13587
-
engine #4234 Ha már nincs mozgáspontja az adott seregnek és veszít, tudtommal feloszlik.
Ezért szoktam üldözőbe venni a kisebb ellenséges seregekt, amik +hátrálnak. -
Árnyvadász #4233 Én elterveztem, hogy csak olyan csajszival kötöm össze az életem, aki valamelyest gép orientált. Tehát amíg én rámozdulok (mert ilyen mindig lesz) egy kiváló alkotásra, addig ő is el tudja foglalni magát az ő kiválóságával. Persze ez két gépet követel meg, de ez nem probléma.
Pl. Régebbi barátnőm Dungeon Keeper-t szerette nagyon. Igaz akkor még egy gépem volt, így aztán néha én is kezdtem alkudozni vele, mikor is fekszik már le mellém, mert addig nem tudok én sem elaludni.
A kutyus dolgot csak amiatt gondoltam, mert azt hittem lakótelepi lakásban laktok.
Én bevallanám neki, hogy most az ami a monitoron megy azért jobban tetszik. :))))) -
#4232 Suzie nem szobakuya. De asszem ahol egy tökmag kúszk-mászik a földön és éppen azt nyalogatja, ami a szája ügyébe kerül, nem is lenne egészséges állatot tartani.
A feleségem? Az utóbbi időben mexaporodtak az ilyen tipusú kérdése: Haragszol valamiért, mert szinte egész délután nem szóltál hozzám. Vagy már nem tetszek? :))) Én meg azt válaszlom: de drága Agrippina, hogyan kérdezhetsz ilyen csacsiságot? :)) -
Árnyvadász #4231 Ez aranyos. A csata előtt mindig olyan bizsergető érzés fut át rajtam, mint mondjuk szeretkezés előtt. Aztán mikor elkezdődik a csata, akkor tiszta fejjel tudok gondolkodni.
Suzie:) Tényleg a kutya felfigyel arra ami a monitoron lejátszódik, vagy esetleg a hangokra szokott érdekes dolgot csinálni? Mondjuk félrefordított fej és bámulós tekintet...
Macskátok nincsen? Kiváncsi lennék ők mit tesznek.
Feleséged mit szól a játékhoz? -
#4230 "Igaz meghalt 28k lakos,de az nemérdekel"
Höhöhö :)
A könyörtelen uralkodó -
#4229 ettől függetlenül az első szava Suzie lesz, mert totál szerelmes a spánielünkbe :) -
#4228 7 hónapos a picúr. A múltkor is lepasszolta nekem az asszony játék közben. Nagyon anyás, rögtön elkezdett üvöltöteni a kezemben mint akit elevenen nyúznak. Ép akkor kezdte a hadvezérem a csata előtti lelkesítő beszédet. Nem kellett 2 másodperc és elhallgatott. Amúgy is tudtam, hogy hatalmas hangulata van a csata előtti résznek, de nem hittem volna, hogy egy karonülő gyereket is megfog. Akkora kerek szemekkel figyelte a katonákat a drágám, hogy azt hittem menten megeszem :)
Ez már off, de a Call of Duty-t is szereti spectelni :) -
Árnyvadász #4227 Ne csodálkozz, ha a gyerek első szavai nem az lesz, hogy apa, anya, hanem, hogy : FOR ROME! :) -
#4226 várostromnál, a várban lévő sereg mindig eltűnik, ha elesik a vár.
A rendes csatánál meg hol eltűnik, hol marad belőle valamennyi, aki elfut a stratégiai térképen is jó messzire... -
lammaer #4225 Ha visszavonulok a harcból, az normális hogy eltűnik a seregem? Kisérletezés közben véletlenül autoresolve helyett rendes csatát kértem. Mondom erre most nincs időm, elmenekülök rögtön a csata elején. A statisztikánál volt valami minimális veszteség (nem is nagyon figyeltem, mert hát úgyan mitől lenne veszteség ha nincs harcérintkezés) viszont a térképre kiérve hiába kerestem a sereget, eltünt vezérestűl, nehézlovasságostúl, ijjászostúl. Nyoma veszett. Kámforrá vált.
Csak nem tudom miér'.... -
lammaer #4224 Én inkább az adót nem értem... hogy lehet az, hogy 14000 ember nem adózik? (a példában ennyi a különbség a két város között, mégis csak 200 dénár az adók közti különbség...)
Igazi adóparadicsom nagyvárosban élni. -
lammaer #4223 Persze, mindig meg lehet oldani, hogy ne legyen lázadás (a példabeli város sem lázongott 20.000 főnél, hiszen az adózást úgy állitottam be) viszont többe kerül a nagy tömegeket nyugton tartani - egy 20000-es városnál a helyörség körönként elvitt egy 1000-est. Neked mennyi helyőrség figyel azokban a monstre városokban? (csak kiváncsiságból: nem tudnád feltenni a savegame-t valahová?)
Ráadásul Corduba ott van Gibraltárnál, ahol már elég keményen bejön a fővárostól való távolság morálromboló hatása.
Végül gondolj bele a potenciális pénzbe amit NEM kapsz meg. 5+ városban kb 30.000-35.000/város ember, akiket rendreutasitva egy zsák pénzed lehetne.
De ha emberbarátibb megoldást választunk: akár a népáthelyezés gyorsabb módja is lehet ez. Megvannak a nagyvárosok, felhúzzuk a goverment épületet, ezután pár családtagot ádtobunk a gyengén fejlett környező településekre majd lázadás leverésekor rabszolgának adjuk a népeket. Igy nem körönként 100-200 embert tudunk átvinni, hanem akár 10.000-eket is - hamar fejlődik a többi város :). Ez afféle gazdasági boom...
Azt hiszem elmegyek a kormányba gazdasági szakértőnek - a Bokros csomag túró lenne az én csomagomhoz képest... :) -
#4222 Egyébként az is határtalan nagy faszság, hogy ha 11999es egy város, akkor elvan, minden happy, de nem vehetsz kormányzói épületet. Ha 12000-es, akkor a rend leesik vagy 30-40%ot, lázadnak a parasztok, és _semmit_ nem lehet tenni ellene, amíg meg nem épül az új palota.
Kicsit azért k*rvaanyjukat... -
#4221 unaka=unoka -
#4220 Ha már megnyerted a csatát, akkor szerintem nem veszíted el semmiképp, ha folytatod. Ha jól emléxem, akkor kiírja neked, hogy victory. UTÁNA. ajánlja fel, hogy akarod-e folytatni a csatát, hogy a földbe döngöld a maradék ellenséget.
De ha tévednék is, az már 100%-ig biztos, hogy az escape gombbal mexakíthatod a csatát a győzelem utáni résznél, mert azt már próbáltam. Már csak egy kis bónusz kergetőzés volt soron, amikor az asszony a kezembe nyomta a kölyköt, hogy fogjam meg, mert megy zuhanyozni. Pedig még csak csütörtök volt ;-) Akkor léptem ki belőle az esc gombbal és még meg is lepődtem, hogy nem számít feladásnak. Sőt, a rómaiak körülállták a Syracuse városát, sőt még erősítés is ballagott felém. Úgy döntöttem, hogy megtámadom őket amíg nincs ostromgépük és a falról lenyilazok akit csak tudok, aztán majd látjuk mi lesz. A csata közben futottak be anyuék unakanézőbe. Kiléptem és meglepetésemre nem feladás volt az sem. A csata döntetlen lett, megmaradt a városom is. Még 2 körig :) -
#4219 Kellemetlen, de ez benne a szép :), legközelebb újjult erő bedobással vágsz neki. -
VGQ #4218 Bakker asszem Vhartago országom elbukott.
Amint visszatértem a játékhoz 23 ora körül rá 10 körre elvesztette szicilia szigetén levö vérosomat.Minden elismerésem a gépé.Támadott catapultal szarrá lötte a gateway-omat.Aztán nem sikerült beverni ezért elvonult.De egyböl odazavarta a 2. blokkolo hadtestét,hogy ne tudjak visszafejlödni.Na mondom jo.Támad leverem ,mert elvonul az is,erre visszajön az elözö seregével,persze megint fullon és a 94%os gatewayomat 1 falat + a kaput széjjelkapja a katapultokkal,ledob 2 ostomtornyot,és ezzel végem.Szar köhajigálo trágyaságok 5 sorozattal egoltek 2 auxiliát!!!Aszidtem a pofám leszakad.1 osztag aux ijjász meg leszedte a lybiai spearmen osztagomat ugy hogy balrol védekeztem jobbrol meg lötték öket a parittyások.
Ugyhogy bebuktam azt a várost.
Na mondom remélem kitartunk.Erre látom,hogy a spanyol szövetségeseim hullanak mint a legyek,és daing megdöglenek.
Én nagynehezen eljutottam alexandriáig(2 város).Most ott tart az africa korps.7 osztag elefánt meg 2 adag ctapult,és nem fog meg semmi.Na jo azért van néha veszteség azt kell potolnom.
Mondom milyen jol állok erre Thapsus város mellett Scipii "barátom" kiszáll 3,5 fullos osztaggal,és 3 kör alatt beveszi a városomat amit védenek 500an.Már az elsö serege bealázta.megtámadja a felmentösereget az nagnehezen leverem,de ahogy néztem az arányokat nem lesz esélyem már a 2. osztagot leverni.És még a vár mellé hozott 2 osztag ujabb harcost.El sem hiszem.a pénzem -10k szal venni nemtok semmt a fövárosomban ül 13 vezetö meg 6 osztag pikás és ennyi.Ez tuti nem tart ki annyi ellen,ugyhogy valszeg kezdhetem elöröl:(
Bár még megprobálom a britekket beszervezni magam mellé,hátha segiteni tudnak valamibe.
A csoda hogy a görög ,macedon szövetségesem tartja magát Brutii ellen.Bár ahogy láttam egyre kevesebb sikerrel.Már a macedon fövárost fenyegetik.Spárta meg rég romai kézen van.Most már csak abban bizhatok,hogy valamelyik romai fellázad a másik 3 ellen és akkor fellélegezhetek,mert igy nem fog menni:(
Most volt a rekordom keresztelésre adott 37k aranyat az egyiptomiaktol.Igaz meghalt 28k lakos,de az nemérdekel. -
#4217 :DD Ez a keresztelő mánia úgy látom mindenkinél népszerű. Én a keresztelés kizárólag az ellenséges városoknál alkalmazom és persze a lázadozó sajátoknál. Nekem 5+ városom van több, mint 40k, igen 40000 lakosú főnél és SOHA nem volt lázadás, egyedül a szenny és mocsok 125% (loal: tényleg 125%), de tökéletesen elégedettek. Szal, kell is, meg nem is. -
lammaer #4216 Áve,
Kicsit hosszú lesz, de remélem tanulságos - legalábbis nekem az volt. Szóval azt már tapasztaltuk, hogy a nagy városok egyk legfőbb előnye az, hogy megépithetjük a hi-tech eszközöket, és arról is volt szó, hogy a sok nép nem arányosan adózik. Namost, csináltam egy kisérletet és egy saját nagyvárost (Corduba) fellázitottam, majd visszafoglalva megneveltem a népet egy kis keresztrefeszitéssel. Az eredmények megdöbbentőek. Ime a számok, magukért beszélnek:
előtte/utána
population 19220 / 5148
bevételek
admin 804 / 737
trade 3252 / 2931
taxes 929 / 728
mining 525 / 525
farms 1040 / 1081
teljes bevétel 6550 / 6002
kiadások
korrupció -1577 / -1469
megjegyzés: az épületeket 1 kör alatt feljavitottam és csak utána néztem az adatokat.
A többi kiadást (hadseregek fenntartása, családtagok fizuja) nem érdemes nézni, hiszen azt a lakossággal arányosan osztja szét a gép a városok között, ergo a kisvárosra kevesebb fog esni, de a hiány levonódik a kasszából, amit végeredményben a kisváros pozitiv egyenlege táplál.
Ami megdöbbentő, hogy a közel 20.000-es város és a 5100-as kisváros is lényegében ugyanakkora teljes bevételt produkál: az adók között szinte semmi különbség, egyedül a kereskedelem esett vissza kicsit, de azt is el tudom képzelni, hogy időközben valami idegen flotta megzavarta az útvonalakat.
Ellenőriztem a kör végi pénzügyi összesitést is - a végeredmény közel azonos volt.
Az épitkezéssel kapcsolatban sincs hátrány: mivel a pro-consul palacet már felhúztam, minden vele azonos szinten lévő épitmény elérhető - úgy tűnik, hogy a magaszintű épületek egyedül a goverment épületek meglététől függenek (governor house, governor villa stb). Ha az megvan, az se érdekes, hogy a lakosság létszáma drasztikusan lemegy - az épületeket akkor is felhúzhatjuk.
Valószinű viszont, hogy az imperial palacehoz megint csak fel kéne dúzzasztani a létszámot 24.000-re, mert az népességfüggő.
De akkor mi a jó ebben - hiszen pénzügyileg a mérlegünk nem változott?
Hát ez: a nagyvárosban az emlitett bevételeket közel olyan 10 helyörség fenttartásával tudtam elérni, és igy is csak olyan 75% körül volt a public order - ellenben a mészárlás után összesen 2 helyörségi egység kellett, ugyanehhez: a különbség körönként 800 dénár, tehát a kisebb város a végén még jobb is.
Aztán itt van az a 19150 dénár, ami a keresztelés után azonnal bekerült a kasszába, plusz a sikeres szenátusi küldetés jutalma (ami értelemszerűen változó lehet)
Az egyetlen nehézség pusztán a lázadás leverésében rejlik, mivel néha előfordul, hogy egy elég erős lázadó sereg is megjelenik a városnál. Viszont mivel mi inditjuk be a folyamatot, nyilván odakészitünk a lázadó város mellé egy szép kis sereget.
Tanulság számomra: a városok bevétele elsősorban az épületektől függ. A nagy lakosság csak a fejlett épületek elérése miatt kell.
Ezért ha nyugis városokat akarunk, fel kell tornászni őket 24.000-re, felhúzni az imperial palace-t, majd jöhet a keresztelés. Instant pénz, mellékhatások nélkül, és kevesebb helyőrség is kell. Ja igen, és mivel az épületek megmaradnak, kapásból 7-8-10%-os populáció növekedéssel lehet megint szaporitani a népet (mert a squalor is a múlté).
Hát ennyi. -
#4215 De durva, mostanáig nem is tudtam, hogy létezik Hellenic:total war és Napoleonic:total war... (a Medievalnak a modjai)
Hellenic
Napoleonic
Sztem elég jók, minden elismerés a lelkes fejlesztöknek -
#4214 Használd ezt az idölimit eltörlös modot, és akkor nem kapsz a csata végén szivrohamot
Egyébként nem is tom, hogy az a mod csalásnak számitana-e, az tény hogy könnyebb lenne a játék, de végülis a valoságban sem volt limit:D -
#4213 Nem kell eredeti a multihoz! Nekem megy így is! :D -
haxoror #4212 Na ezt utálom, egy félórás csata után bazi nehéz visszarázódni a stratégiai térképen hogy mit-hol-miért... -
haxoror #4211 Aha, szóval csak EGY csapatot, ez a trükkje
Én komplett hadseregeket küldtem családtag nélkül és vártam az előléptetést de soha sem sikerült :( -
haxoror #4210 Nah, most volt egy félórás csatám a semmi közepén
Három Egyiptomi családtag harapott a homokba, én meg heroic victoryt arattam, meg is kaptam a kereszt-kardokat
A vége volt a legizgibb, megkapom az EndBattle/ContinueBattle ablakot, mondom örüljenek a fiúk, megérdemlik, vadászgassanak...
Nem vettem észre hogy az idő majdnem teljesen letelt és a rohadt óra elkezdett a menekülő egyiptomiak javára visszaszámolni!
VÁÁÁÁÁÁ!!!
Még a hullafáradtan pihiző csapataimat is az üldözésükre küldtem és versenyt vánszorogva az idővel 20 másodpercel sikerült benn lennem :DD
Im I cool or what? :)
Esküszöm a Perzsákkal ezerszer izgalmasabb a játék, itt nincs olyan hogy sokkal primitívebb vagy jobb a szomszéd hadserege, mindenki egyenlő szinten van (persze később NEKEM lesznek elefántjaim is ) és azonnal indul a hent, semmi felkészülési idő nincs mindent "röptében" párhuzamosan kell fejleszteni :)
Ráadásul cattaprapatapharhar-faszom-tudja-hogy-kell-leírni-lovasságot NAGYON hosszú ideig nem lehet gyártani, beduin zsoldosokkal kell beérni
Mondjuk a fáraó sztem egy goaud és kell lennie egy csillagkapujának valahol mert elképzelni sem tudom honnan rángathatja elő az állandó fosztogatásaim (igen, már Egyiptomot is hehheh) ellenére kétkörönként az übertápos jaffáit
120 az íjászok és 80 a desert cavalry!? A többi egysége csak tűpárna-jelölt de ezek megizzasztanak nem is beszélve a chariotokról, azok ellen még mindig nincs jó taktikám... -
#4209 én a Juliusokkal játszottam elsőre és ott is nagy férfi ínség volt. Ha volt egy kicsi lázadó sereg valamelyik városom, vagy seregem környékén, akkor ráküldtem 1 darab equitest 3-ból 1 esetben előléptették és már családtaggá is vált... És az ilyenek előbb utóbb egész jó kis katonák lettek. Arra kell vigyázni, hogy olyan távolságra kell megtámadni a lázadókat, hogy a sereged másik része ne lépjen be automatikusan a csatába... -
Gábor #4208 Stahl korai elődje már ott is terrorizálta a népet, hm? :D -
haxoror #4207 Rómával vagy bárkivel nyugaton nekem sem kellett de ez itt a mesés kelet :)
A Szkíták szövetségben vannak a Trákokkal ezért keletre és délre akarnak terjeszkedni ezért velük nagyon kemény harcok vannak, utánpótlást küldeni az északi városaimba (túl kicsik a fejlettebb egységek gyártásához) minimum 5 év ha megúszom csata nélkül a Kaszpi-tengert.
Arméniát szintén támadom ezerrel mert a Szkítáknak is kell, ha az enyém lesz akkor déli hídfőállásnak használhatom ellenük, ha az övék akkor már nyugatról is betámadhatnak.
a Szeleukida és görög városokat rendszeresen fosztogatom rabszolgákért, kell a "szükséges plussz" a hátország gyorsabb fejlesztéséhez.
Egyiptom meg pont azt a pillanatot választotta hogy beszálljon a keleti játékokba amikor éppen egy fullos aranysávos veterán csapatom állomásozot némi retrain után Arábiában, el lehet képzelni mi maradt az inváziós seregükből. (Na jó a semmit tényleg nehéz elképzelni )
Na ILYEN körülmények között már nem is olyan mindegy hogy milyen hatásfokkal működnek a városok.
Közben olvasgatom a híreket:
"a Gallok szövetséget kötöttek a Germánokkal"
Hát jah, szar lehet a Juliusoknak ott nagyon messze...
WOW helyi hírek:
datolyás-kuszkusz recept a főzőcske rovatban jeeeee -
#4206 Én pölö ennyire azért nem szoktam figyelni a városokra, ha túl sok a családtag akkor ok, egyéb esetben meg önmagát kormányozza (grow) nálam a város, ha lázadoznak akkor mennek a keresztre, ha nem elégedettek akkor a katonaságot uszítom rájuk... nálam mindenki boldog, tököm tudja mér....,ja -
haxoror #4205 Ez jópofa volt:
Marcus a súgó nyomja nekem csata előtt a tippet "küldj előre csalit, a főcsapattal meg lapulj az erdőben"
Aztán elnéztem a perzsa lovasságomat ahogy farkasszemet néznek az egyiptomi desert-cavalryval Arábia napperzselte homokdűnéi közt :) -
haxoror #4204 Perzsákkal vagyok ahol utánpótlás küldése egy szomszédos városba helyből több év utazás szóval nagy büntetést kapok városi morálra a fővárostól való távolságok miatt így az összes családtag kormányzóként rendszabályoz valahol, nem engedhetem meg magamnak a luxust hogy egyet is elveszítsek holmi csetepatékban. Másrészt a perzsa testőrség amúgy is nulla a catatraph-okhoz képest. 35-40 fölött meg nem veszek be senkit a családba mert annak gyereke már nem lesz és a kiscsaj akit elvett másodszorra már nem adható férjhez egy fiatalabbhoz :(
16-20 között meg mindenkit befogadok mert akármilyen béna is legyen a hátország fullos városaiban 8-10 év alatt embert faragok belőle aztán mehet a hódított tartományokba kormányozni vagy "vésztartaléknak" valamelyik überbrutál matuzsálem mellé hogy időben átvehesse a várost és az öreg kíséreteit.
Fő a folytonosság :)
-
#4203 egy plusz pont a reagálásért. Lehet, hogy félre ismertelek. -
zizzenet #4202 Ziizii!!! Hallod!!! Mehecc fikázni!!! Siess!!!!
Nem megyek. Csakazértse. Itt akarok fikázni, de még nincs kész az új entré-m.
Hehe. Nagy Testvér figyel, Nagy Testvér mindent lát -
#4201 Ha a főmenüben ott virít egy 1.1-es verziószám akkor rendesen felpeccselte. Tuti a megfelelő törést raktad rá? Lehet, hogy a régi verzió-s törést pakoltad fel és akkor nem érzékeli megfelelően. -
katarzis #4200 felrakom az 1.1-patcht de nem modosit semmit a crack a hibás?
mert jobb gombal rá katintok megnézem a verziot még mindig 1.0.0-va kiirva.ezt abbol gondolom mert azt irták a patch readme-jébben hogy berakja a tc/ip-s lehetöséget neten de nincs otzt plz help másnak berakja? -
#4199 Nem neked ment, hanem zizzenetnek (gondolom). -
Tauron #4198 ?? -
#4197 Ziizii!!! Hallod!!! Mehecc fikázni!!! Siess!!!! -
Tauron #4196 Sziasztok!
Elindult a fórum a rome.atw.hu-n. -
#4195 Van egy könyvtár, hogy TGAs vagy valami ilyesmi.