13587
  • Julius Caesar
    hát ehhez képest a szkíták után kevés kolosszeumot meg circus maximust találtunk. hunok szintén. jó-jó, volt birodalmuk stb stb. de ma nincs országuk. nincs meg a vallásuk, nincsenek meg az építményeik. lehettek akármilyen faszák, a történelem nem őket igazolta. ellenben ma még van róma és egy nem is gyönge ország fővárosa :)
  • Marcus Brutus
    a szkíták nem gallok... nekik volt némi kultúrájuk és taktikájuk... nézd meg a magyar támadásokat, vagy a hunokat... mind dettó szkíta, és Róma a gatyájába csinált a hunok érkezésének hírére... részben azért mert gyenge volt, de Leó pápa mégis két tonna aranyat adott, hogy ne égessék fel a fővárost...
  • Julius Caesar
    hát figyi. a szeleukida birodalomnak elégtelen volt a vezetése. a szkíták barbár törzsek voltak, elég kevés központi koordinálással.

aati: a julii házzal nem csináltam meg a hosszú hadjáratot, mégis mehetek gallokkal, britekkel, karthágóval, görögökkel és persze a másik két házzal. amúgy ahhoz hogy a játszható népeket megszerezd, ki kell végezni egy hosszú hadjáratot. ja és lehet menni bármelyik népel, csak egyfájlt át kell írni. pl mehetsz SPQR-rel is, csak instabil lesz a játék (random fagyogatások stb)

• aati91
    Az miért van, hogy én az "imperialcamping"-ban csak a népek talán felével tudok menni :S megkell hódítani egész európát? vagy hosszú hadjáratot kell csinálni? mert a juliánusz házzal megcsináltam a rövidhadjáratot de a makedónaokkal nemtudok menni :S és itt többen is írták h megcsinálták velük a hosszúhadjáratot!
    Előre is kössz!
  • Marcus Brutus
    * igazából
  • Marcus Brutus
    Hát az... :D Tud valaki erősebb népet a játékban a Szeleukida Birodalomnál?? (bár a valóságban Róma simán kiküszöbölte a harci elefántokat, nem hiszem, hogy a játékban van ez a trükk :() -nekem igazábó csak ez a bajom.... a szkítákkal is ha lehetne alkalmazni a valóstaktikát, akkor mindenkit vernének a lovas íjászok... a rómaiaknak ugye a számtlan frappáns megoldás is jó lenne... :(
  • Julius Caesar
    azért így eléggé lagos a játékmenet, nem gondolod? minden kör után éjlokat küldözgetni.
  • Multihunter
    Üdv!
    Az a kérdésem lenne, hogy hadjárat módban lehet-e játszani multiplayerben valahogy? És ha igen akkor hogyan?
    Előre is köszönöm,
    Jason

Van rá mod! A lényege az hogy minden néppel más ember van és ha valaki megcsinálja a körét akkor elküldi a mentést a következőnek és akkor ő is megcsinálja és tovább küldi és igy tovább, ehez csak le kell tölteni néhány fájlt.
    Sőt http://twonline.jatekok.hu/index.php oldalon vagy tíz ilyen bajnokság van! Akinek van kedve az regisztráljon a forumára ott rengeteg infó van, bajnokságok és még sokminden más.
    Bocs hogy csak most válaszolok de ritkán vagyok itt az sg forumon.
  • Marcus Brutus
    Hát igen Budapest vagy Bukarest... Vagy hogyis van ez most??
  • Marcus Brutus
    oops sorry akkor hiba lehet -tényleg igazad van, csak nem ugrott be :D
  • Julius Caesar
    kürérné észaf afrika, a mai líbia területén asszem. korinthosz meg a mai görögo. - korinthosz területén :D
  • Marcus Brutus
    Nincs meg alap Küréné? Várj csak, nem Korünthosz néve van ott? Mert ha igen akk az alap ott van -nálam ;)
  • Gebasz94
    Nem édő hanem idő.Nem tudok írni.
  • Gebasz94
    Hellosztok,volna egy kérdésem.Hogy-hogy az alap játékban amikor a makedonokkal megyek akkor egy édő után mért kapom meg Kürénét.Ja és akinek kell a magyarítás az írja le az e-mail cimét és küldöm.
  • Kange
    Hát gyerekek, nem semmik vagytok... Szomorú, de nagyon...

Más: Akinek kell a Rome Total War magyarítása továbbra is kérheti Tőlem a [email protected] címen!
  • TDantes
    Rendben
  • Julius Caesar
    semmi gond, peace
  • TDantes
    Jól van bazd meg félre értettél...csak ironizáltam...de inkább elnézést kérek...ez mellé ment.
  • Julius Caesar
    te is abból a fajtából való vagy, aki 2 HSZ után megmondja a vallásomat és etnikumomat, nevelésemet pénzügyi helyzetemet? nem is értem, lehet uri geller utódja lehetnél.

igen, a hunok 1500 éve kihaltak. najó, ez nem igaz. inkább elvegyültek a többi európai népbe (ld avarok). attól hogy hungary meg ungarn máshol a nevük... mások meg magyarszkának hívnak minket. meg persze te is tudod, egyszerűbb itt pattogni hogy csicskazsidó, mint érvelni. és igazad van, nem vagyok magyar. ha nagyon bele akarunk menni, anyai ágon német vagyok, apain meg valószínű horvát (vagy valamilyen délszláv). ettől függetlenül itt élek, magyar nyelvem van, tehát már respektálom annyira ezt az országot, hogy itt éljek és dolgozzak, nekem ő semmit nem vétett. meg annyi ideje itt vagyok, hogy a hazámnak tekintem (inkább mint germán-horvát földet).

ui: bár ennyi iq-val. aki xd-zik abból eleve sokat nem nézek ki (magyarán egy tömegfasz/picsa nemtől függően). ja meg ha zsidó lennék, akkor mi lenne? komolyan, mintha a vallás bármit is számítana (meg a származás. és ha attila volt az apád hova szarjak? nekem meg nagy sándor volt a néha ükükükükükükükapám 5ik unkatestvére!). EMBER! itt vagyunk a 21. században, a globalizáció, az EU korában. ha nem vetted volna észre, a vallás is veszít a jelentősségéből. haladni kéne a korral haver.

jól van fiam, egyes, ülj le. készülj az UV-re
  • TDantes
    Ő hun...XD Van akiknél a hun származás élet-halál kérdés és ha te nem tartod magad hun-nak akkor sárba tiprod az őseidet! (sőt lehet zsidó is vagy...XD)

Amúgy tényleg rokonok valamilyen szinten, de nem vagyunk hunok. Merthogy egyfelől magyarok vagyunk, ügye.
    Nem is értem...milyen hunok? Egy se él már vagy ezerötszáz éve.
  • Julius Caesar
    khm, hunok vagyunk? maximum közeli törzsek (mint a németek meg angolok), de semmi kép sem hunok. illetve ezt semmi sem bizonyítja, ellenben a finnugor-török származás jobban alá van támasztva. persze mivel sok törzy élt azonos helyen, nagyon könnyen átvették akkoriban a népek egymás technikáit és nyelvét. gondoljunk csak bele, nem volt oylan értelemben vett határ, mint most. de ebbe ne menjünk bele. a magyarokban amit szeretek:
    -nyelv
    -kreatívság
    -igazi szörvájvörök
    -konyhaművészet

ja és BI. én gótokkal voltam, nem olyan nehéz az. keleti birodalom se nehéz. a nyugatit kitárgyaltuk, ha az elején ügyes vagy és lerakod az alapokat az se vészes. de abban egyetétrek, hogy a nehézség +1 a simához képest (itt az medium simán elmegy az originálban hardnak és így tuvább)
  • Nameny56
    Amúgy meg,ha Nagy Sándor 70 évet élt volna,akkor nem lett volna később se Római Birodalom,se semmi...MErt mindenkit leigázott volna a Nagykirály!:) Kivéve minket,a keleti nomád lovasnépeket!
  • Nameny56
    Hmm,érdekes ez...A Rome Total War-t végig vittem a Julius-házzal kétszer hosszú hadjáratban,egyszer a Scipiok-kal egyszer a Brutusok-kal hosszúban...Utána a görögökkel,makedónokkal,egyiptomiakkal hosszú hadjáratban.A britekkel,trákokkal,szkítákkal,párthusokkal,numídiaiakkal rövid hadjáratban.A germán hosszú hadjáratot és a karthágói rövid hadjáratot is majdnem befejeztem...DE!!!Egyik se volt ilyen nehéz,mint a BARBARIAN INVASION!!!Emberek,és én még azt hittem nincs sok kihívás ebben...Mi a lószart csináljak ezekkel?A hunokkal kezdtem,elvégre mi is azok vagyunk...BESZOPTAM!Utána a szászánidákkal,de az könnyű volt,végül mégis elbasztam,nem tudtam befejezni!A szászokkal se könnyű...Mi tévő legyek?áhh...
  • Julius Caesar
    sajnos nem tudok ilyenről. de ha lenne is ilyen mod, szerintem kicsit uncsi lenne, ahogy a másik fél órát tötymörög a public baths felhúzásaival. de ettől függetlenül kipróbálnám, de nemtok ilyenről.

valaki hamachi mecss?
  • Jasongg
    Üdv!
    Az a kérdésem lenne, hogy hadjárat módban lehet-e játszani multiplayerben valahogy? És ha igen akkor hogyan?
    Előre is köszönöm,
    Jason
  • Wreck86
    Megtámadod Rómát:)
  • TDantes
    Mármint hogy a szenátus téged hogyan közösít ki? Játsz adddig, amíg elég hatalmas nem leszel, ekkor szeret a nép, utál a szenátus...üzenj nekik hadtat és már meg is van
  • aati91
    Hogyan lehet magad kitagadtatni?
  • TDantes
    Ja..hogy a szenátus ellensége...ja persze...
  • Wreck86
    A Szenátus kiközösített.Ellenséges vagyok az összes rómainak.Semmilyen támogatást,pénzt,védelmet,juttatást nem kapok.plussz,az Istenek átkát is küldi :D
  • Julius Caesar
    "The senate also send you the curses of the gods." én meg küldök nekik világválsáot

TDantes: hidaknál kell védekezni és nem lesz gond. meg persze az ügyes diplomácia. ha 1-2 horda sereget legyőzől (pl a gótoknak van 4-5 hordájuk, abból 2-3 elesik egy hídnál) utána nem olyan erős az a fél.

kereszténységnek mi értelme? kereszténységnél az embereid boldogabbak, a pogányoknál meg az egységek bónust kapnak. a játékstílusodtól függ melyiket választod. én utálom ha lázadnak, tehát inkább kereszténykedek, de sokan inkább offenzívebben játszanak, ők pogánykodnak. de érdemes egy vallást fentartani a birodalomban a nyugalom érdekében.

valaki hamachi mecs?
  • TDantes
    Mit jelent?
  • Wreck86
    Ezen még visszanézve is felnevetek :)

• TDantes
    Aha...hát én véres verejtékkel küzdök a fenn maradásáért...pl: mégis mit lehet tenni mikor le rohan 100 ezer vandál, hun gót...vagy valami más egyéb? Olyan mint a Medieval-ban a mongol invázió, csak kicsit több törzs van, na meg pénzhiány és lázadás...de legalább ebben van kihívás...az alap játékban Rómával gyerekjáték menni.

Ja, és a kereszténységnek van valami értelme? Azon kívül hogy vallás és örülnek neki az embernek
  • Julius Caesar
    persze hogy lehet :) ha az első 4-5 körben okoskodsz akkor ugyanolyan mint a többi. csak az elején sok az elégedetlen város meg kevés a pénz, de különben sima ügy. az elején megalapozod és utána menni fog.

hamachin egy meccs vki?
  • TDantes
    A Barbarian Invasion-ban lehet nyerni Nyugat Rómával...rohadt nehéz...ja...és van értelme ha minden városom keresztény? Mert most már az.
  • Julius Caesar
    ehhez képest a játékban nálam 70 évet élt. a valóságban 32-33 évesen meghalt. beteg volt és állítólag túl erősen kúrálta magát hogy hamarabb hazaérjen.
  • Szeszmester
    Nincs, pont az a lényege; Nagy Sándor fiatalon halt meg.
  • TottiHUN
    Üdv
    Van rá valami mód hogy a Rome TW alexanderben kikapcsoljam a 100 kör limitet?
    Kösz a választ előre is.
  • Julius Caesar
    alaki hamachin nem akar nyomni partit? vagy nem tudtok ilyen szervert?