Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lybrahu
Üdvözlet!
Látom másnak is van hasonló problémája...
Itt most ronhaven hozzászólására gondolok.Nálam is kifagy amikor a szenátusra klikkelek!Valaki tudja miért van ez?
Az egérrel (még) nincs gond de ez a lefagyás irtó idegesítõ,mivel még csak a tutorialnál járok és kezdhetem minden alkalommal elörõl a gémet.

--" Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk!!™ " --

bármenyinél is meg lehetne max kicsit idõigényes lenne, több körökre oszttt stratnál megcsinálták már... (pl heroes-ok...)

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

de meg lehetne...

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Kandurex
2 embernél tökéletes.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

I.C.ram
Nem lehetne megoldani.
Kandurex
ne tudd meg mekkora sírás megy már az elsõ rész óta, hogy beletegyék ezt a lehetõséget a készítõk...

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Hogy tovabb fuzzem a sort, nekem 1 Roma onlalynos valtozata fekudne, ahol mar a taktikai mapon is lehet multiba maszkalni, a szovetsegek szamitogep elott uloemberek kozt alakulnak, es igy tovabb...
Csak akkor a gatyam es a maganeletem is ramenne

Nekem is nyomot hagy az eger a menube, amikor meg a szenatusra nyomok kifagy.
Csak ugy mondom
Johnyy
reméljük még az idén

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

Negwar
Lehet már kérdezték. Kampány közben klikkkkk következö körre elkezd gondolkodni egy nép jelénél és nem akar tovább lépni miért van ez lefagyott volna?? de esc re kilép:S vagy csak türelmetlen vagyok és egy idö után tovább lép?

\"This is a good day to die!\"

FREAK
na bazzeg csak leszedtem 😄

Riszpekk

nemtom feltünt e de van benne tutorial...

Ja azt jol elkurtak h nem agusztusban adtak ki,de ok tudjak...

Azé a knights az más lesz, én alig várom azt is 😊. Szerintem el fog férni a rome mellett.

www.armed-assault.hu

Apache00
Jaja, már csak kérdés hogy mikor jön ki a Lotr

Johnyy
sZerintem ez a két gém a legjobb az évben (stratégiaÖ

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

Apache00
Sztem a Rome lesz az év stratégiai játéka(legalábbis nekem már az), bár a Lotr: Battle for middle earth még megszorongathatja

a.carkey
Ha nem minél elõbb, cseszhetik. (A Rome miatt is.)

A Knights of Honort is húzták, szept 30-án kijön, de szerintem emellett baszhatják!

A medve nem játék.

I.C.ram
Najó, de ott sem lehet a gazdaságot irányítani, meg ott azért elég fix a dolog, nincs dinamikus pálya, mint itt.
robotnyk
valóban... a hearts of iron meg "kicsit" puritán, meg bugos 😊

amúgy II vhban én is kajálnám, sokkal jobban szeretem azt a kort hadászatilag.
a.carkey
Kivétel Soldiers! Egész jól elboldogul az ember 1 db tigristankkal ...

A medve nem játék.

I.C.ram
Van tutorial
I.C.ram
De az is tök más! Ott nem volt lényeg a gazdaság! Olyan kéne mint annó az imperialism.
bazza
Olyan sokrétû, és olyan összetett (szerintem), hogy ehhez kéne csinálni egy szájbarágós tutorial pöccset!

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

robotnyk
Combat Mission
Apache00
hmm, ez nagyon király lesz, mikor jön ki, nem tudod?

bazza
Jaja! Igaz, én a 3D-vel jáccottam, ami olyan, mint a Total War MAP részét összekevernénk a WAR részével...de nem rossz ötlet!

I.C.ram
De ilyen taktikai vh strat nincs! Csak olyan, hogy minél erõsebb és minél több egységed van, akkor vagy nyerõ.
bazza
Anyááám!
Hát senki sem vágyik egy jó kis iniánosdira? Najjó...Ahhoz erõsen át kéne szabni a Total War címet, de azért nem lenne rossz!😊
Bár csak azért mondom, mert a II. VH. után ez a korszak a kedvencem, a harmadik pedig a római!😄 Egy dolgo még mindig hiányzik! Egy nyomorult tutorial! Bazz ennél még a qvantum fizikát is jobban értem!

Fritz Von...
Annyi, de annyi van már II. VH-s ból, hogy....

A Panzer General 1-2-t kéne megcsinálni újra, így. Az tetszene. 😊

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

I.C.ram
Nekem ilyen jellegû játékból II. VH-s tetszene nagyon!
Fritz Von...
Nem tudom. Nekem annyira nem jön be ez a kor. Hadászatilag sem. Lehet, hogy szép lesz és még jó is, de...
Valahogy mindig az jut eszembe, hogy a láma katonák még akkor is tömött sorokban masíroztak, és lõttek, amikor már az ellenfél lovassága szabdalta õket. Az ágyútûzben menetelõkrõl nem is beszélve.

Egyébként õszintén: megnézné bárki egy csata ismétlését kettõnél többször? Én tuti nem. Sztem tök fölösleges.

De ha már megnézem a gammát, akkor Poroszország rulez! 😄

a.carkey
OFF!

Pár Imperial Glory Screenshots:
(Itt lesz tengeri csata és lesz replay is. A Romeból egyedül az ismétlést és a tengeri csatát hiányolom ...)

OFF OFF!

A medve nem játék.

Fritz Von...
LOL. Nem ott vannak, mert a szenátorok okosan (tényleg okosan!) sztem érezték a vesztüket. És most olyan missziókat adnak, amivel elvonják a figyelmemet róluk. Észak-Afrikában kell kóricálnom és a maradék macedón városokat elfoglalnom.

a.carkey
Szerintem sem kell ehhez magyarosítás.

A medve nem játék.

a.carkey
Vsz szarul állnak, és érzik a vesztüket vagy van két nagy sereged Latiumban!

A medve nem játék.

Fritz Von...
Ja, még valami: azért készül egy másik nagyon jónak ígérkezõ game is, novemberben jön ki.

Immortal Cities - Children of the Nile.

Jó kis egyiptomi városépítgetõs stratégia. Pont ehhez a korhoz illik. 😊))

Fritz Von...
Ja. Én elbasztam, és ha nincs kormányzó, akkor nem tudok menedzselni. Mindegy, most már így nyomom végig.

Az én ütõképes seregem (a fullos, amibõl egyelõre csak kettõ van):

1 General
4 Praetorian cavalry
4 Urban cohors
4 Auxiliary Archers
1 Ballista
2 Auxilia (lovasok ellen)
2 Heavy Onager
1 tökömtudjamianeve 😊 ninjaszerû izé, ami el tud bújni.

Csoda történt: a szenátus már szóbaáll velem. Azt nem mondom, hogy szeretnek, de már újra kapok jutalmakat a küldetésekért. Hoyg ez mitõl van, nem vágom. De most 4 posztot is a CSALÁD tölt be. 😊

bazza

Fritz Von...
Szerintem tök fölösleges ehhez magyarosítás. De ez az én véleményem.

Arsenal: három verzió van erre. Az egyik az, hogy nagy sereget helyezel el a városokban, mert ezzel letörik a lázadni vágyók hangulatát. A másik, hogy leviszed az adókat. A harmadik, hogy építesz egy amfiteátrumot, ahol gladiátorjátékokat tarthatsz nekik évente-havonta és naponta.
Másik kérdésedre: olyan, hogy kifejezett tegneri kereskedelem, nincs. Ez azért nem egy Pirates, vagy Port Royale. 😊 Minden tartományban vannak hasznosítható dolgok (textil-márvány-oliva, stb..). Ha építesz egy kikötõt valahol, egybõl meg is nyílik a kereskedelmi útvonal. Ha fejleszted, akkor 2 és 3 útvonal lehet egy helyen. Ugyanezt a szárazföldön az utak fejlesztésével növelheted.

Dave: mindenképp a rómaiakkal kell kezdeni, valamelyik házzal. Ahogy haladsz elõre és irtod kifelé (vagy más irtja) a népeket, azok nyílnak meg a fõmenüben, ha új kampányt akarsz kezdeni. Az 50 tartomány a végcél (illetve a teljhatalom).

EZ A JÁTÉK NEM EGY NYOMORÉK RTS! Itt nem az számít, hogy minél gyorsabban kattintgass az egérrel, hanem minden lépést jól át kell gondolni. Igen, lassú a játékmenet, ha egy pörgõs játékkal szembesítjük. De ez nem is lesz soha gyorsabb. És végre a nagy hiányban (körökre osztott strat.) van egy, ami hónapokig leköti az embert.

Még nem jutottam el odáig, hogy ugye elkezdjen bukni a Birodalom (ehhez ugye kéne még vagy 550 év), tehát nem tudom, hogy jelennek meg a barbár törzsek. Kíváncsi vagyok, hogy benehezül-e a game akkorra még jobban? Mert most nem tudom elképzelni, hogy a Praetorianus csapataimat bármilyen barbár banda elverné. Kiegészítõnek pedig jöhet egy népvándorlás expansion mondjuk. 😊

a.carkey
Amit hiányolok, hogy kimaradt a tengeri csata. Még a Centurionban is benne volt ... 😞

A medve nem játék.

a.carkey
Nálam a többsereges várostrom megy nehezem, fõleg azért, mert tönkreteszi a másik seregem a gép. Pöcsért nem lehet mindkettõt irányítani???? 😞

A medve nem játék.

a.carkey
A korábban megjelent Pax Romana címû stratégiában is valami hasonlót akartak a fiúk összehozni, de sajnos nekik nem sikrült ... 😞

A medve nem játék.

a.carkey
Ja még egy észrevétel:

A csaták elõtt elmondja mivel számolhatsz a másik oldalon és mi az erõsségük. Némi szuper történelmi áttekintést is ad.

A medve nem játék.

a.carkey
Barom vagyok.

Ballista=Catapult!!!
(Már belefáradtam mára ... 😊

A medve nem játék.

a.carkey
Pedig a valóságban is ritkán tudtak meglepetéseket okozni és túlerõ ellenére bánáztak össze-vissza. A nehézlovasság nagyon kemény tud lenni. Utálom õket, mint a szart, mert a jó kis taktikámat úgy fel tudják borítani, hogy csak nézek ... 😊

A szenátust egy idõ után nem lehet kielégíteni. Mint a valóságban volt. Minél sikeresebb vagy, annál jobban útálnak. Egy idõ után, miután a Brutiik elõl foglaltam el Dalmáciát, azonnal követelték a kiürítését. Meguntam õket, miután állandóan öngyilkosságra akartak bírni és három hatalmas csatában megvertem õket, majd mivel nem volt sereg Rómán belül, egyszerûen bevonultam oda. Négy sereggel fogtam el az õ két latiumi seregét. Elõször zsoldosokból és "tûzérségbõl" álló seregemmel megtizedeltem õket, majd egy összpontosított támadással 1 emberig levertem a bandájukat. 6 szenátor és "családtag" esett el náluk. (Megjegyzem - lehet, hogy ez igaz, de az is lehet, hogy nem figyeltem, de azóta - imperátornak szólítanak a katonák. 😊

Pár dolog:

- Nem kell kormányzó, hogy egy városban építkezhess! Lélekszám kell és az elején kellett volna beállítani, hogy kezelhesd a városokat kormányzó nélkül.
- Kereskedelemhez tradingpost, utak és kikötõ kell. Amúgy automatikus.
- Egy Napoleonos "Total War szerûség" már készül. Imperial Glory a neve és nagyon jó lesz! 😊

Seregek összeállítása római részrõl (szvsz a legütõképesebb):
Generális: 1 (2)
Gyalogság: (4-)5 bármilyen nehézgyalogság, 1(-2) mercenary hoplita phalanx.
Távolságinak: 3 íjász, 3 velitas (vagy 2-2)
Lovasság: 4 Legionare Cavalry (heavy), 1 auqx. cavalry
Tûzérség: 2 (-3) ballista

Mivel még nem voltam nem rómaival, tippem sincs mi a legjobb összeállítás. A lényeg, hogy a 20 rendelkezésre álló slotot/sereg, jól oszd el ...

A medve nem játék.

Ez a game végre nem csalódás...

www.armed-assault.hu

a.carkey
A Ballistát.

A medve nem játék.

grebber
Hogyan kell kereskedni tengeren?

Next PC upgrade: 2022

Davidka
Csak akkor jácchatok más népekkel campaign-t, ha a rómaiakkal min 50 provinciám van?????