Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köv a gondom: a szenátus elküld, hogy vegyem blokád alá valami apollonia kikötõjét, de a térképen nem látszik ilyen nevû város, sem kikötõ. Részletkérdés, hogy hajóm sincs😊
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
(Bár akkor még nem volt Pest)
Ezt nem hagyhattam ki, bocs mindenkitõl... 😊)))
Pestis
\"... népszavazás döntsön a nép szavazásból történő kihagyásáról ...\"
Azonban csak egy kis helyreigazítás (bocs érte): sztem inkább feketehimlõ, vagy ilyesmi. A pestis csak a 14. században bukkant fel. 😊
Néha nagyon brutál tud lenni a játék.
Na mindegy kinyalom a városok seggét, remélem neked lesz igazad.
pld aszem almohádoknak foglaltam el két tartományát erre kitört a polgárháboru
nem hiszem hogy ezen sokat változtattak volna
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
Nem hiszem, hogy a TW sorozat alkotói így csalnának. Biztos van valami ok-okozati összefüggés. De ez elég összetett játék lett, nem merem kijelenteni, hogy minden apró dolgot ismerek benne... Kell még egy kis idõ.
Elõzõ részben egy város lojalitásszintje az egekben volt, a következõ körben meg fellázadt. Fogalmam sincs, hogy miért. Én azt figyeltem meg, hogy terjeszkedésfüggõ: amikor a gép látja, hogy nyerésre állsz odabasz egy lázadást nehogy jól érezd magad, persze jó messze a legközelebbi seregedtõl. Remélem tévedek.
Elvileg van is benne logika. Ha elfoglalsz egy tartományt, ahol teljesen más emberek élnek, akkor nem fognak örülni neked. És lázadni kezdenek. De ha egy pár kör erejéig csak a kedvükben jársz, akkor szépen-lassan meg fognak barátkozni veled. Nekem az egyik leglojálisabb tartományom most az egyik gall falu. 😊
Colosseum, Hippodrome, Aqueduct és jó ültetvények kellenek, no meg alacsony adók. És egy idõ múlva már nem lázadnak, mert jó nekik. 😊))
Ha minden igaz lejött már a gém otthon.
Az elõzõt, a középkorit, akkor hagytam abba, amikor bármit csináltam a tartományaimmal egy bizonyos terjeszkedés felett mindenképpen fellázadtak. Olvasom itt is van lázadás. El lehet-e kerülni teljesen, vagy csak elodázni lehet a kitörését?
Akinek szar az eger a menube, csikot huz, meg hogyha a szenatusnal kifagy a program az rakja fel az 1es cd extras\redist -bol az a windows medias akarmicsodat. Az install is kerdezi egyebkent hogy felrakja-e, mond neki igen.
Nalam megjavult a menu, a szenatus es jaccik mar szep videokat is ugyhogy ugylatszik minden oke.
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
anyit tökörészik erõsitésem a map sarkában általában hogy rég vége a csatának mire õ 2m-t menne elõre..., eddig amikor én vezettem a csatát szinte mindig az votl hogy erõsités 0 gyilok 0 veszteség..., közük nem volt az egészhez... 😊
bár azt még em néztem ha vesztésre állok micsinálnak 😛
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Mostanra értem el, hogy 4 is benne van. 😊
Amíg volt szenátus, a saját híveim voltak egy kivételével minden poszton.
A tisztségeket a sikerekkel lehet a játékban szerezni.
Vki segitsen mar hogy is kell ezt csinalni!
Nekem lenne is egy tippem, ami sztem nem is nehezen megoldható. Az hogy a tisztségekre ne csak a senatus jelölhessen, ki hanem a nép szavazásával is el lehessen érni, ugy mint az a demokratikus köztársaság idején volt. Ezt pedig akár ugy lehetne megcsinálni, hogy a népet felosztják patriciusokra és plebejusokra, és a családok, személyek népszerüsége alapján szavaznak pl. a consuli tisztségre.
És itt jön a másik dolog a képbe, hogy ugy szavaznak rád, amennyire te kedvezel nekik, tehát amennyire ök kedvelnek téged.
Azzal pedig, hogy egyre nagyobb tömegek állnak mögötted, a szenátust is rendre lehet utasitani, nem mernek szivatni (max megöletnek). Ráadásul ezzel akár egy másik család népszeüségét is tudnád csökkenteni, jo kis családi viszályokra adva okot...
Sztem, ha még ezt is meg lehetne valositani a játékban az tök királyság lenne, mert ez a történelemben is igy volt
shogun hjaj az mar regen volt 😊
azert mindenki irhatna mi lenne szukseges, osszegyujtjuk aztan elkuldjuk 😊 mint magyar total war tarsadalom peticioja 😉!
Amikor ramesz 1 varosra(ahol sereg es ugynosk is van)Jobbklikk a tabornok v ugynok fejere es megjelenik.
A Unit Size (scale) mindig is options-ben állítható paraméter volt, ebben semmi nem változott. Shogunban 60 és 100 volt a két választható érték.
Riszpekk
- Az összesítõvel is. 😊
- Az emlékekkel is, bár nekem még mindig nincs egy darab sem. 😄
- Az utánpótlással nem teljesen. Én egy agyonképzett tábornokot tettem az utánpótláshoz és egész okosan vezette a sereget. Tényleg hasznos volt.
- A seregmérettel kapcsolatban meg X. Nem tudom.
Ha elfoglalod egy másik nép városát, akkor az épületek megmaradnak, amiket épített (hacsak le nem romboltad). Vannak olyan templomok, amik +1-es experience-es egységek építését teszik lehetõvé. Vannak, amelyek +2-es missile-os egységeket adnak.
De a lényeg: úgy vettem észre, hogy az ilyen városokban (ahol nem római templom van), nagyobb az esélye a lázadásnak. Tehát fogtam magam és az ilyen renitens helyre Jupiter templomot emeltem, mert az ad +15%-ot a római törvények elfogadására, betartására. És csodák csodája, jobb lett a hangulat. Ugye van Jupiter, Ceres és õõõõ izé... templom. Mindegyik ad valami extrát.
Az olyan helyeken, ahol nincs gáz a lakosokkal, érdemes meghagyni a +-os egységeket adó templomokat, mert hasznosak.
mas: amit hianyolok a gamebol :-)
1. a csaladfanal az elhunytak infoja, miert nem lehet ott lenni az eletenek fobb hirei kinevezesek, mikor szuletett mikor halt meg, milyen catakban vett reszt stb... szerintem ha mar van csaladfa akkor pont ezeket kene tarolni ott. es ez csak nehany sor semmi extra...
2. pontos sereg osszsites egy lapon, letszammal vezerekkel, ezenkivul egy masik lapon a diplomatak, kemek stb
3. ha mar lerak egy egy nagyobb csatanak a nyomat, miert nem lehet arrol is bovebb infot tarolni esetleg replayyel betekinteni, raadasul ahogy elnezem a gep-gep nagy csatak helyzinet is jelzi, igy azokba is be tudnank tekinteni, lehet szoszmotolesnek tunne de igazan jo lenne ez a lehetoseg, hiszen a regi idokben is egymas csatainak leirasat tanulmanyoztak Nagy Sandoret Julius Ceaser pl.
4. utanpotlasnal jo az otlet, hogy ha masik generalis vezeti akkor onalloan is tudjanak cselekedni, de ne ilyen barom modon, belerohannak ellenbe ahogy esik ugy puffan stb... tobbszor ugy jartam hogy generalisom berohant a csata surujebe es hiaba probaltam vedeni kinyirtak... persze az utanpotlas kapasbol menekult szal ez egy akkora .... hogy na. Legalabb maradjon hatul a generalis es lehessen neki parancsokat adni, hogy mit csinaljon, jobbrol karolva tamadjon vagy vedekezzen vagy akarmi de ennel a nagy felesleges rohamnal minden jobb... szetbasszak a taktikamat es elvereznek a fasza veteran egysegeim 😞 gondolom ez mindenkit idegesit. En mar kiveszen csata elott generalist mert csak hajamat tepem miatta...
5. a regi verzioknal ha jol emlekszem ugy volt hogy nehezsegi fokazaton valtoztak egyseg meretek pl, 80-rol 160 ra stb... itt akkor mi a tokomert raktak ezt be a video optionbe???? a small normal large huge kozott ki a fene gondolna hogy ez a kulombseg? 😊))
fantasztikus a game igy is minden elismeresem, de ha azt akarjuk hogy meg faszabb legyen ossze kell fognunk irni egy kurva jo osszefoglalot nekik es el kell kuldeni! meggyozodesem hogy anno medieval kiegeszitobe is azert vettek be magyarokat mert szarra bombaztuk ilyen levelekkel oket!
Szal javaslatom, mar most gyujtsuk ossze aztan egy penge ember leforditja es mindenki elkuldi!
Mit szoltok?
2000
6000
12000
24000 (ez a vége, ennél nagyobb szint már nincs)
Vagy ezek majd csak az ido mulasaval jonnek, esetleg a lakosag szama befolyasolja ezt???
Igen, pihennek. De kell egy kis idõ hozzá. 😊
Carkey: kihagytál valamit. Brian élete! 😄DDD

Mentségemre szolgáljon hogy ilyet még ne mcsináltam 😄
Na megyek suliba
War. War never changes.

War. War never changes.
War. War never changes.
War. War never changes.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.