13587
-
#2513 Én megvallom nem vagyok túl tisztességes. Ugyanis elővettem a régi gazdasági térképet és előben közvetlenül határozom meg a stratégiám. Képzeljétek, a térkép elemzése közben, egy órási meglepetés ért. Szóval éppen a Szláv és Balti törzsek területi gazdaságát néztem át, amikor egy kósza ötlet következtében ránéztem Galliára is. És kővé dermedtem!
A kemény ostrom csata amit Alesia birtoklásáért vívtam a játékban a VALÓSÁGBAN is megtörtént!!! VÁÁÁZZZZ. A valós térkép igazolta, hogy a Rómaiak kemény küdelem árán elfoglalták Alesia tartomány várost Kr e. 52 -ben....júúúj...felállt a szőr a hátamon,. -
#2512 Hát azért ez nem teljesen így van. Sima lelehet darálni gylogsággal vagy lovasággal akárkit, íjászok nélkül. -
antijedi #2511 a valóságban se ér önmagában sokat egyik haderőnem se... :P -
VGQ #2510 Én álltalában viszek 2-3 osztag ijjászt.Kell vagy 4-5 osztag lovas 2 katapult a többi mehent a hentelö gyalogságra.
Sajnos ugy veszem észre az ijjászok nem sokat érnek,magukban.
De a kedvencem az mikor van 12 osztag lovasom és az ellenfél mögé küldöm egyszerre az üsszeset.
Hihetetlen micsoda gázolást visznek végbe:))))
Tiszta LOTR3 az egész:)))
De szoktam menteni,csak valahogy annyire felstresszeltem magamat abban az 1-2 percben,hogy el is felejtettem hogy van autosave:(((
Aztán ugy 5-6 kör mulva rájöttem,de akkor már késö volt:(( -
#2509 Egyébként minél nagyobb a flottát, annál több a tengeri városok bevétele a kereskedelemből. -
#2508 Én úgy szoktam, hogy a legfejlettebb városaimban gyártok egyszerre egységeket (egyik város ballistákat, másik legiókat, stb), aztán ezeket összegyűjtöm egy helyre, majd hozzájuk csapok egy fiatal tehetséges generálist, majd felpakolom őket egy kimaxolt flottára. Én csak hajóval szállítom a seregeimet, mert a földközi tengereket egyeduralkodó vagyok. -
Gábor #2507 Alapvetően a logiszika az, amiben segítséget kérek, tehát hogy állítjátok fel az ütőképes sereget? Specializálódott régi városokból, és onnan szállítjátok mindenhova, vagy az újakat felfejlesztitek szintre, és csak azután mentek újra hadba? Specializáljátok a városokat egységtípusra? -
#2506 Nekem Tarentum 5k pénzt termel körönként. Überkerreskedő város. Ja és közben még havonta gladiátor játékokat is rendezek. -
#2505 Akkor lehet erősítést kérni, ha két külön hadtested van közel egymáshoz, és az egyikkel megtámadsz valami a másik meg ott áll mellette, akkor ki is írja, hogy ennyi meg annyi erősítés van. -
#2504 Ezért kell 5 - 6 normális erős város ami fent tudd tartani 4 fullos hadsereget is. -
#2503 Elöször urald a tengereket. Aztán hajóval nem lesz olyan nehéz sereget szállítani. Partközelben kell menni a hajókkal ,mert úgy sokkal gyorsabbak, és viharba is ritkábban kerülnek. -
haxoror #2502 akkor hol marad az izgalom? :) -
#2501 Menteni nem szoktál? -
Gábor #2500 Hogy csináltátok a játék elején a városok katonai fejlesztését? Egy-egy várost specializáltatok egy egységtípusra, vagy vegyesen? Mivel spanyolhon háborúim színtere, ezért nehezemre esik "ultramodern" birodalmam központjából áttranszportálni egy ütőképes hadat spanyolba.Még gázabb,ha ellenséges flotta van a földközin,hogy szopassa a hajókázó hadat. Ha időre foglalok, akkor meg be kell érjem egy előző meghódított városom által előállított hadsereggel. Ebből következik a köv kérdés, hogy hogyan lehet gyorsan szintre hozni az új provinciákat? Megőszülök,mire onnan modern hadsereget tudok kiküldeni. -
VGQ #2499 Mesélek egy LOL történetet.
Elkezdem a játékot igencsak szerény angoltudásommal.
Sciipi hadseregét választom bejön a frakas vagy mi van a páncélján.
Nagynehezen elfoglalom a csizma orrában levö szigetet teljesen de szak simán bevonulok a városba,ezért kénytelen vagyok maxi helyörséget fenntartani mindhárom városkában.
Halad az idö Julius barátom már a gallokat veri akiket közben szorongatnak a Brittonok is.Brutii hadai a görög államokat vették célba Éppen Athént ostromolják.
Na mondom akkor hogy haéadjak én is irány afria.Sajnos bénázok ugyhogy még mindig csak bevonulok a városba és maxi helyörséget fenntartva vagyok kénytelen uralkodni ,ami ugye azt eredményezi,hogy max még 1 hadtestet birok fenntartani az adokbol.Beszélek haverral aszondja akasszak fel mindenkit igy nem lesz akkora lázadás.Mondom sirály.Akkor pörgetünk.Elfoglalom az egész nubia népét,brittonokat,a pálya nyugati oldala az enyém illetve Julius barátomé.
Akkor mondom jöhetnek a görögök.Kimegyek szépen leverem öket meghalnak.
Irány egyiptom hullanak mint a legyek.Jöhet a maradék 1 nép asszem a trákok.Izmos erödök meg minden de kit érdkel 6-7*os tábornokom +arany hadtest a hodito seregben 500 katonám simán kinyir 1500-2000 ellenfelet automatán.Trákok is hullanak kb marad 3-4 városuk a 12 böl.Mikor kezdenek hullani a tisztjeim mint az atom.
Julius valami Owerkill dologgal zaklat,hogy legyen az az uj alkirály.5-6 után kezdem unni a pipa nyomkodását ugyhogy rányomok az X re.Erre a szenátus kitagad a szövetség felbonlik.Persze most anyagilag rossul állok körönte -5000.44 állam az enyim.5-6 helyen lázadások kezdenek lenni.És a pestit tizedel a trákoknál.
A szövetség felbomlik.Még 1 nyamvadt diplomatát sem birok venni,hogy kieggyezek.AZ egyik aki egyiptombol sétál hazafele utközben meghal,mert egöregszik a másik az istenért sem akarja kibékiteni Brutii hadait.Igy 44 városbol secc perc alatt belázadnak ugy 15en és julius gyakja a seregem nyugaton Brutii középen a trákok lázadoi felkelnek és visszavesznek 4-5 városomat.Ekkor kapcsoltam ki a gépet,mert ilyen csufos vereséget nem birok el.
Egy nyamvadt pipa miatt igy megszivni a gyözelemtöl 6 városnyira!!És mindez a hiányos angoltudásomnak köszönhetö:( -
#2498 Van olyan diplomáciai opció, hogy térképinformációk cseréje/megvétele. Ha kell a másik népé, akkor kérd el tőle és vagy ajánlj fel valamit, vagy adj te is térképet, vagy vedd meg tőle. -
antijedi #2497 nekem nem ugy tünt, ha kiváncsi vagy és ezért cheatelnél is akkor nem utálsz cheatelni nem? bár ez itt singleben tök mind1 végülis a sajátszorakozásodat rontod el :P -
#2496 Akkor képez ki pár kémet és diplomatát, küld át őket, hamarosan többet fogsz tudni róluk, mint ők maguról. -
atibacsi1977 #2495 Nemakarok cheatelni,nem a stílusom! Csak érdeklődtem hogy hogy mások hogy látnak annyit a térképből, énmeg miért csak a saját területeimet! Csak kíváncsi vok hogy a többi szomszédos nép mit csiná mellettem! Utálok cheatelni! -
#2494 "De attol meg ez a jatek egy nagy ratyi. Nekem!"
Miért? -
antijedi #2493 ez a game pont nem a cheatről kéne hogy szoljon de mind1... :) -
atibacsi1977 #2492 Hogyan láthatok többet a térképből? Mert láttam képeket ahol nemcsak azokat a területeket látja a játékos amelyet ellenőriz, hanem többet is! Van vmi cheat, vagy más? -
antijedi #2491 ilyenek nekem még soha nem voltak, érdekes dolgok fordulnak elő nálad :) -
antijedi #2490 akinek nem inge... :P -
Gábor #2489 Van két konzolom, és egy erős pcm, a játék meg nagyon tetszik -
hapi #2488 A sereg beragadás alatt azt értem hogy nem hajlandó előre menni az utcán Pl. pedig sehol egy ellenség, vagy Pl megáll a mező közepén a lovas ijjász és semerre nem hajlandó menni, pedig nincs a közelében senki, a seregek még össze sem csaptak.
Az íjjászoknál kikapcsoltam egyből a fire at will ikont és nyomtam kb 20 stoppot mégis egész csata alatt hátba lőtte a saját seregemet kb 120 saját áldozat volt a végén a számokból kiszámoltam.
Ezek persze speciális esetek voltak tehát ritkán.
A Falon történt dolgok meg hát, nem maradt csak lovasságom az meg nem hajlandó felmenni azt levakarni az egyetlen megmaradt ellenséges sereget aki mellesleg már megfutanodott. -
#2487 hapi:Ha az egységek beragadnak, akkor tapadj rá a jobb gombra, nyomd meg vagy 25ször. Előbb-utóbb reagálnak. Akkor szokták ezt csinálni, ha beleakadnak az ellenségbe, és úgy gondolják, hogy akkor már támadnak is...
Az íjászoknál van a "Fire at will" gomb, egy felhúzott íjat ábrázol. Ha kikapcsolod, nem lőnek _új_ sorozatot. Amibe belekezdtek, azt még elengedik. Érdemes roham előtt kikapcsolni mindet, meg mondani nekik egy álljt, vagy adni nekik új célt.
A falakat nem árt visszafoglalni. Még inkább nem árt el sem veszíteni őket.
zizzenet: Játékok MIjéhez képest tényleg okos. De akárhogy is, ez csak egy szoftver. Egy viszonylag rutinosabb játékos megalázza veryhardon reggelizés közben... :P Szép, szép, ahogy megpróbálja az olcsóbb seregekre kikövetelni a nyílvesszőidet, vagy elkülöníteni a tábornokot, lerohanni az erősebb egységeket, de... Kevés. Kiismerhető. Jó lenne egy multi campaign...
Sephi: Szvsz ez az utóbbi idők egyik (legalábbis saját történelmi ismereteimből kiindulva) legrealisztikusabb RTS-e. Ha HP-t, varázslatot, orkot, stb akarsz, akkor ez nem fog tetszeni.
Konzol téma: Az, ha valaki vesz magának (kap apucitól, stb.) egy konzolt, és használja is, az kicsit előrevetíti, hogy szereti is a konzolos (és mint ilyen, stílusában erőteljesen különböző) játékokat. Nem várjuk el, hogy tettszenek a PC-s játékok, tudjuk, hogy máshoz van szokva.
Viszont ha idejön valaki (ne vegye senki személyeskedésnek), és fikázni kezd, mert nem lehet 2nap alatt végigjátszani, intelligenciát igényel, szaggat, nem lehet gampaddel nyomni, stb, akkor nem fogjuk szeretni. Szvsz innen az alapvető surlódás konzol vs PC ügyben...
Na, visszatérve Rómára:
Volt egy nagyon durva csatánk (kb 2ésfélszeres túlerő), haverommal azon poénkodtunk, hogy na, ez biztosan bekerül a történelemkönyvekbe... Erre pár kör múlva veszem észre, hogy tényleg! :) Kis ikon: híres csata, ki nyert, ki vesztett, mikor volt... Nagyon fílinges...
Na, bocs, szófosásom van ma reggel... :) -
atibacsi1977 #2486 Hello! Kérdeznék vmit? Volt már olyan vkinek hogy több ezres sereggel harcolt egy másik több ezres sereggel szemben(4-5000)?
Mert engem csak 3-400 fős seregek támadnak!
A szkítákkal vok,és a trákokkal harcolok! -
Árnyvadász #2485 Mikor indult az a vonat ami visszavitt az ókori Rómába? Vennék rá én is jegyet! Nagyon jó a leírásod, ezt akartam csak ezzel mondani:) Estére már én is élet és halál ura leszek. Addig viszont még dolgozni kell a szaros pénzért ami az evilági léthez kell :P -
hapi #2484 Nem mindig! Vagy már későn! -
#2483 Az íjászoknál kapcsold ki a Fire at will módot, akkor megállnak. -
hapi #2482 Ami tetszik:
-Kutyák
-ha nyer egy szakaszom akkor elkezd éljenezni a csata közepén
-Ha eltalálja egy nyílvessző az egyik katonát de lepattan a páncéljáról akkor az hátratántorodik
-ha hídon vissza felé fut egy ilyedt seregem akkor a rohamozó seregem belökdösi őket vízbe.
-amikor egy tüzes katapult lövés telibe kap egy ellenséges alakulatot
-amikor a lovak beugratnak az ellenség közé
-nagyon is számít ha oldalba kapsz egy sereget
- a diplomácia
Ami nem tetszik:
-néha beragad a sereg és nem csinálja amit mondok(főleg városban de volt már a nyilt terepen is)
-az íjjászok lassan reagálnak, vagy egyáltalán nem a stopra
- ezért túl nagy veszteséget okoznak a saját embereimben
- a falakról nem fut el a megfutamított sereg csak állnak bambán és a saját tornyaim olyankor már engem lőnek -
antijedi #2481 vagy 99 skin között az egyetlen néger... :P
amugy mindenkinek lehet magánvéleménye, az más kérdés hogy az esetleg egy erőteljes izlésficamból adódik :P
amugy lehet neked tényleg az nem teccik hogy fantasy..., na nekem meg az jön be ekvésbé, a 20millio lotr-os gamet szeritnem le se fogom szedni pedig fog jönni eg ypár... :P -
#2480 Nah, végelegesen beköltöztem Galliába. Határmenti településeken erődök és őrtornyok vigyázzák a nyugalmamat és a Gallok is elfogadtak, sőt, szeretnek. A következő állomásként a Hispániai területek vannak kijelölve, a spanyolok nagy bánatára, ilyen az élet. Otthon nincs minden rendben, a szenátus kikészít, aminek egyenes következménye, hogy nem vagyok hajlandó egyetlen küldetésüket elvállalni. Sajnos megtörtént, amire számítani lehetett, vizsgálódás következtében az egyik családtagom öngyilkos lett. Nos, hat hónappal később az egyik szenátori tag is öngyilkos lett, saját maga hátába vágta a kést, 6X –or. Kellemetlen. Elküldtek Afrikai területekre, hogy regulázzam meg az ottani jó népet. Rejtélyes körülmények között kigyulladt Rómában az Amfiterarium Flavium (mai colusseum). Nehéz az élet. A többi Római házzal sincs minden rendben. A Brutiik eldöntötték, hogy megszerzik Carthagot és mindezt úgy, hogy folyamatosan beveszik egy 800 fős sereggel, másnapra viszont a lázadó nép teszi ki a szűrét, 9 kör óta el vannak ott egymással, nem normális banda. Egyenlőre nyugalom van. A statisztikák szerint én vagyok a második legjobb, mind város fejlettségben, katonailag és anyagilag is. -
#2479 ahah! :)))
Jo na abba fejezem mert ugyis tobben vagytok akinek teccik.
Ez pont olyan mintha 99 neger kozott en lennek az egyetlen feher :))
De attol meg ez a jatek egy nagy ratyi. Nekem! -
vizoo #2478 Hali!
Egy kérdés: (bocs, hogy nem olvasok vissza, de nincs időm 2000 hozzászólásra) Hogy lehet a nép szimpátiáját elnyerni? És a szenátusét lehet vhogy azon kívül, hogy megcsinálom nekik, amiket kérnek?
Előre is köszi :) -
#2477 Ill. még egy kérdés.
Mindig olvasom, hogy lehet zsoldosokat szerezni. Azt hol kell? -
#2476 hi!
Ha két csapattal támadok, miért a gép irányítja a másik csapatot? -
wallen #2475 A Kárthágóiakkal végre van kihívás. Bár csatában a rómaiak megint ezrével pusztulnak, de álvezetes logisztikai problémát jelent, hogy a tengert a római frakciók uralják.
Jelenleg Sziciliámba Messénához minden körben érkezik egy-két-három frakciós római had. Spanyolhon elveszett, csak egy jelentős fosztógató sereg terrorizálja a helyieket. Jelenleg hábórúban állok a rómaiakkal, görögökkel, spanyolokkal, gallokkal, numídiával. -
wallen #2474 talán zsoldosként felvehetőek a brit szigeten
nekem voltak elefentjáim is :)