13587
-
#2633 Nem tudom. Szerintem csak hadsereggel mükszik. :( -
cyrus #2632 nekem nem tudnál segíteni ? :P -
#2631 Ja az az. :), akkor passz -
#2630 ceasarfire a neve a diplomáciai menüben -
#2629 Ilyen nincs...ha háborúban állok vele, akkor van tűzszünet, de alliance nincs! -
cyrus #2628 alliance ? -
#2627 Hogyan kell szövetségetkötni? Nem találom! A diplomatával kell igaz? Amikor ki kell választani, hogy mit ajánlok föl, akkor ott nincs semmi féle szövetség! -
MrTressy #2626 jó kis game az is nekem megvan ;) -
cyrus #2625 ez meg volt már, előbb el kell foglalnod pár várost, vagy kezdj el egy uj campaign-t de ne a prologue-ot -
cyrus #2624 követet küldesz hozzájuk. -
#2623 Háj, letöltöttem a Clone CD-s verziot de nemtok menteni, mi a baj? -
#2622 Hogyan lehet szövetséget kötni egy másik néppel? -
cyrus #2621 Mikor foglalhatom el Rómát ?
azt mondja még nincs meg a támogatottságom hozzá.. :( -
#2620 Én most kezdtem újra egyiptommal a játékot, de szomorúan tapasztatlam, hogy baromi szarok az egyiptomi egységek. :( Na mindegy, legalább lesz valami kihívás :) -
#2619 Én az elvileg pestises diplomatám vittem a város mellét az is jó??
Itt a kép hogy is néz a dolog: ott a város melett -
#2618 A minimum.
• English version of Microsoft® Windows® 98SE/ME/2000/XP
• Pentium® III 1.0GHz (1000MHz) or Athlon™ 1.0GHz (1000MHz) processor or higher
• 256MB RAM
• 8x Speed CD-ROM drive (1200KB/sec sustained transfer rate) and latest drivers
• 2.9GB of uncompressed free hard disk space (plus 500MB for Windows® swap file)
• 100% DirectX® 9.0b compatible 16-bit sound card and latest drivers
• 100% Windows® 98SE/ME/2000/XP compatible mouse, keyboard and latest drivers
• DirectX® 9.0b (included)
• 1024 x 768 Monitor Resolution
• 3D Hardware Accelerator Card Required - 100% DirectX® 9.0b compatible 64MB Hardware Accelerated video card and the latest drivers*.
Amugy semmi baja nem lesz attol, ha a klonCDs valtozatnal hasznalod a cracket. -
#2617 Hat akkor ott a hiba, hogy nem vagy taktikus elegge.
Amugy a gep pazarloan banik az automata csatakban az embereiddel.
Szvsz legalabb 3szoros veszteseged lesz utana, meg akkor is ha atlagos stratega vagy.
S mivel a csatakban az AI-je egy nagy rakas kaka a jateknak, en nem is emlexem arra, hogy nekem mikor volt 20 fonel nagyobb a vesztesegem.
-
pedro870 #2616 pár kép az "első részről" ;)
-
HRaVeN1 #2615 Ha nekem a CloneCD-s változat van meg és letöltöm hozzá a crack-et akkor ha kiírom műkszik majd? És még egy kérdés: milyen a gépigény? -
#2614 JAh nálam is kitört egyszer :) a fene légió a légi helyett:)
Eddig azt hittem a római preatorians lovas a legdurvább de most a páncélos fánira szavazok:) irto durva ahogy röpködnek szana szét az emberek mikor támad:DD -
#2613 nálatok is tört már ki az Etna? Félelmetes ahogy a láva folyik le a hegyoldalon a város fele.... -
#2612 Jah mert fél sziget:) amugy rohadt jól leirtad meg is jött a kedvem egy kis gall irtásra Obelixnek meg Asterixnek ezuttal nem lessz esélyük:) még a csodapapi sem tud ellent áll 4 légi nyomásának:) vagy mégis:S -
#2611 A pirosak a legszebbek. Azok olyan "rómais"-ak.
Talán politikailag és hódításilag - egyszerűbb megtartani, megerősödni a gallok, spanyolok (LOL) legigázásával, mintha a karthágóiakra támadna rögtön az ember, vagy a macedónokat, egyiptomiakat kaszabolná. -
#2610 Egy megjegyzés:
Itália nem sziget. -
#2609 LOL! "... egyetlen Gall falut nem hódítottam meg, nem tartottam számottevő erőnek és kényelmesen elhelyezkedtem az új tartományokba ..."
Az összes ASTERIX is így kezdődik!
-
lammaer #2608 Skacok, hadd dobjak be két kérdést...
1. A 3 római cslád között van különbség azon kivül, hogy más helyről indulnak? Ugy értem egységekben vagy ilyesmiben...
2. Találkozott már valaki olyannal, hogy a városoknál a "show building browser", "ask advisor", "show settlement details", "locate position" gombok nem működtek? Egyszerűen hiába nyomtam rájuk, nem történt semmi... -
De1Ryan #2607 Egy kérdés.
Probálta már valaki hogy mi van akkor ha mondjuk 1800 lovasa van az embernek mert igy még nem győztek le csak várostromban.Pofon egyszerű 2 oldalról gigantikus lovasrohammal szétroppantani az ellen 2 szárnyát és utána 1 perc sem kell és szaladnak a nyuszik. -
#2606 Na, megkaptam az első pofont, akkorát csattant, hogy a majdnem kivertek Galliából, 3 családfő hősi halált halt, 2 lányanya öngyilkos lett, elvesztettem majd 1400 embert plusz Alesia Gall tartomány vársom German kézre került…
Akkor el is mesélem :).
Szóval egyetlen Gall falut nem hódítottam meg, nem tartottam számottevő erőnek és kényelmesen elhelyezkedtem az új tartományokba. A szenátus is szépen a kezemre játszott, hisz kifejezetten támogatta Gallaia hadjártom. Nyugodt fejlődés jellemezte az időt, folyamatosan fedeztem fel a Hispánt és Brit földeket a kincstáramba is dőlt az arany. A béke illékony volt, Brutii család harcba lépett a Germánokkal és így kénytelen én is csatlakoztam. Miután nem voltak túl nagy fogalmaim az ellen haderejéről, no-meg rá is tört egy fegyvertelen békés Gall falura, döntöttem, gyors és kegyetlen csapásba részesítem a szomszéd tartomány urait. Felszereltem két legjobb hadvezérem és megindultam észak-keletre. Az első Germán, akibe botlottam, egy felderítő egység volt, amint észre vett rögtön visszavonult. Féltek tőlem, éreztem, vérszemet kaptam. Hiba volt. Rátörtem a két tábornokkal a legközelebbi Germán tartományra, 800 lovas, 320 íjász és pár száz Hasati két részre osztva, könnyű menet…lett volna, amint megláttam a csata mezőre felsorakozó Germánokat ráfagyott az arcomra a mosoly. Szinte vég nélkül álltak a tartomány közepén a hosszúlándzsás egységek. A lovasaim ijedten prüszköltek, a morál a föld alá került, itt ma nem terem babér. De megpróbáltam. Nem akartam feladni. A pár száz Hasati egységemet az íjászok elé parancsoltam, a lovasokat kettéosztva a két végre tettem. A jó bevált harapófogó. De hát, hogyan lehet bármilyen taktikába kezdeni, ha az ellenfél egységei átérnek a tartomány hosszán?! A csata elindult. Megindultak lassan, komótosan. Idegesen rendeltem vissza a lovasságot az íjászok mögé és kétségbeesetten néztem a másik csapatom generálisát aki kényszeredetten várt egy gabona mező mellett. Visszapillantottam, már remegett a föld, roham indult meg felém. Kiadtam az utasítást, védekező pozíció minden egységnek. Rám törtek, belém rohantak, a falhoz kentek, ezernyi dárda csapódott embereim testébe, a Hasati századot szó szerint beletolták az íjászaimhoz. A lovasságért kiáltottam, már menekülni akartam, de már őket is körbe fogták. A másik csapatom, talán ők segítenek, de ekkora már ők is feleannyian voltak és már közel nem a támadás volt a legfőbb gondúk. Generálisom is csapdába esett, egy nehéz lovascsapat hajtotta, míg bele nem került egy szép kis csapdába. Utolsó leheletig harcolt.
Visszaléptem a stratégiai térképre, a germánok már el is foglalták a zászlós Gall fővárosom. Visszaszorultam Itália szigetére, tekintve, hogy a Spanyolokra is most tört rá az engem támadhatnék…
Egyébként nem töltöttem vissza az állást, felálltam a csapás alól és visszavágtam a germánoknak. 4 óriási csatában győztem ellenük, de ez már egy másik történet.
-
Gábor #2605 Nem tartom magam olyan rossz taktikusnak, de vhogy a gép nekem jobban nyeri a csatákat,mintha én vezetném a hadakat....Igaz, a paraszt-rush és sündisznó gyártás kombót nem próbáltam (értsd: megtűzdelni minden mozgó barát/ellenség-t nyíllal, mint lentebb említette vki) -
Gábor #2604 Viszont, ha megfigyeled az anyaváros plussz vmit, míg ua-on a parton egy másik port mínuszt kap az egy adott hajó után! Gondolom egymástól veszik el a boltot. -
wallen #2603 Feltünt nektek, hogy csak azok a családtagok szaporodnak, akik hosszabb időn át városban kormányzósdit játszanak. Akik kinn vannak a fronton azok gyermektelenek.
Még erre is figyeltek az annyukat nekik.
Dicsőséges Kártágóm amiatt fog elbukni, hogy kihal :P -
haxoror #2602 Hát én face-to-face kiherélek szinte akárkit és a stratégiai mappal sincs gond de a taktikám kimerül a zerg-rushban szóval egyelőre hanyagolom a manuális csatákat :( -
#2601 Na ez nekem nem megy. Van diplomatám a vározsban, de baromire nem lesz kormányzó! -
#2600 Látom te is nyomod a gamet a Battlefield mellett!
Különben nekem is már volt ilyen!Én a harcokba élem bele magam nagyon hangulatos kis game! -
#2599 Nem arrol van szo joember. Tom mi az offer es demand.
Az offernel te ajanlod fel a demandnal meg te kersz.
Amugy a give region es become protectorate nem ugyanaz.
Amugy is kozben kiderult mia gaz.
Semleges volt a nemzet es azert nem volt kint a lehetoseg.
Csak hadbanallo feleknel jon elo a menu.
Amugy kosz a segitseget. -
haxoror #2598 Na a pedomnak EGY kör alatt fia született. Hat hónap, mi?!
(Kezdem beleélni magam ebbe a Szicília feelingbe ) -
G.Freeman #2597 de az, mert ket resz van : demand es offer , ha demandot valasztod es ott a give regiont az azt jelenti hogy neki kell adnia -
#2596 Csakhogy nincsen ilyen menu, csak olyan, hogy Give Region.
Az meg nem ugyanaz. -
#2595 Nem adni, hanem kapni. Felszolitani Dacia-t, hogy Aquincumot a nagy S.P.Q.R maganak akarja, mint provinciat. -
G.Freeman #2594 offer? adni akarsz provinciat? mert akkor ugy kell mintha cserelni akarnad csak nem kersz erte semmit es alul a tenyer gombra nyomsz nem bal szelsore amire szoktal