13587
-
#7544 Én meg általában minden városomat nagyon védem. Mert kevés van belőle... :))))
Egyébként poént félretéve a tüzes nyilak inkább morálromboló hatásúak. Én nem is nagyon használom, csak elefántok ellen. A sima nyilakkal sokkkal több embert lehet lemészárolni. -
Gábor #7543 Én pl nagyon védem az elefántos területeket szeleukidákkal, mert kevés van belőle! -
Gábor #7542 http://www.rometotalrealism.com/ -
Gábor #7541 Ha még csak fél kellene.... -
zizzenet #7540 Na, néhány gondolat, tőlem.
Véleményem szerint kihagytak a játékban egy-két ziccert, nem érzem teljesnek a koncepciót. Látván a tegnapi dokumentumfilmeket, megerősítést nyert bennem az a hit, hogy a Rome-ban nagyon is fontos lenne a seregek tápolása. Korábban már társalogtunk kicsit erről, és valamelyikőtök észérvekkel győzött meg arról, hogy ennek hiánya nem következetlenség, tekintve a korabeli római seregek ellátmányozási technikáját. Kérdem én, igaz ez a többi népre is?
Szerintem akkor is gáz, hogy
1. nincs szükség semmilyen utánpótlásra,
2. a seregek semmenyire sem használódnak el, legyenek bármilyen terepen, és bárhol, akár a hideg északon, messze-messze az anyaországtól,
3. amennyiben a kötlségvetés mínuszban van, sem seregek, sem épületek nem károsodnak.
Ezzel a három dologgal kicsit olyan a Rome, mint a Heroes játékok: gyártsál nagy seregeket, szaladgálj a térképen fel-alá és foglalj el várakat. Kész.
A játék, ugye, elég kis időintervallumot dolgoz fel, és eredeti céljai szerint igyekszik azt teljes részletességgel és korhűen (vagy "sztereotípia-hűen") megtenni. Szerintem ez csak félig-meddig sikerült. A hadsereg és a háború ilyen, igenis elavult kezelése nem illik az epikus és, önmagához képes legalábbis, forradalmi játékmenethez.
Azt is sajnálom, hogy a városok és erőforrások között nincs igazán különbség. Valahogy nagyon beszédes számomra az, hogy sok olyan panel van játékban, amelyek mellőzése nem jelent különösebb gondot a játék során. Ilyen például a városképernyő kereskedelmi füle. Nincs olyan erőforrás a játékban, amiért érdemes lenne küzdeni. Ha lennének olyan területek (mint ahogy voltak is a valóságban), amelyek különlegesen értékesek, vagy amelyektől mondjuk a haderő minősége és ereje függene, és ezért védelmezni kellene azt, vagy épp nagyon rá lennénk indulva, sokat dobna a játékmeneten. A kereskedelem, mint olyan, csak annyit tesz, hogy több vagy kevesebb-e a pénzem. Ez az elv már a 90-es években is ismert volt a játékokban.
Az utánpótlás lehetne például úgy, hogy a seregnek időnként be kelljen nézni olyan városba, ahol van erre megfelelő raktár vagy tápközpont. Akkor azok védelme is fontos lenne, másoknak meg célpont, hogy meggyengítsenek. Ezek annyira kézenfekvő ötletek, nem hiszem, hogy egy magát Creative Assembly-nek valló cég nem töprengene el rajta.
Na, mindegy.
Másik: a hivatalos fórumon talált ötlet alapján én végleg likvidáltam a játékból a tüzes nyilak okozta lassulást. Bele kellett turkálni kicsit a játék egy rendszerfájljába (jópofa, hogy ez is a mi dolgunk). Jelenleg a repülő nyilak esetében nincs tűz a nyíl körül, de füstje az van. Az a kis hangyáni tűz-orsó a vessző körül úgysem annyira látványos, távolról szinte láthatatlan, a füst meg elég jelzés arra, hogy ott éppen valami durva dolog repked. A becsapódáskor az effektek megmaradnak.
Ha érdekel valakit, szívesen leírom, mit kell tenni. Higgyétek el, a látvány élvezhető marad és a játék nem lassul be, nyugodtan tüzelhettek most már az íjászokkal is. -
#7539 Már nincs fenn sehol a 3.1 :(. Valaki nem tudná nekem eljuttatni valamilyen módon? Nagyon kéne. -
#7538 A realism mod 3.2 alá nem kell véletlenül felrakni a 3.1-et???? Merthogy ez a 3.2 csak 400 kb a 3.1 viszont 59!. Nem lehet hogy azért fagy nekem mert nincs alatta a 3.1?. Elvégre az oldalon azt írja hogy 3.2 PATCH. -
#7537 -
#7536 Vagy valaki letörölte az összeszerelési útmutatóul szolgáló számokat. :))
-
#7535 Biztos egy kicsit be vannak lassulva a játékban szegény hajóácsok :D -
#7534 Huhh.. Na most lett vége a filmeknek. Egész jó volt, bár egy-két dolog nem volt teljes.
De az az igazság, hogy bár régen olvastam róla, most mégis megdöbbentem a Karthágói hajóépítésen. Egyszerűen hihetetlen. Meg az is, hogy ezzel a módszerrel a rómaiak 45 !!! nap alatt 200 hajót építettek...
Ehhez képest hőn szeretett játékunkban fél év kell egy kis szar egységhez. :))) -
#7533 Na ná -
#7532 Azért az rtw grafikája jobb volt:) -
#7531 Hm, jo a cannae-i csata leirása, egész hiteles -
#7530 Most ambusholtak éppen a karthagoiak:) -
#7529 Ez a film jobban teccik:) -
#7528 Hogy a fenébe harcol a lovasság rövid karddal? Le se ér a karddal az ellenre :). Nem ezért van a gémben mindenhol dárda a lovasságnál? -
#7527 Vicces nem is tudtam hogy a karthágóiak is Gladiust használtak :). -
#7526 Bár egyébként még mindíg többet tudtam meg a könyvekből kártágóról mint ebből a filmből. -
#7525 Reméljuk ez a Hannibál már sokkal katonaibb beállítottságú lesz :) -
#7524 Mert ki kell törölnöd bizonyos fájlokat a játékból azért, hogy fusson. A readme-ben benne van mik azok. -
#7523 Lévén ő volt a főistenük, nem meglepő. -
#7522 Másnak megy a realism mod nekem miért nem??? -
#7521 Ja és nem tudom, hogy megfigyeltétek e, de a játékban a kartágó címere tanit istennő felső részét jelképezi:) -
#7520 Igen igen. Épp ezért nem értem mi a francért nevezték át Suméroknak őket a realism mod-ban. Kissé idegesítő. -
#7519 És most jön Hannibal (a kedvencem:) -
#7518 sztem is jo volt -
#7517 Ez a Scipii-os Éneászos story benne van a gémben, Carthagó ismertetésénél -
#7516 Ez jó volt: "Ne pusztísd el csak asszimiláld" tiszta Borg :) -
#7515 Francba, valaki tudna küldeni nekem olyan savet ami közvetlenül az előtt van hogy megnyeri a campaignt. Mivel újra kellett raknom a gémet a realism mod miatt, nem tudok új néppel kezdeni és attól még messze vagyok hogy a szeleukidákkal nyerjek. -
#7514 Azt ugye tudjátok hogy a Karthágóiak Föníciaika voltak aki átvették Fönícia szerepét a kereskedelemben annak pusztulása után. A föníciaikról pedig tudva lévő hogy nem volt egy harcias népség :). De tény hogy nagyon fejlettek voltak. -
#7513 Szokás szerint pontatlan a fordítás , ez nem igazán a Karthagóiak pusztulásáról szól (nem katonai értelemben), hanem a Rómaiak vérszomjasságáról. Ez pontosan annak a propagandának az ellenkezője amit a Rómaiak csináltak :). De hát ez is csak propaganda. -
#7512 Akkor méginkább -
#7511 Ráadásul Román(azthiszem) -
#7510 Basszus mé van ennyio reklám? -
#7509 Azt mondja meg valaki hogy miért fagy nekem a realism mod??? -
#7508 tehát először a realism.mod és csak aztán lehet ezeket felrakni
Realism 3.2 Generals Mod
Basileios Greek Mod for Realism 3.2
new provinces for RTR 3.2 version 4
Total Combat Mod II for RTR
Carthaginian Heavy Infantry mod -
#7507 Ezek után megjött a kedvem egy kis Revengre , Karthágóval a tömeggyilkos Rómával szemben. ÉLJEN A HÁBORÚ -
#7506 Már kezdödik is a 2. rész (egész jo volt) -
#7505 magyarítás megy minden mod-al,kivéve két fájlt.
amiket írtam mod-ok realism.mod alá fel lehet rakni.
köszönöm a segítséget HAXOROR!
nagyon jó a new_province! Dugig van minden tartományikkal!!
"
Tehát az alábbi két fájl a magyarításból átmásolva a realism modul alá
kilövi a progit.
Ez érthető mivel új tartományok és városok,vezérek vannak a modulban (2-3).
Ez nem gond, mivel e kettőben nincs nagyon mit magyarítani , úgyis csak neveket
.tartalmaznak.
imperial_campaign_regions_and_settlement_names.txt
és
names.txt
Szóval lehet a magyarítást a realism modul és patch alá berakni ennek a két fájl kivételével.
"