13587
-
zizzenet #4517 Van-é valaki, aki megvesz máma? -
#4516 a realism mod feltétele után a régi mentések működnek? -
haxoror #4515 Felőlem a bribe maradhat én soha sem használom és szövetségre sem vagyok hajlandó lépni senkivel
A fölös pénzemmel inkább szart keverek és összeugrasztom a térkép túloldalán vegetáló népeket -
Larvin #4514 Tegnap nekem is volt egy kapitányból lett családtagom, pedíg csak egy csatát nyertem vele.
Julcsikkal vagyok camp: emperor battle: consul (realism 2.2)
A mai marseille helyén lévő városka felett egy itáliából küldött felmentő-utánpótlássereggel betámadtam egy gall facton hier-t aki be akarta támadni a családtagom kisebb seregét, a gép persze a családtagom irányította (town watchokból álló kis sereg), szerencsémre az ütközet egy hídnál zajlott le.
Az early triari és principle seregemet a hídhoz vezényeltem és vártam a többieket, meg is jöttek, de a gallok newm akartak mozdulni (elvégre én volgtam a támadó fél és "tudták", hogy a hídon átkelni nem valami kellemes mert megossza az erőket, ráadásul a történethez hozzátartozik, hogy a galloknak több volt a lovasa, mit több, nekem csak a családtagom kísérete volt nekik meg a fél sereg abból állt :)
mindenesetre létszámban én voltam előnyben, de a town watchokat, ha nem számolom (márpedíg a lovasokkal szemben...)na mind1 szal átkeltem a hídon, nagy tömörülés, kézitusa és a családtagom holtan hever, úgy gondoltam a harcolókhoz közel tartom, hogy lelket öntsön a többiekbe, na mind1, de a sereg végül győzött és a kapitányom adoptáltam, kár, hogy 2 kör múlva ő is elesett :)
Nálam hullanak a családtagok mint a legyek (a fenti beállításokkal)
de azért még nincs gondom az utódlással
Rájöttem, hogy, akkor kapok fiatal kérőket a lányoknak, ha népszerű vagyok és hódítok.
Igazából legszívesebben brutkókkal nyomnám, de még mindíg zavar a zöld szín.A görögöknél meg végre eltüntettem minden egységről a szomblérót, de ott meg az zavar, hogy hülye akcentussal beszélnek :) -
haxoror #4513 kurvából van +2 -es is szóval még gyakorolj :D -
haxoror #4512 Mindenek előtt közlöm hogy veryhard/veryhard :)
Poénból újrakezdtem Perzsákkal és startból rámozdultam a Szeleukid és az Örmény fővárosra plusz északon a Szkíták hátországára mindenemmel amim volt
És működik!
A Szeleukid főváros a függőkert csodával már az enyém!
Nem semmi csata volt mázli hogy a kémem nem purcant meg a beszivárgásnál ÉS a kapukat is kinyitotta így az ellenség szét volt szórva a városban amikor berusholtam!
Persze a faction leaderem a támadás előtti körben bekrepált (startnál már 60 éves) de szerencsére egy másik családtagot is magammal vittem ami faction hier lett eközben :)
Az én vezérem 4 horse archer és 2 slinger a Szeleukid faction hier 1 peltats és 1 militia cavalry ellen.
Hát láttam már több ezres csatákat de az a vérfürdő ami a forumon ment felülmúlta valamennyit! Az összes egységemet közelharcra állítottam és berontottam középre. Zoroaszter rámmosolygot mert a ellenséges hier szinte azonnal meghalt de a 40! heavy cavalry testőrsége nem pánikolt be nekem viszont megállás nélkül a kürtöt kellett fújnom mert valamelyik egységem mindig fehér zászlós volt. Volt egy pillanat amikor a vezéren kívül mindenki menekült de szerencsére beszorultak egy sikátorba és mire végre "újratöltődött" a kürt sikerült őket megint csatarendbe állítani. A végére a főteret méter vastagon borították a döglött lovak és a hullák :)
A lakosságot kiírtottam hogy a pénzügyi mérlegem újra pluszzos legyen, most már csak meg kéne valahogy tartani a várost gyártok és retrainelek is ezerrel. Ha túl hamar ér vissza a Szeleukid fősereg akkor simán eladom az összes épületet a barak kivételével és kivonulok a városból ők meg tököljenek az egy kör alatt fullosra nőt rebel hoplita sereggel
Az örményekig még van 2 kör de abban a seregben van a két cataphracts osztagom is szóval sima menet lesz ha a főseregük már szokás szerint Pontust basztatja.
A Szkítákat támadó osztagomat az új faction leader vezeti és félúton már össze is futottam egy kisebb sereggel amit a rohadtak az ÉN városomra küldtek.
Kíváncsi vagyok hogy összejön-e a többi -
Árnyvadász #4511 Szerintem családfőket nem nagyon fogsz gyilkolászni. Erről tegyél le. Vagy próbáld ki az alacsony százalékkal. Én megpróbáltam egy igencsak durva bérgyilkossal. 13% esélye volt. Mondjam mi lett? -
#4510 -
#4509 1. Master assassinnál van durvább? Mert sikerült összehoznom egy gyilkost, aki születésileg +3 skillt kap, master assassinná képezte magát, meg összegyűjtött egy majomból, k*rvából és egy "Who would suspect such a man?" leírású emberből(tippem sincs, mi lehet a csóka) egy +5öt hozó kíséretet...
Így kiszámolva vagy +12es skillnek kéne lennie, de asszem csak 9 szem ikont kap. Érdekelne, hogy lehet-e ezt tovább fejleszteni, mert még mindig gyakorlatilag lehetetlen (<10%) családfóket gyilkolni.
2. Academy elvileg mindenkinek adagolja a management-et, meg a commandot, aki a városban áll. -
wallen #4508 Belterjes szaporodás ugyebár
Nézd meg a szüleit - lehet, hogy testvérek. Vagy az apja egyben a bátyja is. -
Árnyvadász #4507 VAN, MOST KÉRDEZTEM MEG, ILLETVE A HONLAPON IS JÓL LÁTSZIK... SZEVA!! :) -
zizzenet #4506 PC Dome-on már megvan viszont. -
zizzenet #4505 Bocsi, de a CD Galaxisban, ha jól látom, még nincs ott... Meg az 576-nál sincs... -
#4504 Mondjuk remélem a bribe-ot peccselni fogják és egy 0-át az összegek végére írnak. Ez így nagyon gáz hogy ha nincs kdevem harcolni bagóért megveszem a csapatokat..
203-ban járok de már 250k pénzem van és nem tudom mire költeni. Scipii btw.
Amúgy Wallennak már meséltem de van 1 sík pszichopata családtagom.
Herius, a főnök fia, olyan BC 240 körül született. Csodagyerek volt, már fiatalon mestere volt a gazdasági kérdéseknek, és a befolyása is egyre nőt. Olyan tanítói voltak mint Aristoteles, és pár év alatt vagy fél tucat tanácsadó szegődött mellé. Az akkor új fővárosomban (Kartágó) élt pár évet, majd egyik fő emberem halála után megkapta Messena vezetését. Nem tudom, hogy ez rontotta meg, vagy csak a kor tette, de az évek folyamán furcsa dolgok történtek. A thetségét olyan dolgok kezdték ki, hogy a beszedett adók után kevesebb bevétel keletkezett miatta, a mezőgazdasági termelés akadozni kezdett, azonban a legnagyobb probléma az életmódja volt. Ugyanis megőrült. Alkoholista lett, kiszámíthatatlan, és még embereket is evett..
36 éves korára a következőt látom ha rátekintek:
Herius the mad
0 comm/0 manag/3 inf.
Traits:
dangerously mad (-2/-2-/-1)
alcholic (vagy mi) (0/-1/-1)
és kb még vagy fél tucat negatív tulajdonság.
Valami gond van a családommal.. -
#4503 Húdejó! :P -
Árnyvadász #4502 LEHET KAPNI A BOLTBAN! VÉGRE VALAHÁRA!
CD_GALAXIS -
lammaer #4501 Well.... most lettem császár, és a polgárháborút 100.000 dénár körüli összeggel kezdtem. Azért aztán - mivel zöldék rohadt sok sereggel voltak - úgy döntöttem, hogy megvesztegetéssel szerzek magamnak seregeket.
Nekem 3-4000 dénár körül voltak a Marius előtti egységekből álló TELJES létszámú csapatok ahol NEM volt családtag.
A családtagok azok tényleg többe kerültek.
Szóval 3 ok miatt lehettek nálam olcsók a seregek:
1. Elavultak voltak
2. A seregekben nem voltak családtag(ok)
3. Asszem csak közepes/nehéz fokozaton nyomultam. -
VGQ #4500 Probáltál már romai nagy sereget megvesztegetni???
9600++ ba kerül!!!
Igaz még mindig tök olcso. -
lammaer #4499 1. Érdemes, lehet velük családtagokat nyirni meg városokban épületeket gyújtogatni. A siker esélye meg a képzettségüktől függ.
2. Az Academy hatása nekem is ködös - gyanitom, hogy jobban fejlődnek az ott állomásozó diplomaták. A szerződéseken kivül a legnagyobb előnye a diplomatáknak a megvesztegetés. Nagy seregeket is relative tök olcsón (2-3-4000 dénár) szét lehet oszlatni vagy át lehet állitani. Mindenkéépen olcsóbb, mint a kiképzési áruk. -
lammaer #4498 Rémlik mintha mondanák a térképen hogy ready for ambush amikor olyan pozicióban állunk meg, hogy van lehetőség rajtaütésre. -
zizzenet #4497 Ja, #4490 hozzászólásomhoz tartozik egy , mer' aztán valaki megint asziszi, hogy izé vagyok... azt majd megint megkapom... jajajajajaj.
Még egy: -
VGQ #4496 Ambushoz gugolni hogyan kell???
Mert azt tudom,ha elfogy a ficko lépése akkor legugol,de egyébként hogyan??? -
Dankó #4495 Ja tényleg és még ezt szeeretném megkérdezni hogy a bérgyilkosokat érdemes kiképezni illetve hogy a diplomaták azon kívül hogy különböző egyezségeket kötnek mire használhatóak illetve academy készítésével hogyan fejleszthetőek? -
haxoror #4494 Van egy Rebel csapat (2 szakasz paraszt) amit konditeremnek használok az assassinjaimnak, minden körben lezúzom az éppen aktuális kapitányát
120 év alatt végzek velük -
haxoror #4493 Nem igazán
Egy Szkíta warlord és egy íjászcsapat megfutamította 7 szakasz (840 ember) easten infantrymat -
wallen #4492 Ilyen már nekem is volt. Sőt most van egy olyan sikeres utonállást folytató rebellis, hogy nem hajlandó brájboltatnia magát a három parasztjával együtt, olyan szinten, hogy a menü sem aktív. -
haxoror #4491 Ja, és az északi erdőségekben megtörtént amit edig sehol sem láttam: egy lázadó parasztcsapat beambusholta az egyik utánpótlásomat
Persze mind meghaltak de ez volt az első hogy a Rebel kezdeményezett -
zizzenet #4490 Azoknak, akiknek van pénztárcájuk és még eltájékozódnak a városban a sok germán, görög és barbár horda között. A pc dome-on már megvehető a játék. Gondolom, mint a kiütések, lassan elszaporodnak a városban a kis piros manifesztumok. -
Dankó #4489 Azt szeretném megkérdezni hogy érdemes a legerősebb egységeket kifejleszteni vagy a sok lúd disznót győz alap is bevállik olyakor? -
haxoror #4488 Pontus bezorult az utolsó városába, a kémeim szerint minimális helyőrséggel így rámozdultam egy kisebb csapattal. Két körrel azelőtt hogy odaértem volna faction destroyed:Pontus, a nép belázadt és kibaszták a faction leadert a csapataival együtt :D
Persze egy kör alatt akkora lázadó sereget építettek hogy esélyem sem volt a város bevételére :P
Ultraszívás mindenkinek -
haxoror #4487 Aha, szóval ezért nem tudok HeadHuntereket gyártani a Szkítákkal
Na kezdhetem a templomrombolást -
haxoror #4486 thx de nálam az idomárok is rusholnak a előre :( -
wallen #4485 Neki kell ereszteni az ellenségnek aztán a kezelőszemélyzet iszkiri hátra. De hatékony akkor, ha könnyű gyalogosra 2vs1-ben megy, nehéz ellen 3v1-ben. Amíg lekötik lehet őket nyilazni, majd amint megpuhultak oldalba-hátba kell kapni lovassággal.
-
wallen #4484 Az egyik templom 3. szintű verziója -
haxoror #4483 Ja és valaki leírná hogy a harci kutyákat hogyan lehet HATÉKONYAN használni? -
haxoror #4482 Aki már volt a germánokkal az tudott Gothic Cavalryt csinálni?
A leírás szerint Sacred Circle of Woden-el lehet -
Árnyvadász #4481 Minden elismerésem a leírásért és a játékban elért sikerekért! Rég olvastam ilyen igényes hozzászólást. -
Árnyvadász #4480 Erre voltam kiváncsi! -
Árnyvadász #4479 Köszi! -
haxoror #4478 A trükk az hogy nem a semmi közepén hanem nyüzsgős hágók utak hidak mellett kell elrejtőzni :)
Az Alpok egy ilyen környék pl.