13587
-
#10825 Már ha a telepítésre gondolsz, akkor igen. -
zizzenet #10824 Feltettem újra a Rome-ot (eredeti). Patch-eltem először 1.3-ra aztán 1.5-re. Végül felraktam hozzá a legújabb magyarítást (ami az RTW 1.5-höz és a BI 1.6-hoz jó, jóllehet nekem nincs meg a BI).
Nos, ha be akarok lépni a "Tetszőleges csata" (Custom battle) menüpontba, a játék kiszáll.
Továbbá a grafikai beállítások között alul van két opció, aminek sem a szövege, sem a súgója nem jelenik meg.
Más is tapasztalt efféléket vagy én csináltam valamit rosszul? -
Madmano #10823 Hello.A Barbarian invasion csak az alapjátékkal együtt megy? -
Realtibi #10822 a legujabb patcshet honnan tudom leszedni??? /RTW/ -
haxoror #10821 Inkább harcolj -
haxoror #10820 Nem árt vigyázni a túlnépesedés miatti lázongással ha csak egy városa van egy frakciónak
Szeleukidáknak sajnos annyi
A pártusok csinálták ki őket és most egyiptomot szorongatják
A Juliik MÉG MINDIG három tartománynál tartanak és CSAK VELEM háborúznak
Reggelire benyomok egy kis kuszkuszt meg egy pohár datolyabort aztán elsűlyesztek pár Julii családtagot
Ez a partraszállós játék valahogy nem akar összejönni nekik
Brutii szokás szerint nyomul (görögöknek már egy ideje game over) de a macedónok még mindig élnek
Majdnem 20 évnek kellett eltelnie mire a gallokra végre rátámadt vki, történetesen a spanyol szövettségesem végre összeszedte a bátorságát (meg tőlem egy rohatt nagy rakás aranyat motivációnak )
A Gallok (mivel a Julii-pitbull velük nem foglalkozik csak VELEM hogy rohadnának meg ) már a balkánig terjeszkedett, hamarabb fognak a zöld rómaiakkal háborúzni mint a vörösökkel LOL
Lassacskán stabilizálódik a hátország és átmegyek offenzívbe -
#10819 Unatkoztam... -
Grrrrrrr #10818 Sziasztok!
Tegnap frissült a krónika. -
Prank #10817 nálam volt ilyen az 1.2-ben, pár hozzászólással ezelőtt le is írtam, hogy Kárthágóval voltam és a juliusok betámadtak "Szardíniánál" az első pár kör után... -
haxoror #10816 A képen azt kell nézni hogy a játék 270BC-ben kezdődött és már rögtön 262BC-ben ahelyett hogy a Juliik a saját dolgaikkal foglalkoznának a Scipik segítségére siettek, ilyen összjátékot róma még nem produkált.
Összesen 3 tartományuk van erre kihajóznak a nagy ismeretlenbe és csinálnak egy nindzsatámadást, persze 1.2-ben is voltak partraszállások de általában jóval később amikor a partvidék már az ő kezükön volt most viszont tele van (illetve csak volt ) a tenger ilyen kommandózó hajókkal, a spanyolok is tiszteletben tartják a szövetségünket és Corduba piszkálása helyett már rég partraszálltak afrikában és numídiát buzerálják.
Érezhetően jobb lett az AI és sokmindent megváltoztattak a népek kezdéshez kapott cuccaiban is például ahogy írtam a szeleukidák egyáltalán nemolyan szerencsétlenek mint a korábbi verziókban és karthágó is kapott pár extrát, 262 BC és 35e denarim van pedig mindenhol képzek meg építek és folyamatosan fogadom fel az összes zsoldost is akihez hozzáférek (kell is) szal ha a gép játsza Karthágót sztem SOKKAL tovább fennt tud majd maradni a Scipik ellen.
Nagyon bejön ez a patch -
#10815 "Palma mellett egy partraszállt Julii sereg seggel. =)))"
Partraszállást én is láttam dosztán, főleg, mikor Szicíliát kétkörönként próbálták visszavenni a Scipii-k. -
Prank #10814 nálam az 1.2 verzióban rengeteg partraszállás volt... -
#10813 Aztán persze az is lehet, hogy semmi különös nincs azon az áldott képen, csak hax' annyira szét volt már este csúszva, hogy azt sem tudta, mit szokott az AI, meg mit nem. -
#10812 Na majd megtudjuk, ha haxoror is felébredt :) -
#10811 Mivel nincs kijelölve támadó egység, csak maga a város, szerintem az normális, hogy nem engedélyezett a kitámadás, mert nincs kijelölve erő. =) Szerintem maga az a tény az érdekes, hogy Palma mellett egy partraszállt Julii sereg seggel. =))) -
Grenzjager #10810 ott az "iksz" a római sereg felett, nem kard, nem tudja támadni -
#10809 Hehhehehe... én 80E dénárral {BI} a zsebben nyugodtan fekhettem le este tízkor, és jajjdemekkorát aludtam... -
Prank #10808 mit kell nézni azon a képen? -
#10807 Na én is így jártam tegnap.
Gondoltam megnézem működik-e a magyarítás az új patch-el, erre éjfélkor vettem észre, hogy nem hagyhatom ott spártát az ostrom közepén.
Így én is 1-kor feküdtem. Most meg alig bírtam felkelni :)
De nem baj. Ma végük lesz a görögöknek! -
haxoror #10806 Na gondoltam játszom pár kört és már megint hajnali 1 múlt holnap mosott szar leszek
Kíváncsi voltam hogy az új patchben mit változik az AI, hát EZT még sohasem csinálta
Ja, és természetesen én vagyok az egyetlen ellensége a Juliiknak, békében élnek a gallokkal és inkább beszálltak a pun-háborúba.
Rohattak!
Numídia persze hátbatámad.
Szemetek!
De nem érdekel, Mighty Carthage győzedelmeskedni fog!
Genya rómaiak egy kicsit le vannak maradva mert köh... valaki blokádolja a kikötőiket meg szervezkedik ellenük meg ilyesmi
A Scipik megúszták a blokádot mert olyan csórók hogy az egyetlen megmaradt városukban nem tudnak kikötőt se építeni hehehe
Viszont meglepő módon a Szeleukidák szinte az összes szomszédjukkal háborúban vannak ÉS MÉGIS SIKERESEK sőt fejlődnek!
Na EZ új, eddig mindig szinte azonnal szétütötték őket, egyébként Karthágó is vhogy más volt kezdésből egy csomó minden megváltozott az új patchel.
Nekem eddig nagyon bejövős, teljesen újra kellett gondolnom a stratégiámat mert ha rutinból nyomnám megszivatnának rendesen
Caralist például simán bebuktam egy rövid időre a Juliiknak mert el se tudtam képzelni hogy ténylegesen megtámadnak és a scipikre koncentráltam erre a vörös-róma több bajt okoz nekem mint bárki más :D -
Snipa #10805 en a helyedben a kovetkezot tennem
1. jelenlegi rome konyvtarat egy az egyben elmenteni pl rome_1.2 vagy valami hasonlo neven
2. barbarorum installert elinditani, de nem egybol a telepitett rome konyvtarat add meg celpontnak hanem egy mods\barbarorum konyvtarba telepitsd
3. a mods\barbarorum tartalmaval ird velul a rome ban levo tartalmat
4. mountolod a megfelelo imaget inditod gamet
5. ne felejtsd el elinditani minden korben a "how to" scriptet, ha jol ertelmezem minden kor vegen el kell inditani -> ez a release ben nyilvan mar jo lesz
ha rakod a BI-t szinten egy rome mentest csinalj igy meglesz alapgame, BI, EB, vagy akar RTR :)
nekem igy van ;)
-
Hunor1 #10804 Köszi Snipa! Letöltöttem a progit..de elmondanád pár szóval hogyan használtad?? -
Grenzjager #10803 #10794
jha -
Thanatos #10802 1.3-ra na.... :P -
Thanatos #10801 bi alapból 1.9 peccseli a gamet nem? :D -
Grenzjager #10800 s én még mindig nem peccseltem semmit
(még a peccs peccsének a peccsét sem peccseltem a legújabb peccsel)
csak sima RTW van fenn, meg a BI...
de a realism mód mit tud? és ahhoz mit kéne uninstallálnom... vagy ha felteszem akkor mi fog müxeni és mi nem ?? HILFE..
köcce
(ahogy visszolvagattam, ugye ha pl karthagói vagyok, akkor ettől szűnik meg a rómaiak körönkénti 12 fős hadsereggel történő tengeri "inváziója"..) -
Snipa #10799 nem, meg mindig 0.7.2es beta van! -
reco #10798 basszus nem müködik
-
reco #10797 most lehet hogy müködni fog egyszerre 4 prohi val csináltam regitry tisztitást és voltak rome total wars maradékok -
Bazsi #10796 Megjelent volna az europabarbarorum végleges változata? Legalábbis a honlapon van már a beta felett egy Full-Install is. Vki próbálta már, milyen?
És kösz a tanácsot. Majd kipróbálom. A szászok meg -
reco #10795 hello mindenkinek
képzeljétek fölraktam a játékot meg minden má egy éve jáccok vele és gondoltam egyet és fölraktam a kiegészitöt de ez a szar kieg. müködött de a rendes játékot elcseszte ezért letöröltem a rendeset meg a kieg.et és amikor ujbol föl akartam rakni a rendes játékot nem tudtam mert állandoan uninstalt kér pedig már le szedtem
valaki tud segiteni??
elöre is kössz -
haxoror #10794 A BI alapból 1.4-es és a rómából 1.3-ast csinál.
A legújabb patchek rómához az 1.5 és BI-hez az 1.6 -
Snipa #10793 egybkent az 1.6 os patch maga a BI nem? vagy van kulon 1.6 patch a BI hez? :-)))
nekem nem tetszett BI ezert nem nagyon foglalkoztam meg vele ;-)
varom rtr 7.0 at amit BI re hegesztenek :-)) -
Snipa #10792 Tartalek AI ra allitasa!
Azt olvastam anno RTW forumban, hogy a fejlesztok velemenye szerint 20 egyseg iranyitasa realis... Ha megis te magad akarod iranyitani az osszeset akkor bizony egyenkent ahogy uresedes van fognak harcba lepni. Ez igy van a kezdetek ota. Ha bekapcsolod AI-t akkor veled egyutt harcolnak csak gep iranyitja oket.
Viszont tapasztalatom szerint az esetek tobbsegeben iszonyuan bena modon. Belerohannak gyakorlatilag a csata surujebe...
Es ha ott van egy csaladtago jo esellyel felapritjak az elso sorban! -
#10791 Mi lenne a megoldás? Felmentő sereg AI-ra állítását még nem próbáltam.
Pont ez :). Termszetesen nem szabad hagyni hogy fullban nekimenjen az ellennek ergo védesz vagy sem, támadnod kell :). Kérdés hogy milyen pozícióból érkezik a felmentő sereg, ha jól csinálod ketté kell hogy ossza az ellen a seregét.
Ilyenkor érdemes a gyalogsággal leállni védekezni, lovasságot meg elküldeni segíteni az AInek mert az el szokta baszni a dolgokat... -
Bazsi #10790 Sziasztok!
BI 1.6 patcchel játszok németekkel (Alemanni). Épp a 2 főseregemmel (egyenként kb. 1500 fő) ostrom alá vettem egy szász (Saxon) várost, ahol min. helyőrség volt (1 családtag + 150 fő). A várostól nem messze állomásozott persze a főseregük 3 családtaggal és 2000 emberrel. Szóval pont ostrom alá veszem, mire ő megtámad. Örültem is, hogy csípőből bevehetem a várost. Tehát az én kb. 30 egységből álló 3000 emberem állt szemben az ő 26 egységnyi 2200 emberével. Indul a csata a max. limit -azaz 20- egységet engedett csatába (benne egy 4 tagú Spearman unittal...:-o), a többi utánpótlás lett. Felállok védekező pozícióba, várom a rohadékokat. 2 Noble Cavalryt előreküldött neki a Spearman sorfalamnak. Örültem is, hogy meglesz a lovas fölény. Ahogy közeledik a fősereg, látom, retek sokan vannak, mint az oroszok... :-( Hogy is lehet ez? Számoljunk utána: vagy 24 zászlót számoltam, az arcvonaluk pedig szinte amíg a horizont tart. A támadó + a városvédő sereg is teljes létszámában ott volt. Kezdtem nem érteni. Hol itt a fair-play? A vége az lett, hogy a túlerő nyomása alatt kezdett megfutni a Spearmanek sorfala, majd mind a 20 jelenlévő egység, mire a csatatér szélén várakozó "tartalékból"(?) egyenként jöttek a friss egységek. Persze így egyenként nem sok hasznuk volt a piros vonalig nyomuló szászok ellen, olyan volt, mint egy vágóhíd: fullos elit egység épp megjött, erre az egész ellenséges cajg ráugrott...és ez így ment, míg "el nem fogyott" dicső 3000-es seregem. A jó kurva anyjukat, gondoltam. Mennyiben reális ez? Az én túlerőben lévő seregem felét harcoltatja a full ellen hadtest ellen? Vörös csillagokat láttam. Maradt vagy 300 emberem...
Más is tapasztalt ilyet? Ehhez hasonlót eddig csak várostromnál láttam. Pl. amikor a hunok körbefognak egy várost. De nyílt színi csatában szemtől-szemben. Igaz, mind a 2. sereget is saját irányításra állítottam... De ti is tudjátok, milyen hülye az AI. Képes védekező pozícióban betámadni, mint a győzelmi zászló...persze lovassal a lándzsafalnak.
MTW-ben ilyenkor a limit -20 egység- feletti egységeket tartalékba rakta automatikusan mindkét oldalon.
Mi lenne a megoldás? Felmentő sereg AI-ra állítását még nem próbáltam.
Előre is köszi! -
#10789 Van hozzá kód amit be kell írni vagy descrstart txt-t írd át. De szerintem cheat nélűl sokkal élvezetesebb. Persze ez csak az én véleményem......:) -
ATX1 #10788 Tud valaki olyan trainert,vagy Cheat leirást adni?ami a Total Warhoz müködik.
Egy párat letöltötem,de ezeközül 1-sem reagál.
Milehet az Ok okozoja?
Elöre is köszi a segitséget. -
Snipa #10787 180 korul -
ashead #10786 Ez csak az alap játékra igaz 1.2-től már nem. De azt nem tudom ott mi kell hozzá, ha felépíted a birodalmi palotát az még nem elég. Később jön csak a reform, mindig máskor és még nem jöttem rá mitől függ, a patch leírásából is csak annyit vettm ki hogy később következik be.