13587
  • Julius Caesar
    na, nyugattal nyereséges vagyok BI-ben. haladunk :)
  • Prof William
    Gondolom a patchok jók lesznek ehhez...
  • Prof William
    Igeen!Tuti megveszem!
  • lacinkacinka89
    Hi all! Eljutottam odáig hogy már van 20 provinciám és már róma is az enyém. A brutusokkal harcban állok a juliusok pedig semlegesek. Mégis van olyan h megtámadnak a juliusok.Ez oké is lenne. De Pl: semlegesnek irja őket és nem engedi h megtámadjam. V pl van mikor ostrom alá veszik a váramat és nem engedi h megtámadjam őket annak ellenére sem. Ez miért van ? Vmi ötlet , tipp? Előre is köszi!
  • wednes
    Érdekes, a kis hadjáratnál, ami 2 ellenség legyőzéséről meg 15 provinciáról szól ott lehetett folytatni tovább. Bejött egy ablak, animációval, hogy győztem és 2 választási lehetőség. Akkor úgy látszik a nagy hadjáratnál véget ér a játék.
  • Kikoki
    Hali mindenkinek!Én végigvittem a játékot és ha megvan az 50 provincia és Roma akkor ott vége a game-nek és én nem tudtam tovább folytatni hanem uj hadjáratot kellett indítanom:(...De erre megoldás hogy elöbb mindent elfoglalsz és utolsónak hagyod roma-t:P...Én így csináltam:)
    Más:Ha a legnehezebb szinten probálod ezt csinálni ..khmkhm..nah jah esélytelen:D
  • wednes
    Na jó az életbe semmi nem 100%. Legyen akkor 95%. :D
    De szerintem veheted 100-nak is. Hiszen nem sok hiányzik a Medieval befejezéséhez.
  • grebber
    Hm ha ez 100% info akkor zsír!!!!
  • wednes
    A Medieval 2 100%, hogy kijön magyarul. Ugye az a csapat vállalta a CD Projektnél, aki eddig is fordította a Total War-okat. A Rome az már kész volt nekik teljesen, a Medieval meg kb 72-74%-on állt. Szerintem azt hamar befejezik.
    Az Empire sorsa kérdéses még szerintem.
  • grebber
    Medieval 2 Total War az istenbrutál lenne ha magyarul jönne addig neki sem álltam/állok!
    Remélem ki is fogják.Szerintem részben a Rome Total War magyar eladásától fog függeni a dolog.Ami elég gyér lesz mivel már szénné tolta mindenki a magyarítással :(
  • wednes
    Na ez jó hír, lassan kijön remélem a Medieval II+ Kingdom is teljesen magyarul.
    És remélem utána sor kerül az Empire: Total War honosítására is.
  • wednes
    Megkeresztelni a vezetőket nem lehet, olyanok amilyenek, de ha a kereszténység terjed idővel a leszármazottak is keresztények lesznek. A pogányok legyenek hadvezérek mint kormányzók.
    Egyébként elég nehéz a Nyugat-Római Birodalmat irányítani. Nagy nehezen rendbe raktam a gazdaságot, csak a fontosabb területekkel foglalkoztam, úgy voltam vele majd visszahódítom, ami elszakadt.
    Aztán egész jól alakultak a dolgok, csak megjelentek a vandál törzsek és szétverték a seregem és végigdúlták a terülteimet. Nyomukba meg jöttek a hunok, na ott feladtam.
    Ideje lenne megnyerni azt a játékot.
  • Julius Caesar
    ez BI-ben kicsináló. western empire-ral 4 kör alatt feladtam má euópa felét, így is -26k-ba a fiscus. seregem semmire nem elég, (megkeresztelni vezetőt hogy lehet?).

ednes: reformjaid működnének, ha lenne mit áttelepíteni meg megreformálni :D
  • Julius Caesar
    fa felrakom alexandros-t meg BI.-t attól még tudok simá játszani? szóval 3 exém lesz?
  • CsendesEmber
    Üdv
    Az alap Rome Total War-hoz hogyan lehet Skinneket készíteni, vagy frakció színt átállítani? Sajnos már kicsit unalmasak az egységek kinézetei, csak a katonák a ruhájának színét szeretném átállítani. Remélem valaki tud segíteni. Válaszotokat előre is köszönöm.
  • grebber
    Roma Total War HUN 1990FT Megjelenési dátum: 2009 június
  • wednes
    Nem kell őket mind leverni. Legyen tied Róma meg 50 provincia. Ezzel megnyered a nagy kampányt. Persze utána is folytathatod ha az időből kitelik.
    Hogy mi van a játék végén azt ne kérdezd, én odáig még sose vittem el. 50 provinciát sose szedtem össze. Úgy rémlik más frakciót is csak akkor támadhatsz meg ha már népszerű vagy, vagy harcban állsz a szenátussal.
  • Julius Caesar
    és ha megtámadom a scipiiket? olyan ki nyomott birodalmuk van, nem veszik észre ha bepirosul. amúgy már csak 87 évem van :S nem fog összejönni. róma elleni harc miatt karthágót meg a határ városokat már large/epic wallal veszem körbe. érdekes, h nekem caralis a capital (mert középen van viszonylag, így nem nyavalyognak annyira h távol vannak, bár ekkora birodalomnál ez nehéz), de karthágó a legfejletebb város.
  • wednes
    Meg kell támadnod a játék folyamán, hiszen egyértelmű, hogy te frakciód sokkal alkalmasabb egy ekkora birodalom kormányzására, mint az a dilettáns, korrupt, alkalmatlan szenátus.
    Úgyhogy a "nép nevében" el kell vállalni ezt a megtisztelő feladatot. Rómáért mindent.

Erre akkor lesz alkalmad, ha elég népszerű leszel a nép körében. Ekkor Róma városa ellen lehet vonulni és elfoglalni.(megverni a szenátusi sereget) Persze, ahogy ezt megteszed a 2 másik frakció neked esik, mindenképp. És akkor elkezdődik a harc a Római Birodalom teljes uralmáért. Szerintem nem nagyon válogathatsz abban, hogy kivel akarsz csak harcolni.

• Julius Caesar
    kezd alaulni a birodalmam. hétvégén lesz egy hasta la vista britons. fiscus megint szárnyal. csak sajna palmán lázadás volt, de már épül a visszavágás!

ha rómát/vemeik házat megtámadom mi van? pl spqr elfoglalása után scipii/brutiik ellenem jönnek? és ha pl csak scipiiket támadom meg, akkor brutii/spqr támad?

• Julius Caesar
    ha megtámadom rómát mi lesz? (megkell a játék folyamán? és ha az egyik másik házat, akkor mi lesz?
  • wednes
    Időre megy, de időd az rengeteg van. Az nem szokott hátráltató tényező lenni. Na pontosan nem tudom mennyi kör áll rendelkezésre, talán 500.
    Asszem fél év 1 kör.
  • Julius Caesar
    a kőfalakra kiraksz 4-5 hadosztály íjászt, benyomod hogy tüzet használjaka, közékük pár auxulia és mielőtt odaérnének az ostromgépek (csapatok, létrák) leég a tökék. large/epic wallnál meg még olajat is kapnak a seggükre!

wednes: sajnos a brutiik közelkeletet nagyon marják meg az egyiptomiak. scipiik meg semmit nem csinálnak. 100 ébe ugyanannyi területük van... ja és időe megy a hódítás? mert ha igen 8akkor mi van?) nekem nem fog összejönni :S
  • lacinkacinka89
    Hi! Ezt én is kipróbáltam amit wednes irt és eddig ugy néz ki h nekem is bejött! Ha olyan a városod ami nem fenyegetett ellenségektől oda elég ha egy két csapatot hagysz. Ha elfogadsz még 1 tanácsot érdemes "rengeteg" íjászt hagyni a városokba mármin t a fenyegetett városokba. Vannak oalyan hülyék akik ugy támadnak h beállnak a falaid alá és várják a cukrot a szájukba:D Az ijászokkal nagyon csúnyán le lehet tarolni őket! Én a várakba mindig v 5 íjász csapatot és egy lovasságot max 2-őt hagyok csalinak (ha nem hajlandó a falaimhoz közeliteni)meg egy két gyalogos csapatot ha az ijászoknak elfogyna a nyiluk. Eddig rengeteg vesztesnek látszó csatát nyertem meg igy .
  • wednes
    Akkor itt az ideje tovább hódítani.
    Ha végeztél a britekkel akkor keleten vannak ám a gazdag városok, a görög meg a kis-ázsiai részeken. Onnan csak dől a pénz.
    Mondjuk ez attól is függ a szövetséges római frakciók mit foglaltak el.
    Érdemes elfoglalni a világ 7 csodáját is mert extra képességeket adnak.
    Bár lehet erre az egyeduralomért folytatott harcba kerül sok.
  • Julius Caesar
    wednes anyád.... minden kört +11k dénárral végzek. hihetetlen... ezek után a "reformok" után a fiscus tömve van. 11ezer dénár kösz a tanácsokat
  • Julius Caesar
    megpróbáltam, és 10 év alatt sikerült pozítívba tornáznom a fiscust. most egyelőre a meglévő vársokat fogom rendbeszedni, stabilizálni (kormányzói rezidenciák, farmok, vízellátás) hogy nyugi legyen, csak uánn ugrok neki britanniának. kösz a tippet, sokat segített!
  • wednes
    Én úgy vettem észre, de magad is megbizonyosodhatsz róla. Eleve úgy érdemes terjeszkedni szerintem, hogy a elsőrangú csapatok mindig mennek hódítani, vagy védekezni. Persze szükség lehet 1-2 tartalék seregre belsőbb területeken is, hátha meglep egy ellenség. De az, hogy minden városba csak légiósok vannak, az nagyon lehúzza a kincstárat.
  • Julius Caesar
    mármint a Nyugati-birodalom, Marcus Aurelius halála után. hejj.... az előtt voltak szép korok :)

köszi a tanácsokat, megpróbálom. szóval pl a public ordernél a garrisson +x%-nál ugyanúgy jó a town watch mint a legerősebb legionary cohort? okés, majd csoportosítgatok.
  • wednes
    Úgy állsz, pont mint a késői Római Birodalom. :)
    Átcsoportosításokra van szükséged. Drága jól felszerelt seregek csak veszélyes helyeken legyenek, amennyi épp kell. Azokat a városokat, amiket nem fenyeget támadás, oda olcsó milicia bőven jó. A helyőrség számba ugyan olyan jók. Lázadásokat is kezelik. A felesleges csapatokat meg szereld le. Elégedetlenségeket okozhatnak még nem megfelelő kormányzók vagy annak hiánya. Vizsgáld meg a városokat részletekbe menően, hogy épp mi a bajuk stb.

-hadsereg átcsoportosítás
    -hadsereg leszerelés, milicia képzés
    -városok problémái,
    -kormányzók alkalmassága
    -kereskedelem fejlesztése, kereskedelmi szerződések kötése
  • Julius Caesar
    mit tegyek hogy menjen a szekér? enyém gallia, afrika északi fele, hispania, észak itália, pár sziget. mégis -14000 dénárom van (mennyi a max adósság?), minden körben vesztek vagy 2000-ret. adókat nem tok hova emelni, mert vagy maxon van, vagy lázadnak érte. hódítani már nem tudok, mert a meghódított területeket is alig tom megtartani, a sereg fizetésére rámegy a gatyóm, újakat előállítani se tudok. mi a titka? a britonok ellen hadjáratot terveztem, de már vesztettem egy provinciát pont tőlük, nemhogy én támadnék. pedig londoniumot is megszereztem egyszer tőlük. ráadásul cordobát is elvesztettek, és észak gallia is sztem elrepül 2-3 kör után.

szóval röviden:
    -adósság problémák
    -pénzvesztés minden körben
    -sereg elégtelenség
    -ezekből kifolyólag lázadások

mit tegyek, hogy kilábaljak ebből a "válságból"?
  • Julius Caesar
    ráment egy délutánom de keresgéltem neten ezt találtam: 167-nél ha kilép RTW ez a gond:
    http://shoguntotalwar.yuku.com/topic/10226/t/Historic-Events-Crash-Bug-Fix.html?page=1
  • Julius Caesar
    pedig már olyan szép kis birodalmam kezdett lenni.. ötlet a megoldásra?
  • Julius Caesar
    nekem is kilép sima rtw 1.5. numidánál ha ő kerül sorra. elnézést kérjük, adatok elvesztek, leállt a cucc stb-stb süket duma.... pedig volt már ilyen és megoldotta egy gém-újraindítás
  • lacinkacinka89
    Hy all! Vki tudna segiteni? Olyan problémám van h elkezdtem egy birodalmi hadjáratot és elég régóta játszom már ezt a hadjáratot van már elég sok városom meg ilyesmi de van egy pont amikor tovább akarom nyomni a köv körre és mindig kilép. Mi lehet a baj??1.3-as patch van fent meg egy skin pack. Segítsetek pls!! Előre is köszi!
  • Julius Caesar
    nekem meg tök 8. úgyis azzal kezdek egy csomó játékot, hogy noCD exe. nekem ne kéregesse be a cd ha már megvettem. főleg ha steames változat olcsóbb. nekem 08 nyarán orange box (hl2 + ep1 + ep2 + tf2 + portal) volt 6800ft. azóta használom, és van annyira megbízható mint a dobozos változat (ha nem jobban).

szóval steam jó kis találmány, eljön az idő amikor minden steames rendszerben (vagy ahhoz hasonló rendszerben: steam + win live lesz szerintem a legelterjedtebb) fog működni. pl haveromnak orange box dobozosan van meg, de úgy kezdte hogy leszedett 600 mega frissítést. meg ígyis-úgyis steamhez kötött leszel. nekem bevállt a rendszer, szerintem jobb mint a hagyományos terjesztés.

de kinek a pap, kinek a pap-LAN. ezen ne vesszünk már össze
  • Kange
    jah igen, és én rühellem azt, hogy veszek valamit, ami fizikai valójában nem létezik... :) Úgyhogy csak a dobozos verzió jöhet szóba! :)
  • Kange
    nézd, ha már megveszed eredetiben a játékot, akkor olyan fura illegális magyarosítással magyarrá tenni... :)

itt most arról volt szó, hogy az lenne tuti, hogyha a CDProjekt kiadásában megjelenő RTW a kiegészítőkkel együtt 5k HUF alatt lenne... :)
  • Julius Caesar
    a steam vagy az rtw? mindekttőhöz van magyarosítás. meg kb minek? eddig egyedül warheadet nyomtam magyarul. elég is volt :)
  • grebber
    De az nem magyar!