Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Parthusok nyugaton?

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Na mi a furcsa ezen a térképen? <#nezze><#vigyor>
Raziaar hozzászólásai 😊

Kori
igen már utána néztem az 1.2 kell hozzá

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Apache00
én csak leszedtem, de nem raktam még fel. Lehet hogy az 1.2-es patch kell hozzá

Üdv!

Folytatódott a krónika...

Kori
valaki kipróbálta már a hun invasion modot

nekem az 1.1-es patch van fenn de az mod felrakása után semmi sme történik vagyis nem találok hun modot

Hali!

Lett kölcsön monitorom, úgyhogy frissítettem a honlapot. 8 új csatát tettem fel.

www.julius-kronika.atw.hu

minden minimumom van!!!!!!!!!!!!!!!! ennyi eszem van
Yossarian
<#kocsog>

Nieleen

Bandee
mert kevés a géped hozzá, gondolom 1024 maxon óhajtod szûrökkel. legyen eszed ennyit mondok

szaggat a campaign térkép.... MIÉRT???? - mi lehet az oka? mert szerintem a gépem nem erre predesztinálná. A total realism 5.3 van fenn (P4 1500Mha Geforce 5700, 512 ram) szóval ha tudjátok az okát légyszives írjátok már meg.
: a driver frissitést már próbáltam
Apache00
Akit érdekel, elkészült egy jó mod a hunokkal:

Hun invasion mod

Szerintem a legnehezebb kampánymód nem valami reális, mert ilyeneket produkál és az se valami frankó, hogy 1000 ellen elöl, 1000 hátul és 10-esével esnek el a gép(AI) társai körülötte és nem adja meg magát, hanem harcol az utsó emberig, ilyen nem létezik, esetleg a spártaiaknál, de máshol nemtudom elképzelni.
Mindenesetre beraktam senate modot, hogy valóban tükrözõdjön a szenátus ereje, nem 4-5 fickó irányította Rómát, hanem jóval több és évente újat választottak, szal az elõbb leírt kinyírom a szenátus tagjait és támadok módszer (exploit) nem használható.
Helyezkedni is nehezebb, ha nagyobb a választék, szal szerintem így reális.

Csak kíváncsiságból indítottam egy új kampányt, a lényeg a kép alján van, kettõ(!) évvel start után családtagostúl, helyõrségestûl megvette Capuát egy rebel diplofaszfej <#mf3>
Gondolom azért lázadnak mert nincs pénzük vagy mi a halálért <#mf3>

Kicsit kezdek ideges lenni mert egy szaros kis geci rebel diplomata azzal szórakozik hogy két körönkét lebribeolja a városaimat, érdekes állatfaj mert egy fullos sereggel nem tudom kiforgatni a beleit hanem a világ másik végérõl kell az idióta szado-mazo cuccba öltözött tapasztalt bérgyilkosomat iderángatni.
Vagy lehet hogy lebribebolom hogy addig is maradjon a seggén de az biztos hogy kap a fejére a szöges bunkóval... <#mf3>

A timelimit kikapcsoló gyárilag benne van az 1.2-ben, asszem game közben Esc és game options

A szenátusból persze kitagadtak, de szépen levadásztam a szenátus tagjait a gyilkosaimmal és bevonultam rómába, amíg a pretóriánupok az egyik seregem verték rongyá, addig a másik könnyedén bevette a kisebb védelemmel rendelkezõ várost, azért a 3000-es támadó seregembõl így is csak 1000 maradt meg a védekezõ 200 fõs pretóriánus sereg hõsies ellenállása kemény akadályt jelentett, de a cél Róma bevétele volt, és láss csudát a város bevétele után a pretóriánus õrség feloszlott és csak pár kevésbé fejlett lázadó csapat maradt a helyükön.
Mondjuk egy senate moddal nehezebb dolgom lett volna, nem is értem miért nem imlemetálták a realism modba eddig.
Kérdés: a kettes patch-re van valahol valamilyen time limit kikapcs progi? (mert az egyeshezvaló nem jó)

Sziasztok.
Nem tudom miért,de a haver feltette és indításkor lereseteli a prg a gépet.Mi lehet a gáz??VGA driver??
Róma bevételére a következõ taktikát alkalmaztam, kineveltem bérgyilkosokat és nem is kellett nagyon ügyesnek lenniük, arra elegek voltak, hogy furmányos tervemnek jószolgálatot téve botrányt robbantsanak ki.Így a tömegek támogatását nem kellettt megszereznem ahhoz, hogy a szenátus ellen forduljak.Ezt nevezem politikának 😊))

francois
Hello! Tudja valaki netalántán h honan tudom letölteni a shogun total war-t?

Persze 5.4-es mod emp/emp fokozat Numídia.
Már az 50 tartomány megvan csak tovább folytattam a hadjáratot.

Ez az élet nem a fán csüngés.:)

Realism mod fentvan nálad?

War. War never changes.

Méghogy egyiptommal, de annyit szopok most a macedónokkal hogy az félelmetes.Iszonyat mekkora seregei vannak és folyamatosan csak jönnek és jönnek hiába verem le õket mert jóval táposabbak már az én seregeim de akkor is ez vmi iszonyat.
Most mondjuk már ott vagyok hogy szépen lassan de biztosan a macedónok szépséges virágkora lejárt és már csak idõ kérdése még azt a pár várost elfoglalnom.
De kérdezem én hogy ha ilyen macedónai akkor milyen lehet egyiptom mostanra?????????????
Kiváncsiságból elküldök egy kémemet mert eddig nem mertem megtenni.<#smile>

© wallen 2004. okt. 30. 14:12 | Privát | Válasz | #5868
Megnéztem a kimentett állasaideat. Hihetõnek tûnik, de fenntartással a very difficulti fokozatot.

Konkrétan kérdezném. Hogy vetted be 2 kör alatt Messénát és Syrakuzát. 270BC (2 kör vége) csapataid mozgáspontjának a több mint a fele megvan. Az oké, hogy az 1 körben be lehet venni Messenat, mert flottával mellédobod az induló sereget és megtámadod a városon kívûl álló Scipii sereget. Ha levered ezt és a városból segítségként kitötõeket, akkor ostrom nélkül tied a város. Fánik szimplán begázolnak és csak a menekülõket lekaszálják a családtagok. Ez oké is. Alapgaméban veszteség nincs - mivel a fánik el vannak tápolva. De, hogy esett el Syracusa. Ezt a második körben vetted be? Vagy a görögök lépése során. A görögök nem lépnek ki a városukból (5 próba körbõl egyszer sem), tehát az elöbbi trükk nem jöhet szóba. A kémed nem csinált semmit, de úgysem jöhet szóba a kapunyitás, mivel kõfalas a város. Tehát a bevételnek az õ lépésük alatt kellett történnie, amikor kitámad. Lehet, hogy csak a két fõnök és a fánik vették ostrom alá, hogy tuti kitámadjon és megint bedaráltad õket?

A többi állást is megnéztem és a városfoglalásokból kapott extra pénzbõl zsoldosokkal operálsz.

Annak ellenére, hogy alapgaméval ment, mégha easy is a fokozat (ha az), akkor is szép teljesítmény.

Most csináld meg Realism 2.2-ben 😊

exVadbarom
Gyíklesõ
Válasz 'dronkZero' üzenetére (#5829)

Hali!
Olyan problémám van hogy mióta feltettem a 71.84-es nvidia drivert full belassult a játék. Még a térkép is akadozik. Nem ttujátok mi lehet a baj? Tegyem vissza a régebbi drivert?
Zero Very hardot írt. Azonkívül 3-4 zsoldos csapatnál többet nekem nem szokott megvásárlásra felajánlani. És ez a kvóta nem csak egy tartományra szokott érvényes lenni, hanem nagyobb tájegységre is. Tehát a zsoldosok felfogadásával valószínûleg a szomszédos tartomány zsoldosai is elfogynak. Legalábbis így figyeltem meg. Pl. Pataviumban és Mediolaniumban ugyanakkor, ugyanazokat a zsoldosokat fogadhatom fel, és ha ez egyik helyen felfogadom, akkor a másikon már nem tudom. És utána jódarabig nem lesz másik az adott helyen. De ami a legjobban zavar, az a városok közötti távolság. Vanak egymáshoz közeli városok, de sokszor nem is lehet egy kõr alatt a következõhöz jutni. Zero alap játékról ír, és ott elég nagy a távolság az egyes városok között, hisz ott van a legkevesebb város. Szóval én továbbra is kétkedéssel fogadom ezt az extragyors gyõzelmet.

Igen, de ma is volt egy ostromom ahol az 54 macedón lovasságból 72-õt öltem meg <#idiota>
bug <#alien2>

Még nem fejezted be mert nem az egész térkép a tiéd <#ravasz1>
Egyiptommal mi lesz? <#nezze>
Ha szopatós népet akarsz akkor az Armenia, a szomszédság nem túl nagy probléma de elég ideig lekötnek hogy mire nagyjából talpra állnál beérkezik Egyiptom a fullos seregeivel...
Parthia alapból hatalmas seregekkel indul, Pontus meg mindig is az egyik legerõsebb nép volt 😊

Nos!
Sikeresen befejeztem Numídiával a hadjáratot emperor fokozatban az 5.4-es mod-al.<#ravasz1>
A galériámban megnézhetitek az utolsó képet.<#idiota>
Iszonyat nehéz amúgy benne az hogy minden egyes elfoglalt új területnél a barakkokat újra kell építened és így teljesen más taktika szükséges hozzá.
Én pl elfoglaltam egész Ibériát majd utána jött Szicília és csak akkor tettem a lábam a nagy római csizmára mikor volt 6 full-os seregem ugyanis ha csak egy vagy kettõt küld át az ember egyböl legyakják néhány körön belül hiszen ahhoz hogy anumídiának fölépüljön a legnagyobb barakkja(4 kör)a közepes(3 kör)a kicsi(1kör), az köztünk szólva 8 kör és ennyit kellett kibírnia két full seregnek 8-10 ellen.
Ez volt a lehetetlenség éppen ezért csináltam 6-ot és szisztematikusan védtem be a városokat hogy tudjon készülni a barakk.
Az igazat megvallva egyiptomnak nem mertem nekimenni, bár elmentettem és lehet hogy rápróbálok de az utolsó információm róla hadügyileg hogy vagy 15 full sereg van összetoborozva a hozzám legközelebb esõ városhoz.
Egy szó mint 100 numídiával is meg lehet csinálni.
Most gondolkozok egy hasonlóan szopatós nép végig játszásán.Lehet Pontus vagy Partha vagy Armenia lesz.<#vigyor>

a generálisok kaphatnak olyan képeséget hogy több katona gyógyul fel a csata után, de ez sztem is bug

War. War never changes.

tök idegesítõ hogy ha kijelölöm a csatatéren az új egységeket amiket a Realism mod ad, akkor nincs visszajelzés hogy pl Warband meg ilyenek...
amúgy sztetek érdemes Realism moddal játszani?

War. War never changes.

Valószínûleg bug mert nekem is volt már párszor ilyen

térkép:
A VH-nak nincs sok értelme mert azon kívül hogy büntit kapsz a bevételeidre a diplomácia totál értelmetlenné válik mert MINDENKI téged fog támadni még akkor is ha egyébként egy másik célponttal jobban járna
példa: Szkítákkal vagyok, dákok és trákok azonnal betámadnak a tök hulladék területeimért holott Macedóniában még a birkák is aranyat szarnak, ugyanezt csinálják a pártusok és az örmények is, kisázsia kincsei helyett engem csesztetnek :/
csata: Itt mediumon hagyom mert bugos, a nagyobb fokozatokon semmivel sem lesz intelligensebb az AI egyszerûen csak büntetést kapok morálra és senzésre DE a gép is csökkent morált kap ezért pillanatok alatt vége a csatáknak mert vmelyik sereg szinte azonnal megfut (ez a bug)

A srác normál/normálon csinálta ha jól emlékszem, ha minden befoglalt várost kiírtasz akkor lesz pénzed zsoldosokra, a "project" célja nem az volt hogy egy stabil birodalom épüljön ki hanem hogy hamar be legyen fejezve a kampány (valszeg pár év múlva a szomszédok simán szétszedték volna az ötven tartományt.

Ha jól emlékszem csak az egyik seregben van elefánt. Kiszámoltam, átlagban 2,88 városfoglalás/kõr. És Karthagót többen támadják. Én is próbát tettem vele. A 2. kõrben támadtak meg a numidák, az ibérek, a rómaiak és a görögök. Very/very-n...

Besz
Persze a saját katonáit is sikeresen lenyilazta a gép, de akkor is sokat kaptam vissza.

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Besz
Ezt nem igazán értem. Nézzétek meg ezt a két képet, és valaki magyarázza meg. Szerintem ez bug. Elõfordul, hogy egy csata után visszakapok 20-30 embert, biztosan néhány sebesült katona felépülésérõl van szó. De ha jól számoltam, most ez 505 embert jelentett. És nem elmenekült egységeket, vagy egy megritkult szakaszt kaptam vissza kiegészülve, ezek a baltások mind egy szálig elhullottak a falakon.
Mitõl függ a visszakapott egységek száma? Igaz, hogy a térkép mód nehézsége csak normal, de a csaták hard-ra vannak állítva. Lehet, Ahogy normal helyett a térképen is hardon kellene játszanom?
múgy jó kis csata volt. Az elsõ öt perc után azon gondolkoztam, hogy elhúzom a csíkot, mentem ami menthetõ, de aztán az utolsó pillanatban Night Raider-eknek sikerült elfoglalni a kaput. Innentõl már fordult a kocka.

Ostrom
Térkép

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Mármint a 18 körös cuccot.

Ha visszakerestek akkor megtaláljátok azt a részt ahol errõl szó volt, tényleg meg lehet csinálni, a mentések is be voltak linkelve és páran le is csekkelték!
egyébként a srác Carthágóval csinálta meg a kezdésnél kapott elefántokra építve, persze párszor gondolom újratöltötte az állást ha vmi nem a terb szerint sikerült de megcsinálta! <#felkialtas>

Vagy ami valószinûbb hogy nem mondd igazat......
Nem hiszem el. Ez körönként több, mint 2 város elfoglalását jelenti. Az alapjátékban túl messze vannak a városok ahoz, hogy ennyit elfoglaljon. Fõleg Afrikában. Vagy csitelt. <#ejnye1>

Honnan tudjam, én nem MODolok... :-)

Kb 4 szer ujratettem már és kezd elegem lenni mert kb 1,5 óra....
És mindig vmi más miatt nem jó sztem ugyse tudnám többet ujratenni mert vagy a patchet nem engedné ujra feltenni vagy el sem indulna mindig vmi más van.......
Nagyon szeretnék mmár gamelni de sztem az lesz hogy abbahagyom az egészet😞
sztem rakd újra az egészet

War. War never changes.

Szóval......Végre enged elvileg sima birodalmi hadjáratot is kezdeni,meg belemehetek a Provincia hadjáratba is....Ahol választom ugye a realism mod 5,4 et.......rámegyek hogy nép kiválasztása és....inditanám el.....Erre visszamegy az elõzõ menübe.....
Ugyanez van ha sima birodalmi hadjáratot inditok.....
MI a FENE LEHET?!😞
Olyanra van irva és mégsem akar menni....
A tutorialbol is visszalép,valamint ha továbblépek ,akkor látszolag el engedi inditani a hadjáratot de mikor a továbbra nyomok ugyanugy visszalép...
Kori
nemrég kezdtem egyiptomot

lesznek jobb alakulatok is mer a mostaniak elég satnyák

preferences.txt -ben írd át a FIRST_TIME_PLAY:FALSE -ot FIRST_TIME_PLAY:TRUE -ra

Na fasza......Végre bemountoltam felraktam az 5.4 es modot el is indul a játék de.....
Játszani nem tudok vele.....
Lévén a régi mentéseim törlõdtek és elvileg a Tutorialt kéne megcsinélni azt meg nem engedi elinditani mert fentvan a mod.....
GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
MOST MI A JO BÜDÖS LÓFASZT CSINÁLJAK?!
Itt írják hogy mit kell ilyenkor csinálni egyébként Horsearcher magyar (milyen meglepõ 😊 ha nem boldogulsz küldj neki privátot.

RTR 5.4 unified Rome
i.e. 280 egyedüli családként vagy a csizma közepén, Észak a Galloké délen még a görögök vannak és Pürosz éppen rádmozdul egy 3/4 zászlós sereggel hoppliták + war elefánt stb. Ha túléled folyamatos harc mire kivágod õket és már annak is örülsz hogy a csizma végre a tiéd 😉
Közben Macedónok, Carthágó, Egyiptom Szeleukidák Pontus(!) terjeszkedik ezerrel, ha nem csinálsz semmit csak vársz simán ledarál vmelyik.
Csak példaként nem emlékszem hogy sima RTW-ben mennyire használt karthágó sacred bandokat és konzerv-elefántot de most szinte csak ilyeneket gyárt ha már megteheti. Ja, és ha elfoglalsz egy tõled különbözõ kultúrához tartozó várost akkor paraszton kívül semmit sem tudsz gyártani amíg fel nem húzod a saját épületeidet, ez egy fasza ötlet a blitzkrieg elkerülésére, muszáj módszeresen haladni.
Sztem mostanra sikerült végre eltalálniuk a lényeget a mod készítõinek <#eljen>