13587
-
#2473 Nem csak arra jók. Hanem arra is, hogy kibővítik a látókörödet, és meglátod, ha egy ellenséges sereg közeledik a városod felé. Ekkor van időd arra, hogy közeli településedből erősítést küldj, illetve gyorsan legyárthass egy-két egységet. -
#2472 Nemá... Lehet a rómaiaknak is szekerük? Hol? Mikor? Hogyan? Van 5 fullos városom és mégsem tudok szekeret építeni.
-
Árnyvadász #2471 leültem=leülök -
Árnyvadász #2470
Amúgy ma este végre le tudok ülni a játék elé ismét. Tegnap már egy zsák tetemként borultam az ágyamba. És mikor leültem, reggelig nem szeretnék felállni. Csak a kidőlés elfogadott opció:) -
zizzenet #2469 Azt olvastam itt a fórumban, meg valami recenzióban is, hogy az MI gyengén szerepel. Igaz ez? A Total War arról is híres volt, hogy csatában például nagyon okos. -
#2468 Ne légy "igazságtalan"! A "magyarokon" kívül marad itt egy nép. Beszéltek is a nyelvükön minap a Parlamentben. Nem kell elmenned! :[) -
Árnyvadász #2467 "Amugy mar nem sok nep letezik
Mindegyiket kiirottam.."
Remélem nem te leszel a jövőbeni miniszterelnök. Illetve ha igen, akkor én léptem az országból:) -
#2466 Nos igen, ez nem fantasy. Lehet, hogy ez zavar? :( -
#2465 Nem csodallom,hogy kussolnak. -
#2464 Gallia az enyém. Igaz, hogy a legnagyobb városukból 3 kivert a jó nép (nem a hadsereg!!, hanem a lázadók), de 4. -re 2400 "jómunkáslégionárussal" haladtam be...most tökre csönd is van :DD ... -
#2463 Egy körülbelüli értéket mondtam a szekér gyártásra, egyszerűen annyi minden másra el megy a pénz, hogy reális esély már pedig 200-240 között van a szekerezésre. Más- Olvastam, hogy 1 - 2 ember automatan nyomja a csatákat, öreg hiba, egy rész a játék egyik legzseniálisabb részéről marad le, a másik, hogy rendszerint 500% - 600% jobb eredményt érhetsz el, mint a gép.
Sephi, nyugi, nem tetszik, hát nem tetszik. Én csak ajánlani tudom, hogy adj neki még egy lehetőséget. -
#2462 Ja de elfeledtem hogy annak akinek van Konzola az itt a Pc-esek kozott idegennek kell ereznie magat es kussojon.
Ezzel az erovel ezt ugy is lehetne ertelmezni hogy GameRacism :))) -
#2461 Bizony van de szolok neked hogy imadom a RTS-es mufajt es ertek is hozza.
Szertem az ilyen tipusu jatekokat is (Lasd Kohan) de ez nem fogott meg egyaltalan :( -
#2460 Furcsa lenne ha egy ilyen strategiai game-nel akkorra ernel el egy olyan fejlettsegi szintet amikor az evszamlalo ahhoz az idohoz er ahol mar hasznaltak szekereket. -
#2459 szasztok!
azt nem értem, hogy mért csak BC200-tól lehet szekerük a rómaiaknak, hiszen már sokkal korábban használtak...
a zászlokrol meg csak annyit, hogy tényleg nem tul jo a kivitelezésük, ráadásul a rómaiak nem is igazán használtak zászlókat, inkább különféle signumokat cipeltek magukkal (minden légionak más-más signuma volt) és a pajzsfelfestés is légionként változott -
#2458 aha,kösz -
#2457 Igy van.
Erdemesebb mindig a tamado sereg moge egy masik egyseget is kuldeni ha veletlenul levernek az elsot,hogy feltartsa egy kicsit az ellent ha visszatamadnak. -
#2456 "Sajnos automatán nyomtam a csatát így nem tudom hogy a görögöket is irányíthattam volna?"
Nem, csak a saját frakciód egységeit irányíthatod és nincs kivétel.
"Valamint hogy lehet hogy a csatába erősítést kérjek mert a rómaiak kaptak egyszer,ezt én hogy tehetem meg?"
Csak akkor van erősítés, ha a kampánytérképen is küldtél. Tehát ha kettő sereged két oldalról betámadja az ellenséget akkor mindkettő sereged ott lesz, az egyik erősítésként, a másik fő seregként. -
#2455 Felgetni minden varost...
Es tied a gyozelem
Ennyi az egesz -
#2454 Félelmetes!
Végre olyanokat tud ez a progi amit már régóta vártam!
Punokkal nyomulok. Szövetséges görögöket megtámadta a makedón had.
Én expedíciós sereget küldtem a segítségükre amely be is vette Athént.
Kifosztottam, (14ezer denarius) aztán átadtam a görögöknek.
A beérkező göröghadtesttel pedig közösen megvertük a makedón felmentő sereget.
Sajnos automatán nyomtam a csatát így nem tudom hogy a görögöket is irányíthattam volna?
Valamint hogy lehet hogy a csatába erősítést kérjek mert a rómaiak kaptak egyszer,ezt én hogy tehetem meg?
A hadvezér által építhető tornyok arra jók hogy az ellen (vagy mi) nem tud mellette elmenni az adott körben így esetleg van időnk felkészülni.
-
#2453 Jaja. Én is így szoktam. Fejlesztgetek és várok az alkalomra, amikor megindulok. Az elmúlt két napban elég hirtelen történt minden, egy csomóan betámadtak, meg én is Imperátor akartam már lenni, úgyhogy azért kezdtem bele a 3-frontos harcba. :) -
#2452 Változó. Ha ugye valami lázadás van, akkor lovasságot indítom és ennyi. Ostromnál katapultok és íjászok elvégzik a dolgukat, a többi gyalogság+lovasság. Nyílt terepen is íjászok előretolása, bevédése gyalogosokkal, lovasság beállítása és később támadás velük. Kb. ennyi hirtelen.
:)
-Spanyoloknak egy várost hagytam, úgy kell nekik, minek támadtak meg. Most csendben vannak nyugaton. :)
-Róma biztosan az enyém, két ostromot is visszavertem.
-Scipii-k megrendültek, nem nagy erő maradt bennük, három városukat bukták be. :)
-Brutii-k erősek, főleg Afrikában szorongatnak. A tengeren meg nincs ellenfelük. Két flottámat is elintézték, kb 3500 emberrel jöttek a hajóikon.
-Cserébe ezért, Egyiptommal először békét, most meg szövetséget kötöttem a Brutii-k ellen. Alakul, lenyomták egy erős seregüket. :) (Azt persze nem tudja Kleó :), hogy amint az utamban lesznek, őket is lerohanom.
Mára ennyi. :) -
#2451 Ha tengerparti, akkor mindeéppen megéri kikötőt csinálni, mert a kereskedelemből fog jönni a legtöbb bevétel. Köss mindenkivel kereskedelmi szerződést, akivel csak lehet, és van értelme (olyanokkal fölösleges, akik a pálya túloldalán vannak. -
#2450 Én úgy szoktam, hogy csak kis hadjáratokat indítok egy-egy max 1-2 városért, ha azok megvannak akkor felfejlesztem őket, hogy jól tejeljenek, aztán megyek tovább. Nem szeretem ezt a nagy hadjáratosdit, mert csak rádrohadnak a kis fejleletlen városok. -
haxoror #2449 szuper :)
Akkor már csak egy kérdésem maradt (egyelőre) Milyen tempóban éri meg terjeszkedni? Mekkora foglalás, mennyi város után éri meg "begubózni" egy kis fejlesztésr? Mármint van esetleg a városokban/hadseregben valami amit mindenkép megéri kifejleszteni még a nagyobb hódítások előtt? -
#2448 Nem tévedsz, de mire felnyúzod a várost újra a rendes lakosságig az jó sok év.
Én inkább berakok egy kormányzót, meg arénát. Adó minre, havonta játékok, és így pár kör alatt megbékélnek teljesen.
Egy iylen keresztrefeszítős cucc kb 30% lakosságot nyiffantja ki. -
#2447 őő..de marad, úgyanis ilyen esetben bandák fognak összeverődni, gyakorlatilag egy új nép fog összejönni a felégetett tartományokban, persze ahoz, hogy komolyabb ellenállásba ütközz kell vagy 30 - 40év. -
#2446 Hm, a screenshot problémára nincs valakinek megoldása?
Meg a nagy zászló mellett vannak néha kis "minizászlók". Azokat kellene kikapcsolni, mert már a nagy zászló is tré, nemhogy a kicsik. Jobb lenne az egységekbe igazi zászlóhordozó, aki mondjuk nem tudna harcolni, de az utolsó emberrel egyszerre halna meg ha szétverik az egységet. Játszható maradna a játék és még jobban is nézne ki. -
haxoror #2445 köszi :)
Szóval az a tervem hogy módszeresen haladok előre és minden befoglalt város lakosságát kiírtom az utolsó szálig (tudom hogy ez kicsit radikális de végül is TotalWar a játék alcíme)
Így elvileg nem marad kinek lázongania, vagy tévedek? -
#2444 Te milyen taktikával nyomultál a harcokban? -
antijedi #2443 -
#2442 Olyan kő-papír-olló-szerű a harc. ű
Gyalogosok ellen lovasság és íjászok.
Lovasság ellen lándzsások és lovasság
Íjászok ellen minden mehet.
Lándzsások ellen lehet gyalogság is, irtják rendesen.
Harci szekerek ellen lándzsások és lovasság.
Lovas és szekeres íjászok ellen lovasság.
Dióhéjban ennyi. A többire rájössz, addig is izgalmas lesz felfedezni az ókori dolgokat. :) -
#2441 Jaja, legjobb módszer, 300 üvöltő vasvillás száguld rájuk, miközben 320 nyílas szórja az áldást. Aztán még egy kis zúzás a közelharcban, aztán jöhet a piszkos munka a lovassággal :) -
#2440 Míg a brittekkel épphogycsak összetudtam kaparni egy 14k-s várost, addig a Rómaikkal lazán összejön a 26ezres város, Tarentum. -
#2439 Én azt szoktam csinálni, hogy minden seregbe berakok baromi sok parasztot, meg íjászt. Parasztokat benyomom az ellenségbe, majd míg feltartják a parasztok az ellenséget egyszerűen leballistázom, nyilazom őket, a maradék ellenséget meg simán ledarálom az erősebb egységeimmel, és így csak főleg parasztok a veszteség. -
#2438 Ehhheh. Akkor ezek szerint nem csak engem utáltak. Nekem öngyilkosságba hajszolták az egyik legjobb hadvezéremet vazze. :)))
Innentől kezdve csak az alkalomra vártam. Nem tudom hogyan, de sikerült visszaszereznem a szimpátiájukat, sőt még újra adtak jutalmakat is. És négy családtagom is bekerült a pozíciókba. Csakhogy közben a nép igen-igen megszeretett és most már Róma az enyém.
Csak most értem haza, megyek harcolni. :)) -
#2437 Ha kiírtasz egy népet: A Rómaik imádnak, kezdetben még a szenátus is tapsol, a szövetségesek pedig tisztelni kezdenek, ellenfeleid meg a békét fogják keresni. Neked meg főhet a fejed a sok lázadó tartomány miatt :)) Harciszekeret nem fogsz BC200 előtt építeni, tekinteve, hogy a városfejlesztések legvégső szakaszában nyílik rá mód és olyan épületet rakni amivel majd tudsz ilyen egységet a csatába küldeni. -
#2436 Már cumiztam a brittekkel :) Brittekhez képest sétagallopp a rómaikkal. Eleve brit város nem fejlődhet tovább minor ctynél, kb 1/3 annyi épületük van, sokkal szarabb egységeik. -
#2435 Legjobb stratégiák a törikönyvekben vannak :) Néz meg, hogy melyik egység mi ellen jó, és milyenek az adatai, majd egyeztess az ellenség seregével.
Harciszekeret, akkor lehet építeni, ha van a hozzá kellő épületből az adott városban.
Ki lehet persze, csak vigyázni kell, mert később még fellázadhatnak a lakosok. -
kangoo #2434 Épp az előbb vívtam egy izzasztó csatát (kb. ez volt eddig a legnagyobb). 100 megmaradt emberével übergenerálisom körülzárja a maroknyi ellenséget, míg az íjász egységem nemkért támogatást nyújt ->nyílzápor-> minimális veszteséggel saját oldalon már csak pár eltaposni való karthágói marad; 2 mp alatt végük is. Hősi harcosaimmal együtt épp dobnék egy hátast mikor beüt nyílzápor#2......sok csatát megélt szívem csücske tábornokom, a család feje holtan esik össze.
Az év játéka simán, de úgy baszom ki mindjárt az ablakon....