Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Angolosok közt is van egy véglet aki szerint, minden csak angolul "eredeti nyelven" jó és szerintük az Egri Csillagoknak is szar volt a szinkronja és tele volt félre fordításokkal. 😊
csendes embernek is megvan a saját véleménye, nekem nincs ezzel semmi bajom, csak kifejtettem, hogy szerintem miért nem kéne büszke lennin arra, hogy nem tudjuk a világ legfontosabb nyelvét, legalább egy picit mûvelni. a csk-s hasonlatot nem értem. az eredeti filmben a piramisokat tényleg leszálló pályának használták. meg melyik csk játékról beszélsz? valamirõl lemaradtam, mert most készül az egyetlen hivatalos SG játék (sg worlds)
ui: GYF-tõl idézgetni szerintem nem egészséges dolog. és nem akarok falme-t, fõleg nem off-topik falme-t 😛
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
A vitathatatlanul legjobb létezõ rajzfilmes tásadalomkritikát, a South Parkot pedig kifejezetten trágárra fordítják a magyar fordítók, úgy, hogy az eredeti közel sem annyira trágár, és ezzel rengeteg embert elriasztanak tõle, akik pedig egyébként imádnák. Bizony, a magyar szinkronizálás leginkább egy pöcegödörhöz hasonlít.
Az angol nélkül pedig valóban nem lehet meglenni mamár, fõleg ha fiatal az ember.
de hát megszoktam, hogy az emberek már annyira ellustultak, hogy (akár nyócmondathoz) is kinyissák a szótárt. ma már az élet minden területén elõjön az angol nyelv, nem ismerete szerintem nem vállalandó, inkább szégyellni kéne - fõleg ha az említett életkorokban jársz. egyszerûen nem fogom fel, hogy hogyan lehet angol nélkül élni. fõleg ha mellette még netezel/géphasználó is vagy.
ja és a magyar szinkronokról nem szeretnék különösebben véleményt alkotni, mert gyakran még a "szar" fokozatot sem érik el, és oylan félrefordítások vannak benne, hogy fizikailag fájdalmas. néha maga a magyar nyelv sem alkalmas/nem szerencsés a fordításához. teszem azt a csillagkapu c. sorozatnak nagy rajongója vagyok, és az angol után nézni egy magyar fordítást... lefordulsz a székrõl.
de mint mondtam, ha valaki nem ebbe öli a felesleges energiát nem gond. csak szerintem az életben egy 2enyhe" hendikeppel indul. legyen az szórakozás vagy állásitnerjú.
Az "eredeti nyelven minden jobb" kezdetû versikérõl meg mindig az jut eszembe, hogy eme magasztos kinyilatkoztatást fennen hangoztató egyének vajh' a világirodalom gyöngyszemeit is eredeti nyelven olvassák-é? Már ha egyáltalán olvasnak papíralapú irományt. (a "filmet csak eredeti nyelven nézek - de azért felirat legye ám!" címû urbánhülyeséget meg sem említeném)
Még mindig jobb ha valaki vállalja, hogy nem tud xy nyelvet, és magyarul játszik, mintha elhiteti magával, hogy a játékokon kicsiszolt "nyócmondatos" jártassága nyelvtudásnak nevezhetõ.
Magánvélemény.
- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....
Az eszem megáll, hogy egyesek menyire képtelenek segíteni másoknak, de ha bele kell rúgni azonnal készen állnak. Elküldtem a magyarosítást.
Viszont mindig is nagyon zavart az hogy a Scipi és Bruti frakció katonái kék és zöld színûek, nagyon illúzióromboló. A kérdésem az, hogy nem tud valaki olyan modot, amivel a scipi-bruti katonák is a korhû piros szímben tündökölnek? Nem azt akarom, hogy egy nagy rome frakció legyen 3+1 helyett, csak hogy a frakciók katonái egyaránt a realisztikus piros színû ruhákban harcoljanak.
nem is a vizsga a lényeg, de alapfokon megtanulni tényleg nem neház. könnyû nyelv az intermediate-ig. fél-egy év szorgalommal nem a yes-no-cat-dog négyszögében fogsz mozogni. dehát te tudod.
RTW Antológia
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Valaki elküldi a Rome total war és mindkét kiegészitõjének magyarosítását
a [email protected]
elõre is köszönöm
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
nem tudjátok honnan szedhetnék le magyaritást a játékhoz, mert a magyaritasok.hu-n lévõ link már nem mûködik...
a segítséget elõre is köszönöm...
Tartalma: Rome Total War alapjáték, Barbarian Invasion és Alexander kiegészítõk magyar felirattal 4990FT.Internetes rendelés engedményes ára:
4.490 Ft
Medieval 2-öt gyerünk gyorsan 😄
Next PC upgrade: 2022
Valaki tudna segíteni, hogy a Szeleukid Birodalom katonáinak az egyenruhájuk színét hogyan változtathatnám meg?
Más:Ha a legnehezebb szinten probálod ezt csinálni ..khmkhm..nah jah esélytelen😄
De szerintem veheted 100-nak is. Hiszen nem sok hiányzik a Medieval befejezéséhez.
Az Empire sorsa kérdéses még szerintem.
Remélem ki is fogják.Szerintem részben a Rome Total War magyar eladásától fog függeni a dolog.Ami elég gyér lesz mivel már szénné tolta mindenki a magyarítással 😞
És remélem utána sor kerül az Empire: Total War honosítására is.
Egyébként elég nehéz a Nyugat-Római Birodalmat irányítani. Nagy nehezen rendbe raktam a gazdaságot, csak a fontosabb területekkel foglalkoztam, úgy voltam vele majd visszahódítom, ami elszakadt.
Aztán egész jól alakultak a dolgok, csak megjelentek a vandál törzsek és szétverték a seregem és végigdúlták a terülteimet. Nyomukba meg jöttek a hunok, na ott feladtam.
Ideje lenne megnyerni azt a játékot. <#vigyor3>#vigyor3>
ednes: reformjaid mûködnének, ha lenne mit áttelepíteni meg megreformálni 😄
Az alap Rome Total War-hoz hogyan lehet Skinneket készíteni, vagy frakció színt átállítani? Sajnos már kicsit unalmasak az egységek kinézetei, csak a katonák a ruhájának színét szeretném átállítani. Remélem valaki tud segíteni. Válaszotokat elõre is köszönöm.
Hogy mi van a játék végén azt ne kérdezd, én odáig még sose vittem el. 50 provinciát sose szedtem össze. Úgy rémlik más frakciót is csak akkor támadhatsz meg ha már népszerû vagy, vagy harcban állsz a szenátussal.
Úgyhogy a "nép nevében" el kell vállalni ezt a megtisztelõ feladatot.<#nyes>#nyes> Rómáért mindent.
Erre akkor lesz alkalmad, ha elég népszerû leszel a nép körében. Ekkor Róma városa ellen lehet vonulni és elfoglalni.(megverni a szenátusi sereget) Persze, ahogy ezt megteszed a 2 másik frakció neked esik, mindenképp. És akkor elkezdõdik a harc a Római Birodalom teljes uralmáért. Szerintem nem nagyon válogathatsz abban, hogy kivel akarsz csak harcolni.
ha rómát/vemeik házat megtámadom mi van? pl spqr elfoglalása után scipii/brutiik ellenem jönnek? és ha pl csak scipiiket támadom meg, akkor brutii/spqr támad?