Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A 2 végletet kell elkerülni. Mindenkinek igaza van. Én is szeretek magyarított játékkal játszani. És az is igaz az angol nyelv ismerete fontos dolog. Nem kell leszólni aki ismeri és érti, de azt sem aki nem vagy nem így akar filmet nézni vagy játékkal játszani.

Angolosok közt is van egy véglet aki szerint, minden csak angolul "eredeti nyelven" jó és szerintük az Egri Csillagoknak is szar volt a szinkronja és tele volt félre fordításokkal. 😊

Julius Caesar
veled teljesen egyetértek.

csendes embernek is megvan a saját véleménye, nekem nincs ezzel semmi bajom, csak kifejtettem, hogy szerintem miért nem kéne büszke lennin arra, hogy nem tudjuk a világ legfontosabb nyelvét, legalább egy picit mûvelni. a csk-s hasonlatot nem értem. az eredeti filmben a piramisokat tényleg leszálló pályának használták. meg melyik csk játékról beszélsz? valamirõl lemaradtam, mert most készül az egyetlen hivatalos SG játék (sg worlds)

ui: GYF-tõl idézgetni szerintem nem egészséges dolog. és nem akarok falme-t, fõleg nem off-topik falme-t 😛

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

Te meg használd szépen a "válasz erre" gombot hogy kiderüljön kihez beszélsz. A gyurcsány idézeteket meg hagyjuk, bukott, a süllyesztõben eltûnt politikusoktól felesleges idézgetni. Különösen tõle, aki hatalma csúcsán is egy nagy nulla volt.

Mindettõl függetlenül az ember az anyanyelvén szeret játszani. Ha az embernek marad egy kis szabadideje, azt szeretné kellemesen eltölteni, nem pedig közben szótárakat lapozgatni. A Rome Total War magyarosítása pedig jól sikerült, a Csillagkapu fordítása meg egy külön mûfaj, valamiért még nem is használtam a Piramisokat Anyahajók leszálló pályájának a játékban. 😊 Ha pedig ennyire megvetendõ és elítélendõ Számodra a magyar, "el lehet menni innen kéremszépen". 😊 Attól, hogy Te ennyire szereted az Angolt és legszívesebben csakis azt a nyelvet használnád, másoknak még nem muszáj.
Ez a fordításokkal tényleg így van. Kedvencem amikor a "fire in the hole"-t "Robbantás!" helyett "tüzelj a lyukba!"-nak fordítják a magyar fordítók hihetetlen hozzánemértésükben.

A vitathatatlanul legjobb létezõ rajzfilmes tásadalomkritikát, a South Parkot pedig kifejezetten trágárra fordítják a magyar fordítók, úgy, hogy az eredeti közel sem annyira trágár, és ezzel rengeteg embert elriasztanak tõle, akik pedig egyébként imádnák. Bizony, a magyar szinkronizálás leginkább egy pöcegödörhöz hasonlít.

Az angol nélkül pedig valóban nem lehet meglenni mamár, fõleg ha fiatal az ember.

Julius Caesar
az enyém is magánvélemény. de mivel az angol a lingua franca, (és úgy néz ki ez az elkövetkezendõ évtizedekben nem változik) tanácsos legalább a filmeket azzal nézni, könyveket úgy olvasni (mert képzeld olvasok angolul is), és úgy is játszani. a felirat pedig sosem hülyeség, ha valamit nem értesz jó mankónak.
de hát megszoktam, hogy az emberek már annyira ellustultak, hogy (akár nyócmondathoz) is kinyissák a szótárt. ma már az élet minden területén elõjön az angol nyelv, nem ismerete szerintem nem vállalandó, inkább szégyellni kéne - fõleg ha az említett életkorokban jársz. egyszerûen nem fogom fel, hogy hogyan lehet angol nélkül élni. fõleg ha mellette még netezel/géphasználó is vagy.

ja és a magyar szinkronokról nem szeretnék különösebben véleményt alkotni, mert gyakran még a "szar" fokozatot sem érik el, és oylan félrefordítások vannak benne, hogy fizikailag fájdalmas. néha maga a magyar nyelv sem alkalmas/nem szerencsés a fordításához. teszem azt a csillagkapu c. sorozatnak nagy rajongója vagyok, és az angol után nézni egy magyar fordítást... lefordulsz a székrõl.

de mint mondtam, ha valaki nem ebbe öli a felesleges energiát nem gond. csak szerintem az életben egy 2enyhe" hendikeppel indul. legyen az szórakozás vagy állásitnerjú.

uv
A francért fáj az valakinek, ha egyesek az anyanyelvükön szeretnek játszani? (pláne ha nem vágja az ánglust - lehet hogy kínaiból, vagy üzbégbõl meg felsõfokúja van)

Az "eredeti nyelven minden jobb" kezdetû versikérõl meg mindig az jut eszembe, hogy eme magasztos kinyilatkoztatást fennen hangoztató egyének vajh' a világirodalom gyöngyszemeit is eredeti nyelven olvassák-é? Már ha egyáltalán olvasnak papíralapú irományt. (a "filmet csak eredeti nyelven nézek - de azért felirat legye ám!" címû urbánhülyeséget meg sem említeném)

Még mindig jobb ha valaki vállalja, hogy nem tud xy nyelvet, és magyarul játszik, mintha elhiteti magával, hogy a játékokon kicsiszolt "nyócmondatos" jártassága nyelvtudásnak nevezhetõ.

Magánvélemény.

- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....

Julius Caesar
csak gondoltam sosem baj ha az ember újat tanul, alkalmazkodik. ne adj isten önállósodik. fõleg ilyen téren, ami elengedhetetlen a megélhetéshez. angoltudás nélkül maximum betanított munkás lehetsz. de persze ki mibe öli az energiáit.

Engem is érdekelne, hogy hogyan lehet átállítani egy-egy frakció katonaságának a színét. Idáig még csak a zászlót és Frakció jelképét tudtam átállítani, ami sajnos nem javít sokat az összhatáson. 😊
Az eszem megáll, hogy egyesek menyire képtelenek segíteni másoknak, de ha bele kell rúgni azonnal készen állnak. Elküldtem a magyarosítást.
Régen nagyon sokat játszottam ezzel a játékkal, de mióta megjelent a medieval2, azt tolom. Most mégis visszatettem a Rome-ot, mert hiába sokkal szebb és jobb a medieval2, a római érát nagyon szeretem.

Viszont mindig is nagyon zavart az hogy a Scipi és Bruti frakció katonái kék és zöld színûek, nagyon illúzióromboló. A kérdésem az, hogy nem tud valaki olyan modot, amivel a scipi-bruti katonák is a korhû piros szímben tündökölnek? Nem azt akarom, hogy egy nagy rome frakció legyen 3+1 helyett, csak hogy a frakciók katonái egyaránt a realisztikus piros színû ruhákban harcoljanak.

Julius Caesar
azért ma alapfokú angol nélkül meredek élni. fõleg ha 10-20-30-40 éves körben vagy. <#rolleyes>
nem is a vizsga a lényeg, de alapfokon megtanulni tényleg nem neház. könnyû nyelv az intermediate-ig. fél-egy év szorgalommal nem a yes-no-cat-dog négyszögében fogsz mozogni. dehát te tudod.

Nem tudok angolul és így nem gyakorolok semmit plussz nem is értem
Julius Caesar
jó az. az eredeti nyelv mindig jobb mint egy szinkron. arról nem is beszélve hogy gyakorolsz.

De nekem angolul van meg.Ha valakinek megvan az alexander magyarosítás vagy meg van magyarul az elküldené.
hzsolt
Nézd, itt megveheted magyarul:
RTW Antológia

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

Sziasztok

Valaki elküldi a Rome total war és mindkét kiegészitõjének magyarosítását
a [email protected]

elõre is köszönöm
Julius Caesar
valakinek lenne kedve ellenem tolni hamachin? (Bi 1.4, RTW 1.5). gyatra vagyok, de próbálkoznék. valaki?

Wreck86
sajnos nem,csak ha átírod a megfelelõ txt-t hozzá.

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

http://rapidshare.com/files/237030382/romehun.exe.html
üdv mindenki
nem tudjátok honnan szedhetnék le magyaritást a játékhoz, mert a magyaritasok.hu-n lévõ link már nem mûködik...

a segítséget elõre is köszönöm...

Fellehet oldani csalás nélkül az összes frakciót?
grebber
Rome Total War Antológia

Tartalma: Rome Total War alapjáték, Barbarian Invasion és Alexander kiegészítõk magyar felirattal 4990FT.Internetes rendelés engedményes ára:
4.490 Ft

Medieval 2-öt gyerünk gyorsan 😄

Next PC upgrade: 2022

lacinkacinka89
am köszi az eddigi tippeket!

lacinkacinka89
Igen az oké amit mondasz , csak az én bajom igazából az h pöcsöl vmiért a játék mert mikor a juliusok semlegesek még akkor sem engedi h megtámadjam õket. a városom blokád alatt már v 5 kör óta de nem engedi megvédeni. mindig jön a baromságaival h a semleges meg a szövetséges csapatot biztos megtámadom e és nem engedi h megtámadjam. pedig már a szenátust is rég legyújtottam meg a brutusokkal is harcban állok. lehet h vmi játék hiba? eddig nem volt ilyen . most is csak a 2 patch van fent meg skin pack 1

Julius Caesar
amíg ostrom alatt van egy település nem képezhetsz/retrainelhetsz embereket. legalábbis így vettem észre (ami sztem baromság, hiszen a bentlévõk közül miért ne lehetnének új katonák?). a kereskedelem is megszûnik a blokád miatt asszem.

Szerintem diplomatával tárgyalj a Juliusokkal. Ha egy lefizetett gall diplomatával mész hozzá, valószínûleg felfogja bontani a szövetséget. Vagy ha ez nem mûködik, valami pofátlan követelést nyújts be. 😉Remélem be fog válni valamelyik tanácsom.
Valaki tudna segíteni, hogy a Szeleukid Birodalom katonáinak az egyenruhájuk színét hogyan változtathatnám meg?
lacinkacinka89
am csak 1.3 és 1.5-ös patch + egy skin pack van fent csak ha ez lényeges.

lacinkacinka89
Köszi wednes. Vki más vmi ötlet? Már 4 kör óta blokádolja a váramat a julius vezér és a katonáimat sem engedi átképezni addig még blokád alatt van a váram. Egyre csak fogynak a várban lévõ katonák viszont mikor a brutusok megtámadnak akkor szövetségesként harcolok mellettük(juliusok mellett). Ezért nem értem az egészet . Vki segitsen pls aki tud ! Elõre is köszi!

Ez valami hiba lehet, ilyenrõl még nem hallottam.

lacinkacinka89
#12902 ???

Julius Caesar
na, nyugattal nyereséges vagyok BI-ben. haladunk 😊

Gondolom a patchok jók lesznek ehhez...
Igeen!Tuti megveszem!
lacinkacinka89
Hi all! Eljutottam odáig hogy már van 20 provinciám és már róma is az enyém. A brutusokkal harcban állok a juliusok pedig semlegesek. Mégis van olyan h megtámadnak a juliusok.Ez oké is lenne. De Pl: semlegesnek irja õket és nem engedi h megtámadjam. V pl van mikor ostrom alá veszik a váramat és nem engedi h megtámadjam õket annak ellenére sem. Ez miért van ? Vmi ötlet , tipp? Elõre is köszi!

Érdekes, a kis hadjáratnál, ami 2 ellenség legyõzésérõl meg 15 provinciáról szól ott lehetett folytatni tovább. Bejött egy ablak, animációval, hogy gyõztem és 2 választási lehetõség. Akkor úgy látszik a nagy hadjáratnál véget ér a játék.

Hali mindenkinek!Én végigvittem a játékot és ha megvan az 50 provincia és Roma akkor ott vége a game-nek és én nem tudtam tovább folytatni hanem uj hadjáratot kellett indítanom😞...De erre megoldás hogy elöbb mindent elfoglalsz és utolsónak hagyod roma-t😛...Én így csináltam😊
Más:Ha a legnehezebb szinten probálod ezt csinálni ..khmkhm..nah jah esélytelen😄
Na jó az életbe semmi nem 100%. Legyen akkor 95%. 😄
De szerintem veheted 100-nak is. Hiszen nem sok hiányzik a Medieval befejezéséhez.

grebber
Hm ha ez 100% info akkor zsír!!!!

A Medieval 2 100%, hogy kijön magyarul. Ugye az a csapat vállalta a CD Projektnél, aki eddig is fordította a Total War-okat. A Rome az már kész volt nekik teljesen, a Medieval meg kb 72-74%-on állt. Szerintem azt hamar befejezik.
Az Empire sorsa kérdéses még szerintem.

grebber
Medieval 2 Total War az istenbrutál lenne ha magyarul jönne addig neki sem álltam/állok!
Remélem ki is fogják.Szerintem részben a Rome Total War magyar eladásától fog függeni a dolog.Ami elég gyér lesz mivel már szénné tolta mindenki a magyarítással 😞

Na ez jó hír, lassan kijön remélem a Medieval II+ Kingdom is teljesen magyarul.
És remélem utána sor kerül az Empire: Total War honosítására is.

Megkeresztelni a vezetõket nem lehet, olyanok amilyenek, de ha a kereszténység terjed idõvel a leszármazottak is keresztények lesznek. A pogányok legyenek hadvezérek mint kormányzók.
Egyébként elég nehéz a Nyugat-Római Birodalmat irányítani. Nagy nehezen rendbe raktam a gazdaságot, csak a fontosabb területekkel foglalkoztam, úgy voltam vele majd visszahódítom, ami elszakadt.
Aztán egész jól alakultak a dolgok, csak megjelentek a vandál törzsek és szétverték a seregem és végigdúlták a terülteimet. Nyomukba meg jöttek a hunok, na ott feladtam.
Ideje lenne megnyerni azt a játékot. <#vigyor3>

Julius Caesar
ez BI-ben kicsináló. western empire-ral 4 kör alatt feladtam má euópa felét, így is -26k-ba a fiscus. seregem semmire nem elég, (megkeresztelni vezetõt hogy lehet?).

ednes: reformjaid mûködnének, ha lenne mit áttelepíteni meg megreformálni 😄

Julius Caesar
fa felrakom alexandros-t meg BI.-t attól még tudok simá játszani? szóval 3 exém lesz?

Üdv
Az alap Rome Total War-hoz hogyan lehet Skinneket készíteni, vagy frakció színt átállítani? Sajnos már kicsit unalmasak az egységek kinézetei, csak a katonák a ruhájának színét szeretném átállítani. Remélem valaki tud segíteni. Válaszotokat elõre is köszönöm.
grebber
Roma Total War HUN 1990FT Megjelenési dátum: 2009 június

Nem kell õket mind leverni. Legyen tied Róma meg 50 provincia. Ezzel megnyered a nagy kampányt. Persze utána is folytathatod ha az idõbõl kitelik.
Hogy mi van a játék végén azt ne kérdezd, én odáig még sose vittem el. 50 provinciát sose szedtem össze. Úgy rémlik más frakciót is csak akkor támadhatsz meg ha már népszerû vagy, vagy harcban állsz a szenátussal.

Julius Caesar
és ha megtámadom a scipiiket? olyan ki nyomott birodalmuk van, nem veszik észre ha bepirosul. amúgy már csak 87 évem van :S nem fog összejönni. róma elleni harc miatt karthágót meg a határ városokat már large/epic wallal veszem körbe. érdekes, h nekem caralis a capital (mert középen van viszonylag, így nem nyavalyognak annyira h távol vannak, bár ekkora birodalomnál ez nehéz), de karthágó a legfejletebb város.

Meg kell támadnod a játék folyamán, hiszen egyértelmû, hogy te frakciód sokkal alkalmasabb egy ekkora birodalom kormányzására, mint az a dilettáns, korrupt, alkalmatlan szenátus. <#ravasz1>
Úgyhogy a "nép nevében" el kell vállalni ezt a megtisztelõ feladatot.<#nyes> Rómáért mindent.

Erre akkor lesz alkalmad, ha elég népszerû leszel a nép körében. Ekkor Róma városa ellen lehet vonulni és elfoglalni.(megverni a szenátusi sereget) Persze, ahogy ezt megteszed a 2 másik frakció neked esik, mindenképp. És akkor elkezdõdik a harc a Római Birodalom teljes uralmáért. Szerintem nem nagyon válogathatsz abban, hogy kivel akarsz csak harcolni.

Julius Caesar
kezd alaulni a birodalmam. hétvégén lesz egy hasta la vista britons. fiscus megint szárnyal. csak sajna palmán lázadás volt, de már épül a visszavágás!

ha rómát/vemeik házat megtámadom mi van? pl spqr elfoglalása után scipii/brutiik ellenem jönnek? és ha pl csak scipiiket támadom meg, akkor brutii/spqr támad?