Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kieg telepgetés elõtt kell patchelni?
ja és még anyi hogy az állandó fagyások, instabilitás, etc megszünt a keiggel?

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Már 350-ben is, nem "csak" az állandó barbár portyák, helyi lázadások, hanem a nagy korrupció, és a gyakorlatilag menetrendszerûen felbukkanó trónkövetelõk, puccsok, idõnként komplett fellázadt, saját királyságukat kialakítani akaró hadseregek is tépázták a Birodalmat, ezt szerintem ebben a játékban máshogy nem lehet szimulálni, mint a pénz hiányával, a rengeteg lázadással, meg a fejletlenséggel.
PrasCo
A nyugatrómaiakkal szvsz épp abban rejlik a játék lényege, hogy a nulláról (sõt, mínuszról) tudj felállni, felfejlõdni, majd a barbár hordákat (megítélés kérdése... maradjunk ennél a kifejezésnél :-) ) visszaverni, illetve ismét a "világ urává lenni". A korszakban Rómát már akkor dúlták fel a nomád törzsek, amikor akarták. :-) Bizánc jóval erõsebb, és jóval tovább is húzta, mint az "apja".
Zsolo007
Nade akkoris......

Pharaoh
Végülis a valóságban is lenyomták Nyugatot.

Zsolo007
Tudjátok mi a LOL?

A Saxon 15000 manival kezdenek a nyugatrómaiak meg 1000-el... 😮

PrasCo
Gondolom, eleve úgy kezdõdik, hogy Rómán már egyszer-kétszer átrongyolt pár hadsereg a "játék elõtt" is. Persze valószínûbb, hogy tévedek - ez esetben egysdzerûen kompromisszum, mivel valamivel szimulálni kell a játékban a Nyu.Római Birodalom válságos helyzetét. Ezt szétcseszett gazdasággal lehet megtenni - szétcseszett városokkal. 😊
Zsolo007
Pár kép...

Elkezdtem a Saxonokkal, mert azt írja hogy Superior infartry-juk van, én meg szeretem az infartryt....

tetszik hogy más népnél más kezelõfelület:

Saxonok csatában, shield wall burtális, lovásság nem bírta áttörni 😊

Pharaoh
Hamár a barbár hódítás idején vagyunk, legalább róma lehetne a legfejlettebb városi szinten.

Pluskast
Azt néztem, hogy ismét vannak olyan népek amikkel nem lehet játszani, viszont nem találtam meg, hogy ezeket hol lehet feloldani. Valakinek valami ötlete?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Zsolo007
Nah sikerült tesztelnem egy keveset...háááát 😊

Grafikailag nem lett szebb, viszont érdekes módon erõsebb gép kell neki, nem tudom hogy az én driveremmel van baja (5.9 catalyst x64) vagy szarul optimalizálták, de ez így elég gáz.....ugyanazokkal a beállításokkal (abszolút full, 1152x864x32, nincs simítás) most elég durván akad, a régi meg simán ment....

Az AI nem lett jobb.....

Very/Very-n kezdtem a Nyugatrómai birodalommmal, hát akik igazi kihívást szeretnének (mazohisták 😊 mint én) azok velük kezdjenek, katonailag gyengék, pénzügyileg még szarabbak, fejletlenek, folyamatosak a lázongások.....kezdés után pár körrel fel kellett, hogy adjam a fél birodalmat, mert nem bírja a katonaság fenttartását a gazdaság. Összehúztam magam nagyon.....Jelenleg csak a csizma, nyugat felé a tengermenti területek pireneusokkal bezárólag vannak meg, megvan még Szicília, Szardínia, Carthágó, és ennyi....és nemtudom hogy ez meddig marad meg.....Carthágót most vették oistrom alá, valószínû elvesztem a várost. Nagynehezen összeszedtem egy komolyabb támnadó haderõt, meg egy jó leadert is találtam (nem volt egyszerû). Szal mostmár nekiindulok portyázni mert kell a pénz ugyanis 120k minuszban vagyok!!! és körönként 5k-t vesztek (mondjuk alapból úgy indul a gém hogy körönként 12k veszteség szal....). Remélem a portyázásból jön össze elég pénz mert eléggé fejletlen a birodalom....

Összesen egy képet csináltam, annyira lekötöttek a gondok, íme:
(közvetlenül kezdés után készült)

Ryleh
HUNOK!!!...ezt már dijazom!!!!!<#worship>

Hehe, lehet nem easy fokozaton kellett volna játszanod 😉

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

A kieg.:

The expansion pack moves the action forward 350 years to a time when the Roman Empire is beset by enemies inside and out. The year is 363 AD, and the Roman Empire has split into two parts ruled from the cities of Rome and Constantinople. Barbarian tribes are massing on the Imperial frontiers. There are many, many challenges for a Roman to face - and some may be almost unbeatable! New Factions, Generals, Maps, Battle Conditions and More!

- 10 Brand new playable factions.

- Each of these factions has its own strategic options and a selection of exclusive units for their armies.

- Eastern Roman Empire featuring a heavy cavalry.

- Western Roman Empire still potentially powerful!

- Huns – a new breed of warrior who live in the saddle.

- Vandals – their name is still a byword for wanton destruction!

- Saxons – Invaders expanding westward to conquer the rich province of Britannia.

- Franks-the ‘Free Men’

www.republiknet.hu

Goodwill
ok, köszi

Most már tudom miért vagy szakács...úgy ütsz mint egy buzi!

Rajtad kívül millió és egy embernek volt hasonló gondja. Tedd fel az 1.2-es hivatalos patch-et, és az orvosolni fogja ezt a problémát meg persze még számtalan egyéb hibát is javít.

Jól tudom, hogy megjelent a kiegészítõ?????
en a borzalmas ai miatt hagytm abba a jatekot, tortenemi csatakban van amelyikben mindig nyers egyetlen click nelkul, a hulye gep belerohamoz a phalonxokba elorol aztan meg elszalad aztan annyi :/ igy semmi ertelme jataszani
Nem hiszem hogy lesz ai javitas a kiegben, de cafoljatok meg ha tudtok!!

May the force serve you well!

Most honana szerezem meg?
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Már játszani akarok

Tom hogy nem tok hejesen magyarul irni vazze , :D extasys kenguru\" by meow:D

kieg 600 mega szal kell 😉
Ehhez kell a alap rome?

Tom hogy nem tok hejesen magyarul irni vazze , :D extasys kenguru\" by meow:D

Zsolo007
keress rá a dologra itt a fórumon, ki van írva a megoldás.....

Goodwill
Rajtam kívül volt vkinek olyan gondja, hogy harc közben amikor tüzes nyilakat lövök ki íjászokkal vagy ballisztával (fõleg ha sokat eccerre), úgy beszaggat a játék, hogy alig látom mivan..?
Egyébként tökéletesen fut, a konfigommal nem lehet túl nagy gond (amd3200, ati9800pro, 1gb ram). <#wow3>

Most már tudom miért vagy szakács...úgy ütsz mint egy buzi!

heh az idõmilliomosok 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Ha tolod, légyszi képeket szúrjál be ide, meg pár mondatban írj róla, hogy változott e valami ami fontosabb... És érinti a játékmenetet is. Thx!
Zsolo007
Fél óra és tolom <#vigyor3>

Ryleh
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ................ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.......És továbbra is ááá...😊))<#vigyor2>

Végre kijött a Barbarian Invasion<#taps>

Ryleh
Apropó!!!a Roma TW-böl hogyan tudom kicsempészni a zenéket??...a mediavalbol nem volt gond,de itt megrekedtem..vagy csak lusta vok,de bekérdezek😊)))nos??köcce😊)))

vagy 3 mat

ja
elvileg 2 õt kell aludni

csak jönne már ki 😊
amugy kiváncsi leszek mi lessza köv totalvar game 😄

Ryleh
a képek alapján elég szigor lesz a kieg😊)))))

hzsolt
Az Amazonon az írták, hogy "... released on September 30, 2005 ..."

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

Na nem tudjátok mikor jön ki a kieg?
hzsolt
De a neten nem találom

hzsolt
A CD Galaxis katalógusában is benne van.

Itt olvastam, nem tûnik fake hírnek
KÉP
Ja és nem norvég hanem svéd sry

Az asszem direkt van, large és huge falra létrát nem lehet használni (én speciel örülök neki ha olyan néppel vagyok ahol nincs jó közelharcegység mert a létra az egyetlen amit nem tudnak az íjászok felgyújtani)

PrasCo
Igen, erre én is kíváncsi lennék, mert néha egyszerûen nem kapom meg a kijelzett létrákat. Álldogálnak a csapatok, létra nélkül, annak ellenére, hogy engedi az ostromtámadást, mert mutatja, hogy X darab létra kész. És baromi irritáló, mert ilyenkor jobb híján nincs más, csak a Widthdraw.<#szomoru2>
Yossarian
én csak demóról tudtam eddig.

Nieleen

Besz
Help!

Large és Epic Stone Wall esetén hiába készítek akárhány létrát, egyszerûen a csata kezdetekor nem kapok egyet sem. Pedig rendesen kiírja a darabszámot. Csak Stone Wall esetén mûködik. Biztosan tudom, hogy vannak negyobb létrák is, mert a Data/descr_engines.txt-ben 3 típus van definiálva: town_ladder, medium_ladder, large_ladder. Továbbá mindháromat bármelyik nép építheti. Csak alapjátékkal játszok, 1.2 patch + nyilas íjász bugot javító patch.

Nem tudja valaki, hogy mit kellene átírni ahhoz, hogy mûködjön a dolog? Tudom, hogy az ostromtorony hatékonyabb, de én a létrát jobban kedvelem, látványosabb.

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Hú, de régen jártam erre harcostársak!
A topic majd' 10k hozzászólása mutatja, hogy kiemelkedõ ez a játék! Csak menne már le az ára...
Mit lehet tudni az új kiegrõl? Vettek a total realism-bõl ötleteket?
Apropó TR mod: kiforrott már teljesen, vagy még mindig fejlesztgetik?

EHHH!!! Nálunk mikor jön ki??? A héten már kijön rmeélem!<#gun>
Montanosz
Total War centeren van egy mod: Roma Immortalis, Diocletianustól a Barbarian Invasion kezdetéig tart.
Sok új egység , vizígótok,hunok ,satöbbi
érdemes kipróbálni!
olasz mod, de van hozzá angol nyelvû fordítás.

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Activision\Rome - TotalWar\Data\text\quotes.txt

Activision\Rome - Total Data\text\quotes.txt

Melyik szövegfájlba tárolja a töltéskor megjelenõ idézeteket?

\"Hard to see, the dark side is.\"

Montanosz
6.1-es van már

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/