13587
-
hapi #4314 Azért villog a kereskedelmi ikon mert a kereskedelmi útvonalat elállja hajó vagy sereg. -
#4313 sry, a méretért -
#4312 Nyomulnak a rómaiak =) -
#4311 építed a következő szintet a városban (palace X..) és a köztisztasági intézményeket, ha ennek ellenére nagy a squalor, akkor népírtás kell, alláb részletezve volt hogyan :) -
#4310 De nagy a csönd... -
#4309 Meg lehet azt csinálni hogy csak akkor legyen vége a játéknak ha mindent elfoglaltam? Még nem is voltam afrikában és a közelkeleten erre kiírja hogy megnyertem és kész. -
Cipher #4308 Hogyan lehet csökkenteni a szennyt??
csak mert iszonyat leviszi a hűséget -
VGQ #4307 Hát a birodalmak legföbb bukásának oka a tul nagy kiterjedés.Ezt valaha ugy 8 évvel ezelött mondta a töri tanárom.Valahogy ugy hiszem,hogy neki van igaza,legalább egy kicsit:)) -
#4306 Ez a realism mod 2.0 tartalmazza az elözö 1.0-sat is? -
haxoror #4305 Perzsa diplomata, elég brutális
-
haxoror #4304 Valaki írta korábban hogy egy nép legyőzésekor a csapatai összeesnek és eltűnnek, nálam rebellé váltak. Az Örmények utolsó csapata évtizedekig védte azt a hágót a Szkítáktól :)
-
Larvin #4303 realism mod 2.0
http://www.twcenter.net/downloads/db/?mod=111 -
haxoror #4302 50 tartomány + Róma bevétele kell a győzelemhez
Ezért fogom én Rómát a legutolsónak hagyni :) -
#4301 Ja, meg még az is zavar, hogy van pl egy 40ezres város, be lehet lőni az adóval, hogy 0% legyen a népességnövekedés. Na, az meg olyan elégedetlenséget szül, hogy szinte lehetetlen ellensúlyozni. Szóval két lehetőség van: 1, fellázad most 2, 1% népességnövekedés mellett (kétkörönként ~1000 ember) fellázad majd kb 5 kör múlva...
Néha kezdem azt hinni, hogy ezt a részét a játéknak direkt úgy rakták össze, hogy ne lehessen jól csinálni. A nagy birodalom egyszerűen rohad. Végülis van realitás alapja. Csak erős katonasággal, lázadóöléssel, keresztre feszítéssel lehet fenntartani egy központosított birodalmat...
Haverom i.e.212-re elfoglalta a világot, és lezúzta a szenátust. Igaz, a végére inkább barbárnak tűnt a serege, mint rómainak... :) Rengeteg barbár zsoldossal dolgozott. Utolsó csata durva volt.Kitámadott Rómából. (mi:3légió+3íjász+4nehézlovas+4katapult+egyebek vs gép:rengeteg légió+némi lovasság) A négy nehézkatapult megtizedelte a szenátus seregét, közben felmentő seregként bejött vagy öt családtag és két kohort, akik nagyon sokáig csak álltak és nézték a csatát, meg némi könnyűlovassal játszadoztak,amíg mi néhány elég szerencsétlen csapatbezúzatás(tábornok is) után megfutottunk, de valahogy az összerendeződő seregekkel tartani tudtuk a katapultok vonalát. Aztán megérkezett a család, az ellenség hátába, és onnantól mészárlás. 11 ember élte túl, hősi győzelem, gratula, gémóver. Pedig volt még Julius is, meg Scipio is meghódítatlanul... :) Vagy ha csak római marad a világon, akkor az már mindegy? -
Viharlovag #4300 A villogó ikonok nekem is relytéjesek. Megépítettem a legnagyobb fórumokat, mégis tovább villog a kereskedelem, azaz nem jön be a teljes elérhető bevétel. Viszont a gép (most a trákok) csak két egységgel védte a görög városokat. Igen nagy ütemben terjeszkedem is ott. Maxos városok (épületek, lakók száma) és elég két fő helyőrségnek... -
#4299 Ez eddig szép, de annak a "két lovas"-nak akkora a befolyása/menedzsmentje, hogyMég szép, hogy rend van, és kicsi a mínusz.
Majd ha lesz 10 ilyen városod, és nem jut bele családtag... -
Braveheart #4298 Én most kezdtem a kampányt a Julii-kal. Egyfolytában kapom a szenátustól a küldetéseket, nekiugrasztottak a galloknak, és nem segít a másik 2 család, a görögökkel és a kartágóiakkal vannak elfoglalva. Nekik már van pár fullos seregük, én meg ott küszködök a gallokkal :) Nem baj, legalább izgalmas a játék :) -
Ranger23 #4297 Mit jelent amikor a városokban a gazdasági mutatóknál villog mondjuk a korrupció, vagy bármi más ikon? -
#4296 Hogy a faxomba csinálod a 70k-t??? Nekem max 5k-t hoz egy város és akkor mindenki happy. Valahol már tele van a város town watch-al, meg a másikkal mégis egy idő után elkezdenek lázongani. A korrupciót lehet valahogy csökkenteni? -
#4295 Ejnye a másik oldalról kellett felhozonom a topicot. -
dolfy #4294 szép volt báttya!!! halál a csalókra -
#4293 szopatsz csak mi?:D -
#4292 thx!!!
de konzol mivel jön?? -
#4291 Konzolt le:
imstupidplskickme
10000 pénz ad, van ennél jobb is ami millió körül ad, de az most nem jutt az eszembe.
-
#4290 pénzkódot irjon valaki lécci meg hogy hova kell irni!!!!!!!
thx!!!!!!!
lécci!!!
thx:DD -
VGQ #4289 Igy jártam:))
Viszont az baromira zavar hogy nincs Hannibal nevü vezérem.:( -
#4288 Tök érdekes. Amikor a Julii-házzal végignyomtam, akkor pont olyasmi lett a Birodalom, mint az igazi. Körülbelül hasonló kinézettel. Mindig úgy támadtam, ahogy a leginkább kézenfekvő volt. Ezért is durva a game... -
#4287 Megelőztelek -
VGQ #4286 http://nismaster.fx3.hu/
erre van a magyaritás elsö verzioja. -
#4285 Aki keres talál :) magyarítás, folyamatosan frissül : http://nismaster.fx3.hu/ -
#4284 Ugytudom magyarítás csak készülget egyenlőre -
Gábor #4283 Nem tudom újat mondok-e, de orgyilkosok kinevelésének legjobb módja,hogy a szövetséges római házak kapitányait gyakatjátok le rendre. Szinte kockázatmentes, és nagyon gyorsan fejlődnek így. -
Davidsned #4282 Magyarosítás merre található? -
Viharlovag #4281 Jahh... Nekem kicsit nehezebb a helyzetem, de én is kijelöltem a lóvé termelő területet, ott nincs is lázadás. Nálam ez Szicília, Karthagó, Capua. Csak ugye ott a fránya tenger, meg a nagy távolságok. Most már Karthagóba kellett tennem a fővárost, mert a széleken már így is megy a lázongás. De majd jól begyakom most a Thrákokat és elorzom tőlük a Zeusz templomot.
Az a kereskedelmi villózás pedig lehet, hogy azért van, mert hiányzik valami épület ahhoz, hogy bejöjjön az a lóvé is? Akinek van megoldása erre a problémára, annak elajándékozom az elefántjaimat. -
Viharlovag #4280 Izé, szóval az előbbi Johnyynak ment. -
#4279 Nincs fent a reality patch. Azért nincs kereskedelem mert épp blokád alatt van a kikötője és állomásozik a közelébe pár ellenséges haderő :(. Amúgy 5 ilyen városom van és totál rájuk építem a stratégiám. A recept: Nem elég a játék közben gondolkozni, előre kell tervezni és nem pár évtizedre, hanem évszázadra. Az alap szitáció. A játék elején elfoglalt pár várost ki kell nevezeni (fontos, hogy egymás mellett legyenek) fő fejlesztési központnak (id később). A többi elfoglalt (kapott) várossal csak katonai szempontból foglalkozok egyébként meg magát kormányozza. Tehát adott ez a pár kör város az elején, ahol folyamatosan lent tartottam az adókat és mindig a GÉPTŐL!! kérdeztem meg, hogy épp mire van szüksége a népnek és a kapott választ mérlegelve adtam ki a terület továbbfejlesztésére vonatkozó instrukcióimat. Ennek hála gyk. olyan órási kereskedelem és népesség alakult ki e 5 fő város körül és bizony önmagukba akkora pénzt hoznak, mint azt az őket körül ölelő birodalom. Továbbá mindig azt építettem ki amire a legjobban szükség volt (a katonai érdekeket itt mindig háttérbe szorítottam) és emiatt nem alakult ki egy olyan lázadó társadalmi réteg a székhelyen belül ami későbbiekben akár problémákat is jelenthetett volna. Pénzügyileg ezrk a város államok köröntkénti 70 - 80k hoznak amire már lehet építeni. A többi városomba hála az automata, de inkább népesség növelő fejlődésnek (grow) is már 10-15k felett vannak. A harmincegynéhány székhelyekből össz-vissz 3 van amit nem tudok kormányozni, bármit teszek a nép folyamatosan elégedettlen, szerintem ez már direkt így van a játékba. -
Viharlovag #4278 Szerintem próbáld meg kijelölni nekik ugyanazt a célpontot (a stat. térképen). Akkor valószínűleg sok kupacod lesz, de egyhelyen. -
Viharlovag #4277 Kis érdekességek, mire is jók a csodák. ha valakinek van kedve, feltehti a hivatalos fórumra és még csak a jogdíjat sem kérem érte.
Már kezdem érteni, miért a leglóvésabbak azok, akik hellászt birtokolják...
Temple of Artemis at Ephesus (Artemisz temploma)
- A vallási épületek 30%-kal olcsóbbak
Mausoleum at Halicarnassus (A halikarnasszoszi mauzóleum)
- Az építési idők 20%-kal rövidebbek. (Nem hatásos azokra az épületkere, amik 5 körnél rövidebb ideig épülnének)
The Great Pyramid and Sphinx of Giza (A gizai nagypiramis)
- Az egyiptomiak lojalitását növeli a tulajdonosa iránt.
Pharos at Alexandria (Alexandriai világítótorony)
- Fele az esélye, hogy a birtokosa hajói elsüllyedjenek és növeli a hajók mozgási távolságát
Colossus of Rhodes (Rodoszi kolosszus)
- Növeli a tengeri kereskedelmet 40%-kal
Statue of Zeus at Olympia (Zeusz szobor Olümpiában)
- +4 bónusz a népesség lojalitására. Az összes településen!!!
Hanging Gardens of Babylon (Babiloni függőkertek)
- +20% a farmok termelésére -
#4276 Hogy lehet egykupacba sok embert rakni,,, mondjuk hogy 1 csapat mondjuk 300 emberből álljon???? mert anyi katonám van hogy nem férek tőlük és valahogy 1 kupacba kéne őket rakni -
haxoror #4275 Örmények? Azok kik?
Ja az a néhány elszórt csont Énfényességem újonnan hódított városai körül