13587
  • Realtibi
    a BI-hez nincs olyan mod hogy az öszes néppel lehessen jáccani?
  • PrasCo
    Óbazz, EZ nem jut eszembe... gyász.

Battle Statistic
    XVIII PrasCo Experience: -2
    ^^

Mindegy. KÉP! TAPOSUNK!

Javaslom, hogy senki ne essen a hibámba, és pl. elefántokat sose vigyen gép által levezetett csatába, mert emberi játékos egyszerűen képtelen úgy elcseszni valamit, hogy durvább veszteséget szenvedjen az elefánt-egysége, de a gép átlagolja a veszteségeket, és mire felnéztem, maradt 2 (azaz: kettő) elefántom. De legalább el tudom számolni őket az APEH-nek.
  • haxoror
    forróolaj?
  • haxoror
    Valszeg azért mert a városod éppen ostrom alatt van, ilyenkor nem lehet retrainelni.
  • PrasCo
    Gratula! =) Szépséges győzelem.
    Egyébként csak beizmozod alul a keresőbe a "játszhatóvá" szót, és máris rálelsz a #6432-es hozzászólásra. =) De ne fáradj:

Így oldható meg.
  • Saddalim #10900

na ez nagyon lol (NEM VERY EASY)... és nézzétek a sereget amivel... LOL

amúgy van valami patch, amivel az összes nép elérhető lesz campaign-ban? már megnyertem rómával és görögökkel, oszt pár néppel még mindig nem lehet menni...
  • Grenzjager
    2., szerintem oda teszi az ujonnan gyártott egységeket nem?
  • PrasCo
    1.) Rengeteg oka lehet, a város tekercsén előbb-utóbb találsz egy olyan gombot, ami összesíti a város információit, ott megtalálod a választ a kérdésedre. Ha nagyon mázlista vagy, még orvosolható is a probléma. =)
    2.) Ezt nem tudom.
    3.) Az aranycsillag jelöli, hogy a seregnek az a parancsnoka. Az ezüst csillag azt jelöli, ha a seregben családtag is tartózkodik, de nem az a parancsnoka. A ferde sávok pedig a tapasztalati szintet jelölik, érdemes nagyon vigyáznod a tapasztalt egységeidre, SOKKAL többet érnek, mint a frissen képzettek! A bronz sávok 1-től 3-ig mutatják a tapasztalati szintet, illetve van még három ezüst, és három arany sáv. Ha már egy egységed min. aranysávos, az majdnem felér egymaga egy magánhadsereggel. =)
    4.) Igen, a Marius-reformról van szó (hogy mikor, valahol lentebb volt írva, illetve asszem kell hozzá Imperial Palace), és abban nyilvánul meg, hogy az addig gyártható felállást, a velites és egyéb segédcsapatok & hastati-principes-triarii-t felváltja a Légió cohorsok rendszere. Onnantól tehát már birodalmi hadsereget képezhetsz, a "ma ismert" légiókat. :)
    5.) Ezt nem értem. Valószínű azért, mert majd minden egység más létszámmal rendelkezik "gyárilag", és az kavarhatott be, hogy láttál nagyobb létszámú csapatot is, de az biztosan alacsonyabb szintű egység volt. Ráadásul ez a számítógépenként eltérő is lehet, a progi a konfigból ad létszámot a csapatoknak, de az arányok ugyanazok.
    Pl. nálam egy parasztcsapat 120 fős, egy comitatenses 80 fős, egy Scholae Palatinae 54 fős, és egy Imperial Household Bodyguard úgy 25 fő körül lehet. (ezek a Barbarian invasion-re vonatkozna, az alapjátékban más egységek vannak, de azok létszámára a franc sem emlékszik. :) )

Jobb fegyverzetet pedig csak akkor kapnak, ha a városban az egység felszerelésénél jobb minőségűt előállítani képes fegyverkovács működik. Ha ugyanolyan szintű kovácsod van, akkor nem kap jobb fegyverzetet, csak kiegészül az egység létszámmal, ha pedig rosszabb kovácsműhelyed van, akkor talán fel sem tölti.

Egyébként pár épület (a BI-ben pár pogány templom) még tapaztalati sávokat is adhat retrain-kor az egységeidnek.
  • bekecs
    Ja és
    5. Ha egy egységet kijelölök átképzésre, elvileg kiegészül a teljes létszámra és korszerűbb fegyvert vagy páncézatot kapnak. Ez nálam mért nincs így ? A következő körben ugyan akkora a létszám. Miért ?
  • bekecs
    Hello mindenki
    Kezdő RTW-os vagyok. Lenne pár kérdésem, Ti biztos tudjátok a válaszokat ahogy olvasgatom ezt a forumot.
    1. Mitől van nyugtalanság egy településen?
    2. Mit jelent az hogy ha egy települést kijelölök hogy ez legyen a gyülekezési pont (alt+jobbgomb)?
    3,Mit jelentenek egy sereg kártyáján (csata közben) a jelölések. csillag, nyil ferdén lefelé, nyil fölfelé, stb.?
    4.Többször olvastam, hogy reform lesz valamikor. Ez a játékban hogyan nyilvánul meg, mi fog történni?
    Lenne még egy csomó kérdés, de most több nem jut eszembe, egy hete játszottam utoljára.
    Előre is köszi, ha valaki megtisztel a válaszokkal.
    Egyépként tök jó ez a forum, egy csomó mindent innen tudtam meg a játékkal kapcsolatban.
  • PrasCo

Hitvita.
  • Grenzjager
    Miben jobb a gazdasági rész?,

még nem tettem fel a realismot.
    én még mindig a Barbariannal nyomom, és ugye azt le kell gyalulni, majd vmelyik patchet fel, aztán a realm.
  • Gurat
    Én ilyent akkor láttam, amikor egy moddal készült csatavisszajátszást akaram megnézni az alapjátékkal. Az egységek szürkék voltak(de nálam mást is bekevert) Telepítsd újra...
  • Hunor1
    obe, szerintem tedd fől a realismot, nagyon jól játszható, élvezetes mod !Nagyon jó a gazdasági rész!Kézben tartható a gazdaság.

Hello mindenki.Következő a problémaám :kb 210 -től megváltoztak a zsoldossseregek,
    most a legtöbbnek nincs egységikonja, csak a SZÜRKE PARASZT jelzi.(pl. etruszk hoplita.)de ha ezeket felveszem, és csatába megyek velük, legtöbbször kivág a vinfosba.......Egyszer sikerült ugyan, de akkor a csatában nem volt textúrájuk, egységesen szürkésbarna volt mindenük....pedig az RTR\models_unit\texturesban ott van...
    Valyon ezt mé csinálja a program..???
    Ti is találkoztatok ezzel a problémával??Mi a teendő?????
  • obe
    nos végeztem a BI-vel, és szeretném a rome-t ujra elkezdeni, de szivesen kipróbálnám az RTR modot is. Láttam a honlapon a 6.0 -ás gold kiadást, valamint a hozzávaló music addont...
    aki ismeri ezt a verziót legyen olyan kedves és adjon tanácsot , hogy ezen kívül mit érdemes még feltenni( gondolok itt a 6.1, 6.2, 6.3-as patchre)..azt tudom hogy csak az 1.2 patch legyen fenn a rome-n, és a gold verzio telepítése után valamit át kell még irnom?...köszi előre is
  • hzsolt
    Ja, volt egy ksi munka vele :)
  • Yossarian
    nem semmi munka!
  • hzsolt
    Ha valakit érdekel, elkészítettem végre a RTR 6.0 Gold -hoz a térképemet.
    Itt a cím: http://lazarus.elte.hu/~hzsolt/terkep/rtw/rtw_political_trm60.jpg
    Itt a jelmagyarázat:
    http://lazarus.elte.hu/~hzsolt/terkep/rtw/rtr_legend.jpg
    Az összes RTW térkép pedig itt figyel: http://lazarus.elte.hu/~hzsolt/html/rtw_terkepek.html
  • obe
    köszönöm szépen , nah ide nem enged be valamiért, én is innen akartam szedni.
  • Grenzjager
    itt sok-sok aranyos exe fájl van, szinte minden verzióhoz
  • obe
    elnézést hadurak
    el tudná valaki küldeni a rtw bi 1.6 no cd exe-t, egyszerüen nem tudom sehonnét letölteni...minden link a gamecopyworld-höz vezet, ott meg azt irja hogy olyan progit használok ami miatt nem tölthetek le:((...bár fogalmam sincs mi lehet az. hiszen gyakran használom az oldalt, ezidáig nem volt semmi gondom vele..az is jo lenne ha linket adna valaki, ahonnan bizti lejön...köszönöm (mess, posta: [email protected])
  • rosemberg
    Hát ilyen problémám nekem is volt hogy az volt a küldetés ajáljak fel protektorátust de nem is lehetett ilyet választani a beszélgetés során úgyhogy azt a küldetést elbuktam.De bosszúból kiirtottam a lakosságot
  • haxoror
    Legjobb tudásom szerint hardcoded, nem lehet szerkeszteni :(
  • Realtibi
    nekem 190 és 210 között szokott ,,jönni"
  • Hunor1
    Még valamit kérdezek. Tudja vki. hogy melyik text fileban van leírva a mariusi reform évszáma ??Nincs kedvem kb. 160 évet várni rá...:-)
  • Hunor1
    Oki, köszi! Tehát semmi különösebb plussz nem jár...azt hittem legalább ad valami + tributot nekem...
  • haxoror
    Ja és a kölcsönös átjárás jogán kívül semmi mást sem ad.
  • haxoror
    A protektorátus egy olyan "alliance" amit a gép soha nem fog megszegni éppen ezért semmi hasznod ha az utolsó városát megtartod, akkor jó ha nem akarsz több frontos háborút mert így bebiztosíthatod hogy a szomszédod nem fog hátbatámadni.
  • Grenzjager
    korábban írták, hogy a főváros mellett kell lenni bazi nagy sereggel, akkor sikerül a protektorátus

...nekem még nem, mert mindig úgy jött össze, hogy vagy a családtagokat kellett likvidálni, vagy nem az volt a főcáros amit én szerettem volna :)
  • Hunor1
    Ave mindenkinek !
    RTR. 6.2 , vh/vh....ezzel nyomulok most.(romaiakkal )mint " Biggus Dickus "... :_)

Valaki segitsen légyszi ! Illírek leigázva, csak egy városuk maradt.Odaállok nagy sereggel a városuk alá.Semmi esélyük a túlélésre..Küldöm a diplomatámat, és felajánlom a protektorátust..DE elutasítanak !!! Ok, megostromlom öket,több körön át.Mnden kör után újra próbálom ..DE NEM !(pofám leszakad )Kénytelen voltam kiírtani őket..

Szóval hogy érte el vki. , hogy elfogadják a protektorátust??? És milyen előnyökkel jár ez nekem ??Fizetnek tributot??Vagy kérhetek segédcsapatokat ??
    ( vagy vh / vh - on ez nem müxik ????? )
    Plz help ! Több mint egy éve játszom már a rómával , de a protektorátust még sohasem tudtam elérni..
  • rosemberg
    Hi
    Nekem is volt már olyan hogy elolvastam egy info ablakot és pipára gyomok,hogy záródjon be az ablak akkor kilépett az asztalra majdnem ideges lettem de pont elötte mentett autómatikusan úgyhogy nem uninstaláltam de külömben megy és nagyon tetszik.
  • bayernmunich
    hát azért mindenesetre köszönöm
  • Zsolo007
    Ha nem tudo mik ezek akkor tuti nem is használod :). Ilyen monitor kikapcsolás akkor szokott előfordulni ha olyan frissitést akar a VGA küldeni a monitornak amit amonitor nem íbr megjeleníteni. Persze lehet hogy tt nem másrólmint szimpla driverhibáról van szó.....vagy hibás installáció, vagy szemetes windóz :)
  • bayernmunich
    Használsz refreshlockot, vagy reforce-t?
    igazából azt se tudom hogy ezek mik, úgy hogy sajnos nem tudok Neked válaszolni, ha meg tudnád mondani.....
  • bayernmunich
    úgy is próbáltam hogy felistallálom meg úgy is hogy nem, sajna ugyanolyan sz.r
  • Saturas
    Köszi. Meg probálom.
  • haxoror
    A Rome - Total War könvtárban a preferences.txt -ben írd át a FIRST_TIME_PLAY:TRUE -t FIRST_TIME_PLAY:FALSE -ra

És ne a prologe-ot indítsd hanem az imperial campaignt

Legalább is a legtöbbször ez volt a problémája mindenkinek, a legújabb RTR-nél nem biztos hogy ez a hiba.
  • Saturas
    Hi all. RTR nálam nem megy. Föl telepítem, elinditom, el indul az intro, aztán mikor arra kattintok hogy egy játékos-bevezetés, vissza dob a főmenübe. Mi lehet a gond? Minden segítséget kiprobálok. Előre is köszönöm a segítséget.
  • Zsolo007
    frissitési érték probléma. Használsz refreshlockot, vagy reforce-t?
  • Grenzjager
    ez vmi szemét codec lesz szerintem.

Felinstalláltad azt a mediakutya***sza lejátszót ami az RTW-hez van??