Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Kisztis" elõtt akárhányban a törökök nem foglalhatták el Karthágót mert a törökök akkor még nem is léteztek.
Egyébként ez az alapmûveltség része, fõleg azért mert egy olyan néprõl van szó akik elég tevékenyen szerepelnek a mi történelmünkben is.
Nem az a gáz hogy hülye voltál mert mindenki benézhet dolgokat hanem az hogy extra nagy arcod van a tudatlanságod mellé ráadásul végig te kötekedsz mindenkivel.
Egyébként ez az alapmûveltség része, fõleg azért mert egy olyan néprõl van szó akik elég tevékenyen szerepelnek a mi történelmünkben is.
Nem az a gáz hogy hülye voltál mert mindenki benézhet dolgokat hanem az hogy extra nagy arcod van a tudatlanságod mellé ráadásul végig te kötekedsz mindenkivel.
Pár oldallal ezelõtt már talpraállt nyugat-róma 😊
Szerintem a játékról is irhatnátok ... <#integet2>#integet2>
példul kinekmilyen megoldása van még a BI ben a NyR birodalom talpraállítására ???
A minuszok csak nõnek, a lázadók meg sokasodnak csak!
példul kinekmilyen megoldása van még a BI ben a NyR birodalom talpraállítására ???
A minuszok csak nõnek, a lázadók meg sokasodnak csak!
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Szerintem is hasznára válik, ha egy kicsit static utánnaolvas a dolgoknak.
De hát mit is vártam egy "lepörgött" fórumtól. Gondolom a tízezer hozzászólás alatt ki lett vesézve a játék. 😊
Az attól függ ki mit tekint alapmûveltségnek. Nem vagyok túl mûvelt elismerem többek között azt sem tudom nem e foglalták el a Törökök Kisztis elõtt akárhányban Carthagót. Mindenesetre úgy érzem kicsit túl van spirázva ez a dolog. Játékról beszélgetés nincs, kötekedés van.
Pedig sajnos már megint hülye vagy...<#levele>#levele>
Azok a zászlók, amik a játékban szerepelnek, csak puszta kitalációk. Akkoriban nem igazán voltak ilyen "mai" zászlók. Nem baj ha ezeket összekevered, sõt még ha nem is tudod az se baj.<#crazya>#crazya>
Az viszont az alapmûveltséghez tartozik,h a törököket nem tekinted egynek Carthagoval, azért mert u.a. a szimbólum van benne.
Ahogy elnézem te 18-25 év közötti vagy.Történelem órán biztos volt már szó róla.
...Ja tudom, hiányoztál akkor<#vigyor0>#vigyor0>
Azok a zászlók, amik a játékban szerepelnek, csak puszta kitalációk. Akkoriban nem igazán voltak ilyen "mai" zászlók. Nem baj ha ezeket összekevered, sõt még ha nem is tudod az se baj.<#crazya>#crazya>
Az viszont az alapmûveltséghez tartozik,h a törököket nem tekinted egynek Carthagoval, azért mert u.a. a szimbólum van benne.
Ahogy elnézem te 18-25 év közötti vagy.Történelem órán biztos volt már szó róla.
...Ja tudom, hiányoztál akkor<#vigyor0>#vigyor0>
Ja és még annyit, hogy azért mert összekeverem a 2000 évvel ezelõtti zászlókat még nem vagyok hülye.
Ja és ha nem lenne világos igenis összekevertem a két zászlót. De nem hinném, hogy ez olyan szintû mûveletlenség lenne mint amit példának írtál. Kiváncsi lennék ha nem játszottatok volna a játékkal akkor hány zászlót vágnátok ezek közül. Van egy olyan tippem, hogy a 10 akarhány népbõl egyet se.....
Persze hogy értettem. Magamat próbálom védeni több kevesebb sikerrrel. Remélem te is értetted amit én irtam #10322 <#mf2>#mf2>
Jó itt most nem az volt a lényeg, h a törökök hol voltak, vagy hol nem.
Remélem megértetted a közölnivalómat, és nem értetted félre. Szerintem tök egyértelmû volt...<#whatever>#whatever>(#10319)
Remélem megértetted a közölnivalómat, és nem értetted félre. Szerintem tök egyértelmû volt...<#whatever>#whatever>(#10319)
Azért nem teljesen ugyanaz a dolog mert ez ugye krisztus elõtt volt a példa amit irtál az pedig jelenlegi. De elismerem, hogy sajnos nem tudtam a Törökök merre voltak meg merre nem krisztus elõtt. Kövezzetek meg tessék. 😊
Isten ments, hogy szellemi párbajt folytassak. El is ismertem egybõl, hogy hibáztam azért irtam, hogy jólvanna. Prank hozzászólását meg kicsit félreértettem. Szóval sry.
USA és a SZU, mert mindkettõben van csillag...? <#rolleyes>#rolleyes>
Egyébként most épp egy "szabványhadseregen" "dolgozom" a kampányban, így, hogy "direkt" játékon kívül szabadidõmben is tudok tökölni a játékkal, plusz terv alapján haladok, sokkal élvezetesebb. {És többet néznek hülyének a haverok is, amikor gyõzködöm õket a Plumbatarii-val kapcsolatban. 😄} Úgy képzeltem el {vázlatosan, eleddig a koncepciót csak QB-ben teszteltem}, hogy van egy alap, egy kb. 25 E dénár értékû haderõ-szabvány, melyet QB-n megtanultam normálisan vezetni, és kiismertem, hogy mi ellen mire képesek. Ez kifejezetten vegyes, de a Keletrómai Birodalom (velük tolom) erõsebb egységei is szerepet kapnak (Clibinarii, C.Ballista, Eastern Archers etc.), így egy olyan haderõt kapok, amit jópár csatán keresztül egyszerûen nem lehet legyûrni, ha megfelelõen vezetik, és nagyobb veszteségeket elszenvedve is relatíve ütõképes marad, plusz a vegyes összetételébõl kifolyólag sikeres lehet bármilyen ellenséggel szemben {úgy vettem észre, gyengéje a nomád lovasság, de azokkal NYRB foglalkozik, ugyanakkor kitûnõen mûködik a NYRB erõivel szemben, akikkel a kampányban most meg épp "kisebb" gondjaim vannak}. Pesze, hülyeség szabványított erõkkel menni, és gyakorlatilag majdnem lehetetlen is. Miért csinálom mégis? Mert számomra így élvezetesebb. 😄 Jobban vigyázok az egységeimre, odafigyelek jobban a célirányos utánpótlásra, feltöltésre, plusz nem vaktában szarakodok a hadrendekkel mindenféle úton-útfélen összeszedett ürgével.
Szóval, ez a 25E-s Grande Armée lenne a kõkemény offenzív formáció.
Persze tudjátok (<#wink>#wink>), hogy nagy haderõ(ket) lassú és bonyolult fenntartani, így csak három-négy ilyen sereget tervezek, abból is egy mindig erõdben dekkolna az egyik, ha valamelyiket nagyobbfajta krach érné {nem szabad kizárni a lehetõségét}, át tudja venni a helyét. Ugyanakkor sok kisebb portyázó csapatot valamivel le kell verni, plusz a kisebb betörésekhez sem érdemes kétezres, a Birodalom színe-javát alkotó haderõket elpazarolni, úgyhogy azon gondolkodom, hogy álljon össze a haderõreformom <#idiota>#idiota> kisebb alapegysége. Valószínûleg hat Legio Lanciarii és három Plumbatarii már biztos, ezek szépen körkörös védelembe állhatnak, és szép távolsági támadásuk is van, hála az acéldárdáknak, plusz raktam egy Clibinarii-t is, de nemigazán jöttek be éles helyzetekben, és ahhoz képest, hogy az 500 dénár feletti tartományba esõ egységekkel már szinte egyszerû elsöpörni ezt az erõt, ahhoz képest k*rva drága is. Változtatnom kell rajta - ez az e heti terv. 😄
Mindenesetre jó játék-a-játékbant hoztam össze magamnak. 😄
Egyébként most épp egy "szabványhadseregen" "dolgozom" a kampányban, így, hogy "direkt" játékon kívül szabadidõmben is tudok tökölni a játékkal, plusz terv alapján haladok, sokkal élvezetesebb. {És többet néznek hülyének a haverok is, amikor gyõzködöm õket a Plumbatarii-val kapcsolatban. 😄} Úgy képzeltem el {vázlatosan, eleddig a koncepciót csak QB-ben teszteltem}, hogy van egy alap, egy kb. 25 E dénár értékû haderõ-szabvány, melyet QB-n megtanultam normálisan vezetni, és kiismertem, hogy mi ellen mire képesek. Ez kifejezetten vegyes, de a Keletrómai Birodalom (velük tolom) erõsebb egységei is szerepet kapnak (Clibinarii, C.Ballista, Eastern Archers etc.), így egy olyan haderõt kapok, amit jópár csatán keresztül egyszerûen nem lehet legyûrni, ha megfelelõen vezetik, és nagyobb veszteségeket elszenvedve is relatíve ütõképes marad, plusz a vegyes összetételébõl kifolyólag sikeres lehet bármilyen ellenséggel szemben {úgy vettem észre, gyengéje a nomád lovasság, de azokkal NYRB foglalkozik, ugyanakkor kitûnõen mûködik a NYRB erõivel szemben, akikkel a kampányban most meg épp "kisebb" gondjaim vannak}. Pesze, hülyeség szabványított erõkkel menni, és gyakorlatilag majdnem lehetetlen is. Miért csinálom mégis? Mert számomra így élvezetesebb. 😄 Jobban vigyázok az egységeimre, odafigyelek jobban a célirányos utánpótlásra, feltöltésre, plusz nem vaktában szarakodok a hadrendekkel mindenféle úton-útfélen összeszedett ürgével.
Szóval, ez a 25E-s Grande Armée lenne a kõkemény offenzív formáció.
Persze tudjátok (<#wink>#wink>), hogy nagy haderõ(ket) lassú és bonyolult fenntartani, így csak három-négy ilyen sereget tervezek, abból is egy mindig erõdben dekkolna az egyik, ha valamelyiket nagyobbfajta krach érné {nem szabad kizárni a lehetõségét}, át tudja venni a helyét. Ugyanakkor sok kisebb portyázó csapatot valamivel le kell verni, plusz a kisebb betörésekhez sem érdemes kétezres, a Birodalom színe-javát alkotó haderõket elpazarolni, úgyhogy azon gondolkodom, hogy álljon össze a haderõreformom <#idiota>#idiota> kisebb alapegysége. Valószínûleg hat Legio Lanciarii és három Plumbatarii már biztos, ezek szépen körkörös védelembe állhatnak, és szép távolsági támadásuk is van, hála az acéldárdáknak, plusz raktam egy Clibinarii-t is, de nemigazán jöttek be éles helyzetekben, és ahhoz képest, hogy az 500 dénár feletti tartományba esõ egységekkel már szinte egyszerû elsöpörni ezt az erõt, ahhoz képest k*rva drága is. Változtatnom kell rajta - ez az e heti terv. 😄
Mindenesetre jó játék-a-játékbant hoztam össze magamnak. 😄
és még nem vetted észre a mondat végén azt a zöld bigyót?
visszavehetsz magadból...
visszavehetsz magadból...
Karthagonak meg Törökországnak semmi köze nincs egymáshoz, annyira nincs köze egymáshoz,mint atommagkutatásnak a kutya szájnyílásához.<#idiota>#idiota>
Amikor Karthago uralkodott, akkor a törökök még Belsõ-Ázsiában voltak,sõt még ki se alakultak, szal...
Ja és csak azért egynek tekinteni két országot, mert ugyanaz a jel van benne annak nincs semmi értelme, se alapja, és rendkívüli tudatlanságra vall.
Most ez olyan dolog, mint Magyarországot pl:Németországgal azonosítani, mert mindkét zászló háromsávos<#bee1>#bee1>
Szóval ide a "török" kifelyezést a saját iq-d megõrzésének érdekében mellõzd....<#crazya>#crazya>
Amikor Karthago uralkodott, akkor a törökök még Belsõ-Ázsiában voltak,sõt még ki se alakultak, szal...
Ja és csak azért egynek tekinteni két országot, mert ugyanaz a jel van benne annak nincs semmi értelme, se alapja, és rendkívüli tudatlanságra vall.
Most ez olyan dolog, mint Magyarországot pl:Németországgal azonosítani, mert mindkét zászló háromsávos<#bee1>#bee1>
Szóval ide a "török" kifelyezést a saját iq-d megõrzésének érdekében mellõzd....<#crazya>#crazya>
<#eljen>#eljen><#eplus2>#eplus2><#hehe>#hehe>
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Azt írod hogy a scipiókkal kiírtottad a törököket ami történelmileg elég "fura" mivel két különbözõ korszakból vannak utána meg leoltasz egy srácot hogy te mennyire überfasza vagy a kor történelmébõl 😊
Örülök hogy vannak könyveid, mostmár csak el kell olvasnod õket 😄
A továbbiakban ignoráljuk egymást semmi kedvem szellemi párbajt vívni egy fegyvertelennel thx.
Örülök hogy vannak könyveid, mostmár csak el kell olvasnod õket 😄
A továbbiakban ignoráljuk egymást semmi kedvem szellemi párbajt vívni egy fegyvertelennel thx.
Figy. ez nem egy történelmi fórum. De ahogy elnézem mást nem tudsz csak a szavaimon lovagolni. Nem unalmas ez egy kicsit? De azért azt had kérdezzem meg mi a bajod azzal a kijelentéssel, hogy scipio meg very hard. Van egy ilyen család és én ezekkel játszom very hardon. Mi azonkívül a bajod, hogy unatkozol és itt kötekedsz?
"Scipiot nyomom very hardon. Kiirtottam Törököket"
"szerintem többet tudok ezekrõl az idõkrõl történelembõl mint te"
<#idiota>#idiota>
"szerintem többet tudok ezekrõl az idõkrõl történelembõl mint te"
<#idiota>#idiota>
Amúgy most lebüntettem Görögöket /bocs ha esetleg a játékban spártaiaknak hívják õket sz***k rá/ és mostmár tényleg nekiállok egyiptomnak, az a tervem, hogy hajóval kirakom a katapultokat Alexandriánál. Sajnos tényleg könnyû a game így very hardon is. Nem baj azért a csaták nagyon komolyak. Azon filóztam ha minden ütközetet te vezenyelnél simán ez lenne a leghosszabb játék.
A másik meg, hogy törökökkel kapcsolatban én félholdról hallottam. Ezt, hogy negyed hold ezt esetleg te meg a környezeted használja, gondolom azért mert már jócskán felülemelkedtetek az átlagemberek szintjén és valami iszonytatóan mûveltek lehettek.
Azt hétszentségit de sok okos ember van itt. Baker szerintem többet tudok ezekrõl az idõkrõl történelembõl mint te. Könyveim is vannak. Scipio példul Afrikai elefántos ütközetet úgy nyerte, hogy megfujatta az elsõ sorban a trombitákat. De még tudnék írni pár dolgot amirõl neked fingod sincs de szerintem ez a fórum a játékról szól.
Szóval menjetek az Ibériával a félholdal meg a carthagianekkel a búsba.
<#mf1>#mf1>
Szóval menjetek az Ibériával a félholdal meg a carthagianekkel a búsba.
<#mf1>#mf1>
Kár, hogy a "folyónátmenõs" bug még mindíg ott van a BI-ben is. Ezt igazán kijavíthatták volna. Arról beszélek amikor megtámadok egy közvetlenül a folyó mellett álló hadsereget és az kitér az összecsapás elõl: átmegy a folyó túlsó partjára persze nem át a folyón, hanem egy hídon vagy gázlón át. Namost ha elállom az utat egy másik sereggel akkor kerül és átmegy egy messze lévõ gázlón de akkor is odamegy a túlpartra. Svájc környéki területrõl van szó, eltorlaszoltam az összes hidat dániáig erre az ellenséges had elindult délre átkelt az alpokon, a pón, mégegyszer az alpokon majd megkerülte azt és vagy 1000 km-t megtéve csakazért is átment a folyó túlsó partjára. Na erre mondom én azt hogy "anyukád hogy van?"<#mf3>#mf3>
Szóval csiki-csuki a helyzet, vagy megfelezem a hadseregem, vagy odaviszek mégegyet mert egyébként nem lehet összecsapásra bírni (nem tudok 2x támadni 1 körben)<#szomoru1>#szomoru1>
Szóval csiki-csuki a helyzet, vagy megfelezem a hadseregem, vagy odaviszek mégegyet mert egyébként nem lehet összecsapásra bírni (nem tudok 2x támadni 1 körben)<#szomoru1>#szomoru1>
iSS!
az ibérek akkor sem választhatók ha lenyomtad õket, meg egy pár frakció sem (hacsak nem töltöd le a "minden nép választható" modot...
nem is félhold, hanem negyed <#idiota>#idiota>
nem is félhold, hanem negyed <#idiota>#idiota>
Jólvanna! Nekem a Törökök az mindig félhold volt. Amúgy Carthagian a pontosság kedvéért. Sry..
Azt viszont nem értem, hogy lenyomtam a Carthagóiakat meg a Spanyolokat és csak Carthagóval tudok új hadjáratot indítani. Egyiptom meg idõközben nagyon felcsövesedett szétvertem vagy 8 csapatát de még mindig van vagy tíz Szíwa elõtt. Muszály bevenni mert huge city meg mellette 3 város is. Bár van egy olyan gyanum ,hogy nem fog sikerülni, tölthetek azt próbálkozhatok mással. 😞
Azt viszont nem értem, hogy lenyomtam a Carthagóiakat meg a Spanyolokat és csak Carthagóval tudok új hadjáratot indítani. Egyiptom meg idõközben nagyon felcsövesedett szétvertem vagy 8 csapatát de még mindig van vagy tíz Szíwa elõtt. Muszály bevenni mert huge city meg mellette 3 város is. Bár van egy olyan gyanum ,hogy nem fog sikerülni, tölthetek azt próbálkozhatok mással. 😞
Azok nem a MTW-ben vannak?<#wow2>#wow2>
Az sem rossz játék<#vigyor>#vigyor>
Az sem rossz játék<#vigyor>#vigyor>
iSS!
Törököket? <#conf>#conf>
Thx! Talán jobb is így, mert elõször végigviszem a rendeset és utána próbálkozom T.R.-el.
Most Scipiot nyomom very hardon. Kiirtottam Törököket meg Numidiaiakat, Spanyoloknak pedig egy városa maradt. De Egyiptomiak nagyon nekiálltak támadni. Elindultam 4 teli sereggel öntödés kiképzéssel, hogy legyakjam õket de egyenlõre annyi sereget halmozott fel a határnál, hogy már 3 napja csak harcolunk egy helyben. Szivesebben mennék neki a görögöknek de azok egyenlõre nem támadnak. Nagyon komoly a játék. 😊 Egyedül a szenátusba nem tettszik hogyha visszatöltöm az állást akkor más feladatot adPld. aszongyák nyomjam le az egyik görög várost, visszatöltöm és akkor meg egy spanyol kell nekik.
Most Scipiot nyomom very hardon. Kiirtottam Törököket meg Numidiaiakat, Spanyoloknak pedig egy városa maradt. De Egyiptomiak nagyon nekiálltak támadni. Elindultam 4 teli sereggel öntödés kiképzéssel, hogy legyakjam õket de egyenlõre annyi sereget halmozott fel a határnál, hogy már 3 napja csak harcolunk egy helyben. Szivesebben mennék neki a görögöknek de azok egyenlõre nem támadnak. Nagyon komoly a játék. 😊 Egyedül a szenátusba nem tettszik hogyha visszatöltöm az állást akkor más feladatot adPld. aszongyák nyomjam le az egyik görög várost, visszatöltöm és akkor meg egy spanyol kell nekik.
Tudja valaki, hogy a preferences.txt-ben levo ket uj options(1.2patch ota)
enable/disable unit shaders
enable/disable gloss maps
mit jelent?
enable/disable unit shaders
enable/disable gloss maps
mit jelent?
Hali ... én feltettem a PaxBritannia X mod ot és abban legalább egy várossal minden tartományban többet láttam mint az alap BI ben. Nem néztem végig az összes frakciót de a kelták és a BritishRomani esetében ez kettõ helyett 3 városra nõvekedett. Szeritnem ez nem is rossz arány 😊 Próbáljátok ki. nekem bejött. Igaz ebben sokkal agresszívebb a AI de lehet rajta fogást találni.
Persze, hogy nem mûködik, amikor a RTR most kinnlévõ verziói az 1.2-es patchre készültek.
Meg kell várnod a következõ verziót.
Yag-nak meg nem tudok segíteni, mert nem szoktam az RTR-t pecselni 😊)
Meg kell várnod a következõ verziót.
Yag-nak meg nem tudok segíteni, mert nem szoktam az RTR-t pecselni 😊)
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Ja ez engem is érdekelne. Fõleg az, hogy mûködik e 1.3-as patchel a T.R. mert nekem már nekem nem ment úgy, hogy felraktam a bi-t. De ennyi erõvel kimehetünk az utcára az ott is kérdezgethetjük az embereket, lehet hamarabb kapunk választ. 😊
nem tudtok egy módot vagy valamit amivel meg lehetne növelni a városok számát a BI-ben?
gyanús, ne higgy nekik😊
Nah csak tud valamit ez a BI. Semleges vagyok a Frankokkal és rómát gyepálva mostmár határos is. És most jönnek, hogy ADNAK egy kis pénzt csak úgy, a barátságuk jeléül és remélik, hogy országaink közt sose lesz háború<#hehe>#hehe>
Olyan már volt hogy protekturátussá válás elõtt fegyverszünet reményében ajánlottak a legyõzöttek zsetonokat de ez..<#fejvakaras>#fejvakaras>
Sokat játszottam az alap játékkal, az RTR-rel, de ilyet még nem láttam.<#worship>#worship>
Olyan már volt hogy protekturátussá válás elõtt fegyverszünet reményében ajánlottak a legyõzöttek zsetonokat de ez..<#fejvakaras>#fejvakaras>
Sokat játszottam az alap játékkal, az RTR-rel, de ilyet még nem láttam.<#worship>#worship>
iSS!
Kedves Rome technikai tudorok!
Tud valaki nekem segítõ tájékoztatást adni abban, hogy a TW centeren megjelenõ kiegészítések és MOD ok a RTR 6.0 és 6.2 höz mik és mire jók ? A naval Mod ot még megértem bár most nem tudom elképzelni hogyn mûködik és mi a hatásmechanizmusa de a Middle Roman Republic - MRR 1.1 és a Metropolis Mod v0.3 példul mire jó ?
Thnks
Tud valaki nekem segítõ tájékoztatást adni abban, hogy a TW centeren megjelenõ kiegészítések és MOD ok a RTR 6.0 és 6.2 höz mik és mire jók ? A naval Mod ot még megértem bár most nem tudom elképzelni hogyn mûködik és mi a hatásmechanizmusa de a Middle Roman Republic - MRR 1.1 és a Metropolis Mod v0.3 példul mire jó ?
Thnks
A téma iránt érdelködõknek:
potom áron igen jo filmeket lehet mostanában a teszko,kora,stb szemétdombokon venni:
Julius Caesar sekszpiiiiiiri adaptácio,A roma birodalom bukása,és az HBO-n nyomatottt Rome c. sorozat....szal nem gagyi rtl-klubb szinvonalu termékek...és mind 1000 dénár alatt van😊)))
potom áron igen jo filmeket lehet mostanában a teszko,kora,stb szemétdombokon venni:
Julius Caesar sekszpiiiiiiri adaptácio,A roma birodalom bukása,és az HBO-n nyomatottt Rome c. sorozat....szal nem gagyi rtl-klubb szinvonalu termékek...és mind 1000 dénár alatt van😊)))
Hali! Letöltöttem ezt a minden nép játszható mod-ot és egyes népeket ha választok kidob az asztalra progi. Nem tudjátok mi lehet?
Amúgy szerintem ez a legfullosabb játék. 😊
Amúgy szerintem ez a legfullosabb játék. 😊
Ezt nem tudom, de a BI-ben szerencsére különösen sunyi módon támad a bérgyilkosaival<#vigyor1>#vigyor1>
iSS!
Aki esetleg mar butykolte a jatekot meg tudja mondani, hol lehet csokkenteni a bergyilkos hatekonysagat?
Köszi a tippet "haxoror" a lázadással kapcsolatban, mûködik!<#taps>#taps>
<#wilting>#wilting>
kösz
asszem az 1.02-es kell hozzá,de nem vagyok biztos benne, peccseld fel azt meglátod
lécci
felrakom azt nincs semmi
kell valami pecs?
kell valami pecs?