Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandew
Esetleg konzolparanccsal talán lehet videót felvenni.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

van valami progi amivel lehet soroztaképeket csinálni játék közben???

azt tudom hogy print screen és kilépek elmentem aztán mehet tovább a játék

Nem lehet. Ha lehetne, akkor a krónka csatái letölthetõk lennének, és nekem sem kellene az éles csata közben a fényképezéssel bajlódnom, ráérné visszajátszáskor. Ezért én már a játék megjelenése óta háborgok.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Na mégegyszer!!!! Total realism 5.41-ben mikortól tér át a római hadsereg a légiókra?????? (már i.e 90-ben vagyok)<#heureka><#heureka>
Yossarian
Én meg úgy, hogy a kampány csatát nem, csak a custom battle-t. de nem igazán foglalkoztatott még eddig a dolog, nem alkotok olyan maradandót, hogy érdemes lenne megörökíteni 😊

Nieleen

Bandew
Én úgy tom alapból fel lehet venni õket.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Nagyon kéne Mert hatalmas csatákat nyomok

Tom hogy nem tok hejesen magyarul irni vazze , :D extasys kenguru\" by meow:D

Yossarian
olyan asszem nincs

Nieleen

Helo mindenkinek nem tudtok olyan modot hogy fel tudjam veni a kampány csatákat
kösz elöre

Tom hogy nem tok hejesen magyarul irni vazze , :D extasys kenguru\" by meow:D

Ave mindenkinek!
kicsit más téma, ha van energiátok, idõtök, gyertek le aug. 26-28-án Szombathelyre. 3 napos történelmi fesztivál. lesznek légiós, gladiátor bemutatók, fellépnek lovasijászok, de jönnek barbár hordák is. Szombat este fáklyás, jelmezes felvonulás, a Via Venorumon borok versenye, kézmûvesvásár, harci bemutatók, és egyéb nyalánkságok!
Apache00
Csács!
Ez a teljes magyarítás már nem virusos? Csak mert a régebbiekkel volt vmi gebasz (ha jol tudom a telepitössel)

C:\\Windows\Application Data\Microsoft\Installer\{A642BB6B-CA1D-4142-8DD4-318C3F3DC834}\1033.mst"

Tud valaki küldeni egy 1033.mst fájlt a gépérõl e fenti címbõl?
[email protected]

Hátha azzal elindul a telepítés...
Bandew
Na teljes magyarítást lehet tölteni!

Üdv!

A honlapra feltettem egy 221 címszóból álló ókori Kicsda? Micsoda? adatbázist, amit folyamatosan fejleszteni akarok

Hát, srácok,nem segített...<#rinya><#rinya><#rinya>megpróbáltam többféleképp is, de semmi változást nem tapasztaltam: még mindig olyan, mintha futógépen futnának.. Biztos, hogy csak ezen a helyen kell átírni dolgokat?
Nekem gyári játékom van RTR moddal:
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

climate default

grass_short 1
grass_long 1
sand 0.8
rock 0.8
forest_dense 0.75
scrub_dense 0.8
swamp 0.55
mud 0.7
mud_road 0.8
stone_road 1.0
water 0.5
ice 0.5
snow 0.5

Döntse el mindenki, hogy melyik a "realisztikusabb"<#nezze>

iSS!

Nekem gyári játékom van mod nélkül:
Nézd meg hogy a realism mennyit változtatott aztán írd át olyanra ami neked bejön

Ez az eredeti descr_battle_map_movement_modifiers.txt

climate default

grass_short 1.0
grass_long 1.0
sand 1.0
rock 1.0
forest_dense 0.75
scrub_dense 1.0
swamp 1.0
mud 1.0
mud_road 1.0
stone_road 1.0
water 0.6
ice 0.5
snow 0.75

A <#lama>nem neked szólt: csak magamat próbáltam illusztrálni, ahogy tudatlanul pislogva várom a nálam okosabbak problémamegoldó javaslatait. Neked a <#taps>szólt; most pedig kapsz még egy <#worship>-t: ha azt is megmondod, hogy mit is kell átírnom (tudod, nem értek hozzá), akkor pedig végképp leborulok a nagyságod elõtt<#smile>!
Írd át a descr_battle_map_movement_modifiers.txt -ben.
Remélem a <#lama> nem nekem szólt.

Nem hiszem, hogy duplára állított sebességnél ezt a játékot értelmesen játszani lehet: nem is az a funkciója, hanem gondolom az, hogy a felesleges holtidõt lecsökkentsük (értsd: amíg megközelítik egymást a hadban álló felek). Egyébként jó poén volt <#taps>, de én komolyan meg szeretném oldani ezt a problémámat....Szóval, valaki??<#lama>
Az eredeti játék tényleg túl gyors volt, azzal nem is játszottam, mert szerintem úgy élvezhetetlen. Páncéllal és fegyverrel persze hogy nem futhat vki túl gyorsan, az tényleg nem reális, de a 6.0-ban az a nevetséges, hogy az egységek "iparkodnak", csak nem haladnak: jár a lábuk, mint a bolondnak, de alig jutnak elõre (gondolom ez volt az egyszerûbb megoldás a készítõknek). A realitáshoz a valósághû mozgás is hozzátartozik, mert így olyanok, mint valami béna mesefigurák, és messze állnak a "realism"-tól.

Szóval a megoldás szerintem félúton van: valahol az eredeti játék és a 6.0 sebessége között. Köszi, Amergin, a reagálásodat, remélem érted, hogy mire gondolok: nekem is fontos a történelmi, haditechnikai hûség is, de a játék élvezetéhez a fenntebb leírtak is hozzátartoznak szerintem.

Várom továbbra is egy szakértõ segítségét, aki meg tudja mondani: hogy kell megbuherálni a Realism 6.0-át, hogy az egységek sebessége kb. az SPQR mod, vagy a First Triumvirate sebességével egyezzen meg??
Kapcsold duplára a játék sebességét 😊

Ha kiadom a run parancsot és azután lemegyek talaj szintre megnézni hogy rohan az egység, majd midezt összevetem azzal, hogy egy ember milyen gyorsan szaladhat páncélzatban vagy épp lándzsával+pajzsal akkor úgy gondolom elég realisztikus. Talán a nehéz lovasok picit gyorsabbak lehetnének de mindegy, semmi sem lehet tökéletes...<#szomoru2>

iSS!

Sziasztok! Elõször is: király a játék ( már ha valami moddal javít rajta az ember 😊, és ti is, akik hozzám hasonló lelkesedéssel már hónapok óta játszotok vele. Lenne azért pár problémám,amiben a segítségetek kérném: a Realism 6.0 az egyik legjobb mod lehetne szerintem, ha az egységek mozgását nem lassították volna le valami nevetségesen: szerintem az SPQR mod, vagy a 1st Triumvirate 1.3 mozgási sebessége az ideális. Hogy tudnám átállítani erre a 6.0-át is? Problémám megoldójának elõre is ezer köszönet!!
Frissítettem a honlapot. Feltettem Róma város történelmi kronológiáját, meg azt a kicsit, ami az 5. fejezetbõl már megvan.

Julius Krónika

Róma az 5.41-ben mikor tér át a Marius utáni hadseregre??? Mert amennyire emlékszem még az alapjátékra akkor i.e105-ben már rég az volt....most meg már i.e.100 van azt még mindig az "elavult" egységekkel vagyok kényszerû nyomni. Nem mintha bajom lenne velük, de az egyiptomiak ellen + pontusiak ellen már nem árt egy erõsebb had... 😊
Na, ez a legújabb a telepítés (az elsõ CD-nél) legelején: "Hiba történt az átalakítók alkamazásakor. Ellenõrizze, hogy az átalakító megadott elérési útja érvényes-e. C:\\Windows\Application Data\Microsoft\Installer\{A642BB6B-CA1D-4142-8DD4-318C3F3DC834}\1033.mst"
???
Montanosz
magyarosításból már nem lehet felrakni az összes fájlt a realism modhoz de a strat.txt lehet, ez a legfontosabbakat viszont magyarítja.

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Ezt írja ki, amikor a 3 CD után elindítom az 1.2 patchet:
"Your installation of Rome - Total War™ has alredy been updated to version 1.2. The patch cannot be reinstalled. "
Regeditbõl is (szerintem) kitöröltem az össze sRome-hoz tartozó bejegyzést...
Végigolvastam a http://nismaster.iweb.hu/ idevonatkozó fórumjának összes hozzászólását, az erre irányuló kérdésre ott nem tudtak mit mondani. Valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne ezt "kiszedni"?
Ó, amikor installáltam a 3 CD-t, akkor használjam a cracket az 1.2 elõtt?
igen, az 1.1-et ne rakd fel csak az 1.2-õt

Na, olvasgattam az említett oldal megfelelõ fõrumát, az eddigiek alapján a kérdésem: Az 1.2-õt csak úgy lehet feltenni, ha NEm raktam fel elõtte az 1.1-et?!
"felnyomom az 1.1-es patchet minden rendben van de amikor a 1.2-vel próbálkozom, telepítés után kiírja hogy cd nics crack-elek és ezután ha belépek a játékba behozza a de még a film elõtt kilép! Ez miért van elõre is kösz"

Ilyen gondom van nekem is, ill. nálam befagy a menünél.
SÕT. Már amikor feltenném az 1.2-es patchet, akkor a végén kiír valami hibát. Gondolom, le kellene írnom, hogy mit: ha valaki segíteni szeretne, akkor újra megpróbálom feltenni az 1.2-õt, és akkor majd beírom ide a hibaüzit (csakhogy akkor utána újra kell az egész játékot leszedni - regeditbõl is - meg feltenni).
Szóval a 3 CD telepítése, crackelése o.k., az 1.1 patch telepítése után is o.k. Próbáltam úgy is, hogy az 1.1 után jött a magyarosítás (o.k.), és aztán az 1.2, jött a fagyi. Próbáltam 1.1. után 1.2 (fagyi), ill. 1.1 után 1.2 majd magyar, de fagyi.
Olvastam lejjebb, hogy kell az 1.2.-höz mini image a futáshoz, beütné valaki az elérhetõségét?
Magyarosítás: http://nismaster.iweb.hu/ oldalon ez van: "A fejlesztés 91%nál tart (június 13.), a telepítõ letölthetõ innen: Rome magyarosítás" Ott ugye azt írja, hogy 5 307 447 Mb méretû az anyag. Ha rámegyek a "letölthetõ innen"-re, a hivatkozott oldalon ez van:
"Készítõ: Hungarian Total War Team
Verziószám: 0.65
File méret: 789 KB
Felrakva: 2005-2-25
Eddig 10731x töltötték le a file-t"
És hol érhetõ el a 91%-os??? Mert letöltve tényleg 789 kb...

Amúgy épp ma 11 éves a kis(nagy)fiam, õ szeret nagyon játszani a Rome-al. Mondjuk az angol nem gond már annyira neki sem (ovis korában is már "angolos" csoportba járt, meg a suliban is elsõtõl), de ha egyszer van elérhetõ magyarosítás (amit ezúton is köszönünk ugyebár munkailag), miért ne élvezze magyarul egyik kedvenc játékát?

siraly ez a leader 😊

kivancsi vagyok meddig birja szervezete a feszitett tempot 😄
Nyár van. De fordítják Timurék.

sziasztok!
nem tudjátok miért állt le a magyarítás 91%-nál?
minden nap megnézem ,és 06.13-a óta nincs változás
Na ez meg az én aktuális legjobb generálom.Íme.
Amúgy jó a gallokkal is nyomni mert kezdetben velük se könnyû<#smile>

iSS!

Ave!

Hosszú idõ után frissült a krónika. Részletek a hírek menüben.

www.julius-kronika.atw.hu

erdekes hogy 1 deka management-et nem szedett ossze 😊
berakok meg ket linket:

http://www.realhistory.hu/download/rome_pic/Decius2.JPG
http://www.realhistory.hu/download/rome_pic/Decius3.JPG
nah ilyen csaladtagom meg nem volt 😉

decius, gallia es carthago legyozoje! 😊

remelem nem haragszik senki a kep miatt! mig nincs uj tema csodaljuk meg egymas legfaszabb csaladtagjat 😊 lol

már megtaláltam a hibát...
Hello lenne egy kérdésem!
felraktam a 6.0-át elindul ,de lenne egy kis gondom vele amikor belépek a single playerbe csak a disabled menüre lehet menni a többi szürke és ott kéne nyomni egy kampányt ,de ha start-olok kidob vissza a menübe mi a gond?bocs ha volt már ez a kérdés és válasz de nincs kedvem vissza keresni több száz kommentet
Kösz! Én is csak a demot találtam meg ma az Origo szoftverbázisban, és qrva jó! 2 csatát lehet lejátszani. A catalaunumit (hunok vs nyugat római birodalom + nyugati gótók + alánok)<#mf1>, a másik a Baddon Hill-i csata (szászok vs britons + alemannok). Bár aztnem tudom, hogy az alemannok hogy kerültek oda. Jöhet a full verzió!!!!!
Még csak sajtópéldányok vannak de azokhoz nem találtam letöltést, a végleges még nincs aranyon szal várni kell 😊

Mondjátok srácok, hol tudnám letölteni a teljes játékot? Kérelek-kérlek!
Ja, a Barbarian Invasionra gondolok!
A srác már a Barbarian Invasionnal játszik, rohatt mázlista :/

klikk

jaja igazatok van!
valami win media support van es ott irja is telepito hogy lehet nem fut jatek ha ezt nem telepited fel...
Montanosz
igen az a probléma

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/