13587
-
Grenzjager #10745 amúgy hova írtad be? csak úgy a nagy semmibe.... -
Grenzjager #10744 -
ATX1 #10743 Sziasztok
Tudna valaki segiteni?
Cheat kodot hiában irom be egyszerüen nem reagál rá
bestbuy - katonai egységek 10% olcsóbbak
Nem kel még valamit elöször beirni hogy aktiváltan müködjön a Cheatsh
Ha tud valaki segiteni elöre megköszöném
Köszi elöre
-
Grrrrrrr #10742 Sziasztok!
Frissítettem a Julius krónikát. Új rész fog kezdődni vaalmikor ajövő héten. Ezt a részt lezártam. Még jönn majd úgy szerda felé egy terjeszkedési térkép a végére, és kész.
-
haxoror #10741 Ha egy csapattal közvetlen a (fő)városa mellé állsz és akkor követeled a diplomatával a become protectoratet nagy eséllyel azonnal elfogadják -
obe #10740 király bár még egy nép se fogadta el sajna, még olyan sem akinek az egyetlen városa maradt, és körbefogtam..igy maradt a büszke halál a frankoknak:)...
köszi, szal erre gondoltam hogy ugyanúgy a torkuknak ugorhatok kényem-kedvem szerint független attól mit ígértem nekik..de persze ők is igy csinálják:
szövetséget kötök velük, erre a következő körben rámrontanak....piszok idők lehettek ezek, népek mentek, haltak, ármánykodás... -
haxoror #10739 Ha te ajánlod egy másik népnek és az elfogadja akkor SOHA TÖBBET nem fog rádtámadni, mániásan betartja.
Ha neked ajánlják és elfogadod attól még a "nagykutya" bármikor meggondolhatja magát. -
obe #10738 jolvan tehát aggodalomra semmi okom:))..köszi -
#10737 Annyi hogy fogsz fizetni valamennyit annak akinek behódolsz. Tulajdonképp olyan lesz mint egy szövi, csak nem egyenrangúak vagytok.... Ezenk kívül bármit tehetsz, csakúgy mint máskor. Néha amúgy hasznos. Én használtam már fel így az ellent. Azthitte ő a nagy bivaly csávó, ajánlgatta körönként, elfogadtam. Aztán megszívta :). Szabadon jártam keltem..aztán meg "érdekes módon" elkezdtek fogyni a városai :D. "Szegény" belülről fogyott el :P -
obe #10736 hadurak egy kérdés:
ha elfogadom egyszer, az oly sokszor az ellenség által fekínált protektoriátust , akko mi lesz?márminthogy mi változik?
azt látom hogy kiírja hogy szabad átvonulás stb, de hát az ilyeneket eddig is megcsinálta a gép által irányitott ellenség....
egyébként a bi-t játszom, és a longobárdokra esett a választásom, de valami gyilkos modon minden létező nemzet belémköt, megtámad, kb 10-12 ellenségem van, mire kiírtom az egyiket jön a másik..de még tartom magam:)..bár egyre nehezbb -
#10735 A csata időt mindig alapból kikapcsolom, szerintem marhaság...mármint nem túl valósághű. Ebben az esetben persze jól jött volna. :)
Nekem is voltak lovs íjászaim, csak az volt a baj, hogy köbö 20 maradt belőlük, és az ellenség elfoglalta a kapum. Nem tudtam oda menni velük, mert a saját tornyaim szétnyilazták őket. :)
Elvileg be kellett volna hozni azt az ablakot, hogy nyertem mivel az öszes egysége menekült, de nem tette. :(
Szal ilyen esetre nem tudtok BI-hez valami nyerő kódot, mert elég idegesítő, és nagyon nehéz volt megnyerni a csatát. -
haxoror #10734 telepítsd fel a sima rtw-t és a data könyvtárat másold át vhova és nevezd át Data-RTW -re, így ahány Data könyvtárad van annyiféle cuccot játszhatsz csak rohatt helyigényes -
katarzis #10733 Europa Barbarorum lesz majd ami jolesz mostmég beta elég bug-os,szerintem rtr-re rakd fel a DMC pakkot -
Grenzjager #10732 a bajom az, hogy kedvem szerint válotgatom pár naponta, hogy most RTW, aztán RTW BI... így még eddig semmilyen
- patch
- mode
- realism
- meg egyéb dolgot nem próbáltam ki....
mert egyik csak ide, a másik csak oda való...
szal jön valami NAGY ULTRA KIEGÉSZÍTŐ is?? -
katarzis #10731 leszedtem a DMC5.03 modot,hát mit ne mondjak nagyon jo szerintem.ez egy mod gyüjtemény az rtr6.3-hoz belerak egypár dolog pl n naval mod2.0,metrpolois mod ezzel egy gond van csak a fontos település épithet falat a többi nem meg mindenfele ilyen kis falvakat rak amik termelik a pénzt ez nagyon jo ötlet csak át kéne dolgozni ,hogy minden település épithessen falat egy bizonyos idö után,meg még rak bele uj skin-eket stb,játszottam egy csatát mit ne mondjak nem semmi volt itt már az ijászoknak igazi szerepe van nem mint az alap game-ban,szal ellenség a dombon megyek feléjük lönek ijjal jolvan mondom hadd löjenek akkor lepödtem meg amikor az emberek rohamosan fogytak mire felérek a domb tetöre szinte teljesen elfogytak az embereim,tehát megnött az ijászok szerepe és ez tetszik.leirás
mod -
Grrrrrrr #10730 Sziasztok!
A Pannon Legio honlapjára felkerült egy szakdolgozat, amia didalaívekről és diadaloszlopokról szól. Nagyon komoly munka. Akit érdekel, ott van a cikkek között. Nagyon tudom ajánlani.
www.pannonlegio.atw.hu -
Realtibi #10729 szerintem az csataido is letlet már ha bevan kapcsolva -
Prank #10728 ha csak 7 íjásza maradt, akik menekülnek, akkor elvileg már győztél is...
vagy a csata folytatását választottad? -
haxoror #10727 Én pont az ilyenek miatt tartalékolok egy egységet ami tud nyilazni, kivonom őket a harcból amikor még megvan 1/3 lőszerük :/ -
#10726 Ma majdnem ideggörcsöt kaptam, letámadta az egyik városom az ellen köbö 4szeres túlerővel, nagy nehezen legyaktam őket, és a végén maradt 7 íjásza a falamon, akik menekültek, nekem volt 18 gyalogosom szintúgy a falon az íjászok előtt (épp egymást ölték), de az enyéim is elkezdtek menekülni, pontosabban csak menekültek volna, de senkisem mozdult, sem az övéi, sem az ennyéim, és nem volt már gyalogosom, csak lovasom...ááááááááá. :D És úgy álltak a végteleségig, úgyhogy kénytelen voltam kilépni a csatából, és persze vesztettem. Nincs ilyen esetre valami nyerő kód, vagy valami hasonló? -
katarzis #10725 nemrég szereztem egy könyvet Róma történelmet írt cimmel,nemsokára belekezdek. -
#10724 Elmehetett az étvágyuk az egyiptomi gabonát illetőleg... ^^ -
Admiral #10723 RealTibi velem is pontosan ugyanez volt ma...
Nyomok uj kört, Római betámad egy városát támadó seregemre...
Seregem 1/6 -oda odavész, de nyerek... (tulerőben voltak)
Erre amikor leokézom a Battle statistics-t, a gépem újraindul! Nem picit lettem pipa!!
Másodszorra amikor lejátszottam a csatát, direkt jól hátra raktam a seregemet (kát hogy csak most jutott eszembe), mire a seregük elért hozzám, alaposan kifáradtak, aminek meg is lett az eredménye:
Csata eredmény
Így elfoglaltam Mediolaniumot :D -
Realtibi #10722 ilyen nincs!!!4
5x-re csináltam ugyan azt a csatát 400 gorog ember 2000 római ellen végre kinyirom a seregét a királyt is legyakom erre amikor esik el a héró pont kilép a gép pfűűűű mondom jó ...... anyádat, akkorát rábasztam az asztalra :@@@@ anyám be is jött hogy mivan
már a saját gépem is elárul
na pár órára elvette a kedvemet -
#10721 Ja eléggé:) Bár az RTR modban az ilyen "külföldi" családtagoknak nem is nagyon szokott gyerekük születni. -
haxoror #10720 Én nem szoktam megvesztegetni az ellenséget sztem bénán néz ki pl egy gall az egyiptomi családfán :) -
haxoror #10719 Ha nagyon lecsökken a családtagok száma akkor a gép elkezd ajánlgatni adoptálásra embereket, ezt meg lehet sürgetni ha családtag nélküli seregekkel harcolsz. -
Grenzjager #10718 ha meg nem születik, akkor a diplomatákkal meg kell vesztegetni valami gagyi családtagot az ellenfeltől, az olcsó, bekerül a családfádba, és legalább továbbviszi a nevet -
#10717 Ha mindenki meghal akkor Game Over. Viszont, nállam már többször is volt rá példa, hogy 60 vagy a felett született utód szóval még nem aggódnék a helyedben. -
neB #10716 Vna egy kis problemam attol tartok hogy a csalad ki fog pusztulni a fél csalad 50+ és radadasul ygermekeik sincsenek most jelenleg aki 50-(45) annak van egy lanya meg annak a ferja deennyi és mitörténik ha telkleg kihalna? -
haxoror #10715 chariot rulez -
Admiral #10714 Üdv, Hadurak!
Jelenleg az Egyiptomiakkal vagyok, már fél Itália az enyém, meg az attól délkeletre levő teljes térkép...
Van egymillió dénárom, és körönként kb. 40 dénár ezer profit. Valószinüleg be fogok ruházni egy még nagyobb hadseregre, hogy meghódithassam Európa maradék területeit.
Sajnos az axeman-ok nem annyira jó katonák, kb. Early Legionary Cohort szintjén van, vagy még úgy se... Úgyhogy igen erős támogatás kell a Pharao's Bowmen-ek részéről a csatában. Pharao's Guards elég jó phalanx, de lassú, és nem tud charge-olni, egy római légió ellen küldeni nem túl bölcs dolog (kivéve ha már az a légió teljesen kimerült, ahogy az lenni szokott :D ) -
Grenzjager #10713 köcce -
neB #10712 Aaaaa koszi a tanacsokat ezek a lovas egyseges dolgok tokeletesen bevaltak azonikvul azzal is volt bajom hogy allandoan megrettentek az ellenfeltol a katonak de igy mar minden gyerekjatek gondoltam ilyenekre en is de nem jott be :( do e most mar minden rendben megegyszer kosz ;D -
haxoror #10711 A kolosszus a tengeri kereskedelemből származó bevételt növeli 40%-al ha jól emlékszem -
Prank #10710 A templom lecsökkenti az új vallási épületek költségét 30%-kal az összes gyarmaton.
A síremlék csökkenti az épületek építési idejét 20%-kal. Ez a lehetőség nem működik azokra az épületekre, amik 5 kör alatt készülnek el.
A Nagy Piramis fokozza az egyiptomiak hűségét az uralkodó néphez, kíméletlen a kultúrához.
A Világítótorony felezi az esélyét annak, hogy a hajók a tengeren elsüllyedjenek, és növeli a haditengerészeti hatótávot.
A kolosszus 40%-kal fejleszti a haditengerészetet.
Zeusz szobra +4 bonuszt ad a népesség hűségéhez az összes gyarmaton.
A Függőkert 20%-kal növeli a farmok bevételét az összes gyarmaton. -
#10709 a hoplita falanxnak nagyon mereven kell tartani a a front-irányát, és mindig csak egy oldaláról nem szabad soha belérohanni, és a rájuk szórt szemetet is jól tűrik általában. Fordulni viszont igen nehézkesen tud, úgyhogy innentől már a fantáziádra bízom.
Én mindig tartottam két-három olcsó Equites-t a seregben, míg a falanxok a gyalogosok felé tartanak, és mikor már elég közel értek, lovasokkal el szoktam rongyolni mellettük, amit már nem tudnak a görögök követni a lándzsákkal, majd hátbakapni őket, erre általában kétségbeesetten próbálják újraalkotni a falanxot a lovasság vonalán, ekkor mehet rohamra az eddig tétlen gyalogság. Két oldalról elkapott egységek nem szokták túl sokáig húzni magukat...
A másik jó megoldás ha a gyalogságod mindenképp pihentetni szeretnéd, de a lovasság nagyobb veszteségét is kerülnéd; szintén a falanx merevségét használja ki, mégpedig azt, hogy a hopliták igen sűrűn és precíz vonalakban állnak. És egy ballista nem ritkán hármat is felnyársal egy lövésre - hát még ha több, és/vagy ismétlő ballistákról / skorpiókról van szó. Nagy gond ezzel az persze, hogy irtani lehet így, de kiirtani nem, és bizony az ostromgépek ritkán gyorsabbak a hoplitáknál. Úgyhogy ide is lovast mindenképp.
De én még mindig azt mondom, hogy a legtisztább megoldás, ha felbérelsz pár elefántot. -
ashead #10708 Próbálj meg összetett sereget összeállítani, legyenek íjászaid és lovasaid. Menj fel dombtetőre hagyd hogy ő jöjjön, közben lődd tüzes nyíllal. Hastatusoknál kapcsold be a fire at will-t, hogy megszórják őket pilumokkal. Mikor pedig már a közelharc folyik, kapd hátba őket nehézlovassággal, biztos megfutnak. -
neB #10707 scipio csaladdal kene :D -
Grenzjager #10706 attól függ kikkel harolsz a görögök ellen?
Én az egyiptomiakkal lenyilaztam őket a francba amíg 10-20 nem maradt, aztán hasonló egységekkel roham, közbe hátulról - miután haza kergettem a tábornokukat - megmutattam nekik a harciszekerek küllőit is egész közelről, meg alulról a szekér tengelyt...nem tetszett nekik...