13587
  • DRÉKO
    sziasztok megszeretném kérdezni hogy az ar2-kártya nemhasználhato memo kártyának van agy játékom és kéri a memot de nekem csak ez a kártyám van és ha beleteszem a gépbe akkor nem reagál rá tudna valaki trükköt hogy nekérje köszi előre is sziasztok
  • neB
    Nem tudnatok valami jo taktikat a görög hoplitak ellen mert amikor meglatjah a hastasiaim elkezdenek rohanni de a gep meg meg tudja nyerni en meg nem akkor hogy van ez?
  • Grenzjager
    na majd holnap, mára meguntam a sok-sok ici-picike tengeri csatát, amiből körönként 78 darab van...
  • Realtibi
    na mi még nem tanultuk fizikából ezt a tükröset
    ha majd megtanultuk majd irok rola
  • haxoror
    mármint képzeld el hogy milyen nehéz olyan tükröt készíteni ami pont 500 méteren fókuszál, egyszerűbb a sok normál
  • haxoror
    nem

a homorú tükör hatékonyabb de fix a gyújtópont távolsága ezért macerásabb lenne, ha sok sima tükör világítja meg ugyan azt a felületet akkor a közölt hő összeadódik, van ilyen erőmű is egy csomó számítógépvezérelt tükör a sivatagban amik megvilágítanak egy mattfekete csővet amiben vizet áramoltatnak -> gőz
  • haxoror
    a térképen duplán kattints rá
  • haxoror
  • Grenzjager
    Bemutatom a fáraómat:
    (szegényt lehet, hogy úgy kell majd agyonütnöm sajátkezüleg)

• Grenzjager
    dehogy, a függőkert például +20% termést ad a farmokra minden településedre. Azt a kis videó alatt kiírja. Csak mivel egyiptomiakkal vagyok, nem foglaltam el a priamist meg a világítótornyot, mert eleve az enyém volt. A Rhodoszi kolosszust és a mauzóleumot nem fogom csak azért átengedni az ellenségnek, hogy egy információért újra visszafoglalhassam

de nem tudom mit ad egy jó pár :(
  • Yag
    Tudtommal ha elfoglalsz egy csodával rendelkező tartományt akkor egy videót láthatsz annak az épület tulajdonságairól és hatásairól. Ennyi emlékeim szerint.
  • Yag
    nem tudom mi mennyiség szén kellett ahhoz, hogy "világítson" az a torony de mivel 0-24 órábvan územelt - nappal füst éjjel fény - elgondolkodtatok azon, hogy abba a magasságba mi meló lehetett feljuttatni a tüzelőt ? Éjjel nappal ? :)
  • Grenzjager
    Visszatérvén a játékra, hol tudom meg, hogy milyen bónuszokat ad az egyes csodák birtoklása?
  • Grenzjager
    ALLER KÉPES CSALÁDI LAPJA 1927. 24. szám, a Világ 7 X 7 csodájában azt is írja:
    "A hatalmas toronyban nem kevesebb mint 300 szoba volt. A Faros csúcsán volt egy hatalmas tükör és ennek segítségével fokozták a fényhatást. Az ókorban rendszerint csiszolt fémből készítették a tükröket, de a Faros türke állítólag "átlátszó kőből volt", ami alatt valószínűleg az üveg értendő"

• Grenzjager
    még nem találom, de találtam olyat ami egy mesére alapozva írja, hogy lehetett látni egy tükör segítségével Konstantinápoly képét.

illetve hopsz itt van utalás is:

előtte:

"A látogatók és a személyzet lépcsőkön juthatott a kupolába. Ott egy hatalmas, feltehetőleg fémből készült ívelt tükröt használtak arra, hogy a tűz fényét egy fénycsóvában kivetítsék. A beszámolók szerint a hajók még 30 mérföldről (kb. 50 km) is észrevették a torony fényét (éjjel) vagy a tűz füstjét (nappal). (Több történet szól arról, hogy a tükröt fegyverként is használhatták összegyűjtve a napfényt és lángba borítva az ellenséges hajókat, amint megjelentek."

• Yossarian
    nem is kell homorúnak lennie?
  • haxoror
    Ha pár tucat tükörfényesre polírozott fémlemezzel egyszerre "rátükrözik" a napot a hajóra akkor a vitorla kigyulladhat (a legénység addigra jó eséllyel megvakul)
    Ha nemis a toronyból de a partról simán megjátszható.
  • Yossarian
    én csak ilyen daru szerű hatalmas karokról olvastam, amik segítségével megcsáklyázták a hajókat és megbillentették annyira, hogy a betörő víz elsüllyessze.
  • Snipa
    a vilagitotoronybol hajokat felgyujtani? hmm
    en is lattam spektrumon azt a filmet ahol megprobaltak felgyujtani szarazfoldrol napsugarak segitsegevel hajokat!
    a kiserlet sikerrel jart ;) szal elkepzelheto!
    de azt kizarnam hogy a toronybol is csinaltak volna, mert nem az volt a celja! nem voltak ott tukrok, es a torony olyan helyen allt amelyet a hajok nagy ivben kikerultek...

arkhimedesz az ostromnal hasznalta de szerintem csak egy ket hajot sikerult igy felgyujtania nem az egesz flottat...
  • Grenzjager
    miért ne?

egyébként szerintem a világ az alexandriai könyvtár felgyújtásától hanyatlik.. mik éghettek el ott... (most nem csak a technikai vívmányokra gondolok, de tény, hogy piramis-ügyben is okosabbak lennénk)
  • Yossarian
    tudtak már akkoriban olyan jó tükröt csinálni? mert gondolom ehhez egy hatalmas homorú tükör kellene. lehet, hogy több is...
  • Grenzjager
    de nem rég olvastam a világítótoronnyal is kapcsolatban egy tudományos oldalon, most hogy megtaláltak egy csomó elemet belőle a tengerben. keresem, hogy hun...
  • ashead
    Ez egy legenda, de nem a Fároszhoz hanem Archimédészhez kapcsolódik. Róla írták, hogya a Syrakusait ostromló római hajóhadat tükrök segítségével gyújtotta fel. Persze ez nem túl valószínű inkább csak kitaláció. Archimédészt egyébként a város elfoglalása során egy római katona megölte, bár a római parancsnok, Marcellus külön parancsba adta , hogy meg kell kímélni az életét.
  • Yossarian
    de ez a hajó égetés... hááát...
  • Grenzjager
    ja, nem voltak buták az egyiptomiak...

ide kapcsolódik:

Megtalálták a fároszi világítótorony darabjait
    Hetven tonna összsúlyú, hatalmas kőtömböket hozott felszínre búvárrégészek egy csoportja az észak-egyiptomi Alexandriában. Azt állítják, hogy az ókori világ hetedik csodájaként számon tartott fároszi világítótorony darabjaira találtak rá. Jean Yves Empereur, az alexandriai Francia Kutató Központ igazgatójának beszámolója szerint több mint kétezerötszáz, kisebb-nagyobb régészeti lelet került a napokban felszínre Észak-Afrika partjainál. Az évek óta tartó munkálatok eredményeképpen különböző épületmaradványok, obeliszk- és szfinxdarabok sikeres kiemelését hajtották most végre. Nem utolsósorban ennek a nagy jelentőségű leletegyüttesnek a részét képezi az a néhány darab, egyenként is több tonna súlyú kő, amelyek valaha a híres világítótorony részeit alkották - állítják a régészek. Az ókori világ egyik legfontosabb városának történetét végigkísérték a földrengések. Alexandria a XIV. század első felében is egy ilyen természeti katasztrófa következtében veszítette el világhíres kincsét, a tornyot, amely utazók ezreit segítette a tengeri tájékozódásban. A torony II. Ptolemaiosz uralkodása idején épült i.e. 270 körül, a görög építész, Szosztratosz tervei alapján. Százharmincöt méteres magasságával és három szintjével az akkori világ legmagasabb építményének számított. A benne lévő hatalmas bronztálat szénnel töltötték meg. A torony fénye mintegy száz kilométer távolságig is elhatolt a sötét éjszakában, biztos tájékozódási pontot adva az ott elhajózónak. Az objektum funkciójának fontosságát jelzi az a tény is, hogy a neki helyszínt adó Fárosz szigetének neve az évszázadok során jelentésváltozáson ment át. A mai újlatin nyelvek némelyikében, így a franciában, az olaszban, vagy a spanyolban a fárosz szó világítótornyot jelent. (múlt-kor)
  • Grenzjager
    köcce, akkor hanyagolom egyelőre

és ha jól látom Pannónia székhelye Vindobona ....

öhöm
  • Zsolo007
    és kár, hogy az alexandriai világító torony nem úgy műkődik mint akkor... nem lehet vele ellenséges hajókat a napfény segítségével felégetni.....

Ez komoly? Sosem hallottam erről..
  • macsiii
    Szerintem nem árt, ha megvárod a végleges verziót. Ugyanis nemcsak hogy lassan tölti be, hanem elég sokszor kilépik játék közben, s ha nem mentetted, akkor van úgy hogy cseszheted. A másik dolog pedig az, hogy rengeteg helyen látod a városok épületeinél a római barakk képét, s alatta ír egyebet (ugyanis még béta verzió).
    Elég klassz benne az, hogy megnövekedtek a távolságok a települések között is, a térkép pedig eszméletlenül óriási (India nyugati fele és a Szahara is benne van majdnem a Nílus forrásvidékéig). Főleg a térképen az tetszett, hogy be tudsz hajózni a Nílus deltájába, s a Szúezi-szoroson keresztül Indiáig hajózhatsz.
    Ha időd és kedved van, tehetsz egy próbát vele, noha én mostmár inkább megvárom a végleges verziót.
  • Grenzjager

China: Total War Tsin Empire Invasion
    This a full units mod for ROME - TOTAL WAR, We suggest using 1.1 edition for install this game!

This full edition MOD adding new and changing 23 units, create a full
    Tsin Empire Army, the story is about one of the Tsin Empire Army
    lost their home land and come to Europe. The Tsin Empire last Army
    destoryed the Parthia and te Armeniaand then start their new fight!

This mod was formally known as the Three Kingdoms Mod and is developed and maintained by Bthizle and the SCC team aswell as the Chinese Team in ali213.net.

China mod RTW
  • Realtibi
    ahogy gondolod
    max kiprobalod
  • Grenzjager
    szal akkor inkább hagyjam??
  • neB
    nekem meg 1 giga ramomvan es azon nem tolt annyira sokat :P
  • Realtibi
    nekem 768 mb ramom van
    és azon sokat tölt
  • neB
    akkor ez most hogy is van az EB-vel Bi-vel egyuztt nem lehet futattni?
  • Grenzjager
    mennyit tölt??

nekem 512 Ramom van.. azon érdemes?
  • Realtibi
    én ugy raktam fel hogy uninstal Rome+ Bi
    aztán install rome
    1.2 es peccs fel
    EB install
    játék
    ennyi rengeteg nép van
    mondjuik én nem jácottam még vele tesom jáccogatott

ami nagyon feltünt az a töltési idö
    csomo ideig láttam azt a képernyöt
    :D

le is töröltem ma:D
  • Grenzjager
    Bár most úgy is leálltam a hunokkal a a RTWBI-ben, mert odaértem a Rómaiakhoz, mondjuk szöviben vagyunk, a szászok bekussoltak, de a vandálok nagyon prímák egész Itália az övék és nagyon kemények.

most pihentetem a hunokat és elkezdtem az egyiptomiakkal a RTW-ban. Állítom az egyik legkönynebb a rómaiakat leszámítva. Mivel alapból kapsz 2 VILÁGCSODÁT, gyorsan bezsebeled a 3.-at Mezopotámiában, Pártusokkal szövi, Majd irány Kis-Ázsia és Rhodos, görögöket kifingatják a brutik meg a makedónok, így 7 csodából 6 az enyém. Bár a Zeusz szobor is jó mert nyugit ad az összes városnak. De azért gyors építés, meg a +20% gabona termelés (babiloni függőkert) minden településre se rossz. + a templomok is nagyobb boldogságot adnak meg ilyenek. Hajózom mint állat mert enyém a rhodosi kolosszus.

de nem tudom, hogy mit ad alapból a világítótorony meg a piramisok..

Hol lehet megkuksizni, hogy milyen bónuszokat adnak a világ csodái....

és kár, hogy az alexandriai világító torony nem úgy műkődik mint akkor... nem lehet vele ellenséges hajókat a napfény segítségével felégetni.....
  • Grenzjager
    sima RomeTotalWar Barbarian Invasion uninstallal visszanyerem a RomeTotalWar 1.2-t ??

vagy még helyem bőven a gépen, ha új könyvtárba máshova újra felinstalálom a sima RTW-t ???

naon teccik, hogy baromi nagy... pontosabban kicsi mert lehetne még nagyobb Kína, indián civilizációk, Mali kiráéyság afrikában, kis polinézek bár akkor ők még nem voltak stb
  • haxoror
    Europa Barbarorum open beta mod
    http://www.europabarbarorum.com
    Csak az 1.2 patchel működik, ha neked a BI fennt van akkor a játékod már 1.3-as minimum.
  • Grenzjager
    Prasco, Haxsoror, Realtibi !!

lenne egy fontos kérédsem, akik a "bazi"nagy térképen (egész É-Afrika, Perzsia, Arábia..stb) tűrik a játékot azok milyen verziót használnak??

Érdemes feltenni ha nekem csak az RTW + RTW BI van és semmi patch soha se volt ?

Mik a játszhatók népek? perzsák??
    Kusánok vannak??

köcce