13587
-
#13066 IV. Balduin (1174-1185) halála után a királyság vereséget szenvedett a hattini csatában, majd 1187. október 2-án Szaladin seregei Jeruzsálemet is elfoglalják -wikipedia... Szóval "amíg volt jeruzsálemi székelés" addig NEM EGY keresztény egyház volt... arról nem is beszélve, hogy
lehet, hogy székelt ott az egyház, és jelen volt a kereszténység, ergo beleszólhatott a pápa a vezetésbe, de a királyok akkor is maguk döntöttek...
Akkor a Pápai Állam mikor volt keletrómai, vagy ortodox?? mert én úgy tudtam, hogy az Római Katolikus Anyaszentegyház lett az egyházszakadás után, ha nem is pont ezzel a címmel -
#13065 lehet, hogy jeruzsálem igen, de akkon/acre nem... szóval a szentföldet megtartották, egy ideig, mert elesett jeruzsálem... 1300 ban még megvolt... -
#13064 mintha az egyház szakadás csak 1054-ben lett volna, addig meg elbukott jeruzsálem. vagyis hiába beszélsz te katolikus egyházról, amíg jeruzsálemben volt székelés addi EGY keresztény egyház volt, a katolikus, még nem volt keleti ortodox (görög katolikus) és római katolikus.
"és a vatikán miótakeletrómai?? " semióta, a vatikán csak valamikor a XIX. század vége vagy XX. sz. eleje óta létezik, addig pápai állam volt (ha nem tévedek).
"tudom hogy az ortodoxok is keresztények, de mintha az ő pátriárkájuk nem a vatikánbam székelne..."
nem, náluk minden nemzetnél külön pátriákájuk van (orosz pátriáka, görög), bár azon a téren nem mozgok otthonosan.
"-azt hittem a Római Katolikus Egyházról beszélünk... akkor meg: "
nem, eddig az egységes egyházról beszéltünk, aminek mint említettem: bizánc, róma, antiochia, jeruzsálem és alexandria voltak a főbb központjaik, de az arab előretörés során eléggé róma felé tolódott a kereszténység súlypontja. -
#13063 és a vatikán miótakeletrómai??
másrészről az egyháznak nem volt szüksége rómára, hiszen olyan városokban is székelt, mint alexandria, atiochia, jeruzsálem vagy bizánc
-azt hittem a Római Katolikus Egyházról beszélünk... akkor meg:jeruzsálemben meg amíg keletrómai kézen volt addig keresztényeknek nagy befolyásuk volt.
tudom hogy az ortodoxok is keresztények, de mintha az ő pátriárkájuk nem a vatikánbam székelne... -
#13062 nem... de a pápának mi köze van az olaszokhoz, azo kívül, hogy olaszul beszélnek ott? és mert a vatikán olaszországban van, akiknek talán van közük a rómaiakhoz, attól mindjárt a vatikán is római?? -
#13061 hogyhogy ki olasz vatikánban? úgy tudtam olaszul beszélnek , akkor a vatikán közelebb ál németországhoz vagy svájchoz mint olaszo.-hoz?
jeruzsálemben meg amíg keletrómai kézen volt addig keresztényeknek nagy befolyásuk volt. -
#13060 álljon meg a menet... a vatikánban ki az olasz?? a pápa? -ő német a bíborosok, nem feltétlenül... a svájci gárda? (svájci) a zarándokok? bármilyenek lehetnek... az OLASZOKNAK van közük a rómaiakhoz, de most a vatikánt tárgyaljuk nem??
A jeruzsálemi székelést megkérdőjelezem... ott egyrészt a keresztesek "uralkodtak" akikre nem sokat hatott a pápa szava, hiszen ha minden igaz, fenyegetőztek is (a templomosok), ráadásul a nyugati királyok is marakodtak érte (meg ciprusért és így tovább) pl.: III.Edward, IV. Fülöp -
Gebasz94 #13059 Na még egyszer.Mire jó a protektorátus, és mi van akkor ha én vagyok valakinek vegy nekem van protektorátusom? -
#13058 azt kis átéttel sem lehet, mivel nem ugyan az a nép. ellenben az olaszok több, mint valószínű hogy a rómaiaknak illetve a romanizált népeknek az utódaik.
másrészről az egyháznak nem volt szüksége rómára, hiszen olyan városokban is székelt, mint alexandria, atiochia, jeruzsálem vagy bizánc. csak az arabok előretörésének idején róma felé tolódott a súlypontja a kereszténységnek, meg bizáncban maradt a (későbbi) ortodox központ.
persze, a vatikán nem a római birodalom utóda, fogalmazzunk úgy hogy a legfőbb KULTÚRÁLIS örököse (a sok közül). csak feltettem a kérdést hogy mi számít utódállamnak? rómának kétségtelenül nagyobb szerepe volt a nyugati civilizáció formálásában mint a szkítáknak, és viszonylag többet hagytak ránk, mint a szkíták. tisztában vagyok róma nagyságával és idejével, lehet hogy kevesebb és kisebb ideig állt, mint valamelyik limesen kívüli nép(csoport) államalakulata, de mégis inkább rájuk emlékszik az egyetemes történelem, és nem a szarmatákra vagy roxolánokra... -
#13057 na, látom ki kell fejteni... a mongolok kiraboltak, mert tele voltunk belső ellenséggel, meg vitával, ergo nem tudtunk elég embert összeszedni... egy RENDES magyar hadsereg úgy szétverte volna a mongol sereget, hogy hírvivő se maradt volna...
Gondolom az ugyanaz, hogy a bizánci császár sarcot fizetett, mint az, hogy mi (szokás szerint) egymás ellen marakodtunk és elvágtuk a saját torkunkat...
a svájci gárda meg tudom, hogy zsoldos, és azt is, hogy nem Szent Péter szerződtette őket... Csak Róma akkoriban megvédte a pápaságot, míg szét nem hullott... arról nem is beszélve, hogy miután a vandálok, germánok, gallok -amennyi maradt- gótok, és mindenféle barbárok kifosztották, felégették, szétzúzták Rómát -a várost-, nem működött a városban Vatikán vagy Egyház, tehát az már csak egy "visszatelepült" különálló állam... Erre most lehet azt válaszolni, hogy a Török Hódoltság akkor most egy "újonnan" létrejött államrész, mert visszatelepültek a magyarok és németek -betelepültek/telepítették őket-, de az a magyaroknak többszáz éve területük volt, míg Egyház Rómában csak alig 50 évig székelt, már ha egyáltalán székelt... Az is igaz, hogy latinul beszélnek, de az azért maradt fenn, mert Róma városában latin volt Szt. Péter idejében a hivatalos nyelv, és ez maradt fenn. Szóval akkor "kis átéttel" lehet Daciát Romániának nevezni, a románokat meg dákoknak... -
#13056 :d -
#13055 olvass utánna a svájci gárda anno zsoldosokból állt. igen, csak annyira beleitták magukat a vatikánba, hogy azt hisszük mindig is ők vették körül (mellesleg miért lenne különben svájci?)
ja, kirabolták. minket meg a mongolok. mégis most ki a fejlettebb? mi... (már remélem hogy mi!)
igen? nem közfürdős hely? irán se többistenhitü, mégis perzsia. a vatikánt sztem simán lehet kis átéttel a régi rómának hívni, hiszen a pápai államból jött létre, ami meg rómából! -
Gebasz94 #13054 Mit jelent a protektorátus,mire jó?Mi van akkor ha nekem van protektorátusom vagy én vagyok valakinek? -
#13053 azért nem teljesen... a Vatikánt a svájci gárda őrzi, Rómát mintha nem vették volna körül ők...
->
arró nem is beszélve, hogy szépen összement. Szerintem nem... Nézd meg a Szt. Péter bazilikát... nem valami római közfürdős hely...
A Kelet -Római Birodalom FŐVÁROSÁT meg kirabolták a magyarok... nagyon erős lehetett... utána meg jött a török -mmint miután a magyarok megverték- és szépen bevette
-
Falurossza #13052 Azt szeretném kérdezni, hogy tud-e valaki arról, hogy a BI-hez készült-é map editor vagy van-e ilyesmi tervben? Már sok idő eltelt és ha nincs akkor valszeg már nem is lesz.
Szeretnék magamnak egy Pannonia térképet kreálni szarmatákkal, kvádokkal stb. Köszi! -
#13051 attól függ. a nyugatrómainál igen, de ha a keletrómait vesszük. meg mit tekintünk annak? a mai irán a perzsa birodalom korába beletartozik? róma mint pápai állam megfeleltethető utódállamnak? (elvégre hatalomban, kultúrában igen) -
#13050 jó nagyon a minden nép játszható mód,a szkitákkal vagyok és már le gyürtem a dákokat meg a trákokat. -
#13049 majd írj msn-en ha fent vagy. -
#13048 ok. -
Gebasz94 #13047 Oké.Mindjárt fel léppek msn-re. -
#13046 nálam jó lenne hogy minden néppel tudjak játszani csak rámentem az egyik a népre a szkytákra akkor kidobott a game. -
#13045 nekem még mindig nem jó a minden nép játszható mod.Felvettelek msn-re Gebasz94 nem baj??Hátha tudsz azon nekem segíteni. -
Gebasz94 #13044 Egyébként csak nálam nem lehet játszani a rebelsekkel,mert mindig ki dob? -
#13043 Ez ahogy mondták bugos.Bár Rebels-ekkel leni izgi,főleg ha egy böhömnagy sereget összetudsz hozni és várost foglalni:D -
haxoror #13042 Mindenki másnál is, az SPQR és a Rebels bugos ezért azokkal nem tanácsos játékot indítani. -
#13041 értem.nagyon szépen köszönöm.megnézem hátha működik.ha működik majd dudálok. -
#13040 kösz a tanácsot
csak nálam van hibajelentés ha az S.P.Q.R. a frakcióm és a szenátus fülre kattintok? -
#13039 wow kr.u. 14 nyaráig van játék :) -
Gebasz94 #13038 Ja és még a descr_start ba lehet átt írni a nemzettek induló pénz összegét is ott ahol a nemzetek fel vannak sorolva és ott van máris az hogy pl 5000 denar
faction romans_julii, comfortable caesar
denari 5000
settlement
{
level large_town
region Etruria
year_founded 0
population 4000
settlement_tax 51
plan_set default_set
faction_creator romans_julii
building
{
type barracks militia_barracks
}
building
{
type core_building governors_villa
}
building
{
type port_buildings port
}
building
{
type defenses wooden_pallisade
}
building
{
type hinterland_farms farms
}
building
{
type hinterland_roads roads
}
}
settlement
{
level large_town
region Umbria
year_founded 0
population 3500
settlement_tax 51
plan_set default_set
faction_creator romans_julii
building
{
type barracks muster_field
}
building
{
type core_building governors_villa
}
building
{
type defenses wooden_pallisade
}
building
{
type hinterland_roads roads
}
building
{
type hinterland_farms farms
}
igy.és a denárt kell átt írni arra ameinyit akkarsz.
meg itt lehet meg adni a kezdő dátumot és hogy hányadik évig tartson a jatek
; Custom campaign script generated by Romans Campaign Map Editor
campaign imperial_campaign
playable
romans_julii
romans_brutii
romans_scipii
egypt
seleucid
carthage
parthia
gauls
germans
britons
greek_cities
romans_senate
macedon
pontus
armenia
dacia
scythia
spain
thrace
numidia
end
unlockable
end
nonplayable
end
start_date -270 summer
end_date 2009 summer
nekem igy néz ki az egész és igy 2009-ig tok játszani az összes néppel.
(Bocs hogy hosszu lett de igy tudtam a legértetöbben le írni. -
Gebasz94 #13037 Nem kell ahoz leszedni semmit.csak meg kell nyitni a roma total war könyvtárában a data mappát azon belül a world mappát azon belül a maps mappát ott a campaign mappát azon belül az imperial_campaign mappát és ott nyisd meg a descr_strat.txt-t ott három részre vannak osztva a nemzettek(már nem emléxem rá nagyon)ha jól emléxem az elsőben vannak a róma családok,a 2.-ba azok akiket az első sikeres hadjárat után kapsz meg,és végül a 3.-ba meg azok akikkel nem játszhatsz.na most a 2. és a 3. részt vágd ki és illeszd be az elssőbe.Ha nem müködik vagy van valami kérdésed akkor vegyél fel msn [email protected]. -
#13036 de vajon mit kell átírni.az lett volna a legjobb hogy akinek megvan és működik elküldeni nekem.neked megvan a játéknak a magyarosítása bajsz??mert nekem megvan és nem működik ha esetleg eltudnád azt nekem küldeni hálás lennék. -
bajsz #13035 nem azzal van gond,hogy nlad rossz,hanem ,hogy valamit áttkell írni asszem abban a fájlban amit bemásolsz.Sajnos régen játszottam vee ,de tuti ez volt a problem. -
DikViL #13033 Hello Carloska,
Kössz a B.Invasion magyarítását, már szükség volt rá.. :)
Lehet nem itt kéne, de ha megvan, feltöltenéd a TW Medieval 2-ét is? :$ -
#13032 http://addat.hu/544b21fe/Rome.Total.War.Barbarian.Invasion-RELOADED.exe.html
-
#13031 Magyarositás!
nem értem miért nem teszi ki senki ez egy public fórum tehát itt van mind!
http://addat.hu/339e79a6/Rome.Total.War-RELOADED.exe.html
http://addat.hu/3560a40f/Rome.Total.War.Alexander.WORKING.PROPER-RELOADED.exe.html
http://addat.hu/544b21fe -
#13030 ha minden városban másfajtát :D fő a változatosság, bár 1-2 kivételével ugyanazt adják -
aati91 #13029 A templomoknál mi a jobb ha csak egyfajtát csinálok az összes városban, vagy ha minden városban másfajtát? -
haxoror #13028 Ha egy város belázad akkor van rá esély hogy az előző tulajdonosához csatlakozik vissza, Cyrene bár lázadó város mégis alapból a macedón kultúrkörhöz tartozik, gyakran előfordul hogy Egyiptom elfoglalja de nem tudja megtartani ezért a város automatikusan Macedónná válik, gondolom eredetileg komplexebb játékot akartak csinálni (pl Nagy Sándor utáni örökösödési háborúk) és ez csak véletlenül maradt így a játékban. -
#13027 A Szkíta Birodalom nem 20 évig állt fenn... A Hun B. igen de az Japánig terjedt, tehát... Van különbség.... Akkor legyen a Perzsa Birodalom?? Az hosszabb volt a rómainál...(időben) Róma meg ott bénázta el, hogy hagyta a császárait féktelenül tombolni (pl.:Nero), és emiatt, meg a belső harcok miatt le tudták gyűrni... A Birodalom fénykorában (tehát Kr.e. 60- kr.u. 100-200 -talán már sok, mert Augustust emlegetik fénykorszakosnak a béke terén...) bármeyik jött-ment vandál vagy gót be tudta volna venni? Aligha... És hogy lássuk, hogy a végén milyen nagy bajba keveredtek a katonásggal, a catalaunumi csatában a germánokkal szövetkezve vonultak Attila elé, és nem tudták megverni őt. A csata döntetlen lett... Bár mintha én olyan verziót hallottam volna, hogy a római hadvezér azt mondta, hogy ha mégegyszer ekkora győzelmet aratunk, kihalunk... Nem akarom bántani a Római Birodalmat, mert én is nagyon szeretem, de az 100, hogy a végén már eléggé kínlódás volt az egész.... -
aati91 #13026 Ezzel a vitával csak annyi a baj, hogy olyan "birodalmakat" állítotok szembe a Rómaiakkal amelyek csak 1 nagy vezérük, királyuk volt. Ennyi erővel már (Nagy) Sándort is belevihetnétek a vitába.