Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fritz Von...
Ameddig tartott, bírtam... Utána az íjászokat levittem a falról. Mondjuk elég sokáig tartott amíg kifogytak, mert onnan csak bizonyos szögben tudnak lõni. És amikor meg az ellen feljött, akkor az automata tüzelést kikapcsoltam, hogy ne lõjék szarrá a saját embereimet. A poén így is az volt, hogy a 3 (majdnem) teljes létszámú íjászom kifogyott, és volt egy 28 fõbõl álló kis adag is, azoknak maradt... 😊

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Cowek
Szép volt :-)
Hogy bírtad lõszerrel? :-)

http://www.f1-info.hu/

Fritz Von...
Hát Urak, tegnap az eddigi TW-ozásaim legnagyobb ostromát volt szerencsém megvívni. 😊
Történt, hogy a Gótok, megunva a Vandálokkal folytatott csatározásokat, békét kötöttek velük. És gyorsban Ravenna felé indultak, újabb nemzet csatlakozott az ellenségeimhez. 😊 Sajnos egy kicsit elaludtam, és nem tudtam megfelelõ erõsítést odavinni. Így amikor ostrom alá vették Ravennát, akkor a városban összesen volt: hadvezér, 4 egység íjász, 2 egység comitaizé (gyalogos katona), 1 egység first cohors. A Gótoknak pedig 5!!!! teljes hadserege támadott meg. Gondoltam, hogy leszimulálom a csatát, de aztán meggondoltam magam. Nem is bántam meg.

Az ostrom elkezdõdött, volt 4 battering ram, meg egy ostromtorony a gótoknál. A ramokat a tornyok (epic wall) simán szétkapták. Azonban a torony pont nem volt lõtávban. A falakra a torony két oldalál szimetrikusan állítottam fel 2-2 íjászt és 1-1 csapat katonát. A légiót készenlétbe helyeztem pici távolabb.

Elkezdõdött az ostrom. Jöttek... Az íjászok persze tüzes nyíllal lõttek, de mivel fémmel volt borítva az ellen tornya, semmit nem ért. Így hát a lent gyülekezõ infantryt, meg minden mást lõttem. A két csapat katona guard módban várta két oldalon a feljövõket.

Az egész ostrom egy órán át tartott. A katonáimból megmaradt 13, illetve 32 ember, a légiósok közük 23at vesztettem. No meg pár íjászt. Az ellen 3500 fölötti embert bukott el, a falakon hegyekben álltak a holttestek. Elvileg készítettem egy képet is, majd otthonról belinkelem.

😊

De lehet folytatni <#circling> megkérdi majd akarod e folytani, és lehetséges. KeletRómával már enyém a világ.
end_date 476 summer

Zsolo007
Meddig tart idõben a kieg?

nekem ugy sikerült ráerõltetni a keresztékenységet az orszáhomra hogyha fellázadt egy terület
mert sok lett a kaosssága fogtam magam kiszedtem a sereget
majd a lzadó várost kifosztottam
ekkor ugysincs nagyon kedve a népnek lázadnia ekkor a legjobb ha lerombolom a régi templomokat és új keresztényeket épitek helyére
nekem igy bejöt igaz most abbahagytam nincs rá idõm de szeretném folytatni
kb 400 körül lehetek

Röviden:
Pagan Rómával csak meg kell hódítani a világot, keresztény rómával viszont át is kell téríteni minden egyes újonnan hódított tartományt is.

Új kampányt kezdtem, mondom úgy is Róma az egyetlen amit keresztényként végig fogok vinni, hát legyen.
ISZONYATOS SZOPÁS A KERESZTÉNYSÉGET ERÕLTETNI!!!
Julianusnak igaza volt! És nekem is amikor azt mondtam hogy a pagan a helyes út.
A határvárosok folyamatosan zûrösek mivel a lakosság nem tud 100%-ban áttérni a szomszédos pagan tartományok állandó befolyása miatt ráadásul a hordákat azonnal a nyílt mezõn le kell mészárolni (légióssal lovasíjjász ellen HURRÁ! <#mf3>) különben a puszta jelenlétük belázítja a városokat.
Paganként sima utam volt több mint 30 gyõztes csata vereség egy sem, a mediterránon már quadrireme flottáim voltak, dõlt a pénz stb. most meg szopok ezerrel!

Nem baj, legalább van végre kihívás 😄D

Ez meg mi a halál?
A családtagom íjjászcsapatként jelent meg, a sereg maradék része meg startból olyan morálon volt mintha meghalt volna a general, meg is törtek egy pillanat alatt <#mf3>

NA az elözökhöz vissza térve a II ww nem lenne tul jó. bonyolult lenne és nehéz lenne télleg ábrázolni.
A medieval képzeljétek el: Rome krafika és diplomácia. áhhh álmaim játéka.
Cowek
Köszi :-)
Nem szaporodnak ezek a nyomorultak :-)

Sajnos csak kormányzót akkor tudsz ,,kinevezni,, ha egy családtagod elég idös lesz pontosan nem tom hány évesnek kell lennie.

Nembaj hha negy a szenny legalább nem növekedik hamar a város létszáma.
A lényeg inkább az hogy ne legyenek elégedetlenek. szal inkább templomokra meg mulattatós épületekre gyúrj
meg persze csináljál barakokkat<#eplus2><#eplus2><#eplus2>

Cowek
Nemrég nyomom a Rome-ot és lenne pár kérdésem:

Több településem van mint helytartóm (meg családtagom), lehet kinevezni valahogy helytartónak való emberkéket?

Egy pár városomban hatalmas a szenny (kb:70-75%), hogyan tudom csökkenteni? Fürdõket, meg csatornát már építettem, nem találok olyan épületet ami csökkentené :-(

Elõre is köszi :-)

Pluskast
Na azt próbáltam. Iszonyat kegyetlen mod! Egy idõ után az ai annyi fullos hadsereget csinál, hogy képtelen vagy ellene kûzdeni.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Hali , én ez már kerestem de nem találtam meg. Ki tudsz segíteni egy linnkel? Köszi.

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Age of Hellas az rtr forumban:

AoH
Montanosz
ó! nem is tom, kösz

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

van hellenic war rome hoz is, Age of Hellas a mod neve! siman letolthetet rtr forumban van a link!
ha II vh-s gamet akarok akkor mar soldiers :-)
szvsz I vh meg megoldhato lenne :-)
Montanosz
de hát ott a combat mission a csatákra, a stratégiára meg a third reich.
én is a carthago-hellén gyarmatosítás beli verziót támogatnám, pelloponészoszi háborúkat(zsoldosok szerepe megnõ). lehetne úgy a gyarmatosítás mint az total warban van.
igaz a medievalhoz van a hellenic war. azt próbálta már valaki?

Zsolo007
Nem, én a közelharc híve vagyok, szerintem elcseszné a TW fílinget a 2. VH. Ha ilyen játékkal akarok játszani mint amit te leírtál akkor beizzítom a Blitzkrieget....

Láttál te már gyalogságot üvöltve rohanni a tankok mögött? Szerintem max a félelemtõl üvöltenének....

Akárhogy is nézem, a távolsági harc elcseszné ezt a gémet. Amirõl te beszélsz az a Blitzkrieg....

A TWben pont az a jó, hogy nem ilyen elcsépelt témákat választanak, mint pl. 2.VH. én a régi korok harcának híve vagyok....

I.C.ram
Zsolo: Dehogy! Képzelj csak el egy Kurszki csatát, ahól több száz tank dübörög egymás felé, és közben a tûzérség szórja az áldást, a gyalogság meg üvöltve rohan a tankok árnyékban. Iszonyat hangulata lenne.

haxoror: Simán meglehetne azt is oldani. Mondom HOI-t nézd meg. A csata közben lehetne hívni rádión légitámogatást, persze nem nehéz bombázokat, hanem zuhanóbombázokat pl, vagy vadászgépeket, ahogy az történt a valóságban is. Ha bekerülné ka TW designer csapatába, tuti megoldanám 😄
Szeritnem is egy gépesített hadosztály uncsiba viheti 2vh ügyileg ezt a játékstílust. Ebben pont az a jó, hogy ember ember ellen. A Napoleoni kor még belefér ágyukkal de a többi már gase. Ha lenne valaki modder csapat hogy a SHOGUN-t leporolja és ujra kalibrálják a mostani technikákkal szerintem az is nagy húzás lenne. Sokan csapnának rá origin is. Szerintem mag a kor elég vonzó ahoz hogy egy 2.0 verziót nyomhassanak az Activisonos srácok. Szerintem ... 😊 <#zavart1><#nevetes1>

A 2vh-ban túl nagy szerepet kapott a légierõ amit itt nehezen lehetne visszahozni, akkor már inkább az 1vh lehetne de sztem a TotalWar a közelharcról szól, én egy róma elõtti hellén TW-nek örülnék a napóleonos sztem szar lenne hiszen minden népnek szinte ugyan az volt a fegyverzete, nem lenne benne semmi változatosság.

Szeritnem csak ugy mûxik . Nekem 1.2 pachere meg sem moccant. Ugyhogy most tehetem vissza az alap alap RTW-t .. arra állítólag felmegy és fut.

Az exploitjaid nélkül meg vagy lõve mi? 😄
exploit n00b <#banplz>

Pluskast
Nem tudom. Ezt valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy ebben a formában ezt meg lehetne valosítani, bár ki tudja.

Zsolo007
Áh az nem lenne az igazi....szerintem sokkal nagyobb fíingje van az egymásnak rohanó csapatoknak, mint tankok 2 km-rõl lövik egymást. A 2.vh olyan elcsépelt már...

I.C.ram
Miért ne lehetne? A stratégiai térképet simán lehetne (lásd HOI), a csatákat is lelehetne simán, azért van pár 2. vh-s rts, pl blitzkrieg. Annyiban lenne más, hogy nem fõseregek lennének, hanem sok kisebb hadosztály.
Pluskast
Nincs mit. Én sem voltam hajlandó feláldozni a jó kis RTR-t😊

Pluskast
Ja valami olyasmit csak legyen benne a XIV. és XV. Lajos korabeli háborúk is meg pklussz a napóleoni. Egyébként a medievalhoz volt egy marha jó mod a Napoleonic Total war. Na azzal szerettem még játszani😊

musha
á, tényleg, ez jó gondolat, köszi!

musha
azt tudom, hogy így 1.3, csak nem tudom nem degradál-e vissza vagy kavar össze valamit az RTR? azt láttam, hogy a BI-hez is kiadnak majd egy peccset, ami a 7.0 nevet viseli majd, csak arra gondoltam, hogy hátha felnyomom a 6.1-et és az alap játékkal játszom, a BI-vel meg peccs nélkül. bár ahogy ezt leírtam elég hülyén hangzik, úgyhogy asszem nem próbálom ki 😊

Pluskast
Nos én az RTR-t elmentettem egy teljesen más könyvtárba és ismét felraktam az alap rome-t és úgy rá a bi-t.

Zsolo007
a játék (alap és kieg) 1.3-as lesz BI install után....én 1.1-re raktam rá a BI-t....mondjuk én nem foglakozok az RTR-rel..

Zsolo007
Jah mint az imperial glory, kár hogy azt elbaxták 😞

musha
én azt sajnálom, hogy elõbb készült a Shogun: Total War, és késõbb ez ^^ (bár ez ízlés dolga persze).

installált, krekkelt BI-re ha felnyomom az RTR-t (1.2-es peccs kihagyásával) az vajh mûködik?

Pluskast
Az szerintem nem mûködne. Ahhoz túlságosan mobíl volt a 2vh, hogy le tudnák rendesen modellezni. Inkább egy 18-19 század közötti idõszakot dolgozhatnának fel. Azt jól meg lehetne csinálni.

Fritz Von...
Nahh. Eltelt egy hétvége, végig Rome-ozással. 😊

Az elsõ nekifutásra a Hunokkal kezdtem, természetesen VERY HARD-on. 😊 Nem is volt semmi baj, sõt igazából könnyû is lett egy kicsit. Velük két nehézség van. Az egyik az ostrom. Mivel nincs ostromgépük, ezért várost csak úgy lehet foglalni, ha folyamatosan ostrom alatt tartod, ezzel meg lekötsz egy teljes sereget. Akkor jó, ha kitámad az ellen. A hun lovasíjászok szarrá lõnek mindent, mással tulajdonképpen nincs is értelme menni. Azért mutatóban tartok egy-két lovasságot meg gyalogságot, de ...
Viszonylag hamar el lehet foglalni Daciát és nemtommit, ahol aranybánya van. Pénz jön rendesen. A másik nehézség, ha rivális vándorló népekkel találkozol, mert a lovasíjász vs lovasíjász csata eléggé kétesélyes. De valahogy a többiek (a szarmaták kivételével) szeretnek és mindenkivel trade agreement és alliance van.

Na ezt félre is tettem egy kicsit és belenéztem Nyugat-rómába. Háááátttt... Aki kihívást keres, az csak velük kezdje el. 😊

Jelenleg 7 tartományom van a kezdeti 26 ból. A hunok, a vandálok, a gótok és Kelet-róma támad. A keleti lázadókkal szövetségben vagyok. 😊
A városaim most már pluszban vannak. A "keresztelés" mint olyan, nem mûködik többé. Pedig próbáltam párszor. De a finomítás és javítás miatt most már van olyan, hogy szóba sem állnak velem az ellenfelek. 😊

Délután megyek és folytatom. 😊

Pluskast
Szerintem az RTR annyira jó, hogy akár önnálló kiegészítõként is ki lehetne adni. Ég és föld az alap és a mostani RTR között a különbség.

I.C.ram
Annyira jó ez a játék. Nem értem, hogy miért nem csinálnak 2. VH-s Total Wart.
Nos, akkor érzékeny búcsút kell vennem a RTW +1.2 pach verziótól és imádkozom hogy sallangmentesen le lehessen uninstallni az egészet. Köszönöm hogy kitisztítottátok a képet BI tekintetében. akkor szerencse fel ...

Ha a MIRROR-os BI-t töltötted le akkor:
RTW install
BI install
daemonba a BI képfájl és már megy is 😊

Ha a sima RTW-vel akarsz játszani akkor daemonba az RTW-s miniimaget mountold

Montanosz
nem kell a peccs mert bekavar és mountolni sem kell semmit
alapjáték,BI, crack és már megy is

Akkor mély tisztelettel egy kis szünet. Némi használati utmutatóra lenne ezennel szükségem. Lehet hogy alultáplált vagyok információ tekintetében vagy csaka gyakorlatom zsenge ebben a témában, mindensetre zsákutcába kerültem.

Vettem egy alap RTW-t 1.2 pach-el a nyakában arra rákalibráltam a BI-t felülírtam a RomeTW.exe, RomeTW-BI.exe ahogy kell ( kell ? ), mountoltam a 1.2 NOCD formációt és semmi ...
Mountolom a BI segmenst hogy lássa az alapot és semmi.
Ha nem mountolom akkor nem találja és tancsáként egy ujratelepítést javasol ha berakom DAEMONba akkor meg kiirja hogy ERROR : Filename doesn't exist : eöá?á és krix-krax .. na ennek mi értelme ? van erre megoldás vagy kuka és ne is ábrándozzak a BI lehetõségein ?

szvsz alapjatekkal mar nem is erdemes jatszani, kinnt van a 6.1 total realizm ami kibaszott jo! 😉

Asszem visszaállok a limitanei-comitatentes-íjászok háromsorosra azokkal is nyertem minden csatát, esetleg hozzácsapok egy first cohortot és pár plumbatariit de a palatinákat hanyagolom, ahhoz hogy a shield wall használható legyen rengeteget kell magammal vinnem és mint alább írtam pofáraesés ha lepusztult környékre érek és tõlem keletre hála a hordáknak az infrastruktúra egyenlõ a nullával.
Szarmaták, gótok, vandálok, hunok és mostmár a frankok is vándorolnak.

Na most nyakig ülök a szarban, kiütöttem a Frankokat az utolsó városukból, nem voltak sokan ezért én se küldtem túl nagy sereget, viszont nem tudtam hogy õk is horda népség, négy zászló halálideges frank vicsorog a megtépett légiómra 😄DD
Erõsítésem nincsen a környéken a város meg túl primitív hogy retraineljek még kõfal sincs (kellett nekem Auxilia Palatinákkal mennem 😛) mindenesetre pár izgalmas ostrom van kilátásban 😊
Na majd holnap..