, úgyhogy frissítettem a honlapot. 8 új csatát tettem fel.
www.julius-kronika.atw.hu
: a driver frissitést már próbáltam
Mindenesetre beraktam senate modot, hogy valóban tükrözõdjön a szenátus ereje, nem 4-5 fickó irányította Rómát, hanem jóval több és évente újat választottak, szal az elõbb leírt kinyírom a szenátus tagjait és támadok módszer (exploit) nem használható.
Helyezkedni is nehezebb, ha nagyobb a választék, szal szerintem így reális.
Gondolom azért lázadnak mert nincs pénzük vagy mi a halálért <#mf3>#mf3>
Vagy lehet hogy lebribebolom hogy addig is maradjon a seggén de az biztos hogy kap a fejére a szöges bunkóval... <#mf3>#mf3>
Mondjuk egy senate moddal nehezebb dolgom lett volna, nem is értem miért nem imlemetálták a realism modba eddig.
Kérdés: a kettes patch-re van valahol valamilyen time limit kikapcs progi? (mert az egyeshezvaló nem jó)
Nem tudom miért,de a haver feltette és indításkor lereseteli a prg a gépet.Mi lehet a gáz??VGA driver??
Már az 50 tartomány megvan csak tovább folytattam a hadjáratot.
Ez az élet nem a fán csüngés.:)
War. War never changes.
Most mondjuk már ott vagyok hogy szépen lassan de biztosan a macedónok szépséges virágkora lejárt és már csak idõ kérdése még azt a pár várost elfoglalnom.
De kérdezem én hogy ha ilyen macedónai akkor milyen lehet egyiptom mostanra?????????????
Kiváncsiságból elküldök egy kémemet mert eddig nem mertem megtenni.<#smile>#smile>
Megnéztem a kimentett állasaideat. Hihetõnek tûnik, de fenntartással a very difficulti fokozatot.
Konkrétan kérdezném. Hogy vetted be 2 kör alatt Messénát és Syrakuzát. 270BC (2 kör vége) csapataid mozgáspontjának a több mint a fele megvan. Az oké, hogy az 1 körben be lehet venni Messenat, mert flottával mellédobod az induló sereget és megtámadod a városon kívûl álló Scipii sereget. Ha levered ezt és a városból segítségként kitötõeket, akkor ostrom nélkül tied a város. Fánik szimplán begázolnak és csak a menekülõket lekaszálják a családtagok. Ez oké is. Alapgaméban veszteség nincs - mivel a fánik el vannak tápolva. De, hogy esett el Syracusa. Ezt a második körben vetted be? Vagy a görögök lépése során. A görögök nem lépnek ki a városukból (5 próba körbõl egyszer sem), tehát az elöbbi trükk nem jöhet szóba. A kémed nem csinált semmit, de úgysem jöhet szóba a kapunyitás, mivel kõfalas a város. Tehát a bevételnek az õ lépésük alatt kellett történnie, amikor kitámad. Lehet, hogy csak a két fõnök és a fánik vették ostrom alá, hogy tuti kitámadjon és megint bedaráltad õket?
A többi állást is megnéztem és a városfoglalásokból kapott extra pénzbõl zsoldosokkal operálsz.
Annak ellenére, hogy alapgaméval ment, mégha easy is a fokozat (ha az), akkor is szép teljesítmény.
Most csináld meg Realism 2.2-ben 😊
exVadbarom
Gyíklesõ
Válasz 'dronkZero' üzenetére (#5829)
Olyan problémám van hogy mióta feltettem a 71.84-es nvidia drivert full belassult a játék. Még a térkép is akadozik. Nem ttujátok mi lehet a baj? Tegyem vissza a régebbi drivert?
bug <#alien2>#alien2>
Egyiptommal mi lesz? <#nezze>#nezze>
Ha szopatós népet akarsz akkor az Armenia, a szomszédság nem túl nagy probléma de elég ideig lekötnek hogy mire nagyjából talpra állnál beérkezik Egyiptom a fullos seregeivel...
Parthia alapból hatalmas seregekkel indul, Pontus meg mindig is az egyik legerõsebb nép volt 😊
Sikeresen befejeztem Numídiával a hadjáratot emperor fokozatban az 5.4-es mod-al.<#ravasz1>#ravasz1>
A galériámban megnézhetitek az utolsó képet.<#idiota>#idiota>
Iszonyat nehéz amúgy benne az hogy minden egyes elfoglalt új területnél a barakkokat újra kell építened és így teljesen más taktika szükséges hozzá.
Én pl elfoglaltam egész Ibériát majd utána jött Szicília és csak akkor tettem a lábam a nagy római csizmára mikor volt 6 full-os seregem ugyanis ha csak egy vagy kettõt küld át az ember egyböl legyakják néhány körön belül hiszen ahhoz hogy anumídiának fölépüljön a legnagyobb barakkja(4 kör)a közepes(3 kör)a kicsi(1kör), az köztünk szólva 8 kör és ennyit kellett kibírnia két full seregnek 8-10 ellen.
Ez volt a lehetetlenség éppen ezért csináltam 6-ot és szisztematikusan védtem be a városokat hogy tudjon készülni a barakk.
Az igazat megvallva egyiptomnak nem mertem nekimenni, bár elmentettem és lehet hogy rápróbálok de az utolsó információm róla hadügyileg hogy vagy 15 full sereg van összetoborozva a hozzám legközelebb esõ városhoz.
Egy szó mint 100 numídiával is meg lehet csinálni.
Most gondolkozok egy hasonlóan szopatós nép végig játszásán.Lehet Pontus vagy Partha vagy Armenia lesz.<#vigyor>#vigyor>
War. War never changes.
amúgy sztetek érdemes Realism moddal játszani?
War. War never changes.
A VH-nak nincs sok értelme mert azon kívül hogy büntit kapsz a bevételeidre a diplomácia totál értelmetlenné válik mert MINDENKI téged fog támadni még akkor is ha egyébként egy másik célponttal jobban járna
példa: Szkítákkal vagyok, dákok és trákok azonnal betámadnak a tök hulladék területeimért holott Macedóniában még a birkák is aranyat szarnak, ugyanezt csinálják a pártusok és az örmények is, kisázsia kincsei helyett engem csesztetnek :/
csata: Itt mediumon hagyom mert bugos, a nagyobb fokozatokon semmivel sem lesz intelligensebb az AI egyszerûen csak büntetést kapok morálra és senzésre DE a gép is csökkent morált kap ezért pillanatok alatt vége a csatáknak mert vmelyik sereg szinte azonnal megfut (ez a bug)
A srác normál/normálon csinálta ha jól emlékszem, ha minden befoglalt várost kiírtasz akkor lesz pénzed zsoldosokra, a "project" célja nem az volt hogy egy stabil birodalom épüljön ki hanem hogy hamar be legyen fejezve a kampány (valszeg pár év múlva a szomszédok simán szétszedték volna az ötven tartományt.
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
Mitõl függ a visszakapott egységek száma? Igaz, hogy a térkép mód nehézsége csak normal, de a csaták hard-ra vannak állítva. Lehet, Ahogy normal helyett a térképen is hardon kellene játszanom?
múgy jó kis csata volt. Az elsõ öt perc után azon gondolkoztam, hogy elhúzom a csíkot, mentem ami menthetõ, de aztán az utolsó pillanatban Night Raider-eknek sikerült elfoglalni a kaput. Innentõl már fordult a kocka.
Ostrom
Térkép
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
egyébként a srác Carthágóval csinálta meg a kezdésnél kapott elefántokra építve, persze párszor gondolom újratöltötte az állást ha vmi nem a terb szerint sikerült de megcsinálta! <#felkialtas>#felkialtas>
És mindig vmi más miatt nem jó sztem ugyse tudnám többet ujratenni mert vagy a patchet nem engedné ujra feltenni vagy el sem indulna mindig vmi más van.......
Nagyon szeretnék mmár gamelni de sztem az lesz hogy abbahagyom az egészet😞
War. War never changes.
Ugyanez van ha sima birodalmi hadjáratot inditok.....
MI a FENE LEHET?!😞
A tutorialbol is visszalép,valamint ha továbblépek ,akkor látszolag el engedi inditani a hadjáratot de mikor a továbbra nyomok ugyanugy visszalép...
lesznek jobb alakulatok is mer a mostaniak elég satnyák
Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!
Játszani nem tudok vele.....
Lévén a régi mentéseim törlõdtek és elvileg a Tutorialt kéne megcsinélni azt meg nem engedi elinditani mert fentvan a mod.....
GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
MOST MI A JO BÜDÖS LÓFASZT CSINÁLJAK?!
i.e. 280 egyedüli családként vagy a csizma közepén, Észak a Galloké délen még a görögök vannak és Pürosz éppen rádmozdul egy 3/4 zászlós sereggel hoppliták + war elefánt stb. Ha túléled folyamatos harc mire kivágod õket és már annak is örülsz hogy a csizma végre a tiéd 😉
Közben Macedónok, Carthágó, Egyiptom Szeleukidák Pontus(!) terjeszkedik ezerrel, ha nem csinálsz semmit csak vársz simán ledarál vmelyik.
Csak példaként nem emlékszem hogy sima RTW-ben mennyire használt karthágó sacred bandokat és konzerv-elefántot de most szinte csak ilyeneket gyárt ha már megteheti. Ja, és ha elfoglalsz egy tõled különbözõ kultúrához tartozó várost akkor paraszton kívül semmit sem tudsz gyártani amíg fel nem húzod a saját épületeidet, ez egy fasza ötlet a blitzkrieg elkerülésére, muszáj módszeresen haladni.
Sztem mostanra sikerült végre eltalálniuk a lényeget a mod készítõinek <#eljen>#eljen>