Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Partraszállás: A punok ár csak Palma városában léteztek (Balear szigetek), amit bloádoltam szenátusi utasításra. Egyszercsak látom, hogy megjelenik egy un hajóhad, ami a franc tudja merre kavircolt addig, és a helyõrség nagy része tengerre szállt. természetesen azonnal mozgosítottam a flottáim, és több menetben elsûllyesztettem. ajd mentettem. Mivel az akció is egy mentéstõl indult, megnéztem, hogy mi lesz, ha nem bántom õket. Arra gondoltam, hogy Karthagót akrják visszaszerezni. nagy meglepetésemre, megjelentek Szardínián. Még jó, hogy elsûllyeszetettem õket. Szóval partra szállnak.
Diplomácia: Hát nem egy EU I-II szintû, de azért túlzol. A Július krónika Unokák részében van egy Julius-gall diplomáciai leírás, ami egy esetet elemzett. Én is meglepõdtem elsõnek, de aztán végig gondoltam, hogy a gallok miért mentek bele, és mért tették azt, amit tettek. Késõbbi hadmozdulataik engem igazoltak. megéri körbenézni néha a tréképen, és a különbözõ információs lapokat megnézni, fõleg a szövetségek tekintetében. mert könnyen lehet, hogy valakinek hadat üzenve a közös szövetséges neked mond fel, és a következõ körben már jönn is. Te meg nem érted, hogy miért.
Egyébként ha megnézi valaki a szenátus véleményét az egyes népekrõl, akkor azt láthatja, hogy amint közelebb érsz, változik a véleményük róluk. Negatív irányba. Többször halottam ár , hogy nem lehet békére kényszeríten egyes népeket. Tõlem a gallok, dákok, már értek békét, nem is egyszer. Erre fõleg akkor van esély, ha több családtagot kinyírsz, de nagyon nem tépázod meg a területeiket. Ha könyörtelenül mész elõre, és elfoglalsz mindent, nem fog békét ajánlani, elfogadni.
Nem szabad a crack-elt dvd-röl instalálni a játékot, hanem a jó öreg 3 cd-s reloded verzió szükséges hozzá és arra aztán lehet pakolni rendesen tökéletesen fut. MOst hogy fölraktam minden patch-et 6.3-asal bezáródóan megint csak elkezdtem a numídiai hadjáratot és egy elég mókás kép fogad. rebel város van amit eltudok úgy foglalni hogy carthagó-t ne támadjam meg ebböl az egyik Dimmidi, és nézzétek meg a rebell védõket. Beszarok komolyan mondom.
Elefánt????

\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936
\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936
Valaki el tudná küldeni nekem a minden nép játszható modot, mert a magyar oldalán a játéknak nem müxik a letöltés.Elõre is thx.
[email protected]
Eleinte nekem sem mûködött.
Elõször is nézd meg, hogy az 1.2-es patch után tényleg felnyomja-e 1.2-re a játékot. Nekem ezt nem tette, mert mindig azt írta, hogy már ez kész. Ezt csak úgy tudtam megoldani, hogy újraraktam a windowst.
Ha valahogy el tudod tüntetni az elõzõ verziók regisztrációit a windowsból, akkor erre nincs szükség.
DE ha a játékban azt látod, hogy már 1.2es, akkor nem tudom mi a baj.
A menüben az egérnek a kurzora ott marad, ha pedig belépek mondjuk az egy játékos módba akkor ráteszi az elõzõ menü képre. Végül nem látni semmit mert a betûk egybe folynak!
!!!HALA MADRID!!!
bocsi ha följött már nem olyan rég nincs most idõm visszaolvasgatni, szóval ha fölrakom a játékot a 6.0 realizm moddal akkor ez a 6.0-ás magyarítás kiegészítõ az erre vonatkozik?Jobban mondva megy már a magyarítás a realizm moddal együtt?
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
1.elég ha ugy rakom fel: sima alap+ 1.3 patch+ erre szeretnék valamelyik realista modot , melyiket ajánljátok?
2. a b.i.-t is szeretném felrakni, hol tart kb a fordítás?
3. jah a magyaritást mindegy mikor rakom fel ugye(patchek elõtt, vagy után)?
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Szerintem ne a Civ4-et nézd meg hanem a CS-t kb az való neked
Itt nincs diplomáciai meg kultúrális gyõzelem, a cél hogy elfoglald a világot amihez hadsereg kell nem pedig diplomaták.
Próbáld nem ultra-easy fokozaton és nem rómával hanem egy gyengébb néppel...
djukel: hasznalj modot az javit a helyzeten...
de lenyegeben amit leirsz fedi a valosagot! de civ4 nek nincs olyan feelingje mint a rome nak 😉
ha neked 30 evesen jobban tetszik hogy a kobunkos varvedo leveri az M1A1 abrams ultramodern tankodat! hat... ámen 😉
- Tengerkozeli nepekkel vagy nepek ellen jatszva elvezhetetlen, mert az AI nem tud partra tenni egysegeket (vagy csak sose akar?)
- A csicsas diplomacia nem mas mint egy kibaszott random fuggveny. Semmi kovetkezetesseg nincs a gepben. Nem egyszer elofordult mar, hogy egy koron belul az idiota diplomata tuzszunetet kert, majd a soron kovetkezo egyseg meg abban a korben ostrom ala vett. De ket ellenseges AI frakcio is sokszor idiotan viselkedik. Egyik korben hadatuzennek egymasnak, rogtom a masikban tuzszunetet kotnek. Igy evekig nem csinalnak egymassal semmit. A gep nem ertekeli a gesztust sem, hiaba adsz neki varost vagy sarcot, legalabb addig nem baszogatna amig tart a sarcfizetes. Valamint elfogad ajandekba olyan varost is amitol tobb ezer kilometerre fekszik a legkozelebbi egysege. Igy eselye sincs azt hasznalatba venni. Te viszont ezt jopenzert ismet leigazhatod magadnak.
- Azonkivul a geppel kotott szovetseg/megallapodas szinte sosem tartos, ha a kozeledben el az a nep. Mindig ez tortenik: a szomszedos neppel utjuk egymast, aztan egy kicsit tavolabbi szovetsegesemnek ajandekba adok par varost a frontvonalon, hogy osszeugrasszam az ellensegemmel. A szovetsegesem bekoltozik, aztan mivel igy a kozelembe kerult, nem a kozos ellensegunket kezdi utni, hanem engem.
- Menedzselni sem tudja magat az AI. Megfigyeltem, hogy ha elfogy a penze, altalaban leblokkol az a nep. Elfelejt terjeszkedi, pedig hatalmas sereggel rendelkezik, es pont miatt nagyok a kiadasai. Eleg lenne a serege letszamat csokkenteni haboruzassal vagy feloszlatassal.
- A vegvarakban altalaban alig lakik valaki, Egy vagy ket elitalakulat tanyazik bent, akiket gond nelkul le lehet gyakni.
Szoval igy tipikus 30 eveskent inkabb megnezem a civ4-et, ezzel meg jatszanak a 11 evesek😉
Rögtön a járvány kitörése után nézd meg a bennt lévõ családtagok karakterlapját, ha nincs rajta halálfej akkor vidd ki õket a város mellé és megússzák.
A csapatok mindig azonnal elkapják a járványt.
Szerintem sértõ a 11 évesekre nézve, hogy az ilyen orion féléket hozzájuk hasonlítják, mert az ilyeneknél jóval több eszük van. Átlag 11 évesek meglepõen értelmesek tudnak lenni, csak van néhány hülyegyerek. Ezért nem kéne úgy általánosítani, hogy a 11-12 évesek még kis idióták. ennyi, vágod? 😊
Nieleen
egyebkent Yossarian szerintem nem neked szolt a 11 eves titulus, hanem annak aki ide szemetelt!
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”