13587
  • CUCLI
    2,0cerka procin akadna mint a p*csa mi?
  • Pluskast
    Biztos mert a legion az itt a római légiós nevét jelzi. A cohor az meg a legkissebb egységet jelentette egy római légióban. Ha jól emlékszem 12 kohorszból állt 1 római légiós.
  • Hmuda
    GFTi4200 128
  • R9
    milyen videokártyád van?
  • Hmuda
    Ez az abszolút max, de ha megfigyeled, akkor ez egy 1024-es képből kiragadott 640*480-as kép 800-ra nagyítva. Természetes dolog hogy szét van mosódva.
  • Hmuda
    Mellesleg nem teljesen értem, hogyan működik ebben a játékban a screenshot. A lenti megacsatát síma printscreenel csináltam és a játék magától lementette a képeket TGA-ba, de a legutóbbi képnél ez már nem ment, külön prtscr és be kellett másolni a Photoshopba. Érdekes.
  • Braveheart
    mi ez? minimum grafikai beállítás? vagy ennyire lecsúszott a minőség a demo óta?
  • Hmuda
    Ezt a képet hirtelen felindulásból csináltam. :-)

• Fritz Von...
    Nos. Annak, hogy mi miért nincs, vagy mi miért van, annak rengeteg oka van. Próbálok rövid lenni.

Nálunk a szoftver egy elég nehéz üzlet. Iszonyat magas a kalózkodás aránya, kb 92%. Ráadásul kis ország vagyunk. Erre a maradék 7-8%-ra jut egy rakás hazai cég, aki ezen a piacon próbál megélni több-kevesebb sikerrel. Én lassan 5 éve dolgozom ezen a területen, így elég jól látom, hogy mik történnek. Pár éve borzalmas volt a helyzet. Hiába volt egy kiadónak magyar képviselete, egyik-másik cég fogta magát és megkerülve ezt, külföldről behozta. Így volt többféle változat a piacon, többféle áron. Emellett az áruházakban levő polcfelületekért is iszonyú csata dúlt. Egyik cég kitette a helyére az árut, a másik délután bepakolta a raktárba és a sajátját tette ki. Képzelhetitek...

Mára ez letisztult. A simlis cégek eltűntek, kialakult nagyjából, hogy melyik kiadó termékeit melyik hazai cég forgalmazza és importálja. Azonban ott a bibi, hogy ha megnézünk egy xy kiadót, akkor van egy rakás játéka. Általában teljes disztribúciót kell bevállalni, ami azt jelenti, hogy hiába vannak kurvajó játékok egy kiadónál, be kell vállalni azokat a játékokat is, amik nem mennek. Például: anno az Ecobitnál dolgoztam, aki akkor az EA hivatalos képviselete volt. Természetesen volt Sims, meg volt Fifa sorozat, NHL, stb... De emellett be kellett hozni a PGA Tour golf-ot, vagy a Baseballt, vagy az amerikai focit, ilyesmit. Ami totál bukás, hiszen itthon ezt nem lehet eladni. 10 darabot hoztunk az egyikből és fél év alatt 1 darabot vettek meg. A többi bukta. Ugyanez igaz minden kiadóra.

Egy pár cég, most nem nevezném meg, hogy melyik, bevállalt egy rakás céget itthon, hogy elhappolja a többiek elől. Azt tudni kell, hogy itthon egy kiadó nem tart el egy céget egyedül, legalább kell 2-3, hogy megérje.
    Nos ez a cég okosan magára vállalt kb 6-7 kiadót. Ami ugye azt jelenti, hogy óriási pénzt kell beleölni abba, hogy tartsa a termékeket, hiszen raktározni is kell.
    Innen egyenesen következik az, hogy ha a 6-7 kiadó egyszerre adja ki a nagyobb sikereket, mondjuk 2-3 címet, az egyből több tízmilliós beruházás, amit azonnal égetni kell. És a pénz csak lassan folydogál vissza.

Ezért fordul elő az, hogy xy cég nem TUDJA behozni valamelyik címet, egyszerűen, mert nincs rá pénze. Sokat akar a szarka effektus...

És ezért van az, hogy mire megjelenik a játék hivatalosan, addigra aki megvette volna, az is inkább játszik az 1000-2000 forintos warezzel, mert az legalább van.

Ha valaki arra hivatkozik, hogy a kézikönyv csúszik, az nagy nagy kamu, hiszen az ilyen anyag rendszerint egy-két hónappal azelőtt kész van, hogy sokszorosítani kezdenék a játékot magát. Ezt el is küldik, bőven van idő tehát fordítani és nyomdai munkát intézni. Meg lehet figyelni, hogy a végső változtatások a CD-n levő README file-ban vannak benne, pontokba szedve. A többi már rég megvan.

Jelenleg az EA az egyetlen olyan cég, aki tudja tartani magát a határidőkhöz, hiszen ha jól emlékszem, akkor kb egy éve nyitotta meg az EA hivatalosan a saját képviseletét Magyarországon. azt meg ugye tudjuk, hogy a játékkiadók között az EA az úr, főleg anyagi téren. Ők egyszerűen meg tudják tenni. Van szó több kiadó megjelenéséről is hazánkban, de ez még leghamarabb jövőre lesz így. Akkor majd lehet kapni időben a játékokat.

Na. Ennyi nagyjából.

• Fritz Von...
    Ez egy hosszú folyamat. Ha elfoglalsz egy várost, ahol lázadnak, akkor értelemszerűen csökken a támogatottságod, mert összességében nézi. Na most ezen úgy lehet segíteni, ha a nép kedvében jársz. Játékokkal, különféle, a nép számára extra dolgokkal, mint a csatorna, a templomok, a fórum, miegymás. Emellett úgy vettem észre, hogy annak is van jelentősége, hogy milyen árucikkek érkeznek be a kereskedelmi csatornákon. Szóval ha boldog a nép, akkor szeret. :)
  • AnuluWork #2343
    A parasztok, zsoldosok, stb. szoktak 240 lenni!
    Egy idő után a paraszt unitut (ha jól figyeltem meg, felváltja a first legion unit. Az is 240es!)
  • Árnyvadász
    off:

Trackmania tavaly november környékén jelent meg azt hiszem, de lehet előbb. Mármint külföldön. Magyarországon mikor? Most ősszel...

Aztán: WWE RAW (én imádom a pankrációs progikat) tavaly jelent meg szintén ősszel külföldön. Magyarországon mikor? Eddig nem!

És még sorolhatnám... Azért ez elég gáz. Persze tudom, rendeljem meg plussz egyéb, de azért mégis.

on

• AnuluWork #2341
    Legion Cohors?

??????????????

Biztos ez?
  • Hmuda
    Nézd meg a custome battleben, hogy melyik egység az és arra hajts rá.
  • Pluskast
    Igazad van bocsessz ilyenem még egyenlőre nincsen:)))
  • Pluskast
    Tudom tudom ilyenem nekem is van de csak 161 a számuk:(
  • Hmuda
    Ezek speckó egységek (first cohort vagy mifene). Nézd meg a custome battle-ben.
  • Pluskast
    Akkor hogy a fenébe van neked ezeken a képeken az hogy a legion cohors-os egységeid száma több mint 240?? Én huge-ra állítottam az options menüben a unit scale-t és csak 161 emberem van egy legion cohors-ban, de az összes többiben is kivéve a zsoldosokat. Szóval akkor ezt hogy csináltad?
  • Hmuda
    Lentebb már leírtam, már nem szenvedek vele mégegyszer.
  • Hmuda
    Jaja.
  • zizzenet
    Visszatérve a csúszásokra, tényleg van egy-két nagyon meglepő eset. Az egyik legkirívóbb nem is olyan régen történt. A Rise of Nations kiegészítője április huszonvalahanyadikán már megjelent. Tudvalevő, hogy a Microsoftos játékokat nemhogy nem magyarítják, de még egy rohadt kézikönyvet sem tesznek bele magyarul (tudtommal a hazai szabályozások szerint ez helytelen). Ezt onnan is tudom, hogy egyszer beszéltem velük, és amikor rákérdeztem egy magyar nyelvű útmutatóra, a (szintén magyar) callcenteres kisasszony szó szerint döbbenten és gúnyosan nevette el magát, hogy ugyan már. Nos, említett játék valamikor július végén érkezett meg hazánkba, egy-két boltba csak eleinte. Természetesen original, tengerentúli csomagolásban.
    Arról már nem is beszélek, hogy sok más játéknak híre-hamva sincs hazánkban. Miért is?
  • Pluskast
    Na várj csak elvileg a max beállítás a unit scale-nél az a huge ugye?
  • Pluskast
    Valaki azt árúlja már el nekem hogy hogy tudom növelni a plebs körében a népszerűségemet?
  • Johnyy
    MIen konfigon???
  • Hmuda
    Hát ha a 2 FPS szünetben jó akkor igen. :-)

Amúgy kb 5 másodpercembe tellett egyáltalán kijelölni egy egységet a szaggatás miat.
  • Kandurex
    Amúgy így jól futott?
  • Hmuda
    Na ilyen mikor a unit scale maxon van. És ez csak két sereg, ha mindegyik slotban lenne egy CPU játékos max egységekkel, akkor szerintem helyből leégne a procim.

• asa
    Ave mindenkinek!

Valakinek van infoja mikor lehet nem előrendeléssel megvenni a gamét, és hogy fog-e változni az ára?

(Vesper adest juvenes, consurgite!!!)
  • Árnyvadász
    ez igaz... Én emiatt szabit is vettem ki hétfőre. Most meg az 1 óra alvással félhalott vagyok:)
  • Kandurex
    Nincs idő játszani :( Egyébként be van kódolva :(
  • Árnyvadász
    Nekem nem volt időm megnézni... Remélem más tud segíteni. Amúgy kihaltak az emberek? Alig van pár hozzászólás.
  • zizzenet
    Igazmondók gyülekezete! Mondjátok meg nékem, a full játéknál a zene hallgatható állományokban van, vagy valahogy bekódolva. Nagyon olyan érzésem van, hogy kegyetlen jó a muzikális része a produktumnak.
  • Árnyvadász
    Azért nem szokták ennyire elhúzni. Bár meglehet annyira vaskos a kézikönyv, hogy időbe telik a fordítás és valóban emiatt csúszik. Mondjuk a CIV III-nak 250 oldalas a kézikönyve, szóval lehet a RTW is bedurvít? (Igaz a CIV III CD-s kézikönyvvel van meg nekem, de később is vettem meg (nekem már GOLD). Viszont a Cossacks-ot amikor megvettem, annak rendesen papírkézikönyve volt és igen vaskos volt az is. Ott viszont már nem emlékszem csúsztak e vele. Arra nem voltam ennyire ráizgúlva.
  • Árnyvadász
    Én pont emiatt töltöttem le tegnap. Éreztem, hogy ez lesz. Jövőhétig belepistultam volna a várakozásba... Így most már nyugodtabb vagyok. Akkor jövőhéten irány a CD Galaxis! 576 nem szeretem. Még ha hamarabb is meglenne náluk (bár írtad nem fog), eleve kiszedik a CD-t... Én már régóta a CD Galaxisban vásárolok, megvárom most már lesz ami lesz. Egyébként igazad van ezzel a warez dologgal kapcsolatban is. Nálunk húzzák-halasszák örökké. Neked mindenben igazad van:)
  • zizzenet
    Valahol azt olvastam, hogy magyar kézikönyv lesz hozzá. Lehet, amiatt csúsznak egy hetet, nem?
  • Fritz Von...
    Egyébként a tököm kivan ezzel. Itthon mindenki sír, hogy kalózkodás ilyen magas, meg olyan magas. Aztán amikor meg arról van szó, hogy itt legyen időben egy játék, akkor basznak rá. És utána meg csodálkoznak...
  • Fritz Von...
    Na. Automexnél azt mondták, hogy a hivatalos megjelenés holnap. Azonban, ahogy az szokott lenni náluk, legalább egy hetet csúszik. Tehát leghamarabb jövő héten csütörtök környékén érkezik meg hozzájuk, ami azt jelenti, hogy a többieknél (CD Galaxis, 576, PCDome, minden más) csak leghamarabb pénteken lehet.

Francba!
  • Fritz Von...
    Ez LOL. :))))

Soft-cheat? :)
  • Árnyvadász
    Ugyanígy érzek mint te. Nagyon várom már a bolti verziót. Szóval nem vagy egyedül:)
  • Árnyvadász
    Szerintem LOAD GAME és akkor már nem kérdéses hogyan tovább...

Amúgy a barátnővel történő összeveszés elkerülésére ajánlom ezt: Ments el mikor még jóban vagytok, aztán töltsd vissza :)