Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Julius Caesar
ha megtámadom rómát mi lesz? (megkell a játék folyamán? és ha az egyik másik házat, akkor mi lesz?

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

Idõre megy, de idõd az rengeteg van. Az nem szokott hátráltató tényezõ lenni. Na pontosan nem tudom mennyi kör áll rendelkezésre, talán 500.
Asszem fél év 1 kör.

Julius Caesar
a kõfalakra kiraksz 4-5 hadosztály íjászt, benyomod hogy tüzet használjaka, közékük pár auxulia és mielõtt odaérnének az ostromgépek (csapatok, létrák) leég a tökék. large/epic wallnál meg még olajat is kapnak a seggükre!

wednes: sajnos a brutiik közelkeletet nagyon marják meg az egyiptomiak. scipiik meg semmit nem csinálnak. 100 ébe ugyanannyi területük van... ja és idõe megy a hódítás? mert ha igen 8akkor mi van?) nekem nem fog összejönni :S

lacinkacinka89
Hi! Ezt én is kipróbáltam amit wednes irt és eddig ugy néz ki h nekem is bejött! Ha olyan a városod ami nem fenyegetett ellenségektõl oda elég ha egy két csapatot hagysz. Ha elfogadsz még 1 tanácsot érdemes "rengeteg" íjászt hagyni a városokba mármin t a fenyegetett városokba. Vannak oalyan hülyék akik ugy támadnak h beállnak a falaid alá és várják a cukrot a szájukba😄 Az ijászokkal nagyon csúnyán le lehet tarolni õket! Én a várakba mindig v 5 íjász csapatot és egy lovasságot max 2-õt hagyok csalinak (ha nem hajlandó a falaimhoz közeliteni)meg egy két gyalogos csapatot ha az ijászoknak elfogyna a nyiluk. Eddig rengeteg vesztesnek látszó csatát nyertem meg igy .

Akkor itt az ideje tovább hódítani. <#ravasz1>
Ha végeztél a britekkel akkor keleten vannak ám a gazdag városok, a görög meg a kis-ázsiai részeken. Onnan csak dõl a pénz. <#nevetes1>
Mondjuk ez attól is függ a szövetséges római frakciók mit foglaltak el.
Érdemes elfoglalni a világ 7 csodáját is mert extra képességeket adnak.
Bár lehet erre az egyeduralomért folytatott harcba kerül sok.

Julius Caesar
wednes anyád.... minden kört +11k dénárral végzek. hihetetlen... ezek után a "reformok" után a fiscus tömve van. 11ezer dénár <#guluszem1> kösz a tanácsokat <#integet2>

Julius Caesar
megpróbáltam, és 10 év alatt sikerült pozítívba tornáznom a fiscust. most egyelõre a meglévõ vársokat fogom rendbeszedni, stabilizálni (kormányzói rezidenciák, farmok, vízellátás) hogy nyugi legyen, csak uánn ugrok neki britanniának. kösz a tippet, sokat segített!

Én úgy vettem észre, de magad is megbizonyosodhatsz róla. Eleve úgy érdemes terjeszkedni szerintem, hogy a elsõrangú csapatok mindig mennek hódítani, vagy védekezni. Persze szükség lehet 1-2 tartalék seregre belsõbb területeken is, hátha meglep egy ellenség. De az, hogy minden városba csak légiósok vannak, az nagyon lehúzza a kincstárat.

Julius Caesar
mármint a Nyugati-birodalom, Marcus Aurelius halála után. hejj.... az elõtt voltak szép korok 😊

köszi a tanácsokat, megpróbálom. szóval pl a public ordernél a garrisson +x%-nál ugyanúgy jó a town watch mint a legerõsebb legionary cohort? okés, majd csoportosítgatok.

Úgy állsz, pont mint a késõi Római Birodalom. 😊
Átcsoportosításokra van szükséged. Drága jól felszerelt seregek csak veszélyes helyeken legyenek, amennyi épp kell. Azokat a városokat, amiket nem fenyeget támadás, oda olcsó milicia bõven jó. A helyõrség számba ugyan olyan jók. Lázadásokat is kezelik. A felesleges csapatokat meg szereld le. Elégedetlenségeket okozhatnak még nem megfelelõ kormányzók vagy annak hiánya. Vizsgáld meg a városokat részletekbe menõen, hogy épp mi a bajuk stb.

-hadsereg átcsoportosítás
-hadsereg leszerelés, milicia képzés
-városok problémái,
-kormányzók alkalmassága
-kereskedelem fejlesztése, kereskedelmi szerzõdések kötése

Julius Caesar
mit tegyek hogy menjen a szekér? enyém gallia, afrika északi fele, hispania, észak itália, pár sziget. mégis -14000 dénárom van (mennyi a max adósság?), minden körben vesztek vagy 2000-ret. adókat nem tok hova emelni, mert vagy maxon van, vagy lázadnak érte. hódítani már nem tudok, mert a meghódított területeket is alig tom megtartani, a sereg fizetésére rámegy a gatyóm, újakat elõállítani se tudok. mi a titka? a britonok ellen hadjáratot terveztem, de már vesztettem egy provinciát pont tõlük, nemhogy én támadnék. pedig londoniumot is megszereztem egyszer tõlük. ráadásul cordobát is elvesztettek, és észak gallia is sztem elrepül 2-3 kör után.

szóval röviden:
-adósság problémák
-pénzvesztés minden körben
-sereg elégtelenség
-ezekbõl kifolyólag lázadások

mit tegyek, hogy kilábaljak ebbõl a "válságból"?

Julius Caesar
ráment egy délutánom de keresgéltem neten ezt találtam: 167-nél ha kilép RTW ez a gond:
http://shoguntotalwar.yuku.com/topic/10226/t/Historic-Events-Crash-Bug-Fix.html?page=1

Julius Caesar
pedig már olyan szép kis birodalmam kezdett lenni.. ötlet a megoldásra?

Julius Caesar
nekem is kilép sima rtw 1.5. numidánál ha õ kerül sorra. elnézést kérjük, adatok elvesztek, leállt a cucc stb-stb süket duma.... pedig volt már ilyen és megoldotta egy gém-újraindítás

lacinkacinka89
Hy all! Vki tudna segiteni? Olyan problémám van h elkezdtem egy birodalmi hadjáratot és elég régóta játszom már ezt a hadjáratot van már elég sok városom meg ilyesmi de van egy pont amikor tovább akarom nyomni a köv körre és mindig kilép. Mi lehet a baj??1.3-as patch van fent meg egy skin pack. Segítsetek pls!! Elõre is köszi!

Julius Caesar
nekem meg tök 8. úgyis azzal kezdek egy csomó játékot, hogy noCD exe. nekem ne kéregesse be a cd ha már megvettem. fõleg ha steames változat olcsóbb. nekem 08 nyarán orange box (hl2 + ep1 + ep2 + tf2 + portal) volt 6800ft. azóta használom, és van annyira megbízható mint a dobozos változat (ha nem jobban).

szóval steam jó kis találmány, eljön az idõ amikor minden steames rendszerben (vagy ahhoz hasonló rendszerben: steam + win live lesz szerintem a legelterjedtebb) fog mûködni. pl haveromnak orange box dobozosan van meg, de úgy kezdte hogy leszedett 600 mega frissítést. meg ígyis-úgyis steamhez kötött leszel. nekem bevállt a rendszer, szerintem jobb mint a hagyományos terjesztés.

de kinek a pap, kinek a pap-LAN. ezen ne vesszünk már össze <#worship>

Kange
jah igen, és én rühellem azt, hogy veszek valamit, ami fizikai valójában nem létezik... 😊 Úgyhogy csak a dobozos verzió jöhet szóba! 😊

Steam acc: kange82

Kange
nézd, ha már megveszed eredetiben a játékot, akkor olyan fura illegális magyarosítással magyarrá tenni... 😊

itt most arról volt szó, hogy az lenne tuti, hogyha a CDProjekt kiadásában megjelenõ RTW a kiegészítõkkel együtt 5k HUF alatt lenne... 😊

Julius Caesar
a steam vagy az rtw? mindekttõhöz van magyarosítás. meg kb minek? eddig egyedül warheadet nyomtam magyarul. elég is volt 😊

grebber
De az nem magyar!

Next PC upgrade: 2022

Julius Caesar
ja és a complete: rtw + Bi + alexander

Julius Caesar
steamen is meg lehet venni €14,99. 290-es euróval az ~4400 ft.

Valaki megtudná mondani hogy kell felrakni a skineket?
Kange
ha annyi lesz kompletten, akkor tuti megveszem...

Kange
errõl semmi tapasztalatom sincsen, de mivel serial-os így nem hiszem, hogy beengedve valamelyik szerver... max akkor, ha találsz olyat, amit a warez-osoknak csináltak...

grebber
Remélem a magyar verzió ilyen 4990Ft körül áron érkezik majd hiszen a game +2 kieg együtt 4999ft!

Next PC upgrade: 2022

Julius Caesar
köszi szépen! ezzel meg multi is? eddig csak hamachin tzdtam gammálni haverral.

Kange
ne crack-elj... használd a GCW-n levõ miniImage-t és akkor úgy frissíted ahogy akarod...
ha esetleg nem tudnád mirõl beszélek:
[url=http://m0001.gamecopyworld.com/games/pc_rome_total_war.shtml#Rome:%20Total%20War%20%20No-CD/Fixed%20Image]www.gamecopyworld.com[/url]

Julius Caesar
már semmi, találtam egy ilyen devianceosat. most CD keyjel kínlódok (megy egyáltalán multi törttel?)

Julius Caesar
1.5-höz van crack? biztonsági másolat.

Julius Caesar
az lehet, sõt biztos. kössz a tippet!

Kange
nem lehet, hogy túl nõtte magát a város?

értem ezalatt, nálam akkor szokott sok ilyen lenni, mikor már jelzi, hogy fejlõdhet a város a következõ szintre, de nem építem meg a fejlettebb fõépületet, hanem a többit akarom befejezni... :S Miután erre rájöttem semmi mást nem csináltam, csak amint lehetett fejleszteni a fõépületet egybõl azt építettem nem foglalkozva azzal, hogy a többi dolog hátrányban van...

Julius Caesar
a korrupciót hogyan lehet visszaszorítani? és mit kezdjek azzal, hogy távol van a capitaltól? (próbáltam középre rakni a fõvárost). meg hiába rakom monthly vagy daily-re a játékokat, rakom alacsonyra az adót, úgyis lázadoznak (még a város is veszteséges)

Kange
egyetlen javaslatom, hogy szedj le egy 3in1 verziót (én is megtettem), az megcsinál mindent helyetted és no gond...

Kange
e-mail nekem, válaszban küldöm a magyarítást...

lacinkacinka89
Vki kiegészitéssel kapcsolatba segítséget ??? #12844

Julius Caesar
oksa. ezt nem tudtam. sztornó. <#email>

Szerinted amikor magyarítást szeretnék egy játékra, nekem nem az az elsõ dolgom h felnézek a Magyarítások Portálra, vagy bepötyögöm a google-ba..? Hidd el, nem ok nélkül lábatlankodok itt egy fórumon... Valószínûleg nem tûnt fel, de lassan 2 hónapja, h ezt nem lehet letölteni. Miért?

http://twonline.jatekok.hu/index.php
>>>
Az elmúlt hetekben több olyan e-mailt kaptunk, amiben azt kértétek, hogy küldjünk nektek Total War játékokhoz magyarításokat, mert az itteni linkek nem mûködnek. Nos, az eddigi hivatalos lapukon a következõ írás olvasható: "Kicsiny fordító csapatunk együttmûködési megállapodást kötött a CD Projekt Magyarország Kft-vel, melynek értelmében a korábbi Total War játékok magyarul, a mi fordításainkkal jelennek meg. Ez azt jelenti, hogy az eddigi elérhetõ magyarítások minden joga a CD Projekt Magyarország Kft-hez került, így a letöltésük a mai naptól nem lehetséges!<...>" Kérek mindenkit, hogy ezután ne is próbálkozzon megkeresni egy szerkesztõt sem ilyen jellegû kéréssel, illetve amint lehetséges, a magyarítások hibás linkjeit törölni fogjuk az oldalról.

... szóval ez már más úton nem igen fog menni. :S

Megköszönném, ha valaki venné a fáradtságot, és szánna rá idõt, h elküldené a fájlt... Ide várom: [email protected]

Elõre is köszönöm.
Hello!
Nekem két problémám lenne. Az elsõ az az hogy hol kell be vagy visszaállítani a Rome total war-nál azt hogy ne 40 fõs katonák legyenek a játékban hanem rendesen 80-an?
A második problémám meg a patch-el lenne.Ugyebár az alexanderhoz kell felrakni az 1.5 és 1.6-os patchet,de elõtte még az 1.3-t is.Én felraktam az 1.3-t de valamiért mindig kiírja amikor az 1.5 raknám fel hogy rakjam fel az 1.3-t és nem tudom miért van:S.
Légyszi segítsetek mindkettõben ha tudtok,elõre is köszönöm!😊

Julius Caesar
istenem, google luxus?

Hali
valaki eltudná küldeni nekem a játék magyarítását?
e-mail:[email protected]
Elõre is kösz
üdv.:szketya
lacinkacinka89
Sziasztok! Kéne egy kis segítség! A minap leszedtem egy skin csomagot vmi modded roman akármi. És szeretném kérni a segítségeteket h hogyan kell feltenni!! Aki tud segíteni az irjon feltétlen pls!!! Elõre is köszi!!

Üdv!
Ha lehetséges, szeretnék én is a játék magyarosításáért jelentkezni.. Nem rég kezdtem, de angol nyelvi nehézségeim akadtak, így lassan tudok csak elõre haladni... Remélem valaki erre jár, és megtud segíteni..

[email protected] - ide várom... Elõre is köszönöm!<#smile>
Julius Caesar
oké. milyen patchet rakjak fel? 1.5? csak simán vagy lépegetni kell 1.1.->1.2...->1.5? van hozzá .exe? hogyan lehet biztonsági másolattal multizni?

Kange
Dupla klikk a városra, majd a felugró ablak bal szélén van egy tekercs, ahol mutatja szépen a különbözõ értékeket (népesség-növekedés, közbiztonság és bevétel).

Nekem ált. a közbiztonság miatt szoktak ugatni, fõleg akkor, ha már túlnõtte magát a város és még nem építettem meg a fõépület fejlesztését.

Kange
sztem lehet 😊

Julius Caesar
sziasztok! biztonsági másolatokról lehet beszélni?

lacinkacinka89
Hali! Az lenne a kérdésem h az örökös lázadások ellen mit lehet csinálni?? És hol tudom megnézni h mi az oka a lázadsoknak?? Válaszotokat elõre is köszi!!

Hi pls valaki nekem is küldje el a Rome:Total war magyarítását emailcímem: [email protected]
köszi!
lacinkacinka89
Ki All! Vki tudna nekem adni rome total war magyarosítást?? Nagyon kéne!! Elõre is köszönöm! email címem: [email protected]