Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az íjászoknak miért kellett ekkora hátrányt elszenvedniük?? Rómaiakkal vigyek scorpion hegyeket,hogy emészthetõ tüzérségem legyen? Komolyan mi értelme huszonfõs íjász alakulatoknak? Méghogy ezen látszik,hogy nehéz elsajátítani a használatát a fegyvernek! Csak a moddolók azt felejtik el,hogy az íj aktívan részt vett a mindennapokban vadászatnál például,illetve, azt,hogy nem célba lõnek,hanem egy területre.... Ha felteszem a 3.0-át,akkor egy-két dolgot visszaírok majd én is.

Elõbb még ezekkel végigszenvedem ha bele döglök is

A város részletes lapján ott van hogy mi gátolja a lakosság növekedését

Kormányzót be, szolgasorba taszítani egy-két települést, és máris elindul felfele a növekedés.

Hehe a fél térképen keresztülüldöztem a vezéremmel egy gyalogos íjász csapatot mire utolértem 😄
Belenyúltak az egységek sebességébe is, az exhausted státuszban lévõk úgy néznek ki mintha egy konditerem futógépén egyhelyben gyakorolnának és a lefáradt lovasságot a friss ellenséges gyalogság simán utoléri 😄

Ha valaki megtenné hogy megmondja melyik txt-ben tudom ezt a baromságot visszaállítani normálisra azt nagyon megköszönném 😊
Ja, és az íjászost is plz mert kicsit uncsi hogy a csapataim mindig otthonfelejtik a tegezt 😊

Nem futott senki sehova, gyõztem.

A lényeg az, hogy már-már nagyon belejöttem volna, amikor megint beütött ez a rendellenesség a vezetõmmel. És nagyon elment a kedvem. Csak akkor menjek ostromolni, ha biztos, hogy nyerek, különben elvész a seregem meg a tábornokom meg a... Most ideges vagyok a gaméra. Már csak azért is, mert az egyik városom (kisváros) majdnem biztos, hogy beragadt. Semmi probléma nincs ott, adók alacsonyak, béke már évtizedek óta, de nem nõ. Egyáltalán. Beragadt. Ez sem bug? Erre is írhatnátok valamit, hátha van még egy olyan nehezen kideríthetõ trükk, amivel áthidalható. Köszi elõre is.

Legyen ez bug vagy nem bug, számomra érthetetlen egy szabály. Azonban gondolkodtam a dolgon még, és megint hajlok a bug felé. Ekkora baromság nem lehet koncepció szerint a játékban. Pláne az év játékában 😊 Szóval, ha ez bug, akkor még kevésbé az év játéka. Akkor viszont belefér ekkora bug. Ezt hívják ördögi körnek .

A szarmaták még hagyján probáld ki Numidiát.......Mission impossibble...........
[Jakuza]
Hat en ugyan nem emlexem a Shogunban olyanra ha nem tudtam elfoglalni egy varost eltunt volna e egy teljes seregem.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Az melyik txtben van?

Most meg csak azért mert kb. 30 méterre álltam meg egy csapat íjásszal a lázadó parasztoktól de egy perc után nem bírta tovább idegekkel az ellenség látványát, bepánikolt a csapat és elfutott??? Az egységek 90%-a használhatatlan lett és még az utolsó putrilakókra is veterán elit csapatokat kell küldenem mert õk legalább nem rögtön ájulnak el a vér látványától
A cataphractokat nem találom a tech-tree-ben de (bár rohadtul irreális hogy a szarmaták valaha is olyan szinten lettek volna hogy gyárthassák õket) úgy tûnik sajnos szükség lesz rájuk amikor már parasztok helyett katonák ellen akarok harcolni

[Jakuza]
Ird vissza a hozza tartozo txt-ben.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Azt mondja szarmatáknál hanyagoljam a gyalogságot és a lovasságra gyúrjak mert ott az a jó harcmodor. Okés de akkor mi a faszért csökkentették szinte nullára a lõszerüket!??
10 sortûz és aztán ugorjak neki tõrökkel a lándzsásoknak!?
Külön vicces hogy ha pár lépésnél messzebb megyek a vezértõl máris shaken az egész csapat morálja

Yossarian
az elõzõ részekben is így volt már.

Nieleen

de sztem a realismbe javitottak ezen is........
[Jakuza]
Pedig eltunnek ha az osszes csapat, amely elvesztette a moraljat kiszalad a maprol. Szerintem ez is siman egy jo nagy bug ami bent marad a jatekban.
Kilehet probalni egy varostromnal, nem tamadod meg a falat hanem spurit adsz es lenyomod az ESC-vel a csatat.
10bol 1szer legalabb eltunik a csapatod, vezetovel mindennel egyutt egyetlenegy katona vesztesege nelkul.

Naná, hogy nem vettem ki. Elfelejtettem

MSI MPG Z490 Gaming Carbon Wifi I9-10850K G.SKILL Trident Z NEO 16GB DDR4-3600 Msi 3080 Gaming Z Trio Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB m2 Samsung SSD 860 EVO 1TB BE QUIET Straight Power 11 750W

érdekes velem meg nem fordult elõ hogy csak ugy hipphopp eltûnt volna a seregem ha nagy része megmaradt........
[Jakuza]
Hat akkor futasd le a 3.0 Realizm telepitojet inkabb ujra.

[Jakuza]
Ezt a 10%-15%-t felejtsd el.
Elofordulhat akar akkor is amikor a sereg 99%-a megmarad.

Tul kevés embered maradt és ilyenkor ugy veszi hogy feloszlott a sereg.....Ez van a gépnél is ha 10-15% nál kevesebb sereg marad akkor annak annyi.....

Kösz a választ, megnyugodtam, hogy nem bug. Két dolgot azonban még mindig nem értek. Az egyik, hogy ennek mi értelme. A másik, hogy ebben az esetben az amúgy életben maradt tábornokom/faction leaderem miért hal meg? Miért HAL MEG? Ez érthetetlen szabály számomra. Kíváncsi lennék a véleményetekre.

elvileg van 2 file amit NEM kell bemásolni azokat kivetted????

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Na ja és hidd el nekem nem mûködött. Olyannyira nem, hogy amikor vissza akartam másolni az eredeti txt file-okat akkor sem indult el. Újra kellett telepítenem az egész game-t.

MSI MPG Z490 Gaming Carbon Wifi I9-10850K G.SKILL Trident Z NEO 16GB DDR4-3600 Msi 3080 Gaming Z Trio Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB m2 Samsung SSD 860 EVO 1TB BE QUIET Straight Power 11 750W

Ez lemaradt:
Csak az elfoglalt város lakosságának a felét viszik el.

A 2.-nél elhurcolják rabszolgának az elfoglalt város lakosságát olyan városokba ahol van kormányzód, saját fellázított város elfoglalásakor is mûködik 😊

[Jakuza]
Hm ugy tunik tevedtem.
A 3.0ban mar atvan egy csomo txt fajl is irva.

[Jakuza]
De gondolom megfutottak.

[Jakuza]
Mukodnie kell a magyaritassal ugyanis egesz mas TXT fajlok azok amikben a magyaritas van.

Ez az angoltudás hiánya tényleg kezd húzós méreteket ölteni.

Karthágó bevételénél tûnt el szõrén szálán a tábornokom úgy,hogy még csak nem is bocsátkozott kézitusába. Egyszerûen csak nem volt a sereggel a végén, és üzi sem volt,hogy meghalt volna!

a lozsart........Az a 3.nál van..............
akkor mészárlás van meg pénztlopnak a katik

Én kipróbáltam a kezdetleges magyarítással, és nálam nem ment. Amikor új provincial campaign-t akartam indítani akkor kiírta, hogy a program szabálytalan mûveletet halytott végre és kilépett. Kár mert így még élvezetesebb lehetett volna a realism 3.0 Azért nézzétek meg ti is hátha nektek mûkszik!

erre jomagam is kiváncsi vagyok......Elbaszni sztem nem fogja max marad az angol lütyõség de sztem menni fog.......
Rebellisekkel lenni nem vmi nagy dolog kb 8 millioval indulsz azzal meg ugye még a hülye is..........
Sorry buzik a kicserélt hátterek töltésnél ( saját véleméy )realism 3.0 ban. Tegnap csak bele kukkantottam de ma leteszteljük . Lehet elnni a rebellisekkel tök buli Már csak azt kéne megtudni hogy megy együtt a magyarosítással
Jóhogy.....tegnap én lefeküdni készültem....
elmentettem,nem volt már erõm lejatszani egy ostromot......azért mondom ráeresztek egy autoresolve battlet....
Mi lenne ha...1700 emberemmel a 400 as helyõrság ellen...
A gép persze clear defeatet csinalt belõle...Maradt 800 ember,+meghalt 3 vezér,sereg eltûnt......
Miota felraktam a realism 3.0 át nagyon nagy gondjaim vannak....Gyakorlatilag képtelen vagyok tengeren mozogni......
Ugye a gép sokkal sokkal aktivabban használja a flottáját mint eddig és keményen lesujt bizony...Persze emperoron a gép néha 2,5 szeres tulerõben is az ellenfelet hozza ki gyõztesnek........
Karthágóból képtelenség lassan utánpotlást hozni felmorzsolták teljesen a flottát és vhogy flottacsatában is nagyobbak a veszteségek.....
MOndjuk elsõ körbe elfoglaltam a Szic lévõ Scipi várost....Utana minden mozdithato embert összszedtem és a 4.körben partraszálltam dél-Itáliában 2600 as fullos sereggel.......
Be is vettem sebtiben a 2 Bruti várost és legyõztem 3 sereget.....
De kellett helyõrségeket hagyni,állandoan lázadnak+folyamatosan küldik a seregeket utanpotlás nuku ,1400 an vagyok már csak lassan kimerülök.....
[Jakuza]
Szerintem itt mas turpisag van, mert van amikor 7-800as seregek is eltunnek. Az biztos, hogy ha menekulore fogjak csata kozben, akkor tunnek el a terkeprol, de azt meg nem neztem meg, hogy a vezeto megsemmisitese is kell e a dologhoz.

Autoresolve?
Milyen kemény fokozaton nyomod easy vagy normál:
könyörgöm .....2.opcio városfoglalásnál.
Nem tudod támadni ?

thx!Majd csak világos lesz 1* minden 😊 A magyarítás nem tudjátok hány %-nál tart?

az embereket nem lehet deportálni?
mondjuk elfoglalok 1 települést aztán a lakosait elhurcoltatom másik városba?

zoli80
nem tudom tamadni onagerrel olyan fasza fal van már romában.
sikerult ugy megcsinálnom hogy kitamadott a szemét utana pedig autoresolve battle és ugy mar be tudott jutni vhogy.

Apache00
Ja igen, télleg😊

I.C.ram
Belehet kormányzó nélkül is állítani az adót, csak mikor indítod a kampányt be kell Xelni a Full Manage gombot.
Apache00
Az adot akkor tudod állitani egy városban, ha van ott kormányzod (családtagod), ellenkezö esetben a gép automatikusan állitja be, te akkor max csak annyit tudsz beállitani, hogy milyen beállitottságu legyen a gépi irányitás (a gazdaság, vagy a "politika", vagy a harcászat irányába fejlesszen inkább) Annyira nem szar ebböl a szempontbol az AI, vagyis egész ügyesen igazgatja városod, de ha te mindenképpen átakarod venni töle az irányitást, akkor mindenképpen egy családtagodat kell beköltöztetned oda (lehet "adoptált" is)

Azok a cuccosok pedig azt mutatják, hogy miben gazdag az adott tartomány, amin vannak. Tehát azokkal tud kereskedni...

Az adót azt hol lehet beállítani?Meg a térképen a bányák, szénabála... meg külömbözõ cuccosok vannak a össze-vissza.Azok mire jók, vagy mit lehet azokal csinálni?

Fritz Von...
Na jó. Asszem én is leszedem a 3.0-át. Meg kell nézni az elmondásotok alapján.

Kapunyitás témában üzenem: nekem volt már párszor, hogy a kémem kinyitotta a kaput. De akkor is le kell rombolni onagerekkel, mert különben a bemasírozó seregekre jön az áldás fentrõl. Olaj, tûz, miegymás. Szóval önmagában a nyitott kapu nem elég.

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar