Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hmuda
Gondolom mentesz és ha gond van akkor visszatöltöd...

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

grebber
Menteni??Ez hogy jött a problémámhoz?

Next PC upgrade: 2022

dikki*yysw
Néha kell menteni, az biztos 😊

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

grebber
Rohadjon meg az összes paraszt már régota tolom a gamet erre ellenem fordul a szövetségesem és lehet kiirt mint a szart.Kárbavész a ráfordított idõ. 😞

Next PC upgrade: 2022

Hmuda
Elvileg van egy progi ami képes két neten lévõ gépet összekapcsolni és LAN környezetet szimulálni. Nem emlékszem már pontosan hogyan is ment a dolog, nekem is irtó nehezen jött össze, de ha minden igaz akkor egy Gits nevû progival kell összehozni a dolgot.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Kandurex
Pasz, amit írtál (fürdõk, jó minõségû utak stb.) azt kell tenni.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

ezt fejtsd ki bövebben plz nem teljesen értem
dikki*yysw
De most komolyan.

Hmuda
Próbálkozzatok egy LAN emulátorral. Pl GITS. SCPA-nál bevált.

Kandurex
Exterminate population.

sziasztok!
szereznénk multizni egyik ismerösömmel de csak ketten ip-n keresztül hogy ne kérjen kulcsot egy baj hogy csak lan game meg online van az online csak gamespyn keresztül ami kér kulcsot a másik meg nem tudom. nem tud erröl valaki valamit? hogy lehet e ip alapján? vagy multizott már valaki?
dikki*yysw
Squalort hogy lehet csökkenteni, azt mondja meg valaki? Csatorna, vízvezeték, public bath-ok stb. minden ami növeli a public health-et, már maxon van, de nem bírok a kosszal, nagyon leesik a public order, lázadások lesznek...

Kandurex
Fene, itt ülök a gép elõtt, végeztem mindennel a mai napon, nyugodtan tolhatnám a játékot,....de kibas*ott fáradat vagyok 😞 ,megyek is aludni. Majd iccaka 3kor felkelek és tolom 😊

robotnyk
tudom, le voltam korlátozva eddig 😊 demoról is lekéstem, a full most ért le.
Fritz Von...
LOL.

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Fritz Von...
Julius ház. Így is akartam kezdeni. 😊 Aztán majd másodszorra Egyiptom. Utána meg mondjuk a germánok, vagy a britek. 😊

Kandurex
Fene ? 😊

Kandurex
Hát egy hangyafasznyit tényleg lemaradtál

Fritz Von...
Simán egészséges. Tegnap én sem nyomtam, már kivoltam eléggé. 😊))

robotnyk
némi késéssel végre én is kipróbáltam. bár csak a bevezetést próbáltam, eddig nagyon tetszik. 😊
Kandurex
Szedd le a CD/DVD emuláló progid és tedd fel az aktuális legújabbat.

Vanek
install és crack után ezt írja ki... vki tud segíteni?
Cd/dvd emulation software has been detected.Pleade disable all cd-dvd emulation software and re-start the game.

R U Ready?!?!? ...broken soul...

egy kis tananyag a témához

dikki*yysw
Csak mostanra, 20k lakosú városoknál már elönt a squalor, és még nem jöttem rá mit kéne ellenük csinálni.

Johnyy
Örölök!

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

Johnyy
Cak ne számíts nagy seregekre mert én 3200 ati r 9600 xt 512 dd ( és nem 1024

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

dikki*yysw
Hú, nagyon nagy ez a játék. Hihetetlen összetett, nagyon részletes.

Egy 700-as P3-on nyomom 256 SD-vel és 64 bites memóriabuszú GF4 MX440-el. Megy! 😄

Melyik frakcióval csinálod?

Wallentinus

Von Hanczur
Két napja nem tudtam vele nyomulni,elvonási tüneteim vannak.....Ez egészséges??

Őrült gyenge.....

Fritz Von...
Uhh. Elfoglaltam Rómát. 😊))

Másodszorra sikerült bevenni, mert elsõre lejárt az idõ. Azaz már megvolt a plaza, de a segítségre érkezõ felmentõ sereg menekülõ tagjai pont arra futottak, így visszaváltott a vége elõtt kb 1 perccel. És kb 3 másodpercen múlott az egész, mert lekaszaboltam azokat is, de pont kifutottam az idõbõl. Ehh... 😊))

Most meg irgalmatlan csatákat vívok a Brutii-kkal, a Scipii-kkal, és emellet a spanyolok szorongatnak Hispánia felõl, Egyiptom meg keletrõl.

Izgi... Ma sem alszom sokat... 😊)))

amikro még nem szabad mentenem a játék elején akkor autosavel ????

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Természetesen legnehezebben.
Csak így játszok stratégiai játékot, mert szeretem ha megver a gép 😊

Az oké, hogy te pénzért feltöltheted a testõrséget, de ne töltödjön ingyen, pláne ne kinn a fronton.

Wallentinus

Pluskast
És milyen nehézségi fokozatban csináltad mindezt?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Miért lenne hiba az hogy feltöltõdnek? Engem mindig is zavart hogy nem lehet az elõzõ részekben feltölteni a testõrséget...

War. War never changes.

Egyre inkább zavar, hogy az AI szánalmasan teljesít csatában. Nagyrészt lovasságból álló sereggel és szárnyátkarolással bárkit meg lehet verni. Sõt így az útolsó szálig le lehet kaszabolni az ellenséget.

A gall vs római hábórúmban általában csak 10-nél római menekült meg még akkor is amikor 3 frakció ellen küzdöttem. Kb. 20000 római katonát vágtam olyan szumma 3000 veszteséggel és ezt is elsõsorban a gyalogságom szenvedte el.

Stratégia szinten egyetlen kormányzót sem használtam. Minden családtag harcolt. A testõrség ugye nehézlovasság és automatikusan és ingyenesen feltöltõdik. (Ez szerintem hiba a játékban)

A római városokat úgy vettem be, hogy ostromgyûrûbe fogtam, majd a római felmentõ sereg támadásakor levágtam az utolsó szálig a csatlakozó kitörõ védõket. Rómát elvileg 9 turnig tartott volna bevenni, de így rögtön az ostromba fogás körében elesett.

Kárthágó talán nehezebb lesz

Wallentinus

Pluskast
jaja

Pluskast
De abban is helyesbítenem kell hogy nem a kohorsz volt a legkissebb egység hanem a centuria. Hiába öregszem és hullik a szõröm

AnuluWork
Az elõzõ Hmudanak ment ... 😊

4800 arc volt a legioban. 10 cohorsból állt.
1 cohors=480 arc

😊

Nem vagyok otthon. Ha hazaértem, megnézem mire gondolok itt a munkahelyemen. 😊

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

AnuluWork
Akkor nem is vészes.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Pluskast
bocsessz 1 római légió és nem légiós

2,0cerka procin akadna mint a p*csa mi?

http://thenamelessphoto.com/

Pluskast
Biztos mert a legion az itt a római légiós nevét jelzi. A cohor az meg a legkissebb egységet jelentette egy római légióban. Ha jól emlékszem 12 kohorszból állt 1 római légiós.

Hmuda
GFTi4200 128

milyen videokártyád van?

Hmuda
Ez az abszolút max, de ha megfigyeled, akkor ez egy 1024-es képbõl kiragadott 640*480-as kép 800-ra nagyítva. Természetes dolog hogy szét van mosódva.

Hmuda
Mellesleg nem teljesen értem, hogyan mûködik ebben a játékban a screenshot. A lenti megacsatát síma printscreenel csináltam és a játék magától lementette a képeket TGA-ba, de a legutóbbi képnél ez már nem ment, külön prtscr és be kellett másolni a Photoshopba. Érdekes.

mi ez? minimum grafikai beállítás? vagy ennyire lecsúszott a minõség a demo óta?

War. War never changes.

Hmuda
Ezt a képet hirtelen felindulásból csináltam. :-)

Fritz Von...
Nos. Annak, hogy mi miért nincs, vagy mi miért van, annak rengeteg oka van. Próbálok rövid lenni.

Nálunk a szoftver egy elég nehéz üzlet. Iszonyat magas a kalózkodás aránya, kb 92%. Ráadásul kis ország vagyunk. Erre a maradék 7-8%-ra jut egy rakás hazai cég, aki ezen a piacon próbál megélni több-kevesebb sikerrel. Én lassan 5 éve dolgozom ezen a területen, így elég jól látom, hogy mik történnek. Pár éve borzalmas volt a helyzet. Hiába volt egy kiadónak magyar képviselete, egyik-másik cég fogta magát és megkerülve ezt, külföldrõl behozta. Így volt többféle változat a piacon, többféle áron. Emellett az áruházakban levõ polcfelületekért is iszonyú csata dúlt. Egyik cég kitette a helyére az árut, a másik délután bepakolta a raktárba és a sajátját tette ki. Képzelhetitek...

Mára ez letisztult. A simlis cégek eltûntek, kialakult nagyjából, hogy melyik kiadó termékeit melyik hazai cég forgalmazza és importálja. Azonban ott a bibi, hogy ha megnézünk egy xy kiadót, akkor van egy rakás játéka. Általában teljes disztribúciót kell bevállalni, ami azt jelenti, hogy hiába vannak kurvajó játékok egy kiadónál, be kell vállalni azokat a játékokat is, amik nem mennek. Például: anno az Ecobitnál dolgoztam, aki akkor az EA hivatalos képviselete volt. Természetesen volt Sims, meg volt Fifa sorozat, NHL, stb... De emellett be kellett hozni a PGA Tour golf-ot, vagy a Baseballt, vagy az amerikai focit, ilyesmit. Ami totál bukás, hiszen itthon ezt nem lehet eladni. 10 darabot hoztunk az egyikbõl és fél év alatt 1 darabot vettek meg. A többi bukta. Ugyanez igaz minden kiadóra.

Egy pár cég, most nem nevezném meg, hogy melyik, bevállalt egy rakás céget itthon, hogy elhappolja a többiek elõl. Azt tudni kell, hogy itthon egy kiadó nem tart el egy céget egyedül, legalább kell 2-3, hogy megérje.
Nos ez a cég okosan magára vállalt kb 6-7 kiadót. Ami ugye azt jelenti, hogy óriási pénzt kell beleölni abba, hogy tartsa a termékeket, hiszen raktározni is kell.
Innen egyenesen következik az, hogy ha a 6-7 kiadó egyszerre adja ki a nagyobb sikereket, mondjuk 2-3 címet, az egybõl több tízmilliós beruházás, amit azonnal égetni kell. És a pénz csak lassan folydogál vissza.

Ezért fordul elõ az, hogy xy cég nem TUDJA behozni valamelyik címet, egyszerûen, mert nincs rá pénze. Sokat akar a szarka effektus...

És ezért van az, hogy mire megjelenik a játék hivatalosan, addigra aki megvette volna, az is inkább játszik az 1000-2000 forintos warezzel, mert az legalább van.

Ha valaki arra hivatkozik, hogy a kézikönyv csúszik, az nagy nagy kamu, hiszen az ilyen anyag rendszerint egy-két hónappal azelõtt kész van, hogy sokszorosítani kezdenék a játékot magát. Ezt el is küldik, bõven van idõ tehát fordítani és nyomdai munkát intézni. Meg lehet figyelni, hogy a végsõ változtatások a CD-n levõ README file-ban vannak benne, pontokba szedve. A többi már rég megvan.

Jelenleg az EA az egyetlen olyan cég, aki tudja tartani magát a határidõkhöz, hiszen ha jól emlékszem, akkor kb egy éve nyitotta meg az EA hivatalosan a saját képviseletét Magyarországon. azt meg ugye tudjuk, hogy a játékkiadók között az EA az úr, fõleg anyagi téren. Õk egyszerûen meg tudják tenni. Van szó több kiadó megjelenésérõl is hazánkban, de ez még leghamarabb jövõre lesz így. Akkor majd lehet kapni idõben a játékokat.

Na. Ennyi nagyjából.

Fritz Von...
Ez egy hosszú folyamat. Ha elfoglalsz egy várost, ahol lázadnak, akkor értelemszerûen csökken a támogatottságod, mert összességében nézi. Na most ezen úgy lehet segíteni, ha a nép kedvében jársz. Játékokkal, különféle, a nép számára extra dolgokkal, mint a csatorna, a templomok, a fórum, miegymás. Emellett úgy vettem észre, hogy annak is van jelentõsége, hogy milyen árucikkek érkeznek be a kereskedelmi csatornákon. Szóval ha boldog a nép, akkor szeret. 😊