Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kumesz
Hy all! A Realisme 6.0 full modom már elindult de most meg az a gond hogy mikro rámegyek a singlére nem tudok semmilyne menüt vállasztani.... nem értem😞(<#merges3>

Ryleh
HI!!....Én mint a Láma...helpet kérnék TOTAL Realism ügyben....ha gáz itt,akkor jo priviben is...
naszoval..."valamiért" a hivatalos patchek nem passzolnak a verziomhoz.../Na mégis ,miért😊).../..de emellett kérdezném:valamelyik verzioszámu realism telepitésével probálkozzak,avagy eleve halott az ügy??...köszi....

Zsolo007
Olvass vissza 😊

Annyit mondok, hogy fel kell adni a birodalom egy részét, ahhoz hogy megmentsd azt...

Minden katonai nem kellö sereget fokozle hajok egyáltalán nem kell

Tom hogy nem tok hejesen magyarul irni vazze , :D extasys kenguru\" by meow:D

Szevasztok!
Csak most keztem el jáccani, Rómával, very hard/very hard.....hááááááát..
Induló arany valami 1200... Az elsõ kõr után már minuszba megyek....Hogy lesz ebbõl gazdaság..? no fejlesztés, no új csapatok, van viszont lázongás..van lázado város, ahol erõsebb a rebell sereg min az enyém , akit kib@sztak onnan... nemm tudom visszafoglalni, és kifosztani ( arany potlás.)
Van aski Rómával kezdett, és van tippje???
Kõszike
Kumesz
Hy All! A Sima Rome-hoz feltettem a 6.0 Realisme modot és azóta nem indul el!!! Valaki tudja mi lehet a gond?

Fritz Von...
Jaja. Ezt el is felejtettem mondani. Nekem is volt ilyen loyalist revolt. 😊

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Zsolo007
Szerintem meg Nyugatróma keresztényen az igazi kihívás, és annyira nem nehé végül is. Én már úgy játszok, hogy a fõsereg vezetõi keresztények, amint elfoglaláok egy várost keresztelés, templom le, keresztény fel így megvan minden ahhoz, hogy egybõl áttérjenek és ne legyen gond. A tartományhatárokon sincs gond ha a templom elég fejlett mert akkor az 1-2 pogány tartomány hatását simán lenyomja. Szal szerintem csak az elején macerás és veszélyes míg átáll teljesen keresztényre (és tényleg az, nekem nem 1 családtagom meghalt lázadásokban, de az a vicces hogy volt 2-3 város ami fellázadt, pár kör múlva meg mikor már elléggé keresztények lettek (mert a templomot nem rombolják le) akkor jön a royalist revolt 😄, szóval ha így nézed még taktikai elõny is van, hiszen ha az ellen elfgolal egy várost akkor utána igen komoly esély van rá hogy az fel fog lázadni hiszen az új egységek pogányok, de a templomok nagyjából semlegesítik, tehát unrest lesz, de valódi térítés nem zajlik, tapasztalatból mondom ezt, Karthágóval szívok, a berberek nemegyszer elfoglalták már, pár körre rá jött is a loyalist revolt 😊), utána viszont semmivel sem nehezebb mint a pogány...

Letelepszenek.

PrasCo
#9918 <#wink>
Pharaoh
Azért mert letelepedtek, a vándorló népekvagy kifosztják a várost, vagy letelepednek és akkor a seregbõl lesz a lakosság.

zoli80
gondoltam arra hogy biztos dilettáns népség és a siker örömére elhuznak nöket eröszakolni meg rabolgatni ezt-azt de gondolom ez nem az a game.

zoli80
sziasztok!hunokkal nyomulnék de fura dolgok történnek.amikor elfoglalok egy várost a sereg nagy része egyszerüen eltunik.ez mitol van?

Montanosz
történelmileg spanyolországtól-kínáig keresztény irányzatok uralkodtak, ezen csak az iszlám hódítás változtatott. példa: kopt egyház.

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Fritz Von...
Mármint úgy értem, hogy most amikor elfoglaltam õket. 😊

Fritz Von...
😊

Na ezért jó ez a játék, mert nincs ugye multi, mégis mindenkinek más és más.

Egyébként érdekességképpen a berber városok keresztények voltak. 😄

"a legjobb megoldás hosszú távon a kereszténység. A pogány tartományok sokszor lázadoznak mindenféléért."

Erre csak azt tudom mondani hogy:
a legjobb megoldás hosszú távon a pogányság. A keresztény tartományok sokszor lázadoznak mindenféléért. <#hehe>

A pogány tartományok sztem azért tûnnek macerásabbnak mert WRE-nek kevesebb "pogányosító" hatású épülete van ezért a pogány tartományok a templomaikat kimaxolva is kisebbségben vannak és a szomszédos keresztény tartományok állandóan bezavarnak.
A legjobb megoldás a teljesen homogén birodalom bár itt megint a pogány a jobb vallás mert nem kell tökölni hódításoknál hiszen a barbárok mániásan pogányok (bár lenne lehetõségük a kereszténységre is) és így a saját és ellenség tartományhatárok is nyugisabbak a közös vallás miatt és a tulajdonos váltások is simábban mennek.

Sztem WRE-vel a pagan a könnyebb és ésszerûbb út, Julianus is megpróbálta visszatéríteni a rómaiakat de nem sikerült neki, az eredményt mind ismerjük :/
ERE-vel viszont tényleg a kereszténység a jobb választás mivel a fõ rivális perzsák egy harmadik kategória (Zoroaszter hívõk) szóval arrafelé mindenképpen téríteni kell, a saját tartományok ha mind keresztények akkor nyugisabbak a több nyugibónuszt adó keresztény épületek miatt és a szomszédos barbár-pogány tartományok a tenger miatt nem zavarnak be, a gyõzelemhez szükséges Rómát és Karthágót is elfoglalni és ezek a városok is alapból keresztények.

Ha majd nekiugrok megint rómával akkor én így fogom csinálni, WRE szigorúan pagan mindenhol ERE pedig keresztény 😊

Fritz Von...
Jelentem, nyugat-római birodalom közel áll a gyõzelemhez. Már csak két tartományt kell elfoglalni. Megvan egész Britannia és "Írország", délen kicsináltam a berbereket (nem is értem, hogy mit akartak ott, mert a seregek 85%-a parasztból állt). Dacia egyik része megvan, a másikon Lombardia rendezkedett be, nem bántom õket, nehogy õk is bántsanak. 😊 Már csak Byzantine van hátra a kijelöl feladatból, a tartományaim nagy része keresztény és nyugiban van.

Két érdekesség:
1. a vandálok, hunok, gótok és frankok elverõdtek. <#smile> A faction leader és még egy családtag rohangált pár kis csapattal. El is tûntek egy idõre. És láss csodát, a vandálok és a frankok is megjelentek 10-15 körrel késõbb egy nagyobb sereggel. Mondom is magamban, mi ez a csít a gép részérõl, nincs városuk, honnan van csapatuk. Kémemmel odamentem, és kiderült, hogy mercenary egységek voltak. Magyarul az AI is vásárol, ha kifogyott a saját csapatokból. Ilyennel nem találkoztam az alapban. Tetszik. Persze ettõl még leöltem õket, de akkor is jó. 😊

2. Keresztelés. Ez inkább egy tanácsféle, aki Ny-rómával akar menni. Akárhogy is nézem, de a legjobb megoldás hosszú távon a kereszténység. A pogány tartományok sokszor lázadoznak mindenféléért. Ahhoz, hogy egy várost kereszténnyé tegyél, le lkell rombolni a templomot. Elõtte 3-4 körrel azonban nem árt odaküldeni egy (még jobb, ha két) keresztény családtagot. Ezek már akkor is befolyásolják a vallást. No meg kell egy nagyobb sereg is 2-3 onagerrel, ha balul ütne ki a dolog. Templom lerombol, egyik családtag bemegy, adók minimum, daily races & games és azonnal keresztény kápolna és az upgrade-ek építése. A város lázadni fog, de nagyon sok minden kihat erre. A tartomány területén kell hagyni a másik christian családtagot, mert bonust ad. Az összes pogány vezért ki kell vonni a tartományból. Ezen kívül mindig egy szomszédos keresztény tartomány mellett kell elkezdeni, mert ez is bonust ad. Rájöttem, hogy a legnagyobb kincs a keresztény családtagok jelenléte. Ezekkel nem is megyek harcolni, nehogy baj legyen. 😊
Én ezzel a szisztémával 3-4 kör alatt zölddé térítettem a várost. Még pár kör és mehet is a következõ.

Fritz Von...
LOL ez hogy került ide? 😄

Ja aki nem tudná Felix a nyugat-rómaiak kezdõ assassinja, észak-európából 😄
Lehet hogy ny-róma már teleport gépeket használ ezért olyan sikeresek, bele kell húznom hogy legyõzzem õket mielõtt kifejlesztik az ion-ágyút <#idiota>

Kicsit eltévedt a srác <#hehe>
Hard kampányom van a szasszanidákkal, furcsa mód a nyugat-rómaiak teljesítenek eddig a legjobban és a vandálok kivételével minden horda le is telepedett.
Érzem hogy ez király gém lesz 😊
Nyugat-róma kampányt egyelõre jegelem, haver mondta hogy ny-róma után az összes többi nép már unalmasan könnyû lesz ezért inkább meghagyom õket utolsónak <#nyes>

<#hehe><#eljen>

Nekem az a quick battlem a kedvencem, amikor 500 germán spearmannel kinyírtam 2500 ellenséges harcost (fele lovasság, másik fele könnyû ill. nehézgyalogság, peasantok nem voltak)

War. War never changes.

PrasCo
Jézusom! Akkora Quick Battle-t nyomtam az elõbb, hogy az hihetetlen. Eltartott vagy egy óráig. Szaszanidákkal, Burgundia ellen. A csata szépen indult, a seregem 80%-a elfüstölt, vagy elmenekült. tíz perc alatt csak két lovasíjász, és két nehézpáncélozott Cataphract-om maradt. A lovasíjászok még szerencsétlenkedtek valamennyit, aztán õk is leléptek. Az ellenfél nem szenvedett komoly veszteségeket, két katapulttól eltekintve. Egy komplett hadserege maradt még, nekem meg ott volt egy 24 fõs (General Unit), és egy 10 fõs Cataphract-egységem. És megcsináltam, Close Victory, jeee! 😄DDD Az egyik ezüst, a másik két ezüst éket kapott, tehát öt tapasztalati szintet lépett, egyetlen csata alatt! Lényegében exthaused nehézlovassággal, külön-külön csaptam le a nagyjából két Mounted Nobles-bõl, három-négy Chosen Swordsmen-bõl, ugyanennyi lándzsásból, három íjászcsapatból és egy katapult-csoportból álló seregét, mindig a legszélsõt lerohanva, (kihasználva a páncélozott lovasság nagyon durva roham-bónuszát) majd továbbfutva a fõerõ elõl, közben a megfutottakból levágni annyit, amennyit csak lehet, mert hátha az út felén visszafordulnak... De meglett, WOOOOOHO! Hepi. A végére nagyjából 18, és 4 lovasom maradt. El is mentettem a visszajátszást jól. <#vigyor1>
Yossarian
uhh, én iknább nem engedem õket kézitusába. de nyomj altot és kard lesz a nyílból!

Nieleen

Tartsd lenyomva az ALT-ot bal klikk közben.

War. War never changes.

Egy jó stratégia és még hû is a korhoz:
bármely keleti germán néppel elindulni nyugatra, hátrahagyni a sok normálatlan keletit és nekiesni a finom túlérett Rómának. Ezt úgy, hogy akivel lehet békét kötni, de minden olyan római várost megtámadni, amit nem kõfal vesz körül és nincs benne túl sok védõ. Ezek csak egykörös ostromok a faltörõkkel. Kifosztani, nem letelepedni és dõl a lé. Fontos: seregeket kb együtt mozgatni érdemes.
Egy idõ után annyi pénzünk lesz, hogy bárhol megvethetjük egy jól mûködõ királyság alapjait, fõleg, ha jól szétziláltuk már Rómát. Ez még very/very hardon is jól mûködik és élvezetes visszasüllyeszteni a civilizációt a sötétségbe.
Egy idõ után már a nagy városokban is alig lesz sereg, csak át kell mászni a kõfalakon.
Akkor ha már igy benne vagyok még 1 kérdés. Hogy lehet egy nyilas egységnek kiadni, hogy közelharccal támadjon meg egy ellenséget (persze mielõtt még elfogyna a nyilvesszö). Nekem sehogy sem ment. Hiába klikkelem ki a nyilas ikont nem történik semmi, ugyanugy nyilaznak, pedig ugy látom hogy a hunoknál van 1-2 olyan egység amelyik alapban jobb közelharcban mint nyillal, pedig alapbol nyil van a kezükben. Remélem ezért nem fikáztok le megint...köszi. 😊
Pharaoh
Magyartítás van kieg.-hez?

Zsolo007
Tegnap éjszaka (stilszerûen) nyomtam pár éjszakai csatát 😊. Ezek voltak az elsõk, és már most megkedveltem õket, nagyon, nagyon hangulatosak, és ami mégjobb, hogy ez sok esetben komoly elõny is ahogy észrevettem 😊.

Íme pár kép:
Egy kis tüzijáték 😊
Így készül a barbár háromszög
Várfoglalásra készülök

Köszi G!
Egyébbként az elözöbe automatikusan igy ment nekem, azért nem értettem hogy itt miért az AI nyomja a felét helyettem. Szal akkor a csata elején majd kipipálom az AI-t.
Még1szer köszi.
Yossarian
mér? 😄 régen is valahogy így mûködött a dolog. 😊

Nieleen

pffff 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Ha jól értem a dilemmát, akkor a csata elkezdése elõtt, mikor megadja, hogy ki támad kit milyen seregekkel, akkor ott ne pipáld ki az erõsítés seregnél az AI irányítást, és akkor szépen lassan betévednek a csatatérre, ahol a bent lévõ sereged számát gyarapítják majd.

Skacok, lenne egy nagy keresztkérdésem.
Ha megtámadák az egyik egységemet és mellette áll a másik, akkor az is beszáll a harcba ugyebár. Namármost ha nekem spec a kisebbik, gyengébb egységet adja be akkor csak azt tudom irányitani a harc folyamán a másikat nem. Ha elpusztul vagy elmenekül az egyik egységem, akkor nem kéne helyette beadnia a másik csapatbol egy másik egységet? Vagy hogy tudom megcsinálni, hogy ne 4 egységet irányitsak ha annyi van a csapatomban, hanem a másik 20-bol is tudjak vagy 10-15 egységet, hogy kilegyen a full létszám?
Eddig nem nagyon zavart, de most hogy a hordáknál több csapatom is van egyszerre, és ezekkel az ellenfél több csapatát is meg tudom támadni egyidejüleg, egy picit zavar.

Tony
nem tom gothokkal mit lehet kezdeni hordák elle ilyen korán 😞

Megelõzve az elkerülhetetlen az elsõ körben összecuccolsz, átmész te is hordába és irány Corduba 😊

Ha barbár vagy és nem akarsz letelepedni mert akkor a hordád feloszlik akkor úgy szerzel pénzt, hogy nem befoglalod a várost csak kirabolod, látsd kalandozó magyarok<#gun>

iSS!

igaz ott a pont 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

PrasCo
Nem tudom, de a kérdés nem így szólt: "Melyik a legjobb gyalogos íjász a választható népeknél?", így bátorkodtam elõhozakodni vele. 😄
magyarul azok unlockolhatóak amik alapból már jelen vannak? királyos 😄
asszem elõvesem saxonos savemet és kisöpröm lobmardokat emrt nekik jó íjászaik vannak 😛
amugy smot probálkoztam egyet gothokkal de kb 5. körben bejötek egyszere a vandálok meg a sarmaták és ugy kicsinálták két városom egyszerre hogy öröm volt nézni..., nem tom gothokkal mit lehet kezdeni hordák elle ilyen korán 😞

Nem lehet, se õket se az ostrogothokat se a romano-britteket, ezek a népek nincsenek jelen a startnál csak késõbb bukkannak fel ha az asott körülmények triggerelik õket ezért nem unlockolhatók.
A modderek már dolgoznak rajta hogy lehessen ezekkel is játszani, remélem a skinnerek is melóznak mert kiég a retinám a citromsárga szarmatáktól meg a neonkék perzsáktól 😄
Ja és a hangfájlokat is megkavarják hogy a barbárok ne Jesssz Sztrategoszozzanak 😊

hm, majd meglesem

Nem, tudnak archery ranget építeni ahol Hunnic Archert lehet képezni csak custom battleben vmiért (bug?) nem lehet használni õket.

de slávok nem választhatóak nem?? vagy késöbb lehet õket unlockolni ha legyõzöd õket?

hunoknak max lovas íjászok de én gyalogosra lettem volna kiváncsi 😊

PrasCo
Én a szlávok "Steppe Raider"-ére esküszöm, mint gyalog'íjász.
Hmm ez érdekes, minden nomád nép építhet bazilikát viszont saját templomból csak sacred circlet -> jobb ha keresztények lesznek

Yossarian
Egyiptomnak 😄

Nieleen

Yossarian
azért vettem le a limitet, mert semmi köze a valósághoz.

Nieleen

A gótoknak.
Esetleg a hunoknak, velük még nem voltam és custom battleban nincs gyalogos íjászuk :o