Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

igen de ha nem lenne onager akkor felgyújtanák a faltörõ kosokat...

War. War never changes.

5 nem kell, csak a gatewayt kell agyoncsapni onagerekkel, ill az íjjászait.

Tul kevés embered maradt és ilyenkor ugy veszi hogy feloszlott a sereg.....Ez van a gépnél is ha 10-15% nál kevesebb sereg marad akkor annak annyi.....
Kivancsiam várnák nektek milyenek a tapasztalataitok a 3.0 al........
Én eztet nem értem. Nem elõször csinálja a következõt: megtámadok egy várost, lejátszom a csatát, vesztek. A stratégiai térképen és a játékban azonban híre-hamva sincs többé a sereg maradványának. Viszont legutóbb, ugyanezen okból kifolyólag, a faction leaderem vesztettem el, pedig biztos, hogy élt a csata végén, hiszen óvatosan vetettem csak be. Biztos, hogy nem kaszabolták le. Erre sem a sereg, sem a jó kis tápos faction leader sehol, a családfán meg bejegyezte halottnak (még kör vége sem volt), új vezetõ stb. Mi a jó franc ez? Ekkora bug maradt benne vagy én nem értek valamit?

Negwar
aham kösz a segitséget

\"This is a good day to die!\"

beütöd a cd-keyed a multiplayer menüben és már mehetsz is 😄
amúgy nemtom

War. War never changes.

Negwar
ogyan lehet neten játszani costum csatát??? régebben valami batle lan progit emlitettek de nem tom hogy müködik:S pls help

\"This is a good day to die!\"

Rómát siman fel lehet tartani az Alpokban.....Watch towerek és fõleg erõdök 1000 el..A briteket ki lehet védeni sztem nem kell hozzá a fõsereg....Közben pedig meghoditom Ibériát....Aztan a germanok következnek majd marca su Roma...
Nos mivel csak 10 éve kezdtem a gallokat, még nincsen 5-6 fullos seregem... a britek viszont fullos seregekkel támadnak, ált. másfélszeres túlerõt kell visszavernem, ezenkívûl engem támad az egész római hadsereg, és ne mközepes fokozaton játszom, szóval nem egy leányálom.... 😊

War. War never changes.

Akkor pedig nem értem mi olyan nehéz......Romaiak ellen véedekezz a többieket pedig le tudod igazni akár egyszerre......Najo a briteket egyelõre csak a kontinensrõl üsd ki....de hogy a spanyolokkal ne birjon el a fõsereged....azt nem értem.....
pl. ramot, faltörõ kost.DE minimum 5 kell majd sztem 😊

War. War never changes.

zoli80
segitség!😊
betamadtam romát de nem tudom lerombolni a kapukat,heavy anagers van a birtokomban!irjatok gyorsan mert be akarok menni😊
mit hasznaljak?

nem, nincs fent mod

War. War never changes.

Te is a realism 3.0 ás modot nyomod?
A
Nem tudna vki tanácsot adni, hogy hogya nérdemes játszani a gallokkal? Ellenem van az 4 római frakció mega britek is, 3 fronton van háború...

War. War never changes.

Az is igaz,hogy igy már vesztettem a 24 faniból 3 at.....
Meg tulerõben is voltam (1400an 1100 ellen)
Azért a gép még igyis okosabban jatssza a csatát csakhát a fánik...
De álltolag ahol rengeteget fog javulni a gép az a campaign része lesz sokkal aktivabban jatszik és jobban segiti egymást.....
És mint eddig tapasztaltam néhol igen keményen bribol hogy kötné fel magát.....Jakuzi és hasonszõru barátunknak ugy megnézném egy jétékát a Realism 3.0 ával emp/emp on mondjuk a Numidiaiakkal......
Én viszont emperoron is bevettem rögtön Sziciliában a jó öreg Scipik városát miutan péppé vertem Scipio hadseregét.....
kb 100 volt csak a veszteség mig neki 1000.....
Fánik rulz azért még igy gyengitve is........
Szvsz szinte minden néppel nehezebb lett a játék de Karthágoval még tán könyebb....Sokkal nagyobb flottával és sereggel indulsz és +3 vagy 4 területtel igy már tényleg egy birodalom....
Persze a Scipi 3 szövetségese állitolag keményen besegit majd neki....
Én egyetértek az ijászok változtatásával. Ez segíti a gépet várvívásnál - mivel mindenki úgy alázza az AI, hogy ijászokkal halomra lövi a bénázó embereit. Mmezei csatában pedig nem befolyásol szinte semmit.

A lándzsás gyalogságnak megadni a lándzsa bónuszt szerintem helyén való.

A másik kettõ meg periférikus módosítás.

Wallentinus

Itt van leiras rola:
a readme pedig itt: http://www.twcenter.net/forums/index.php?act=Attach&type=post&id=250737
De ha felrakod a gépre akkor szvsz meglesz hozzá a leiras is.....
pénzt úgy lehet scinálni hofgy a különbözõ városokban + falukban beállítod az adó mértékét

Valaki leírná hogy mibõl lehet ne egy kis pénzt csinálni?Mert most 1 kicsit minuszban vagyok.
Meg olyan kérdésem lenne hogy a térképen a bányák, szénabála... meg külömbözõ cuccosok vannak a össze-vissza.Azok mire jók, vagy mit lehet azokal csinálni?

Apache00
Hú, azt nem is néztem fákk, de köszi szépen!

Hogy szakadnának meg ezzel a realizm mod 3.0-val.Egy nehézlovasságot ráküldtem a végén egy íjjász csapatra és 10 lovamat melee-ben begyakták a sceleuida íjjászok.
Nem lesz gyenge így.(emperor mód).

Ez az élet nem a fán csüngés.:)

- CHANGES MADE TO ARCHERS: Archer unit numbers have been decreased on a per unit basis. All 'regular' foot archers (auxilia, warbands, etc) now have 30 men in a unit, instead of 40. All 'elite' archer units have 25 men in a unit, while all 'beyond' elite (Forester Warband, etc) have 20 men in a unit. This is one way to weaken archers, while reflecting the difficulty to master a bow, resulting in a smaller man per unit ratio. All archers have their quiver size decreased from 30 to 20. The more talented Eastern faction archers have their quiver size reduced to 30 from 40. Chariot archers quiver size has been reduced by 10. Elephant archers max arrows has been reduced to 50.

- Changed 'Hillmen' to 'Spear Armed Hillmen', and gave them the 'spear' attribute for bonuses against cavalry, but penalties against infantry.

- CATAPHRACTS: Sarmatia now has a Cataphracts unit. These have the same stats as the other eastern faction Cataphract units.

- HUVAKA: These are Parthian exclusive cavalry. They are aristocrats, and are best used as initial shock horse. Their melee is not the best, but when sent in and withdrawn quickly, they can be quite effective.

Ezek viszont hülyeségek szvsz...

- Accurate diplomatic treaties set up at the beginning of the campaign. Protectorates are,thus far, unable to create. Carthage allies w/ Numidia. Gauls allies w/ Britons. Gauls at war w/ Germans. Macedon allies w/ Greek Cities. Dacia allies w/ Sarmatia.

Aha, persze...

A Total Realism v3.0 readme #5872 után szabadon. Erre gondolsz?

\"Egyszerű életet élek: ami üres megtöltöm, ami tele van kiürítem.\" MM2 buszok: http://sodor.try.hu

Apache00
Hi all!
Nem tudja valaki, hogy ehhez a total realism 3.0 modhoz honnan lehet leszedni egy leirást?

Dichter
Értem

Jah, az már lejárt csak nem cseréltem le a team-de re.
Ezeken a neveken BF42 klán lennénk vagy mifene

Wallentinus

Most biztos hülyét kérdezek, de ez a realism mod miket tartralmaz? 1.1-es peccsel mûködik?

\"Hard to see, the dark side is.\"

Dichter
Hey!! Ilyen FoP-os logót honnan lehet szervózni??

Az hagyján de ezentul Kru.180 ig lehet játszani.....Elolvastam a teljes leirást....hihetetlen király...
Azonkivul lehet jatszani az eredeti campaignt is nem kell hozzá uninstallálni a modot....Azota csatába is teszteltem már...Szoval minden elismerésem a készitõknek.........
Skandináviában van új nép is?

GaVino
Ja és nõtt a térkép mérete északon!!! Brittania teljes, van skandinávia stb.!!!

GaVino
No emberek 3.0 os modra fel!!!

- ezt csak megerõsíteni tudom, mert egyre inkább süt errõl a modról a profizmus és az igényesség. Tesztelni még nem tudtam, de a körítés (töltõképernyõk, infók a frakcióról, annak nehézségeirõl stb.) fantasztikus!!
Must See!!!!!!!!!

Remélem a térképet a kiegészítõben majd növelni fogják, jó lenne japánnal vagy az eszkimókkal világuralomra törni

Bele is kezdtem egy új Julii kampányba. Asszem a rómaiaknak most tényleg nehezek lesznek

Wallentinus

Az piros hátterû töltõképernyõket lecserélték. Egyszerûen lenyügõzõ ahogy most kinéz

Wallentinus

azota megoldottam ezt is zsoval tárgytalan.....
No emberek 3.0 os modra fel!!!
Azt hiszem innentol kezdve akinek rossz szava volt az AI ra vissza fogja szivni elég gyorsan...
Usage:
======

1.) Drag-and-Drop File into Window.
2.) Press Button.

Save-games are located in the "\saves" subdirectory of wherever you installed
the game to.

There's no backing-up of files, so if you want to be sure, you need to do so
manually.

bocsánat hogy ilyen barom kérdést teszek fel meg ilyen láma vagyok de hogy érted hogy bele kell huzni az ablakba?
Ezek a legjobbak

- ZONE OF RECRUITABILITY (ZoR): A new concept has been introduced to the gameplay, Zone of Recruitability. What this means, is, unique units for each faction are now only recruitable in a surround 'radius' or 'zone' of their starting provinces. For instance, the furthest East that the Roman factions can construct Legionary troops is the province of Propontis. That is the limit to their ZoR in the east. Provinces outside of the ZoR, factions will only be able to recruit auxillia troops. By auxillia, I mean archers, peltasts, Gallic Mounted Auxillia, etc, along with hireable mercenaries. This attempts to replicate the difficulties in defending and maintaining a far flung empire. When attempting to conquer far away provinces, it is now more important think of logistics, and consider the importance of each unit (do you really want to potentially lose half of that Legionary unit, forcing you to truck more reinforcements in from all the way over in Byzacium? Will they arrive in time?) It also suggests a more varied, 'mercenary' centric army when dealing with far off encounters.

- All special Carthaginian Gallic troops (Gallic Foot Auxilia, Gallic Mounted Auxilia, Gallic Spear Auxilia) are no longer exclusive to them. They are only buildable in and around the Gaul and Celt-Iberian territories, recruitable by all factions here.

Ez aztán érdekessé teszi a távoli területek meghódítását

Wallentinus

A százalékos esély függ azoktól amiket leírtam és pont ezért írtam hogy 40% körüli mert pl. szkítáknál startból ha bejut a kém a trák városba csak 40% alatti esélye lesz

Ez igy nem igaz,nekem pl Syracusa kapuinak megnyitására 48% sanszot mondott tetejébe legnehezebb fokozaton....
És meg is nyitotta pedig kõfal volt........
A negátort nem csak elindítani kell hanem egy mentést bele kell húzni az ablakába és akkor kell az OFF-ot nyomni, onnantól az a mentés nem lesz idõlimites és azok sem amiket az így no-limitessé vált játékból mentesz 😊

GaVino
Egyszerû: beviszed a kémet az ellenséges városba, amire ezután ráklikkelve láthatod, hogy amíg a kém bent van mennyi az esélye, hogy kitudja nyitni a kaput amikor a várost megostromlod.
Ha sikerül neki akkor nyitva lesz a kapu az ostrom kezdetén.

Yeeees!!!!
Megoldottam azota már a problémát és mûlödik is!!!
Fent csücsül a gépemen a 3.0 ás mod....
Még csak félorája de az eddigi gyors tapasztalataim nagyon állatok mindenkinek csak ajánlani tudom!
A gép a legelsõ csatában rögtön olyat lépett hogy majdnem összecsináltam magam......
Alapból 40% körüli esélye van a bennt lévõ (kezdõ) kémnek a kapunyitásra de ez függ a város méretétõl, a bennt lévõ ellenséges kémtõl és a kormányzó traitjeitõl is (asszem)

Nos nekem egy kérdésem lenne.Még sohasem nyitotta ki nekem am kém a kaput.Azt hogyan kell?

Ez az élet nem a fán csüngés.:)