13587
-
Grenzjager #10545 meghót... -
Grrrrrrr #10544 A vezetőnél nem a csillagok száma a döntő. A befolyás. Én nem tenném meg örökösnek. Jobb ő hadvezérnek. -
Atta #10543 Jónapot!
Nyár óta nem nagyon néztem a játék felé, mert akkor harmadszora is úgy döntöttem, hogy ezt a szart nem játszom tovább, de mint sejthetitek most negyedszerre is szeretném felrakni :)
Tehát a kérdés: melyiket javasoljátok?
Az RTW+BI+1.6+NOCD+béta magyarosítás?
vagy
RTW+1.3+RTR6.3+teljes magyarosítás?
3 cd-s tört játék esetén.
Ja és ha tört játékkal akarok multizni akkor mit kell tennem? -
haxoror #10542 Nem egy nagy manager
retinue-kal nem lehet még plusz csillagokat adni neki? -
Grenzjager #10541 csak rá ne dőljön az a sok csillag mert agyon nyomja -
Grenzjager #10540
na egy kis pusztai kergetőzés után jól megugrott a tapasztalata. meg is teszem "trónörökösnek" és irány Bizánc... Szerintem egész jól lehet vele majd ütni -
ashead #10539 Hát átalakítja az egész játékot. Érdemes kipróbálni nekem a 6.2-es nagyon tetszik most azzal játszom.Az egységek sokkal korhűbbek. Teljesen új egységek vannak benne, az építkezés is más, de a legnagyobb és legjobb újítás az Area of Recruiting( toborzási terület) Vagyis ha elfoglalsz mondjuk egy gallok lakta területet ott eleinte csak gall segédcsapatoket tudsz toborozni. Csak később mikor már felépítetted a saját néped barakkját akkor tudod az általad irányított nép egységeit toborozni. A más néphez tartozó barakkot nem tudod használni, mindenképp játot kell építened sajátot. -
Grrrrrrr #10538 Van msn-ed? Mert akkor be tudlak mutatni pár embernek. Az enyém ott van a légió honlapján. -
Yag #10537 meséljetek már milyen az ha online játszik valaki ?
Ha valakinek van kedve multiba vitézkedni akkor szóljon szivesen kiprühálnám ...
írjon! -
Grrrrrrr #10536 Az lett. és képzeljétek. Rátettem az eredeti Romera, és tudtam vele online játszani. Sőt, az eredeti 1.6 is ráment. -
Gurat #10535 Ha van kedvetek olvasni akkor itt egy kis írás:
Tengiz - a hunok története
- Barbarian Invasion élménybeszámoló
- csatalatöltések
- linkek
- BAJNOKSÁG! (mindeni nevezését várom!)
Remélem nem unotkoztok mald :)
-
Grenzjager #10534 És hogy jön be nekem a gamma??
leszedtem a WCO-ról a RTW, szintén onnan a RTW BI-t. Majd derék #10520-as hozzászolású bajtársunk ajánlatára a megfelelő cuccot.
Elöszőr kijátszom magam, aztán jöhetek a patchek.. de addig játszom..
És célszerű megviszgálni azt is, hogy az RTW-t mivel peccseled ha fenn vann a BI, mett akkor eleve egy csomó már felesleges, illetve zavart okozó.
Korábbi codec problémám (noha még mindig nem formatáltam a winfost) az annyiban jelenik meg, hogy a világ 7 csodáinak videói szaggatnak..nem ügy..had szagasson -
Grenzjager #10533 Germánokkal kampányoldóm.... elég nezéz
Iuvavumot elfoglalom a galloktól aztán béke velük,
Samarobrivát a brittektől miután betámadnak, utána folyton békét akarnak minden évben, persze cserébe adjam vissza...ha majd hülye lennék, úgy is ott dekkolnak még a szigeten..
Elfoglalok időközben még egy jó pár rebbelis tartományt: Bordesholm, Vicus Gothi, Domus Dulcis Domus, meg van egy tartomány nagyon észak-keleten, de legalább népessége van nem úgy mint a többinek. Ott bent az erdő közepén és csak nyugatról közelíthető meg.
Aztán dákok hadba állnak a szkítákkal meg a macedónokkal, s mivel nekem mind2 a szövim célszerű volt megszerezni Lovosice-t és Aquincumot. Útbbit Germán fővárossá is megtettem :))
Az Alpok hágótit készülvén a gall vagy római betörés ellen erődökkel erősítettem.
Gondom az, hogy ha háború lesz a rómaiakkal akkor bizony felköthetem a gatyeszt mert 3 városom van aminek népessége 3-4ezer, a többi mint 500 körül. A kicsiket elég nehéz (jelen pillanatban nem is lehet) fejleszteni ill itt toborozni. Fejltettségi szintben így jócskán elmaradok.
A gallok meg a rómaiak között még béke van. De mihelyst rendezik a kérdést a spanyolokkal meg a punokkal már szomszédos leszek a rómaikkal....
Célszerű ha lezúzom azokat a templomokat amik +tapasztalot adnak az egyszégeknek és inkább a népesség növelésére játszom??? Gondolom célszerű akkor neki mennem a galloknak amikor már a rómaiak is ütik őket...de még szeretnék a hideg északon maardni..
-
Grenzjager #10532 pl a WCO-ról -
Grenzjager #10531 akkor töltsd le a BI-t -
steweee #10530 mit kell ezen annyit töprengeni, az akkori katonák nagyrésze ratyi volt, és sándor sem volt kivétel
amúgy realism mod mit csinál és érdemes feltelepíteni? -
Grenzjager #10529
így hogy nem a CD olvassa be minden gond nélkül megy.
millió köcce -
#10528 Ja,és még egy hiba,hogy duplán rossz legyen......
Ha fel akarom rakni a RTR-ot,akkor ezt a hibaüzenetet kapom
A legelső ablakot még elindítja,azután fagy ki -
#10527 Nekem meg az a bajom,hogy nem bírom felrakni az 1.5-öt,pedig már felraktam az 1.3-at.....
Barbarian inv. is fenntvan,tehát bizos hogy fel lett rakva az 1.3....... -
#10526 -
Yag #10525 "Tény hogy biszex volt (mint szinte minden kultúráltnak számító ember akkoriban ) de nem kellett volna ennyire hangsúlyozni szinte a fél film erről szólt, több csata kellett volna és kevesebb buzulás ... "
OFF.
Csak pár gondolat a filmről ... én magam is láttam, és igazatok van, hogy akkoriban a homi dolog "elfogadott" (?) volt. A görögöknél. Mert római katonáknál tiltották és büntették tudtommal. Ezt még Plutarkos egyik könyvében olvastam.
Vissza Sanyihoz és a filmehez.
Ahhoz, hogy megértsük a történet szempontjából Nagy Sándor motivációit és a körülményeit, gondolkodásmódját, szükséges volt ez a vonulat.
Ha jobban belegondoltok a nőkkel nem volt sok szerencséje. Nem is bízott bennük. És ha észrevettétek akkor - szerintem - éppen azért mert az anyja fajtalankodott vele gyerekkorába de ha nem is, mindenesetre majom szeretettel nyomult rá.
Mellesleg a férfi szerelemre még gyerekkorukban tanították őket. Erényt és bölcssséget jelentetett ami városokat teremt, hallhattuk a tanítótól.
Talán inkább a barátjában találta meg társát. Hisz évekig meneteltek vonultak csatáról csatára. Talán okkal, hiszen alig 20 évesen indult neki a világnak, háborúval helyretette a görög tartományokat és ment tovább a vágyai felé. Akkoriban a feltétlen bizalom hihetetlen érték volt. Ott vagy a csatában harcolsz az ellennel és csak a bajtársadra számíthatsz. Aki melletted, és hátad mögött van. Élsz halsz érte. Úgy ahogy Sándorért katonái. És Ő értük. És álmaiért. Hisz hódító volt. De ha jobban a mélyére ásnánk akkor talán az is kiderülne, hogy inkább menekülhetett is és éppen anyja hatalmaskodása elől Aki mindig tudja és megmondta, hogy mit hogyan kell jól tennie és cselekednie, és apja árnya elől aki szinte megalázta állandóan és azt sugallta neki hogy érdemtelen az uralkodásra de ha mégis akkor nagyon oda kell tennie magát. Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én egyetlen homi jelenetet sem láttam a filmben. Azon a smacin kívül amit avval az babiloni szépfiúval azon az ivós bulin művelt.
Sugallni sugallt több jelent is talán, de semmi konkrétat nem mutattak.
Tehát a barátja iránt érzett szeretet és tisztelet fontos volt a filmben hiszen ez az egyik mozgatója volt Sándor életének. Ezt még gyerekkormukban nevelték beléjük. Ezt többször megmutatják a filmben is és a végéig többféleképpen utalnak rá.
Persze ezt végtelenül le is lehet egyszerűsíteni és azt kivenni belőle hogy buzi volt. Lehet így is nézni egy filmet és lehet úgy is hogy ez mind így volt teljes és egész. Ahhoz hogy megértsük Nagy Sándort - szerintem - elengedhetetlen volt ez a szál a filmben.
ON -
-
Grrrrrrr #10524 ja... A játék eredeti. -
Grrrrrrr #10523 Üdv!
Az a bajom, hogy nem tudom felrakni az 1.5-t, mert kéri az 1.3-at. Leszedtem a TotalWar.comról két 1.3-as javítást is, de nem hajlandó feltelepíteni. Ezt írja ki:
Setup has experienced an error
Please do the following:
- Chlose any running programs
- Empty your temporary folder
- Check your Internet connection (Internet-based Setups)
Then try to run the setup again
Error code: -6001
Ki van törölve a Temprary könyvtár, le van szedve a Daemon, a Nero, Leszdtem a játékot, hátha a magyarosítás nem tetszik neki. Újra telepítettem. megpróbáltam rátenni az 1.0, 1.1, 1.2 verziókra, de nem ment. Mindig ezt írtja ki. gyakorlatilag el sem indul a telepítő. Tudom, ha ráteszem a BI-t, akkor 1.3 lesz belőle, de nincs itthon, és lehet az idén nem is ér haza. Viszont a krónikát meg ezen az 1.5-ön szeretném nyomni. -
#10522 WoW! Király ez a patch! Végre nem akad a játék! :) -
#10521 Az url végét elnéztem! De így is működik. -
#10520 Már van!
Ha valaki nem akarja mindig betenni az eredeti Cd-jét:
Gcw - rtw 1.5 és bi 1.6 (no-cd fixed exe)
Letöltöttem, de még nem mertem kipróbálni. Vajon ha felteszem az 1.6-ot az 1.5-re, akkor folytathatom a megkezdett kampányt?
-
haxoror #10519 Tény hogy biszex volt (mint szinte minden kultúráltnak számító ember akkoriban ) de nem kellett volna ennyire hangsúlyozni szinte a fél film erről szólt, több csata kellett volna és kevesebb buzulás! -
Realtibi #10518 de szar nekik:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
mondjuk a szaphorol tustam hogy az volt -
#10517 A vicces az hogy az volt :). Pontosabban mai szemmel nézve a fél ókori világ az volt :) -
Realtibi #10516 de a csatajelente az jó volt az összes -
Realtibi #10515 loll
ezek közül a filmek közül a gladiátor a legjobb szerintem
mondjuk a sanyi sem lenne rosz ha nem állitották volna be puziaknak -
Prank #10514 hm, megnéztem a tróját, a nagy sanyit meg a gladiátort egymás után... valahogy kedvem támadt játszani -
macsiii #10513 Static, elmondom mégegyszer:
Felrakod a simma rome-ot. Utána telepíted az 1.2-es pach-et. Amikor ezzel megvagy, telepited az 5.2-es total realism módot. A játékmappa gyökerében lessz egy preferences.txt nevű fájl, amiben valahol ott van a közepén a play first: true kifejezés. Nos itt a true-t át kell javítani false-ra, s menteni.
Miután ezzel megvagy, indíthatod is a játékot, ahol másfélszer akkora térkép és két új nép vár rád.
A mód pedig biztosan tudod, a www.twonline.jatekok.hu weboldalon érhető el. Jó játékot. -
Grrrrrrr #10512 Szerintem nincs. Még új. Az 1.2-höz van tört. http://twonline.jatekok.hu
Static: Könnyű? ha rómáva nyomd, akkor köved a szenátust. Máris nehéz lesz. lehet nyerni. Gurat eljutott 60 tartomány fölé very/very-n, úgy hogy a szenátusnál 7 a népnél 10 az elismertsége. e megküzdött érte. Én is így játszom a krónikám, és nem egyszerű a dolgom. Apropó krónika...
Frissítettem az unokák részt. Aki esetlege addig olvasta, és tetszett nek, az most se hagyja ki. Djukelnek különösen ajánlom a végét.
-
static #10511 Ja én is az eredetit tolom és bár elvagyok vele, egyre inkább érdekel a total realism. Már csak a nehézség miatt is mert very hard az nekem könnyű.
Szal valaki leírhatná korrektül, hogy kell ezt a nyavalyás T.R.-t egész pontosan feltelepíteni. Indítom és engem is kidob a menübe. Még régebben írta itt macsii, hogy valamit át kell írni a gyökérben de én nem találtam ilyet, hogy Play: True. Szóval ha valaki kiokosítana itt minket kezdőket nagyon megköszönnénk. :) -
#10510 És ahhoz van már crack, vagy Mini Image? Én még nem találtam ugyanis... -
Grrrrrrr #10509 Igen. Az 1.6 patch-et. -
katarzis #10508 már találtam pár bejegyzést ki is töröltem de akkrose hajando müködni...:( -
katarzis #10507 abban sincs benne ezért nem értem miért pampog a patch telepitöje -
Snipa #10506 activisiont?