13587
-
haxoror #4274 persze a fullos várost megkeresztelném, ez kimaradt :) -
haxoror #4273 Ha már úgy is tesztelős hangulatban vagy:
Ha egy fullos városban felkelést provokálnék DE az összes városomból piknikre küldeném a kormányzót és csak a világ másik végén lévő kis faluban hagynék egyet kormányozni akkor egy kör alatt több tízezer rabszolga teleportálódna oda :) -
Smokk #4272 Na en veluk vagyok very hardon.
Nos vloban baszodasul nehez veluk, de azert nem lehetetlen...
En mar egeszen jol allok!
Arra mentem ra amikor meg nagyon tamadtak, h a csataban lehetoleg mindig oljem meg a hadvezeret.Igy idovel (amikor mar szepen megritkitottam a csaladjat) csak "fej nelkuli" csapatokat tudott kuldeni, akiket konnyeden le tudtam gyozni.
Kesobb mar ezeket is joval ritkabban kuldte, termeszetesen a tengert teljesen o uralta megis furgen es fondorlatosan 1 frissen gyartott hajoval szepen atmentem Italiaba 1 kemeny seregemmel es megtamadtam az o varosait(Bruti). Utana mar nem nagyon tamadott meg a sajat foldemen... -
haxoror #4271 Hogyan lehet ilyen térképinfot szerezni hogy én is láthassam a nem saját tartományok éppen kikhez tartoznak? -
Árnyvadász #4270 Kell. Hétv. Mindenkinek! Megyek, mert a szenátus kifogásolta a távollétemet, a Gallok meg elbízták időközben magukat, de majd megmutatom nekik azt az íratot, amire az van ráírva: Faction Destroy Gallia.
ROMA VICTOR! -
Árnyvadász #4269 És akkor annyi szenvedés és kínlódás után, maró várakozásban telt vontatott megjelenési dátumokra várva:
Index Fórumról grrrr által a hír:
Emberek!!!!!!!!!
Most kaptam a telefont az Automextől, hogy hétfőn 100 %-ra megérkezik a Rome. Ez annyira forró infó, hogy leégette a telefon a fülemet. :-)
Azt sajnos nem tudták megmondani, hogy délelőtt 8-kor, vagy délután 2-kor, ezért abban maradtunk, hogy kedden megyek érte.
Szerintem ez jó hír. Szerintem :) -
Viharlovag #4268 Ja, hogy mire jók a gyújtólövedékek. Állítólag felezik az ellenfél páncélzatát. :) Meg gondolom csökkentik kicsit a morálját. A gép nagyon tudatosan használta a gyújtónyilakat pl. az elefántok ellen. Máskor nem szoktak csak sima vesszőkkel lövöldözni, de a fánikat megpróbálták begyújtani. Mondanom sem kell, hogy morcos lettem rájuk. Nem hagytam túlélőket. -
Árnyvadász #4267 Nem lehet az, hogy a korrupció miatt villognak a szekerek? Korrupciónak is van ikonja, és lehet ameddig ez fenáll egy adott városban, addig kihat a kereskedelmre.
Vagy ahonnan jönne a kereskedelmi bevétel, azok a városok más nép(ek) által zaklatottak. Csak hangosan gondolkodom, lehet hülyeség, ma este utána nézek én is hátha rájövök... -
Árnyvadász #4266 -
Viharlovag #4265 Kandur, télleg jó. Kérdésem, reality patch van fent? Illetve mi a helyzet a peremvidékekkel? Ha jól látom a boldogság jó része a farmokból van. Hát, igen, a kenyret és cirkusztból a kenyér nálam elmaradt, mert azt olvastam, hogy akkor nem lesz akkora a mocsok a városban, ha kisebbek a farmok. Viszont, ha jól látom, a kereskedelmed igen kicsike. Nekem jó nagyok a kereskedelmi bevételeim, de valmi miatt pont a fejlett területeimen állandóan villog a kereskedelem nagyobb hányada és városonként 2-3000 arany bevételtől esek el. És nem jövök rá, hogy ez miért van. Az idegen flottákat már kiűztem mindenhonnan, a szárazföld az enyém, az utakat tornyokkal ellenőrzöm, tehát lázadók sehol sem lehetnek. Mégis, a bevételem nem érkezik meg teljes egészében. Igazából így sem panaszkodom, de jó lenne tudni, mi lehet a megoldás. -
Viharlovag #4264 Ja, némi számszerű adatok a lövő egységekről. (lőtáv, lövedék mennyisége)
Parittyások - 80, 40
Sima íjász - 120, 30
Elit íjász - 170, 30
Ballista - 180, 30
Scorpion - 240, 30
Onager - 300, 30
Ebből látszik, hogy érdemes előre tenni a parittyásokat, utána az íjászokat. És nagyon jók az Onagerek, főként gyújtó lövedékekkel!!!Nekem többször előfordult, hogya a csata elején kilőtték az ellenfél generálisát.
Még pár érdekesség...
- Magas command-ú generális alatt, a magasan képzett római légiósaim minden különösebb gond nélkül alakzatot váltottak (maguktól!), mikor bemasíroztak a betört városkapun..
- Megtámadtam egy erődöt. Nagyon jó!! Olyan mint egy sima város ostrom, azaz kell hozzá ostrom gép, vagy faltörő kos. A csatában egy négyszög alakú faépítmény, a sarkain kis tornyokkal, és mind a négy oldalán kapukkal. Én egy sivatagi numid erődöt ostromoltam. Iszonyatosan megszórtam őket lángoló katapult lövedékekkel, a fele seregét lemészároltam.
- Az erőd megszűnik, ha kivonulnak belőle. De! Ha egy kémet, vagy diplomatát, bérgyilkost bent hagysz, akkor nem! :) -
Árnyvadász #4263 Kandurex ez a piros terület amit összehoztál: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! Nem csalódtam benned! :D Ez durva, azta roh...kur..életbe...:D -
#4262 Természetesen a bent állomásozó katonaságot lent látjátok azt a két db azaz 2db személyt :) -
#4261 Parancsoljatok, íme a stratégiám, egy ilyen túlzsolf város és MINDENKI elégedett, évekénti játék alacsony adók, egyedül a szenny, SOHA nem volt még lázadás:
-
Ranger23 #4260 Na jó de ekkora minusz után köszöntem a játékot és elkezdem az egyitomiakkal inkább:) -
Árnyvadász #4259 Örülj, hogy ennyivel megúsztad. Képzeld el mi lett volna, ha a szenátus és a másik két római család is ellened fordul. Akkor már inkább a -60e :) -
Viharlovag #4258 Hehe, a képek a hivatalos Total War oldalon láthatóak. :)
Egy pár érdekesség...
- Hispániában egy elfoglalt ibériai faluban a főagyontápolt vezérem két röpke szezon alatt alkoholista lett... (Tanulság, le kell bontani a tavernákat, inkább lázadjon a nép, mint hogy a vezér eligya az eszét)
- Egy másik vezérem nagyon rászokott a gladiátori viadalokra, emiatt hanyagolta a vezetői teendőit (sűrűn nyomtam a játékokat, mert nem akartam, hogy lázadjanak)
- Egy harmadik vezéremnél megjelent, hogy gyűlöli a kocsiversenyeket. (Erre nem jöttem rá, hogy miért van, talán mert ahol kormányzóskodott, ott verseny nem volt, csak gladiátori játékok
)
- Sikerült mercenary elefántot felbérelnem. Thapsos városa alatt lehet megtalálni a sivatagban. Úgy tűnik, hogy a terület zsoldos mennyisége körönként termelődik valami algoritmus szerint és ha jó ideig senki nem fogad fel senkit, akkor jelenik meg az elefánt. Előtte van numid javelinmen(4), numid lovas(2) és harmadiknak jön be az elefánt, ha az első kettő már feltöltődött. Amúgy nagyon ütős a fánicsapat. A többi egységnek nincs is más dolga, minthogy támadásra ingerelje az ellenséget és úgy alakítsa a csata menetét, hogy középen tömörüljön a támadó gyalogaság. (gyenge, lövős centrumot csinálok onagerekkel és íjászokkal, a szélek pedig lovasság, így az ellenség középen szokott próbálkozni.) Mikor eléggé nagy középen a káosz, akkor megindulnak a fánik és iszonyatos, amit művelnek... -
Árnyvadász #4257 Akkor mégiscsak játszottál vele:)
Na szóval. Pontosan úgy van ahogy mondod. Szóval korrekt és jó kérdés volt, hiszen ez volt a baj az eddigi játékoknál, hogy nem igazán lehetett átélni, átérezni egy komlyabb összecsapást, mert az egységek csak úgy csináltak volna, mintha harcolnának.
Itt azonban valóban az emberek harcolnak az emberekkel. Még ki is lehet venni (egészen ráközelítve) mikor viszi be az egyik a másiknak a halálos ütést. A lovasság rohama, pedig valami eszméletlen jó meg lett csinálva. Amikor berobbanak a sorok közé, az emberek elrepülnek, a lovasok sokszor átugratják az első sort és szinte berepülnek a tömegbe és ott kezdik el levágni, leszúrni az ellent.
Ha éppen saját egységed van a lovasok előtt, őket is feldöntik, de szerencsére ettől nem halnak meg, csak összesnek a földön, aztán idővel feltápászkodnak! A nyílzápor is egy-egy embert talál el. Az egészben az a fantasztikus, hogy az animációs fázisok szenzációsra sikeredtek. Egyszerűen az egész olyan mint egy film. Nincs béna mozgás, elnagyolt dolgok, az egész hihető, reális és teljesen visszaadja az ókori csaták hangulatát, látványvilágát.
Elég csak abba belegondolni, mikor a port felveri a mozgó tömeg, vagy az onagerekből kilött hatalmas kögolyók szétlapítják az embereket a becsapódás helyén, minezt úgy, hogy közben a kögolyó is szétporlad. De ha tűzes golyót, nyílvesszőt lősz az ellenfélre, akkor azok szó szerint kigyulladnak és feketére összeégve zuhannak a poros földre, élettelen tetemként.
Nem ártana leccsekolnod az év egyik legjobb játékát, és akkor magad is meggyőzödhetnél róla, hogy amiket itt írok az nem holmi légbőlkapott eszmefuttatás, hanem egy kiváló játék (harci szimulátor szinte) látványvilágát képezik.
TRY! (Ja és addig valahogy a Sims2 ikont húzd a lomtárba, nehogy a késztetés... tudod:) ) -
Ranger23 #4256 Olyan történt, hogy nem teljesítettem a szenátus kérését mert folyamatosan neki akart küldeni a Germánoknak (egész spanyol az enyém + gall + dacia területe) és mivel nem tettem meg sokadszor -60e lóvé büntit kaptam. Reális ez? -
#4255 ebben a játékban már sikerült úgy megoldani a csatákat, hogy nem tíz ember üt egyet, hanem egy-egy ember harcol a tömegben? és a lovasság mondjuk végigvágtat és ide oda vágva levágja a gyalogságot? -
Braveheart #4254 -
#4253 Tutko képek -
Árnyvadász #4252 ROME: TW -ALBUM-
Ne nézzd már annyit azt a tűzes nyílvesszőt, mert este behugyozol...
Na milyen onnan fentről a kilátás?
Néro már megint nem bír magával!
Azért inkább az állatkertbe mennék, mint az Alpokba.
A Két torony. De hol van Frodó?
Ezt a baltát még apám hagyta rám! Én meg benned szeretném hagyni...
Emberek és az elefánt. Ókori csendélet.
Figyu! Nem beszélhetnénk ezt meg máskor? Most tele vagyok! -
#4251 Nem gallok. Dákok. Merthogy van ott pár romániai alak is... Látszik is az üzletpolitikájukon. Húbazz. De felidegesítettem magam.
Amúgy király sztori. :))) -
Árnyvadász #4250 Erről eszembe jutott valami:
Fritz Von-al bemegyünk a boltba.
Mi: -Jöttünk a RTW-ért, ugye most már tényleg itt van?
Eladó: -Sajnos még nincs, jelenleg úgy áll a dolog, hogy holnap érkezik meg, de ez már biztos!
Mi: -Alakzatot tartsd! -Támadásra felkészülni! -ROMA VICTOR!
Elado: -Úristen, srácok gyertek gyorsan a raktárból, itt vannak a Rómaiak!
Srácok a raktárból: -Gall társaim előre! -Nem győzhetnek a Rómaiak!
Mi: -HALÁL MINDEN GALLRA!
1 óra múlva.
Mentők a helyszínen, 4 halott, 2 sebesült, de HEROIC VICTORY!!!! -
lammaer #4249 Monitorkalapáccsal kéne benézni hozzájuk. Meg egy úthengerrel amit a szoftverek összezúzására szokás használni - azzal el lehetne intézni a raktárkészletüket :) -
Árnyvadász #4248 Az se jobb:) Függősség szempontjából vizsgálva a dolgot. -
Árnyvadász #4247 Szerintem menjünk együtt oda, mikor megjelent és miután átadják a progit fizetés nélkül távozunk és ezt mondjuk nekik: A pénz ki lesz fizetve érte, csak még csúszik néhány hetet. -
#4246 Most hívtam ezt a szerencsétlen, faszkalap köcsög fos semmiresejó Automexet. Basszus! Van pofájuk még mindig húzni az időt. Most sincs itt a játék. Hogy rohadnának meg a pénztelen kurva anyjukkal együtt. Iylen mocskos román szemét céget!
"Majd valamikor a jövő héten érdeklődjön".
FUCK YOU AUTOMEX!!!!!! -
#4245 csak megláttalak
nincs meg
én sims-ezek :)) -
Árnyvadász #4244 Ja és az előző teszt nagyon tetszett, szóval jöhet a diplomata teszt is:) -
Árnyvadász #4243 Pénzkérdés is az biztos, hiszen ezt én is tapasztaltam. De azt is tapasztaltam, hogy fejlettebb diplomatát küldve, sokkal nagyobb az esély bribe-ra, és bármi másra is. Tehát számít az influence (koszorúk) hatása is. De valószínű, hogy ha rengeteg pénzed van akkor a prioritást a pénz határozza meg. Viszont akkor mégis igaz az amit felvetettél, hogy fejlettebb diplomata kevesebbért bribe-ol. Nem tudom minek írok ennyit, mikor csak annyit kellett volna, hogy a kérdésedre válaszolva: IGEN! :) -
lammaer #4242 A bribe nem csak pénzkérdés? Legalábbis nekem eddig úgy tűnt.
Olvastam is, hogy amikor valaki visszautasitja a megvesztegetést, az csak azért van, mert nincs a kasszában annyi, amennyit egyébként kérne. Tehát ha mondjuk egy idegen családtag 5000 dénárért elszegődne hozzád és csak 4999 dénárod van, akkor elhajt azzal hogy "hű vagyok a családhoz" és nem azt mondja, hogy "5000-ért a tied lennék".
Mindegy, majd csinálok egy diplomata tesztet is :) -
Árnyvadász #4241 Szerintem esélyesebben bribe-ol, bár ez nem zárja ki az olcsóbbant, de tapasztalataim szerint, a fejlett diplomaták, mindenképpen előnyben vannak. -
lammaer #4240 A diplomaták képességei beleszámitanak abba hogy például ugyanannak a nemzetnek mennyiért tudok elsózni egy térképet?
Esetleg egy magasabb dipo olcsóbban bribe-ol? -
#4239 a diplomaták képességeit és érdemes minden szóba jöhető félen javítani. Ugyanis csak a tárgyalás a lényeg, nem feltéte, hogy szülessen is valamilyen megállapodás... Nagy zűrben még jól jöhet egy ügyes diplomata :) -
lammaer #4238 Ez a része a világnak nálam még tök fehét folt. Spanyolhonban meg észak afrikában gyalulom az ellent. -
#4237 A görög városokkal ti hogyan boldogultok (very hardon)? engem pár év alatt mindig bedarál a három római factio + Chartago... -
lammaer #4236 Szerintem ez lesz a jó válasz. Van ugyanis egy olyan tipp, hogy úgy lehet jól fejleszteni a család ifjú tagjait, ha adunk melléjük pár jobb egységet (hogy relative erős serege legyen) majd a térképen bóklászó gyengébb lázadó seregnek nekimegyünk vele. Az megfut a térképen, de lejátszatlan csata nélkül is ugyanúgy megvan az esély hogy generálisunk csillagot kap.
Ezután viszont ebben a körben már nem szabad üldözni a visszavonult sereget, mert akkor mindenképpen csata lesz, és a végén valószinűleg eltűnik (hiszen ugye szétverjük) akkor pedig kereshetünk új áldozatot akin tápolhatjuk az ifjú rokont.
Szóval igy idő és költséghatékonyan valamint biztonságosan lehet fejleszteni a fiatal hadvezéreket. -
Árnyvadász #4235 A sok off között legyen ON is. Nézzétek! Az örmény birodalom kezd kiteljesedni, íme:
/Másik fórumról tettem át ide... Érdekességképpen./