13587
  • Zsolo007
    Ja........ Ez egy Counter Strikeos kifejezés :). Annyit tesz mint lerohanni az ellent rögtön az elején.
  • Magic Boy
    rusholni,hogy kell?
    Mit jelent ez a szó?
  • Zsolo007
    MOndom én hogy rusholsz. Én sosem indulok el alap egységekkel. Nálam a minimum követelmény a hódításhoz 1 fullos hadsereg. Ami persze nem militia hoplitákból áll. Ha a csatával kapcsolatban kérdezed akkor alap. Ezzel a csatával szerzett 1-2 unit rangot.
  • Magic Boy
    Nemúgyértettem!Katonailag hanyadik szintüek az egységeid?
  • Magic Boy
    Rögtön az elején lerohantam Egyiptom-ot,Ponthus-t és Parthus-t!
    A Görögök városát is símán leverhettem volna,de nemakartam bántani!
  • Zsolo007
    HArd/Hardon
  • Magic Boy
    Milyen szinten vagy?
  • Zsolo007
    Hogy a fenébe csináltad? Én most járok 257 BC nél és az eredeti tartományokon kívül méd 3 van. Rusholsz vagy mi? :)
  • Zsolo007
    Most nyomtam le egy csatát szeleukidák vs Egyiptom :) nekem 968 ember neki 1711. És széjjelvertem . Nekem maradt 549 neki 129 . De összekadás megint volt :(. Szokás szerint a lovasság a gyalogsággal :(
  • Magic Boy
    Kr.e 250-ben és 25 tartományom van!
  • Zsolo007
    Miért nem enged egységet gyártani? Ez max. akkor fordulhat elő ha nioncs elég lakos a városban.
  • Zsolo007
    meg mennyi terülteted van?
  • Zsolo007
    1 millió? melyik évben jársz?
  • Magic Boy
    Pénzem az bőven van(1millio valamennyi!)csak egységet nem hagy gyártani!
  • haxoror
    űEddig a legjobb diplomáciai rendszer amit láttam az a Master of Orion 2-ben volt, mondjuk nem is játszottam eddig túl sok stratégiai játékkal :)
  • Zsolo007
    Legyen sok pénzed! Ha valahol betámadnak ahol nincs megfelelő katonai erő a visszaverésükhöz küldj egy diplomatát és vedd meg őket .
    Akkor eltűnik a sereg a vezér meg átáll hozzád :)
  • haxoror
    Mondom, az örmények csak akkor lesznek übernép ha te játszol velük, a gép itt nagyon hülye és képtelen terjeszkedni szóval őket hanyagolhatod nyugodtan. Ha meg ennyire szövetségeseket akarsz akkor parkolj le egy diplomatát az egyik városuk előtt és minden körben próbálkozz, 3-4 kör alatt belemennek :)
  • Zsolo007
    Mellesleg én nem tudom hogy direkt-e vagy nem de eddig még sem a Shogunban sem a medievalben és mint látni ebben sem sikerült rendesen megcsinálni a szövetségi rendszert.
  • Magic Boy
    Hard!
  • Zsolo007
    Nekem eddig csak akkor rúgták fel a szövetséget, ha nem volt elegendő katonai erőm egy szomszédos provinciában.
  • Magic Boy
    Nekem betámadtak az örmények 1 500-as és egy 350-es sereggel és pont a két leggyengébb városom vették ostrom alá!
  • haxoror
    A szövetségkötögetésnek meg nagyon sok értelme amúgy sincs mert idővel mindenki felrúgja, kár hogy a diplomáciai rendszerre nem gyúrtak rá egy kicsit jobban a készítők :(
  • Zsolo007
    Hát nekem ez a probléma nem állt fenn. Nekem simán elfogadták. Mellesleg milyen nehézségi szinten nyomod?
  • Zsolo007
    Van mit tanulnunk egymástól
  • Magic Boy
    Én az örményeknek,görögöknek és a Makedónoknak ajállotttam szövetséget,de egyik se fogadta el!
  • haxoror
    A perzsáknak még a Kaszpi-tengertől északra is van egy városuk alapból, ha az örmények még mindig csak az alap két tartományukban vannak akkor őket nyugodtan leszarhatod.
  • Zsolo007
    Amúgy én a szeleuikádákkal úgy nyomom hogy a pikemeneket csak védekezésre használom, fogadtam fel beduin archereket, azokkal támadásra ingerlem az ellent. Azok nekiesnek a phalanxnak utána meg szépen hátbakapom őket lovassággal. Meg majd az elefánit is beiktatom valahogy, csak az még nincs nekem.
  • haxoror
    WoW ezt nem is tudtam thx :)
  • Zsolo007
    Ha már nincs városa a faction megsemmisül tehát van még városuk valahol . Mellesleg szövetségeket kell kötni. Én a Pontusiakkal, a Párthusokkal, meg a görögökkel is szövetséget kötöttem és így csak az egyiptomiakkal kell foglalkonom
  • Magic Boy
  • Zsolo007
    Mellesleg a Rómaiak a spanyoloktól lopták a dárdadobálást(gyalogosoknál) meg a légiósok ötletét is. Írja a játék :)
  • Magic Boy
    A szeleukidák:Adhatnál pár tipp-et!
    Én Most ott tartok,hogy az egyiptomikakkal,Parthaosiakkal(én támadtam meg őket harcolok),görögökkel,Makedónokkal és az örményekkel(ők üzentek hadat)harcolok!
    A Pontosiakat már lvertem és a Parthasiakknak sincs már városa csak égy serege valahol!
    A görögöknek most megy egy 500-as seregem a nálam levő városa ellen és az egyiptomiak-nál is nyomul 1 1000-es seregem,de az Örmények és a Makedónok hadüzenete roszkor jött!
  • Zsolo007
    Viharlovag az összekadásban nincs igazad, ugyanis nem kell azonos groupban lennie a másik grouppal mozgó egységnek, eelég ha közel van. Mellesleg kérlek ne nézz olyan hülyének hogy egy groupot nem tok kijelölni. Ez egy BUG és kész.
  • haxoror
    A szeleukidáknak meg azért van légiósuk mert ők találták föl, a rómaiak csak ellopták ezt az ötletet mint oly sok mást a görögöktől
    (csak vicc :)
  • haxoror
    Így van
    Annyit tennék csak hozzá hogy a lovasíjásznak hiába ad meg valaki célt ha az shoot-at-will -re (valami ilyesmi) van kapcsolva mert akkor a legközelebbi célra fog még sokáig lövöldözni.
  • Viharlovag
    Ja, a hirtelen lázadás meg valószínűleg a város növekedése miatt van.
  • Viharlovag
    Na, pár félreértést el kellene oszlatni. :)

- A szkítákkal én is kipróbáltam, az elején nagyon egyszerű velük. Nincs számottevő ellenség aki megtámadná őket. Az összes rebellis tartományt elfoglaltam, csak az amazonok maradtak. Az, hogy a lovasíjász nem hajlandó arra menni, amerre akarod, az a skirmish mód miat van. Ha kikapcsolod, oda megy, ahová akarod, de nem is fog hátrálni, ha megtámadják, tehát csak óvatosan. A körberohangálás pedig a Cantabrian Circle formáció miatt van. Az íjaik valóban kicsit gagyik, főleg, ha szemből lövöldözöl. El kell csalogatni a gyalogosokat és egy másik egységgel hátulról lövöldözni. Aztán, ha kifáradtak, akkor ...

- Az egyiptomiak el lettek tápolva. A pucér egységeik akkora páncélt kaptak, mint a légiósok, ráadásul sivatagi bónuszuk van. A légiók a meleg miatt sokkal hamarabb kimerülnek.

- A szeleukidákat először afrikai Scipió testvére verte meg nagyon, utána szép lassan eltűntek a történelem sűlyesztőjében. (ponthusiak, parthusok szétkapták őket)

- Az egységeket városokban lehet ratrainelni, ha van ott armory, vagy spéci templom, akkor a fegyverzetüket is javítja.

- A kelták harciszekereiről Caesar is megemlékezik. De nem íjakkal lövöldöztek, hanem dárdákat hajigáltak, valamint leugrottak a szekérről, ütöttek párat, majd vissza és már a hűlt helyüket támadhatták a rómaiak. A szekér azért gyorsabb, mert maga az alkotmány nagyon könnyű és a súly nem a ló gerincén helyezkedik el, hanem a hámon keresztül a szügyén, nyakán. Hogy jobban elképzelhesd, próbálj ki egy 50 kilós cementes zsákot a hátadon cipelni, vagy egy talicskán tolni. 50 méter után a talicskás tutira előnyben lesz.

- Az egységek "összeakadása" akkor szokott előfordulni, ha rosszul vannak beállítva a grouppok. Lehet, hogy valahol még van egy egység csoportba rendelve, ilyenkor az cél megadásakor az ő helyzetét is beleszámítja. Nyomd le a szóközt és akkor látni fogod, melyik egységed hová is fog megérkezni.

- Karthagónál nem a gyalogsággal kell eldönteni a csatát. A gyalogság védekezik egy széles vonalon és az egyik szélről megindulnak keresztben az elefántok, meg a lovasok és oldalról végigdúlják az ellenfelet.
  • JLH Fans
    Az emlitett amit irtam nekem viszont 4 csatábol 4 szer fordult elő...Beláttam hogy sajnos akkor ennyit ér a dolog hiaba jo más aspektusbol de azért ez durva.....Istenem milyen kevésen mulott hogy jo legyen a progi:(:(
  • Magic Boy
    Összeakadás nekem is volt már nem is egyszer!
    Az meg egyszerüen baromság,hogy az elefántok keresztülgázolnak a saját embereimen és ezzel nagytöbségében eldöntik az elln javára a csatát!
  • Zsolo007
    Kém vagy diplomata csinálhat ilyet tudtommal.