13587
  • Johnyy
    Jól fut! Én ugyanezen csak az ati az xt az órajel meg 32 és így megy 800-600, de vagy 3000 emberrel és minden felpakolva maxraszinte...
  • Voltan
    OK. Ez most egy kis off. Milyen a gépigénye? Nálam 1600 Athlon olyan 1800-1900 ra felturbózva, 512 Mb RAM, Radeon 9600 Pro 128 cucc van. Mit várjak? Nagy Total War fan vagyok, de riceg-röcög, vagy fut istenesen?
  • Johnyy
    AZ a gáz hogy nekem folyamatosan üzenget cvska nem túl sokszor szoktam bogarászni a szöveget, lehghet hogy azóta megnyertem a római lottőt meg eladósodtam vagy ez az, de, JA télleg nem csinálunk hozzá magyarosítást? najó én cak egy végigvitel után vállalkoznék rá!
  • Sith
    Ahogy elnézem a szenátus nem csak nekem neheziti meg a dolgom :)
  • Johnyy
    én még elvagyok a paint beilesztéssel,,,, amúgy melyikel és hogy? Ezt is tudni akarom mert én valahogy a screenelést még nem vittem túlzásba :D
  • G.Freeman
    en kulso progival csinaltam de lehet van beepitett is

legnehezebb fokozaton jatszok es kicsit sok errefele a Gall:/ Lehet itt is game over lesz bar nagyon kuzdok, csak amikor kicsit levegohoz jutnek a szenatus elkuld a terkep masik felebe 3x annyi ember ellen
  • Pluskast
    Na igen. A baj csak az, hogy kezdhetem előről. A mocsok egyiptomiak kiűztek karthaghoból. Elvesztettem 4 várost. A szenátus elkezdte vizsgálni a családomat a vége az lett hogy elkobozták a vagyonomat és száműztek rómából. Egyszóval game over
  • Fritz Von...
    De jó, hogy elmondtad! Most fasza lesz, mert soha nem fogok a végére érni. Itt bámészkodok én is a fővárosomban.

Hát nemtom. Nem nagyon tudok még mindig levegőhöz jutni. Hihetetlen game lett ez!
  • antijedi
    végülis az..., félig, mert csak elején magyaráz utána átalakul amolyan bevezető campaignná
  • Johnyy
    Azt hogy?
  • Lacc
    A proglógus egy tutorial végülis? Mert nekikezdtem, de semmi kedvem nem volt befejezni. Gondoltam később még végigtolom, ha érdemes, de inkább beleugrottam a mélyvizbe :)
  • antijedi
    városban lehet venni...
  • Johnyy
    És ha mondjuk építessz egy jupiter templomot akkor az látszik hogy hopp lett egy jupitertemplomom ?
    Meg hol lehet venni katonákat,, (nem zsoldosokat9?
  • Pluskast
    A prológusnál csak egy idő után tudsz menteni. Amikor a tanácsadó csajszi elmondott mindent akkor azt mondja, hogy innentől rád van bízva a birodalom sorsa stb stb blablabla és onnantól már menthetsz.
  • Pluskast
    Meg tudod nézni a várost. Ráklikkelsz a cityre majd a pergamen tekercsre. Ott van 3 opcio és asszem felülről az első az amivel be tudsz nézni. Nagyon bejön. Most a scipiókkal vagyok kártágho az enyém és áthelyeztem oda a fővárosomat. Már csak kb 3 vagy 4 épület hiányzik amit nem építettem meg. Egyszerűen imádok bezoomolni a városba és mászkélni nézegetni az épületeket meg szembemenni az emberekkel
  • antijedi
    screenshot-ot tud a game magátol csiálni (ugy hogy ki is menti képfileba) vagy külső progi kell? :)
    csak hogy tugyam fel e kell teni valmai hogy tudja shotokat cisnálni :)
  • galenius
    Make All Civilizations Playable Mod
    http://www.twcenter.net/downloads/db/?mod=39
  • AndrewCB
    Jaja lehet ilyen jó kis csatákat vívni! Nekem volt egy csatám ahol kb. 500 vs. 1800 volt a helyzet. 3 faltörővel törtek rám, de sikerült megfutamitanom oket. Sokat számított, h volt egy ílyász brigádom. Igaz Én itt egy kicsit több embert veszítettem. Ha jól emlékszem kb 120-150 maradt. De hatalmas csatákat lehet vívni. Végre egy olyan stratégia játék, ahol nem csak az számít, h kinek hány embere van!
  • G.Freeman
    ahogy a gorogok csinaltak szalamisznal, becsaltam oket egy szuk bejaraton keresztul es bennt mar en voltam tuleroben meg 3 oldalrol nyirtam + lovasokkal az egeszet megkerultem igy sikerult teljesen bekeriteni
  • Johnyy
    Mi volt az a taktika??????????????????????????????, mert nekem úgy volt hogy 200 emberrel voltam 650 ellen és a végén az ellennek maradt 2 dárdása nekem meg egy hadvezérem és vágtattam hogy kinyírjam őket és még 2 dárda az utolsó pillnatban hasított szét,,, pedig csak icipici kellett volna
  • G.Freeman
    legutobbi csatamra nagyon jo taktikat talaltam ki, ezt nezzetek:

3x tulerot vertem vissza es kozbe csak 59 embert vesztettem ö meg 1309bol 1308at

generalom egybol kapott +4 csillagot
  • G.Freeman
    várost meg lehet nezni, settlement adatlapnal jobb oldalt szelen alul van 3 kis ikon, a legfelsovel lehet megnezni a varost
  • antijedi
    hm, valakinke volt már oylan hogy kivágta desktopra? most cisnálta meg velem másodszor a tutorial latt..., szeirntem nem kezdem ujr a megint a tutorialt csak azért hogy végigvigyem :P

más: csak római campaign van igy elsőre (vagyis imperial :P) namost késöbb lehet majd másokkal is lenni vagy csak ez az egy van?
  • Fritz Von...
    Na. Menteni az elején nem lehet, de kb. 10-20 kör után (már nem emlékszem) lehet. Ez végülis csak bevezető. Az ellenségeknél erősebbek az egységek, így nem olyan nagy a véráldozat. De bevezet az okosságokba.

A polgárőrök (gondolom a Town militia) igazából arra jók, hogy valamivel erősebbek a parasztoknál. Nem szabad túl sokat építeni, mert nagyon gyengék. Én arra szoktam használni őket, hogy ha van már erősebb gyalogos a városban, akkor a militiát küldöm ki portyázni. Ha nyernek, jó. Ha lenyomják, őket, nem nagy kár értük.

Sajnos a várost nem lehet megnézni, legalábbis én még nem találtam meg. De engem is érdekelne... :)))

A helyzet annyiban változott nálam, hogy most hagyom Numídiát, mert ez a köcsög szenátus belerángatott egy macedón háborúba. Megvan az első vereségem is a csatában.
  • G.Freeman
    a legelso tutorial campaignban nekem se volt de miutan azt vegigjatszottam rendesen egybol lehetett menteni
  • Johnyy
    Játék közben is? de ha escet nyomok akkor nincs is olyan lehetőség hogy save,, csak a futkározós térképnél van csak ott meg nem lehet se save se load mert nem szinezi ki,,,, De nekem a load a főmenüből sincs abban semmi betöltenivaló meg a champing folytatását sem engedi :((((
  • G.Freeman
    barmikor lehet menteni ha esc-t nyomsz vagy ctrl+s a quicksave, nekem mind2 mukszik szepen es a ctrl+l a gyorsbetoltes is
  • Johnyy
    de a prológus az csak a tréning, a róma körüli barbárok meg az elfoglalgatás az már maga a játék nem?
  • Kandurex
    Úgy néz ki, hogy a prológus átugorható.
  • Johnyy
    Akkor majd kezded előlröl?
    Mikor és hogy lehet menteni???
  • grebber
    Na azért ne mondjunk iyleneket nekem megy full sávszéllel egyész szépen. FlashFXP-vel.
  • Kandurex
    Nem még nem tudtam menteni, csak ki kellett lépnem egy sürgős meló miatt :(, kb. ott tartottam, hogy a senatus megbízásából a második provinenciát foglaltam el, de még semmi mentés...:( mikor lehet menteni?
  • Johnyy
    Figy! TE ugye kiléptél de hogy mentetted el mert én akárhányszor kilépek mindíg kezdhetem újra
  • Johnyy
    ;) És azt hogy mondjuk csinálok egy kikötőt,, valahogy meg lehet nézni MAGÁT A VÁROST? meg a védelmet azt hogy kell ! ketonákat kell a salyát csapatból benne hagyni , meg azok a polgárőrök mire valók?
  • Kandurex
    Tényleg, hol lehet először menteni?
  • Fritz Von...
    Na. Eddig nyomattam a játékot, most már éhes vagyok és megnéztem, ti hogy álltok. :)

Szóval: amit befejeztem az a Prologue rész, ahogy voltaképpen magáért Rómáért megy a csata a három ház között. Pici olasz map. :)
    De elkezdtem a Juliusokkal a nagy hadjáratot. Most épp a görögökkel és a numídiaiakkal csatázok. Egyszerűen hihetetlenül meg van csinálva a játék. Ha egy ideig nem csatázok, akkor is tökéletesen elvagyok a városmenedzselgetéssel. És akkor nem is akarok csatázni. Ha meg jön egy (mondjuk megtámadnak), akkor meg folyton csatázni akarok, mert az is iszonyat jó lett!

Városmenedszelgetés ügyben: a jövedelem lényege a kereskedelem, nem feltétlenül az épületek. A diplomatákkal el lehet menni a többi néphez és felajánlani a Trade agreementet. Nekem most Large City-k vannak, de körönként hoznak olyan 1500 aranyat kb. Minél több néppel kereskedsz, annál több mani jön be. Ehhez még kikötőket is kell építeni, mert onnan is jön be lóvé.

Amivel kivan a hócipőm, hogy olyan buzeráns, impotens családtagjaim vannak, akik képtelenek fiút összekamatyolni. Van kb 12 lány, meg 4 férfi a családban. Ehh..
  • Johnyy
  • Johnyy
    Figy! Na msot ha játszok én mondjuk 5 óra játékidő után kilépek akkor legközelebb onnan akarom folytatni, na ezt hogy?
    Mert van olyan hogy load game(nem játék közbencsak azért mondtan hogy akkor hol és hogy)
  • FREAK
    nemá, te komolyan gondolod?????
  • Johnyy
    ADig nem amég meg nem tom hogy kell aztán itt sem vagyok európa meghóítása és a fölközi tengeri hegamóniáig :PPPPPP