13587
  • AnuluWork #2153
    Láttam ezen a fórumon csúnya képeket is ebből a Total Warból, és szép képeket is. Függ nagyban milyen gépen készültek, mi van a gépben, mennyire tömörített a kép és hányszor ..., ráadásul még meg sem jelent, nem úgy fog kinézni, azonkívül a Pyro csinálja (Praetorians, Commandos , stb.), szóval nem hinném, hogy csúnya játék lesz!

Itt van pl. a Roma Victor című MMORPGből egy kép:

és itt egy másik, az új engine "beta"-jából:
  • Apache00
    Kiváncsi vagyok, hogy ha a punokkal elérek Romába, akkor is csak egy elefántom marad, mint ahogy az a történelemben is volt :D

Más: láttam néhány Cossacks:napoleonic war-os képet, hát elég satnyák ehhez a játékhoz képest, persze az nem azt jelenti, hogy szar lesz a játék
  • Snipa
    Ha van ballistad azt hasznalhatod mint ostrom gep!

Egy gixer van, akkor max lerombolod a kaput berontasz aztan ott varnak!

Mas: valaki irta hogy army/city/agent fulon jobbklikkelve elojon egy osszesito menu! Es tenyleg igy van! Koszi az infot! :-) Ez las csodat ki lehet huzni a peticiobol :D

Mar 4 adoptalasom volt masnak is ilyen sok jon? Nem csinalunk fiukat csak lanyokat :) selejtesek a brutik ;) igy egy-egy nagyobb csata utan jott az uzi hogy milyen jo harcos van a seregben adoptalom.
    Remelem nem fog a csalad tobb reszre valni :)

• Smokk
    Ostromgepek nelkul??
    Azt hogy...?
  • Fritz Von...
    Jaja... :)

Az a baj, hogy kaptam megint olyan küldetést a buzer szenátustól, hogy foglaljam el Sinai-t 10 kör alatt. Ugye Jeruzsálem már az enyém volt, de ott nem állomásozott akkora sereg, amivel érdemes lett volna megpróbálni anélkül, hogy lázadnának...

Összeszedtem a görög szigetekről a sereget, bahajóztam és odaértem. De mire ez meglett és a várost meg tudtam támadni, addigra az utolsó kör volt a tízből. Kénytelen voltam egyből támadni. Szerencsére sikerült, bár nem volt könnyű. Brutál vastag falak, majdnem hasonló létszámú védősereg (kb 1000 fő). De azért sikerült lenyomni őket kb 300 fő veszteséggel. :)
  • AnuluWork #2148
    "A következő körben már lehet assaultolni a várat ..." :)
  • galenius

Amit linket írtam,töltsd le és a prologus után minden néppel kezdhetsz,nem kell legyőzni:
    Make All Civilizations Playable Mod
    http://www.twcenter.net/downloads/db/?mod=39

Aki kemény mérkőzést akar kezdjen a Pontusi királysággal: nincs gazdaság,kis sereg,lázadők,anarchia.

Ja, rosszul érthető amit mondtam mert nem akartam fejtegetni.
    Az derült ki hogy a punok(poionok) nem a sinai mentén foglalták el egyiptomot hanem arábia-vörös-tenger felől,ugyanis a szenzáció az hogy megtalálták a hajókat+szánkókat amiket átvonszoltak a sivatagon(kr.e: 3000-körül) nílus kiöntötte területig mezopotámia-Punt felől.
    Na és itt Punt-Etiópiában a leszármazottaik uralkodtak a kr.u 5 századig.
    Volt egy haditechnikai újításuk amivel leverték az őslakosokat( a körte alakú buzogány: ezzel nagyobbat lehetett sújtani mint a kerek alakúval)
  • Fritz Von...
    Mármint mit akarok?
  • AnuluWork #2145
    Ha akarod ...
  • Fritz Von...
    Ja. És úgy van, hogy egy kör alatt általában két gépet lehet összeácsolni. A következő körben már lehet assaultolni a várat, meglesznek a gépek.
  • Fritz Von...
    Létrát úgy tudsz építeni, ha megostromolsz egy várost. Akkor kijön egy kis építgetős menüszerűség, ahol beállíthatod, hogy ramot, vagy tornyot, vagy létrát építesz-e. Azt hiszem, hogy egy gyengébb hadvezérrel csak faltörőt tudsz készíteni. Egy jobbal lehet erősebb ostromgépeket csinálni. Nem vagyok benne biztos, mert lehet, hogy az ostromlott város méretétől függ a dolog. Nem figyeltem meg eddig. Azt építettem, amit lehetett. :)
  • Fritz Von...
    Először nincs nagy gond, ha nem teljesíted az akaratukat. Másodszor sincs vészes baj. Aztán ha így folytatod, akkor elkezdenek köcsögösködni. Adnak egy missziót, amiért már nem jutalmat tűznek ki, hanem azt, hogy ha NEM teljesíted, akkor elkezdenek vizsgálódni a családtagjaid között mindenféle megvesztegetés és egyéb rejtett titkok után. Én így veszítettem el a legjobb hadvezéremet, mert kiderítettek róla valamit és ezért öngyilkosságot követett el. Szóval érdemes teljesíteni...
  • RedRiot
    A game nálam is elfogadhatóan megy, de a főmenü, és az abból nyíló menük (single player, options, stb.) szétesik, a ha új menübe lépek az előző nem tűnik el, ilyenek. És ami még feltűnt, nincs intro anim, átvezetők sincsenek, és úgy tudom, a főmenü alatti pirosas háttérben is animálni kéne a figuráknak. Nálad ezek mennek? (mer' ha igen, akkor biztos vmi codec gebasz lesz.)
  • AnuluWork #2140
    A #2120-ra tudja valaki a választ? :(
  • AnuluWork #2139
    Legalább 1 körig ostromlod a várost.
  • Sonajk @:o)
    Sziasztok!
    A CD és DVD kiadás között, van valami különbség (természetesen a korongok darabszámán kívül)?
    előre is köszönöm
  • Methylisocloro
    256MB memóriám van nekem is és szuperul megy a game.
    Nagyon jól megirták az RTW-t, nekem Athlon 950MHz, 256MB SDRAM, Geforce4 Ti4200 32MB konfiggal 1024x768/32-ben max grafikával (AA és shadows nincs) gyönyörüen megy.
    Én nem tartom valami fontosnak a grafikát egy játéknál, de ezek a csaták valami fantasztikusan jól néznek ki

A csatánál ki lehet kapcsolni az időlimitet?
  • RedRiot
    "Egér-csíkot-húz-a-főmenűben" bug van még valakinek? Feltettem a CD1-ről az extrasból a codec-eket ahogy azt lentebb vki javasolta, de nem műxik. Egy külföldi fórumon vki azt mondta kevés a RAMom. Jó, 256MB nem sok, de pont megfelel a minimal konfignak. Egyéb tipp?
  • Kandurex
    Míg nincsennek ostrom gépeim addig honnan lehet létrát szerzni?
  • pluhi
    Kipróbáltam a cuccot. Az év stratégiája, ha nem az év játéka. A csaták lélegzetelállitóak (pedig még csak 1500 vs 1500-as volt). Mestermunka, még az is megfordult a fejemben, hogy megveszem, hehe.
  • Kandurex
    Jah tényleg, most úgye fogom magam és szépen letarolom Galliát, csak annyi a bibi, hogy nincs kedvem a sereggel pátyolgatni az elfoglalt városokat több körig, csak a 2 legnagyobbat tervezem megtartani a többit felégetném, ez később nagy gond? Vagy van valami eccerű és gyors megoldás a városok altatására? (úgy értve ne lázadjanak már fel az első körben, amint kilép a város kapuján a hadsereg)
  • Kandurex
    Én meg ott vagyok, hogy leigázom a Gallokat. Most fog 2. előfordulni, hogy nem teljesítem a szenátus akaratát, nem lesz ebből nagy gond? De hát tiszta nem normális banda, hogy asszondja ruccanjak át a Görögökhöz és ha már ott vagyok vegyem már blokád alá Spárta kikötőjét, mondom anyád, add 1, messze van (bár odaérnék), add 2 ha ott is vagyok a Görögök lezúznak. Kérhetnék segítséget a Brutiktól, de... most nem érek rá a szenátussal baszakodni, szal szerintetek? Lesz gond?
  • Fritz Von...
    Dióhéjban:
    - büdös spanyolok megtámadtak, két városuk bánta. Az utolsót holnapra hagyom finom falatnak. :)

- Nyamvadt szenátus velem támadtatja Egyiptomot. Most foglaltam el Jeruzsálemet.

- A nép szeret! Itt az idő, hogy leváltsam a szenátust és elfoglaljam az engem megillető helyet. Három fullos seregem van Róma körül, heavy onagerekkel, Urban cohorsokkal, íjászokkal és Praetorian lovassággal. Holnap támadok! :))

• Apache00
    jee, ez királyság! Akkor asszem a punokat kell elsöként kiirtanom, hogy velük játszhassak:))

Mellesleg, amit mondtál nem tudtam, nem is tanultam róla (eddig ugy tudtam, hogy a rómaiak annyira feldulták Karthagot,és elhurcolták lakosait rabszolgának,hogy egy jo ideig nem is igazán telepedtek oda emberek ujra...de akkor ugy látszik rosszul tom:)
    A könyvet meg köszi, asszem kiveszem a könyvtárbol
  • galenius
    hát ha már valakinek unalmas a játékmenet))))
  • galenius
    Press the tilde (~) key to bring down the console, and input one of the following:

bestbuy - units are 10% cheaper

jericho - walls crumble

add_money X - adds money, where X is the amount.

add_population Y X - Adds population, where Y is the settlement name and X the amount

move_character Z X,Y - Moves character to location, where Z is character name and X Y are coordinates

auto_win attacker/defender - Attacker or defender atutowins the next autoresolved battle

create_unit settlement/charactername unit_ID amount exp/armour/weapon - Creates a unit in the selected settlement or characters army with the stats you input

toggle_fow - Toggles Fog of War

give_trait characternname traitname level - Gives the character the trait at the chosen level

process_cq settlement - Finished the building queue in the settlement

list_traits - Lists all traits

give_trait_points charactername traitname points - Gives the character poins for the trait

force_diplomacy accept/decline/off - Forces opponnent to accept diplomatic proposal

invulnerable_general charactername - Makes the general invulnerable in combat

date year - Changes date

kill_character charactername - Take a wild guess

season summer/winter - changes season

capture_settlement settlementname - This one is HARD to figure out, eh?

• antijedi
    szuper... :)
  • antijedi
    csak egyet kelelt volna visszaolvasnod... :P
  • I.C.ram
    Bocsi nem ide akartam :)
  • I.C.ram
    Tesóm olyat mesélt, hogy amcsiban a szállodájánál megbotlott egy fazon a járdában, erre beperelte őket, hogy túl magasan volt a járda :)
  • I.C.ram
    Valaki betudná megint linkelni az "összesnép játszható" modot? Tudom, hogy már volt,de nem találtam.
  • galenius
    Nekem is a punok a kedvenceim!( Tudtad hogy az utolsó pun alapítású királyság egész a Kr. u
    5 századik megvolt afrikában?)(Rohl: Az elveszett testamentum c. könyv)
    Punokkal nyomulok, Sziciliában magam sem tom hogy de megvertem a rómaiakat és elfoglaltam egy várost,a karthágói főnökség meg lezúzott hogy miért támadtam és ahogy kivettem szankciókat helyeztek kilátásba. Nyilván tehát mindenütt van szenátus féle!

Aki még nem ismeri:
    Make All Civilizations Playable Mod
    http://www.twcenter.net/downloads/db/?mod=39
  • Apache00
    Valaki játszott már a punokkal? Ha igen, akkor milyenek, csak mert nekem Karthago a kedvenc okori témám? Ott is van senatus féleség? Ha nincs az elég kár, mert ott pedig a nagytanács választotta a tisztviselöket és a hadvezéreket, valamint az adta ki az elvégzendö feladatokat
  • a.carkey
    Írtátok, hogy van battle replay. van ez hadjáratnál is? Ha van, mivel lehet elmenteni és mivel lehet megnézni?
  • antijedi
    szupi :)
  • FREAK
    simán, az elmúlt öt évben ráköltöttem minimum fél milliót, ebből örökre elég :)

• antijedi
    éljen :)
    és pc-det eladod? nem mondom hogy sajnálom :PPP
  • FREAK
    az lesz, ahogy kijön a köv. generáció :)
  • Robogo
    Tud erre valaki válaszolni?Na hello mindenki!

Akinek nincs meg teljesbe a játék azok közül nem tud valaki egy tört servert csinálni,hogy nyomjuk a gamet multiba?Mert nagyon KIRÁLY lenne multiba játszani!!!!!!!!!!!!
  • I.C.ram
    Elvileg ki kell írtani akármelyik rómaik kampányban azt a nemzetet, amelyikkel akarsz majd lenni.