13587
  • Zsolt7411
    Sziasztok

Segitség segitség segitség!!!Letöltöttem egy új egység pakkot és nem tudom melyik mappába kell be rakni cas és dds fájlok vannak benne readme meg nincs hozzá!!!segitsetek légyszi mert ez a pack olyan jol néz ki!!!válaszokat előre is köszönöm!
  • pluman
    Hali!
    Na sikerült egy torrent oldalról leszednem az 1.5a(surrectum).Sikerült a telepítés is. :-)
    Köszönöm a segítségedet!
  • Yag
    Ja és még valami.
    Nem írtad hogy szoktad telepíteni. De ha mindíg csinálsz másolatot az alap telepítésedről akkor ha el is rontod valamenyik moddal, töröl, másol, és újra kezdheted a moddolást.
  • Yag
    A lap alján vannak a régebbi linkek.

RS 1.6 és 1.5 telepítések

Igen.
    Rome Surrectum 1.5 aztRTW 1.5 pachre kell tenni.
    Rome Surrectum 1.6 verziót BI-re kell tenni. vagyis RTW 1.6 pachre
  • pluman
    Köszönöm a segítséged!
    Sikerült az 1.6 BI játékot felrakni.
    Megnéztem azokat az oldalakat amit leírtál.
    Lenne azonban még egy kérésem:-).
    Letudnád írni,hogy honnan tudnám leszedni a Rome Surrectum 1.5a-T?
    Ja és a Rome Surrectumt az 1.5pach-re fel lehet tenni?
    Köszönöm rengeteget segítesz nekem!
  • Yag
    De itt van egy régi-új RTR mod.

Ancient Empire Elysium (AEE)
  • Yag
    Alapvetően az RTR telepítéskre oda kell figyelni mert van benne trükk.

Az RTR 6 Gold volt az alap de az emelt pachek után átalakult RTR PE re (Platinum Edition) vagyis amit Goldra megírtak átették 1.5-1.6pachre.

Ezek főképpen a Gloss(csillogás) tartományokat és egyéb vizuális kiegészítéseket érint (füst, részletesebb árnyék, deszinkronizált mozgás stb.) ami az 1.5 és 1,6 pacheket javította. Tehát az RTR PE "ugyan az" játék menetében mint a Gold csak szebb és jobb.

ITT Kell körül nézned és elovasni, mi kell RTR telepítéshez

Tehát. Ami gebasz nálad van az csak annyi. Hogy az RTR 6 Gold nem bírja az 1,5 pachet. Az kifejezetten még 1.2re írták.

Tehát :

szedd le ezt az RTR PE 1.9et innen :

File: Version 1.9 Platinum
    És elvileg játszhatod is ha csak nem akadtak már össze a pach és mod konfigok a gépeden és ha nem csináltál biztonsági másolatot a Rome alap mappáról akkor uninstall RTW , Install RTW.
    A gond csak az, hogy az RTW beírja magát a regisztribe is és nem annnyira egyszerü leszedni :(
    Tehát ha olvasátál már visszafelé is akkor tudhatod hogy ilyen teleítéseket mindíg csak biztonsági másolattal lehet és kell csinálni.
    Próbálkozz és ha gebasz van megírjuk mit merre hány méter :)
    Mi is elég sok időt és energiát fordítottunk rá az évek alatt hogy kiismerjük a MODolás rejtelmeit :))) Kitartás és jó játékot :))

Ave.
  • hzsolt
    a realism modhoz szerintem kell a BI kiegészítő.
  • pluman
    Baj van Yag!
    Feltettem az 1.5 pach-t majd leszedtem a RTW realism v6 full exe-t
    Bemásoltam a mappákat(átírtam)
    Játék indításánál elindul bejön a kép csak ki írja,hogy Error:Filename doesn't exist:éÖá
    Na szereinted ez mi lehet?
    Kell az 1.6 is?
  • pluman
    Igen azt!
    Megvan az 1.5-ös patch is.
    Megpróbálom és köszönöm,hogy segítettél!
  • Yag
    Egyesített Róma ? Ez lehet azt jelenti, hogy nincs meg a szenátus és a három uralkodó római család hanem csak egy a Julius.
    1. Amit letöltöttél azt másold be a Rome főmappábába.
    2. Keresel olyan MODot amiben csak egy ház van.
    a teljesség igénye nélül :

Rome Total Realism (RTR) Exteded realism, RTR AqD's, Imperator II.
    Rome Surrectum 1.5a (RS)
    Barebones 8.1 (BBW)
    SPQR Total War (SPQR-TW)
    Europa Barbarorum (EB) stb, stb

Ezek általában FULL modok tehát szinte minden egységet kicseréltek benne és a játék menetét is átalakították.
    megemlítem, hogy ezekhez már nem elég az 1.2 pach.
    Ezért jobban jársz, ha beszerzel egy RTW ERAS pakkot amiben benne van :
    RTW - Rome Total War 1.5 pach
    BI - Barbarian Invasion 1.6 pach
    ALEXANDER - 1.9 pach
    Ha ezt a csomagot feltelepíted gyakorlatilag többet nem kell a pachekkel foglalkoznod.
  • pluman
    Üdv Mindenkinek!
    Lenne egy gondom!
    Kérem aki tud segítsen!
    Feltelepítettem a RTW alapjátékot erre rátettem az 1.1 majd NAGY nehezen az 1.2patch-t.Na most leszedtem a twonline oldalról az egyesített Roma modot ami az 1.2patch-el működik.
    Ebben mappák vannak amit gondolom átkéne másolni vagy irni.?
    Ezt nem tudom,kérem segítsetek.!Persze ha van más megoldás az is érdekel:-)
    Köszönöm!
  • uv
    letöltöttem, felraktam, jól nem történt semmi.

némi TXT-átirogatás után végre megjelent az építési listában (lehet hogy erre emlékeztem?)

a stratégiai térképen egyáltalán nem látszik - illetve az látszik, hogy az előtt épített fafal is eltűnt, szóval úgy néz ki, mintha semmi sem lenne a város körül.

a városlátogató gombra kattintva viszont szépen látszik, úgyhogy remélem akkor is ott lesz amikor az ellenség jönik.

köszönöm a segítséget!
  • uv
    Köszönöm szépen!

lehet, hogy ez volt, de akkor mi a germán hadisten pöckének emlékeztem a TXT-s megoldásra (és nagyon erősen arra, hogy nem volt MOD)? passz.

hazaérek kipróbálom.
  • krouge
    Ha INGYEN szeretnél hozzájutni a kedvenc játékodhoz? Hát rendeld meg, vagy nincs elég pénzed, nem is kell hisz meg tudod keresni. Nem kell mást tenned, csak 10 percet reklámnézéssel töltened és máris igazi pénzt kerestél. Ha érdekel a dolog regisztrálj most ingyen ITT. http://www.neobux.com/?r=thumf
  • Yag
    Ez az a MOD ami ha végre kijön, hónapokra leköti majd az egyszerű RTW gammert :)))

Rome Surrectum 2 - Roman Auxilia
  • Yag
    Önmagától csak egy txt-s átírás miatt nem lesz kőfal a játékban a germánoknál.
    Egy ilyen falas változtatásokhoz grafikai elemek is tartoznak. Pl. a dds grafikai fájlok.
    Kell hozzá kőfal kép az építési fába és a térképre is ... tehát szerintem egy kőfal MOD lehettett az amivel játszhattál. Összességében nem nehéz beletenni de a lényegi átírásokat be kell vezetni a rendszrleíró részekbe. Körök száma, építési költség, melyik városokba lesz kőfal és hányas város szintíg stb.

Lehet éppen erre a MODra emlékeztél :)
    November 18, 2004 került fel a centerre ...

Barbarian Faction Stone walls
  • Yag
    A progi ami magyarít általában egy önkicsomagoló exe benne a txt fájlokkal. Javasolt ilyenkor nem a játékra telepíteni, hanem egy külön mappába kicsomagolni, és utána bemásolni a megfelelő mappákba.
    Emlékeim szerint a magyarosítás nem az alap Rome 1.0 ra lett elkészítve, hanem az 1.2 pachre. Én 1x játszottam magyarosítással de mivel a játék szövegezése nagyon egyszerű így késöbb már mindegy lett hogy magyar vagy sem a szövegezése.

Próbáld az 1.2pachre magyarosítani, hátha úgy nem fagy ki.
  • cash888
    A szokásos hibaüzenet: verify that the file exists and that you can access it.
    Pedig már két helyről letöltöttem. Mindenhová hibásan teszik fel?
  • uv
    az ki?
  • hzsolt
    Yag tud ilyesmiket, esetleg egy privi neki?
  • uv
    Üdvözlet! (ha még jár erre valaki)

Kérdésem a következő: emlékim szerint valaha az ősidőkben úgy játszottam, hogy a barbárokkal is tudtam kőfalat építeni. nem MOD volt, hanem valamelyik txt-ben kellett átfirkálni valami. csak éppen fogalmam sincs már, hogy melyikben és mit.

ha valaki tudója eme titoknak akkor kérem ossza meg velem is.kössssz
  • Marcus Brutus
    jó a link
  • Marcus Brutus
    http://data.hu/get/1530945/Rome_Total_War.exe.html

ez a link asszem jó, de nem biztos...
    magyarításnál általában van egy progi, ami magyarítja neked, ha nem, akkor a readMe mappában leír mindent. A mentett játékok is magyarok leszenk (asszem )
  • Yag
    Melyek azok a néhány nép amivel így sem enged játszani ?
  • qwertrt
    Tudtok olyan modot, amiben nincsenek mély változtatások, csak egy nagyobb térkép?
  • DikViL
    Yag!

Én ugyanezt már megtettem, de valamiért néhány népet így sem enged játszani, hibaüzenettel kilép.. Nem tudom, volt már valakinek hasonló problémája ezzel?
  • zoltang
    Kijött pár napja a béta Ran no Jidai (BI):

http://www.twcenter.net/

Ran No Jidai Beta - Released

• Molnibalage
    Köszi a linket. Feature leírást még nem találtam. Ez akkor az RTR örököse ugymond?
  • hzsolt
    Szerintem jobban jársz, ha magad nézel utána ennek. :)
    http://www.rometotalrealism.org/
  • Molnibalage
    Van valami lista arról, hogy ez mit tud és mi kell hozzá? Javítja a tulajdonságot, hogy ne lehessen kitámadni várostrom előtt. Ekkora az MI csak bambán bámul. Még évekkel ezelőtt játszottam valamelyik Total Realism MOD-dal. Ez mennyivel több annál?
  • hzsolt
    igen
  • Molnibalage
    Ez akkor megjelent már?
  • adamant
    ja a link: http://data.hu/get/1530945/Rome_Total_War.exe.html
  • adamant
    brutus megadta ezt a linket és jóóóóó elvileg csak nem tudom ogy ezt a sok szövehes dokumentumot a játékban hova kell bemásolni valaki segitsen köcce
  • CamelX
    Csak a Barbarian Invasion-höz van, google kiadja ;)
  • szabii98
    Valaki egy jó Warezos rész magyarosítást adna?
    Mert töltöttem és egyik se hat a gémre:S
  • Yag
    Sziasztok!

Minden néppel játszás.

Át kell írni az egyik rendszer fájlt és már kész is.

Keressétek meg ezt a fájlt > descr_strat.txt

Itt találod:
    data/world/maps/campaign/imerial campaign

Elsőre csinálsz az eredetiről egy másolatot, jól elrakod ha mégse jól csinálnád a MODosítást akkor vissza tudd másolni.

tehát ..

Ez van benne az elején a notpados fájlban:

campaign imperial_campaign
    playable
    romans_julii
    romans_brutii
    romans_scipii
    end
    unlockable

end
    nonplayable
    egypt
    seleucid
    carthage
    parthia
    gauls
    germans
    greek_cities
    romans_senate
    macedon
    pontus
    armenia
    dacia
    scythia
    spain
    thrace
    numidia
    britons
    slave
    end

Átrakod a nonplayable részből a playable részbe a frakciókat. Valahogy így fog kinézni ...

campaign imperial_campaign
    playable
    romans_julii
    romans_brutii
    romans_scipii
    egypt
    seleucid
    carthage
    parthia
    gauls
    germans
    greek_cities
    romans_senate
    macedon
    pontus
    armenia
    dacia
    scythia
    spain
    thrace
    numidia
    britons
    end
    unlockable

end
    nonplayable

slave
    end

A slaveket (lázadókat) meghagyod hisz azzal csak egy másik MOD segítségével tudnál játszani.

Mented és játék :))
  • DikViL
    Szintén a minden nép játszható modhoz volna kérdésem, csak nekem az alapjátékhoz.. Miért van az, h a fájl átírása után néhány nép ikonjára kattintva kidob a játék..? Más fájlt is át kell még írni hozzá, vagy valamit telepíteni kéne előtte?

Remélem még nem halt ki a fórum, szóval választ előre is köszönöm.
  • Boldika
    Hali !
    Az RTW barbarian invasion-hoz lenne egy kérdésem. Hogyan kell felrakni a minden nép játszható modot hozzá? Mármint hogy a BI-hez. Mert én letöltöttöm a modot, meg fel is raktam, de nem működik sajnos: amikor már bemásoltam az új fájlt, akkor után mennék rá a hadjáratra és azt írja "kérlek válassz egy dolgot a listából".... :P
    Akinek működik ez a minden nép játszható mod a BI-hez, az lécci írjon már ide, hogy hogy csinálta meg.
    Előre is köszönöm.