13587
-
haxoror #12945 Spanyolok ellen ne használj automatikus csatát mert a Bull Warrior-jainak extra HP-je van ami hatalmas előnyt jelent automata csatánál, pont ezért tud Egyiptom, a Brittek és Pontus is hatalmas területeket szerezni mert a harci szekereiknek rengeteg HP-je van. -
#12944 :)
csak óvatosan tessék.spanyolok nálam a "betörés" után jók voltak kereskedelmi szempontból.germánok erősek,de vmi féle békét mindig benyaltak:) próbáltam nagy békét fenntartani,de amikor már több frontos háború lett sajnos,akkor aztán volt izgulás:S -
#12943 érdekes különben, amit írsz... Ezért kell egyszerre csak egy ellen hadakozni! Mondjuk igazad van, mert amikor én háborúztam spanyolok+germánok ellen, akkor olyan összhangban támadtak, hogy gyönyörű volt nézni... :) (Pedig ellenségek voltak, mégis felváltva támadtak engem két oldalról!) Igaz mind2 helyen tartottam a frontot, de előre haladni nem tudtam, mivel két körönként támadtak fullos seregekkel!
Megoldás esetemben az volt, hogy sok-sok kör elteltével elkezdtem a spanyolokat hátba támadni a tengerről, így ahogy gyengítettem Őket a germánok is visszafogták az arcukat, ráadásul békét ajánlottak! :) -
#12942 ui: germánokat nem értem miért írtam a nagy haverok közé, azokkal neutral vagyok. ott valamit benéztem. -
#12941 eh, válasz erre gomb...
tök jó, hogy a játék csal! legyőzöm a spanyolok meg a britek 2-3 fullos zászlajú seregét (egyiket hajókon süllyesztettem el!), ostromlok, erre előhúz a seggéből még 4 ugyanolyan sereget (persze némelyikben 2 family member is van). ostromlok egy várost 600 fős sereggel, kb ugyanekkora (500 valamennyi) a város mellett át tartaléknak meg erősítésnek. automatikus csata, 5:3-mas arányban a seregem. gondolotam ilyen egyértelmű csatát csak nem saját magam oldok meg. a szart! szétvert, de nagyon kegyetlenül, az ő emebereinek volt 400 ölése, az enyémeimnek összesen 210. még mielőtt azt mondanátok, hogy az egységeim voltak rosszak: a többségük auxulia volt, meg early legionary cohort (igaz, egy-egy pirincipe is volt köztük). még könnyű auxuliát is vittem szekerek ellen. oké, spanyolok, egyszer lehet szerencséjük. köv. hullám: mikor palmáról indítottam a hadjárataim hirtelen mi lesz? csak nem fellázad palma a spanyolok oldalán? pedig de.
a gallok-britek-germánok-egyiptomiak-spanyolok amúgy is érdekes állapotban vannak. mindegyik ellen harcolok DE az összes szövetségben van (igaz, néha összekapnak, de egymást sose támadják). ja, az egyiptomiak külön téma, mert velem is harcol afrikában. kis ázsiában a scipiik, meg pontus szapulja. szóval minimum 3 (három!) frontos háborút vív, de simán ver mindenkit. sőt, tejeszkedik, meg olyan seregei vannak... nemám parasztokból, fáraó testőreiből! én is 3-4 frontos háborút vívok (próbálok tűzszünetet kötni, de kitaláltátok, nem engedi), innen-onnan szerzek területeket, partokat csipkézek - a flottám meglehetősen erős - de így is belerogyok. ő meg szimplán a legerősebb.
oké, diplomáciánál is nyerni kell. numídiához, karthágóhoz, meg a daciához közeledek. pénz adományok, map infók. (területeket nem fogadnak el), de semmi. numidiával szövetséges vagyok, de nem tudom őket rávenni, hogy egütt menjünk a sapnyolok ellen (mellesleg elég gyenge frakció, pár potya területet sikerülne kivívnia, ha velem szövetkezne). de nem, ááá ő nemes lélek.
furcsa az hogy ez a második hadjáratom, és az elsőnél simán vertem ezeket a frakciókat (pl karthágót már a 14ik körben kivégeztem), most meg senkivel sem bírok, pedig ugyan az a fokozat. azért kezdtem újat, mert kifogytam az időből, meg egyiptom ellen esélyem nem volt. a scippik ki sem fejlődtek, a brutiik meg hirtelen a 150 év egyiptomi háborúskodás után szövetségese lett.
nem kizárt hogy én vagyok gyenge, de a közepes fokozat ennyire nehéz
-
CsendesEmber #12940 Hogy egyetlen idézeten ennyit lehet lovagolni. Feleslegesen írnék bármit is a hozzászólásodra, azonnal elkezdenél lovagolni valamelyik szaván. A magyarosítást továbbra is elküldöm mindenkinek aki kéri, és szüksége van rá. -
martin4955 #12939 Akkor nekem légyszíves elküldenéd a Rome TW és a kieg magyarítását! Az e-mail címem privátba megadom. -
#12938 No, töröltem a hozzászólásomat, amit írni akartam, mivel elnézve a reagodat csak olaj lenne a tűzre, pedig nem annak szántam volna!
Úgyhogy inkább nem mondok meg senkinek semmit, megtartom a véleményemet magamnak és megyek dolgozok kicsit a ház körül! :)
UI: Rome Total War alapjáték és a Barbarian Invasion magyarítását továbbra is szívesen elküldöm e-mail-ben annak, aki kéri! -
bgabor #12937 Tényleg nem poltiktikai topic. Akkor pedig csendesember tartsa meg magának a gyurcsány idézeteit, nem? Hiszen ő indította ez az egészet.
Úgyhogy neki mond meg, mit szabad és mit nem, oké? -
#12936 Nos, mostanában is rengetegen kéritek Tőlem e-mail-ben a magyarítást és az ajánlatom továbbra is áll:
Akinek az alapjáték és/vagy a Barbarian Invasion magyarítására van szüksége dobjon egy e-mail-t és válaszban küldöm is!
Más dolog: 23 éves koromig nem tudtam angolul. 1 évre rá megszereztem a középfokot(sosem késő elkezdeni), azóta kétszer 2 hónapot voltam Amerikában dolgozni, mégis magyarul szeretek játszani. Miért? Mert az az anyanyelvem!
"Szar" magyar szinkronok: Hát nem tudom. 1-1 filmnél, sorozatnál hülyét kapok, amikor meghallom a hálivúdi sztár egér hangját, miközben rambót játszik (vagy éppen nőcsábászt)!
bgabor: Ez nem politikai fórum topic! Tartsd meg a véleményed magadnak, vagy máshol oszd meg. Idézni bárkitől lehet, legyen az Sztálin vagy Orbán Viktor. Ráadásul CsendesEmber pont jól használta, kicsit gúnyolódva, élcelődve.
Bocsi a hosszú írásért, de picit felhúztatok... Sorry, de ha már leírtam nem törlöm ki... -
wednes #12935 A 2 végletet kell elkerülni. Mindenkinek igaza van. Én is szeretek magyarított játékkal játszani. És az is igaz az angol nyelv ismerete fontos dolog. Nem kell leszólni aki ismeri és érti, de azt sem aki nem vagy nem így akar filmet nézni vagy játékkal játszani.
Angolosok közt is van egy véglet aki szerint, minden csak angolul "eredeti nyelven" jó és szerintük az Egri Csillagoknak is szar volt a szinkronja és tele volt félre fordításokkal. :) -
#12934 veled teljesen egyetértek.
csendes embernek is megvan a saját véleménye, nekem nincs ezzel semmi bajom, csak kifejtettem, hogy szerintem miért nem kéne büszke lennin arra, hogy nem tudjuk a világ legfontosabb nyelvét, legalább egy picit művelni. a csk-s hasonlatot nem értem. az eredeti filmben a piramisokat tényleg leszálló pályának használták. meg melyik csk játékról beszélsz? valamiről lemaradtam, mert most készül az egyetlen hivatalos SG játék (sg worlds)
ui: GYF-től idézgetni szerintem nem egészséges dolog. és nem akarok falme-t, főleg nem off-topik falme-t :P -
bgabor #12933 Te meg használd szépen a "válasz erre" gombot hogy kiderüljön kihez beszélsz. A gyurcsány idézeteket meg hagyjuk, bukott, a süllyesztőben eltűnt politikusoktól felesleges idézgetni. Különösen tőle, aki hatalma csúcsán is egy nagy nulla volt. -
CsendesEmber #12932 Mindettől függetlenül az ember az anyanyelvén szeret játszani. Ha az embernek marad egy kis szabadideje, azt szeretné kellemesen eltölteni, nem pedig közben szótárakat lapozgatni. A Rome Total War magyarosítása pedig jól sikerült, a Csillagkapu fordítása meg egy külön műfaj, valamiért még nem is használtam a Piramisokat Anyahajók leszálló pályájának a játékban. :) Ha pedig ennyire megvetendő és elítélendő Számodra a magyar, "el lehet menni innen kéremszépen". :) Attól, hogy Te ennyire szereted az Angolt és legszívesebben csakis azt a nyelvet használnád, másoknak még nem muszáj. -
bgabor #12931 Ez a fordításokkal tényleg így van. Kedvencem amikor a "fire in the hole"-t "Robbantás!" helyett "tüzelj a lyukba!"-nak fordítják a magyar fordítók hihetetlen hozzánemértésükben.
A vitathatatlanul legjobb létező rajzfilmes tásadalomkritikát, a South Parkot pedig kifejezetten trágárra fordítják a magyar fordítók, úgy, hogy az eredeti közel sem annyira trágár, és ezzel rengeteg embert elriasztanak tőle, akik pedig egyébként imádnák. Bizony, a magyar szinkronizálás leginkább egy pöcegödörhöz hasonlít.
Az angol nélkül pedig valóban nem lehet meglenni mamár, főleg ha fiatal az ember. -
#12930 az enyém is magánvélemény. de mivel az angol a lingua franca, (és úgy néz ki ez az elkövetkezendő évtizedekben nem változik) tanácsos legalább a filmeket azzal nézni, könyveket úgy olvasni (mert képzeld olvasok angolul is), és úgy is játszani. a felirat pedig sosem hülyeség, ha valamit nem értesz jó mankónak.
de hát megszoktam, hogy az emberek már annyira ellustultak, hogy (akár nyócmondathoz) is kinyissák a szótárt. ma már az élet minden területén előjön az angol nyelv, nem ismerete szerintem nem vállalandó, inkább szégyellni kéne - főleg ha az említett életkorokban jársz. egyszerűen nem fogom fel, hogy hogyan lehet angol nélkül élni. főleg ha mellette még netezel/géphasználó is vagy.
ja és a magyar szinkronokról nem szeretnék különösebben véleményt alkotni, mert gyakran még a "szar" fokozatot sem érik el, és oylan félrefordítások vannak benne, hogy fizikailag fájdalmas. néha maga a magyar nyelv sem alkalmas/nem szerencsés a fordításához. teszem azt a csillagkapu c. sorozatnak nagy rajongója vagyok, és az angol után nézni egy magyar fordítást... lefordulsz a székről.
de mint mondtam, ha valaki nem ebbe öli a felesleges energiát nem gond. csak szerintem az életben egy 2enyhe" hendikeppel indul. legyen az szórakozás vagy állásitnerjú. -
#12929 A francért fáj az valakinek, ha egyesek az anyanyelvükön szeretnek játszani? (pláne ha nem vágja az ánglust - lehet hogy kínaiból, vagy üzbégből meg felsőfokúja van)
Az "eredeti nyelven minden jobb" kezdetű versikéről meg mindig az jut eszembe, hogy eme magasztos kinyilatkoztatást fennen hangoztató egyének vajh' a világirodalom gyöngyszemeit is eredeti nyelven olvassák-é? Már ha egyáltalán olvasnak papíralapú irományt. (a "filmet csak eredeti nyelven nézek - de azért felirat legye ám!" című urbánhülyeséget meg sem említeném)
Még mindig jobb ha valaki vállalja, hogy nem tud xy nyelvet, és magyarul játszik, mintha elhiteti magával, hogy a játékokon kicsiszolt "nyócmondatos" jártassága nyelvtudásnak nevezhető.
Magánvélemény. -
#12928 csak gondoltam sosem baj ha az ember újat tanul, alkalmazkodik. ne adj isten önállósodik. főleg ilyen téren, ami elengedhetetlen a megélhetéshez. angoltudás nélkül maximum betanított munkás lehetsz. de persze ki mibe öli az energiáit. -
CsendesEmber #12927 Engem is érdekelne, hogy hogyan lehet átállítani egy-egy frakció katonaságának a színét. Idáig még csak a zászlót és Frakció jelképét tudtam átállítani, ami sajnos nem javít sokat az összhatáson. :)
Az eszem megáll, hogy egyesek menyire képtelenek segíteni másoknak, de ha bele kell rúgni azonnal készen állnak. Elküldtem a magyarosítást. -
bgabor #12926 Régen nagyon sokat játszottam ezzel a játékkal, de mióta megjelent a medieval2, azt tolom. Most mégis visszatettem a Rome-ot, mert hiába sokkal szebb és jobb a medieval2, a római érát nagyon szeretem.
Viszont mindig is nagyon zavart az hogy a Scipi és Bruti frakció katonái kék és zöld színűek, nagyon illúzióromboló. A kérdésem az, hogy nem tud valaki olyan modot, amivel a scipi-bruti katonák is a korhű piros szímben tündökölnek? Nem azt akarom, hogy egy nagy rome frakció legyen 3+1 helyett, csak hogy a frakciók katonái egyaránt a realisztikus piros színű ruhákban harcoljanak. -
#12925 azért ma alapfokú angol nélkül meredek élni. főleg ha 10-20-30-40 éves körben vagy.
nem is a vizsga a lényeg, de alapfokon megtanulni tényleg nem neház. könnyű nyelv az intermediate-ig. fél-egy év szorgalommal nem a yes-no-cat-dog négyszögében fogsz mozogni. dehát te tudod. -
Beni21 #12924 Nem tudok angolul és így nem gyakorolok semmit plussz nem is értem -
#12923 jó az. az eredeti nyelv mindig jobb mint egy szinkron. arról nem is beszélve hogy gyakorolsz. -
Beni21 #12922 De nekem angolul van meg.Ha valakinek megvan az alexander magyarosítás vagy meg van magyarul az elküldené. -
#12921 Nézd, itt megveheted magyarul:
RTW Antológia -
Beni21 #12920 Sziasztok
Valaki elküldi a Rome total war és mindkét kiegészitőjének magyarosítását
a [email protected]
előre is köszönöm -
#12919 valakinek lenne kedve ellenem tolni hamachin? (Bi 1.4, RTW 1.5). gyatra vagyok, de próbálkoznék. valaki? -
#12918 sajnos nem,csak ha átírod a megfelelő txt-t hozzá. -
gabor940825 #12917 http://rapidshare.com/files/237030382/romehun.exe.html -
moor09 #12916 üdv mindenki
nem tudjátok honnan szedhetnék le magyaritást a játékhoz, mert a magyaritasok.hu-n lévő link már nem működik...
a segítséget előre is köszönöm... -
gabor940825 #12915 Fellehet oldani csalás nélkül az összes frakciót? -
#12914 Rome Total War Antológia
Tartalma: Rome Total War alapjáték, Barbarian Invasion és Alexander kiegészítők magyar felirattal 4990FT.Internetes rendelés engedményes ára:
4.490 Ft
Medieval 2-öt gyerünk gyorsan :D -
#12913 am köszi az eddigi tippeket! -
#12912 Igen az oké amit mondasz , csak az én bajom igazából az h pöcsöl vmiért a játék mert mikor a juliusok semlegesek még akkor sem engedi h megtámadjam őket. a városom blokád alatt már v 5 kör óta de nem engedi megvédeni. mindig jön a baromságaival h a semleges meg a szövetséges csapatot biztos megtámadom e és nem engedi h megtámadjam. pedig már a szenátust is rég legyújtottam meg a brutusokkal is harcban állok. lehet h vmi játék hiba? eddig nem volt ilyen . most is csak a 2 patch van fent meg skin pack 1 -
#12911 amíg ostrom alatt van egy település nem képezhetsz/retrainelhetsz embereket. legalábbis így vettem észre (ami sztem baromság, hiszen a bentlévők közül miért ne lehetnének új katonák?). a kereskedelem is megszűnik a blokád miatt asszem. -
CsendesEmber #12910 Szerintem diplomatával tárgyalj a Juliusokkal. Ha egy lefizetett gall diplomatával mész hozzá, valószínűleg felfogja bontani a szövetséget. Vagy ha ez nem működik, valami pofátlan követelést nyújts be. ;)Remélem be fog válni valamelyik tanácsom.
Valaki tudna segíteni, hogy a Szeleukid Birodalom katonáinak az egyenruhájuk színét hogyan változtathatnám meg? -
#12909 am csak 1.3 és 1.5-ös patch + egy skin pack van fent csak ha ez lényeges. -
#12908 Köszi wednes. Vki más vmi ötlet? Már 4 kör óta blokádolja a váramat a julius vezér és a katonáimat sem engedi átképezni addig még blokád alatt van a váram. Egyre csak fogynak a várban lévő katonák viszont mikor a brutusok megtámadnak akkor szövetségesként harcolok mellettük(juliusok mellett). Ezért nem értem az egészet . Vki segitsen pls aki tud ! Előre is köszi! -
wednes #12907 Ez valami hiba lehet, ilyenről még nem hallottam. -
#12906 #12902 ???