13587
  • a.carkey
    Nem tudom. Szerintem csak hadsereggel mükszik. :(
  • cyrus #2632
    nekem nem tudnál segíteni ? :P
  • Kandurex
    Ja az az. :), akkor passz
  • Kandurex
    ceasarfire a neve a diplomáciai menüben
  • bazza
    Ilyen nincs...ha háborúban állok vele, akkor van tűzszünet, de alliance nincs!
  • cyrus #2628
    alliance ?
  • bazza
    Hogyan kell szövetségetkötni? Nem találom! A diplomatával kell igaz? Amikor ki kell választani, hogy mit ajánlok föl, akkor ott nincs semmi féle szövetség!
  • MrTressy
    jó kis game az is nekem megvan ;)
  • cyrus #2625
    ez meg volt már, előbb el kell foglalnod pár várost, vagy kezdj el egy uj campaign-t de ne a prologue-ot
  • cyrus #2624
    követet küldesz hozzájuk.
  • Buci
    Háj, letöltöttem a Clone CD-s verziot de nemtok menteni, mi a baj?
  • bazza
    Hogyan lehet szövetséget kötni egy másik néppel?
  • cyrus #2621
    Mikor foglalhatom el Rómát ?
    azt mondja még nincs meg a támogatottságom hozzá.. :(
  • I.C.ram
    Én most kezdtem újra egyiptommal a játékot, de szomorúan tapasztatlam, hogy baromi szarok az egyiptomi egységek. :( Na mindegy, legalább lesz valami kihívás :)
  • grebber
    Én az elvileg pestises diplomatám vittem a város mellét az is jó??
    Itt a kép hogy is néz a dolog: ott a város melett
  • [Jakuza]
    A minimum.
    • English version of Microsoft® Windows® 98SE/ME/2000/XP
    • Pentium® III 1.0GHz (1000MHz) or Athlon™ 1.0GHz (1000MHz) processor or higher
    • 256MB RAM
    • 8x Speed CD-ROM drive (1200KB/sec sustained transfer rate) and latest drivers
    • 2.9GB of uncompressed free hard disk space (plus 500MB for Windows® swap file)
    • 100% DirectX® 9.0b compatible 16-bit sound card and latest drivers
    • 100% Windows® 98SE/ME/2000/XP compatible mouse, keyboard and latest drivers
    • DirectX® 9.0b (included)
    • 1024 x 768 Monitor Resolution
    • 3D Hardware Accelerator Card Required - 100% DirectX® 9.0b compatible 64MB Hardware Accelerated video card and the latest drivers*.

Amugy semmi baja nem lesz attol, ha a klonCDs valtozatnal hasznalod a cracket.
  • [Jakuza]
    Hat akkor ott a hiba, hogy nem vagy taktikus elegge.
    Amugy a gep pazarloan banik az automata csatakban az embereiddel.
    Szvsz legalabb 3szoros veszteseged lesz utana, meg akkor is ha atlagos stratega vagy.
    S mivel a csatakban az AI-je egy nagy rakas kaka a jateknak, en nem is emlexem arra, hogy nekem mikor volt 20 fonel nagyobb a vesztesegem.
  • pedro870
    pár kép az "első részről" ;)

• HRaVeN1
    Ha nekem a CloneCD-s változat van meg és letöltöm hozzá a crack-et akkor ha kiírom műkszik majd? És még egy kérdés: milyen a gépigény?
  • Negwar
    JAh nálam is kitört egyszer :) a fene légió a légi helyett:)
    Eddig azt hittem a római preatorians lovas a legdurvább de most a páncélos fánira szavazok:) irto durva ahogy röpködnek szana szét az emberek mikor támad:DD
  • galenius
    nálatok is tört már ki az Etna? Félelmetes ahogy a láva folyik le a hegyoldalon a város fele....
  • Negwar
    Jah mert fél sziget:) amugy rohadt jól leirtad meg is jött a kedvem egy kis gall irtásra Obelixnek meg Asterixnek ezuttal nem lessz esélyük:) még a csodapapi sem tud ellent áll 4 légi nyomásának:) vagy mégis:S
  • a.carkey
    A pirosak a legszebbek. Azok olyan "rómais"-ak.

Talán politikailag és hódításilag - egyszerűbb megtartani, megerősödni a gallok, spanyolok (LOL) legigázásával, mintha a karthágóiakra támadna rögtön az ember, vagy a macedónokat, egyiptomiakat kaszabolná.
  • a.carkey
    Egy megjegyzés:
    Itália nem sziget.
  • a.carkey
    LOL! "... egyetlen Gall falut nem hódítottam meg, nem tartottam számottevő erőnek és kényelmesen elhelyezkedtem az új tartományokba ..."

Az összes ASTERIX is így kezdődik!
  • lammaer
    Skacok, hadd dobjak be két kérdést...

1. A 3 római cslád között van különbség azon kivül, hogy más helyről indulnak? Ugy értem egységekben vagy ilyesmiben...

2. Találkozott már valaki olyannal, hogy a városoknál a "show building browser", "ask advisor", "show settlement details", "locate position" gombok nem működtek? Egyszerűen hiába nyomtam rájuk, nem történt semmi...
  • De1Ryan
    Egy kérdés.
    Probálta már valaki hogy mi van akkor ha mondjuk 1800 lovasa van az embernek mert igy még nem győztek le csak várostromban.Pofon egyszerű 2 oldalról gigantikus lovasrohammal szétroppantani az ellen 2 szárnyát és utána 1 perc sem kell és szaladnak a nyuszik.
  • Kandurex
    Na, megkaptam az első pofont, akkorát csattant, hogy a majdnem kivertek Galliából, 3 családfő hősi halált halt, 2 lányanya öngyilkos lett, elvesztettem majd 1400 embert plusz Alesia Gall tartomány vársom German kézre került…

Akkor el is mesélem :).

Szóval egyetlen Gall falut nem hódítottam meg, nem tartottam számottevő erőnek és kényelmesen elhelyezkedtem az új tartományokba. A szenátus is szépen a kezemre játszott, hisz kifejezetten támogatta Gallaia hadjártom. Nyugodt fejlődés jellemezte az időt, folyamatosan fedeztem fel a Hispánt és Brit földeket a kincstáramba is dőlt az arany. A béke illékony volt, Brutii család harcba lépett a Germánokkal és így kénytelen én is csatlakoztam. Miután nem voltak túl nagy fogalmaim az ellen haderejéről, no-meg rá is tört egy fegyvertelen békés Gall falura, döntöttem, gyors és kegyetlen csapásba részesítem a szomszéd tartomány urait. Felszereltem két legjobb hadvezérem és megindultam észak-keletre. Az első Germán, akibe botlottam, egy felderítő egység volt, amint észre vett rögtön visszavonult. Féltek tőlem, éreztem, vérszemet kaptam. Hiba volt. Rátörtem a két tábornokkal a legközelebbi Germán tartományra, 800 lovas, 320 íjász és pár száz Hasati két részre osztva, könnyű menet…lett volna, amint megláttam a csata mezőre felsorakozó Germánokat ráfagyott az arcomra a mosoly. Szinte vég nélkül álltak a tartomány közepén a hosszúlándzsás egységek. A lovasaim ijedten prüszköltek, a morál a föld alá került, itt ma nem terem babér. De megpróbáltam. Nem akartam feladni. A pár száz Hasati egységemet az íjászok elé parancsoltam, a lovasokat kettéosztva a két végre tettem. A jó bevált harapófogó. De hát, hogyan lehet bármilyen taktikába kezdeni, ha az ellenfél egységei átérnek a tartomány hosszán?! A csata elindult. Megindultak lassan, komótosan. Idegesen rendeltem vissza a lovasságot az íjászok mögé és kétségbeesetten néztem a másik csapatom generálisát aki kényszeredetten várt egy gabona mező mellett. Visszapillantottam, már remegett a föld, roham indult meg felém. Kiadtam az utasítást, védekező pozíció minden egységnek. Rám törtek, belém rohantak, a falhoz kentek, ezernyi dárda csapódott embereim testébe, a Hasati századot szó szerint beletolták az íjászaimhoz. A lovasságért kiáltottam, már menekülni akartam, de már őket is körbe fogták. A másik csapatom, talán ők segítenek, de ekkora már ők is feleannyian voltak és már közel nem a támadás volt a legfőbb gondúk. Generálisom is csapdába esett, egy nehéz lovascsapat hajtotta, míg bele nem került egy szép kis csapdába. Utolsó leheletig harcolt.

Visszaléptem a stratégiai térképre, a germánok már el is foglalták a zászlós Gall fővárosom. Visszaszorultam Itália szigetére, tekintve, hogy a Spanyolokra is most tört rá az engem támadhatnék…

Egyébként nem töltöttem vissza az állást, felálltam a csapás alól és visszavágtam a germánoknak. 4 óriási csatában győztem ellenük, de ez már egy másik történet.
  • Gábor
    Nem tartom magam olyan rossz taktikusnak, de vhogy a gép nekem jobban nyeri a csatákat,mintha én vezetném a hadakat....Igaz, a paraszt-rush és sündisznó gyártás kombót nem próbáltam (értsd: megtűzdelni minden mozgó barát/ellenség-t nyíllal, mint lentebb említette vki)
  • Gábor
    Viszont, ha megfigyeled az anyaváros plussz vmit, míg ua-on a parton egy másik port mínuszt kap az egy adott hajó után! Gondolom egymástól veszik el a boltot.
  • wallen
    Feltünt nektek, hogy csak azok a családtagok szaporodnak, akik hosszabb időn át városban kormányzósdit játszanak. Akik kinn vannak a fronton azok gyermektelenek.

Még erre is figyeltek az annyukat nekik.

Dicsőséges Kártágóm amiatt fog elbukni, hogy kihal :P
  • haxoror
    Hát én face-to-face kiherélek szinte akárkit és a stratégiai mappal sincs gond de a taktikám kimerül a zerg-rushban szóval egyelőre hanyagolom a manuális csatákat :(
  • I.C.ram
    Na ez nekem nem megy. Van diplomatám a vározsban, de baromire nem lesz kormányzó!
  • Robogo
    Látom te is nyomod a gamet a Battlefield mellett!
    Különben nekem is már volt ilyen!Én a harcokba élem bele magam nagyon hangulatos kis game!
  • [Jakuza]
    Nem arrol van szo joember. Tom mi az offer es demand.
    Az offernel te ajanlod fel a demandnal meg te kersz.
    Amugy a give region es become protectorate nem ugyanaz.
    Amugy is kozben kiderult mia gaz.
    Semleges volt a nemzet es azert nem volt kint a lehetoseg.
    Csak hadbanallo feleknel jon elo a menu.
    Amugy kosz a segitseget.
  • haxoror
    Na a pedomnak EGY kör alatt fia született. Hat hónap, mi?!

(Kezdem beleélni magam ebbe a Szicília feelingbe )
  • G.Freeman
    de az, mert ket resz van : demand es offer , ha demandot valasztod es ott a give regiont az azt jelenti hogy neki kell adnia
  • [Jakuza]
    Csakhogy nincsen ilyen menu, csak olyan, hogy Give Region.
    Az meg nem ugyanaz.
  • [Jakuza]
    Nem adni, hanem kapni. Felszolitani Dacia-t, hogy Aquincumot a nagy S.P.Q.R maganak akarja, mint provinciat.
  • G.Freeman
    offer? adni akarsz provinciat? mert akkor ugy kell mintha cserelni akarnad csak nem kersz erte semmit es alul a tenyer gombra nyomsz nem bal szelsore amire szoktal