13587
-
Grenzjager #10945 wco.hu -ról letöltheted, a Barbarian invansion-nal együtt -
#10944 Moment mal.
A "nagy sereg"-et most úgy értjük, hogy a "Unit scale"-beállítás, vagy úgy, hogy magában a játékban összedobni marhasok egységet egy zászló alá?
Mert ha viszont az utóbbi, akkor arra az a válaszom, hogy majd ha a Barbarian Invasion-ben négy teljesen feltöltött vandál hordahaderő rohanja le a városod, megtudod, mire jó a nagy hadsereg.
Függetlenül attól, hogy én a piziket szeretem. -
#10943 2.) Gondolom úgy szeretnéd, hogy a teljes, beállított hadsereged egyenesen előre menjen. Azt úgy tudod megoldani legegyszerűbben, hogy kinézed a hadsereged közepét, és arra képzeletben állítasz egy merőlegest. Ezen a merőlegesen előreküldheted nyílegyenesen az egész pereputtyot, és nem kell hozzá nagy tehetség, hogy párhuzamosan álljon meg a felállás az előbbivel. :)
3.) Legegyszerűbb az, hogy nyomsz rájuk mondjuk egy ctrl+1-et. Ezzel az egész hadsereget, tokkal-vonóval egy csoportba rendezed. Aztán ezt küldheted akárhova, az egymáshoz viszonyított pozíciójukat tartani fogják. Miért jó ez? Mert így, ha jobb egérgomb-húzással operálsz, akkor nem egymásmellé fogja tenni az erőket, hanem az adott alakzatnak megfelelően, statikusan. És ezt akárhogyan húzod, deformálódni nem fog, de forgatni viszont lehet, méghozzá "finomhangolással"! Aztán amikor már megtörtént a beállás, egyszerűen csinálsz egy degroup-ot.
4.) Hát ha nem történik semmi, akkor gondolom, semmire.
A sereg létszámát meg az viszi fel nagyra, akinek az jól esik. Az egyes egységtípusok létszáma egymáshoz viszonyítva állandó marad. Megmondom őszintén, bár én magam large-beállítással tolom, tehát az alap nálam a 54-81-120-as egységek, de jobban kedvelem a kicsi, változatos erőkkel vívott csatákat, tehát ahol "előtérbe kerülnek az egyéni küzdelmek". :) Pl. volt olyan csatám, amiben én voltam 9 páncélozott nehézlovassal, két ballistával, negyvenegy légióssal meg úgy harminc jó lovas segédcsapatossal. Az ellenfél pedig lázadó, nyolcvan légióssal és 120 paraszttal.
Nos, ezért a csatáért valószínűleg kiröhögnének azok, akik átlagosan úgy 4000 fő/csata aránnyal tolják, :) de én sokkal több "szépséget" találok ebben. Ahogy a nyolc nehézlovas végigteper a százhúsz paraszton, ahogy a nyolcvan-negyven légiós szórja egymásra a pilumokat, és minden egyes fő veszteség óriásit számít... valahogy az ember (legalábbis én) egy 2000-es sereget nem kezel olyan "személyesen". De ha a kilenc lovasból elhullik egy, az szinte már fájdalmas vesztesége a parancsnoknak, és nyolccal megy tovább a campaign-ban. Egyszóval imádom az ilyen kis, elit (de legalábbis tapasztalt) egységekkel letolt csatákat, ahol órákhosszat gyepálja egymást félszáz ember. ^^
Ja... erről képem is van. :D
-
Admiral #10942 3-as kérdésre: ha jól emlékszem, akkor a , és a . gombokkal lehet (magyar bill. kiosztással). Ilyenkor az embereket reprezentáló kis sárga nyilak igy elkezdenek forogni, jelezve a sereg későbbi alakzatát. Egész hadsereget is lehet így forgatni.
A nagy seregről: ha túlzottan homogén a sereged (csak 1-2 fajta katona van benne), akkor is megéri a nagy sereg; az első sor harcol és rohamoz, a 2. sor pedig tartalék. Amikor az első sor már picit fáradt, akkor be kell vetni a 2. sort, megrohamozni a már szintén valamennyire kifáradt ellenséget, a győzelem szinte garantált.
A nagy sereg előnye főleg akkor nyilvánul meg, ha sok féle egységtípust használsz. Egy elég jó stratégia, ha az első sorban nehéz gyalogosok (és lándzsások is) vannak, mögöttük megfelelő távolságban íjászok, a sereg jobb -és baloldalán pedig nehézlovasság. Ezzel el lehet kerülni a gyors szárnyi támadásokat, amit az ellenfél lovasai vihetnek végbe. Ugyanakkor könnyülovasságot is érdemes elcipelni, lehet vele elég jó dolgokat csinálni (pl. csalinak kiváló, de a könnyebb gyalogosok ellen is jó).
Az egységtípusokat mindig ott célszerű bevetni, ahol jók. Tehát a nehézlovasság megveri a könnyülovasokat, és rohamozással elég nagy kárt tud tenni a legjobb gyalogosokban is, ugyanakkor lándzsások ellen szemből támadni tilos; hátulról/oldalról rohamozni őket viszont igencsak kifizetődő. Ugyanakkor a nehézlovasság nem állóharcra való; ha beragad valahova, az rég rossz.
A lándzsások nagyon jók mindenféle lovasság ellen, de oldalról/hátulról igencsak sebezhetők, így célszerű őket fedezni. Az íjászok messziről támadnak, hand-to-hand csatába küldeni őket botorság, akárcsak a falanxokat (pl. utóbbiakat úgy lehet ilyenbe küldeni, ha felküldöd egy városfalra támadni/védeni).
A gyalogosoknál általában szabály, hogy amelyiknek jobb felszerelése van, az lassabb, de jobban harcol, és vica versa. Gyors gyalogság (pl. egyiptomi desert axemen) nagyon jó magányos falanx ellen, 2 egységgel veszteség nélkül le lehet írtani őket, egyesével. -
#10941 a nagy sereg nekem is csak látványnak jön be, semmi hasznát nem vettem én se :)
Aztán az is lehet, hogy csak nem értek hozzá. :) -
raja #10940 Bocs még egy kérdés: Érdemes a sereg létszámát felvenni nagyra? Nekem mindehol elakadnak,föleg ostromnál.Itt a forumon mindenki nagy sereget akar, de az én meglátásom szerint teljesen felesleges. Egyszerüen nem lehet a nagy sereg elönyeit kihasználni( nem lehet szét nyitni a hadosztályt stb.) igy csak az elsö sor harcol, a többi csk áll. Ha egy vagy két sorba állitom elérnek Makóig -
raja #10939 Hali..
Lenne egy pár kérdésem hát ha tud valaki segiteni!
1.Hol lehet Magyarországon még venni a játékot ha lehet a interneten ?
2. Hogy lehet a hadosztályt egyenesen elöre mozgatni. Ha nem jó helyre kattintok elkezdenek elfordulni. Ez elég idegesitö.
3. Hogy lehet sereget lassan elforgatni? Nekem a "."-gomb pilantnyi lenyomására 180 fokot fordulnak.
4. A F9-F12 gomb mire való nálam nem történik semmi.
Hát ennyi lenne. Gondolom ha meg lenni a kézikönyv sok kérdésre választ kapnék -
#10938 vazze...
nem megy föl a peccs, mer' aszongya hogy nincs fenn az rtw...
tipp? -
raja #10937 Hol lehet Neten megrendelni a Rome: Total Wart ? -
Bly #10936 Kösz... akkor a gépemet meg kéne javittatnom (ha abban van a hiba)! [ -
#10935 Igen, csak nálad van így. -
#10934 ugyan már...
az én taktikám minden helyre egy templom, paved road, és trader a lehető legfejlettebbre (persze trade rights a szomszédokkal)
most görögökkel nyomom, oszt az össze bevételem valami 20.000, ebböl 17.000 trade... -
Bly #10933 Felraktam a BI-t és nem indul el a régi játék... Ez csak nálam van így? -
#10932 Akkor homályosíts fel kérlek:D Én biztos szarul tudtam amit írtam -
Grenzjager #10931 -
haxoror #10930 ööö...
Nem kritizálni akarom az előtted szólót de inkább olvass/keress vissza, milliószor le lett már írva hogy hogyan lehet normális gazdaságot összehozni.
A többiek valszeg ezért nem válaszoltak mert a majdnem 11 ezer hozzászólásban már MINDEN (de tényleg :) le lett írva amit érdemes tudni a játékról ;) -
DarkCruiser #10929 királyos köszi, hétvégén remélem lesz idöm jaccani most 2napja nemvót :( kiprobálom (mellesleg kikaptam a tutorialban is :D) köcce -
#10928 Mitől fogy a pénzed: Szar családtagod van a városban.. Ahhoz hogy egy fejlett város sok pénzt termeljen csak a termelő és egészségnövelő meg happiness növelő cumókat építsd ki mert a többi fenntartása asszem pénzbe kerül. Szóval hadsereget ne építsen nagyon. Építsd Dockyardot meg nagy templomot meg legyen Highway is a város körül. másik fontos minnel több nemzettel (még ha nem is alliance legyen trade right- od aktív.. ha így csinálod nem lesz gond szeritnem... -
DarkCruiser #10927 a**átok énis irtam! hogyabüd*sk*rvapi*sábaszerezzek pénzt, grrr itten nem veszik észre az ártatlan kérdezöt aki végre nem a feltört verziokrol kérdez?? más topicocban ugyvettem észre örülnek ha nem minden második kérdés a feltört dolgokrol szol, na légyetek szivsek!!!! -
klikker #10926 Csáztok ha valaki akar Multiba játszani Total warral irjon MSN-be [email protected] csá -
Grenzjager #10925 bóti????
há' ezé' nem is fogsz.... -
Yag #10924 hogyan lehet neten játszani a Rómával? !!!FONTOS!!!
Kell hozzá egy dobozos bolti ROME és az abban található kóddal fel tudsz menni szerverre ahol lehet neten multiban játszani. Sajna még nem találtam olyan emebrt én sem aki ellen fel lehett volna vonulni. Elvileg így. -
#10923 Volt néhány elírás, amiket javítottam, az új térképet már png-be exportáltam, így negyed akkora lett a fájl mérete.
http://lazarus.elte.hu/~hzsolt/terkep/rtw/rtw_political_trm60.png -
DarkCruiser #10922 (ja en meg a teljesen alap 1.0 val jáccok, ahoz kérek megoldást:) ) -
DarkCruiser #10921 hi all
régebebn mar jaccottam rtw vel most ujrakezdtem es akkor se és mostse értem miért kezdenek a fasza kis városaim egyre kevesebb nyereséget hozni sőt aztán minuszba menni??
valamint hogy lehet jo sok pénzt szerezni mert ez nekem nemmegy vhogyelöre is köszi -
#10920 most suliban vagyok, de ha hazaérek, megnézem... -
MkEagle #10919 senki nem tudja???? -
roley #10918 Érdemes megnézni ---->
http://www.rtsguru.hu -
MkEagle #10917 hogyan lehet neten játszani a Rómával? !!!FONTOS!!! -
#10916 amugy a patch felmegy a törtre is? félek hogy elszáll, a cd meg már nincs itt... -
#10915 az :D -
haxoror #10914 Ha jól émlékszem a chivalry csak multiplayer mod, nincs singel része :( -
#10913 Valóban -
Realtibi #10912 köszi -
#10911 Köszi ezt már megtaláltam én is:) A baj ezzel az, hogy a downloads menüre ha ráklikkelsz valami zagyva hollandus oldalt hoz be ahonnan meg végképp nem lehet letölteni a modot. -
#10910 google a barátod :D -
#10909 Hali!
Valaki nem tud egy oldalt ahonnan le lehet tölteni a Chivarly Total War mod-ot? Nagyon jó kis középkoris adaptáció. Esetleg valaki nem szerezte meg? -
Grenzjager #10908 A #10886-nál az aktuális exe játszhatóvá is teszi a népeket (BIben is)
-
#10907 probléma megoldva^^ -
#10906 Ezzel kapcsolatosan a gondom az, hogy így nem tudok új kampányt indítani:( 1.5-ös síma RTW. Kiválasztom a factiont aztán start campaign és kész visszalök a new game menübe... valami ötlet???