Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ilyen áron nem kell. De ilyen áron a #7000-ik sem kétséges keddre 😛
dikki*yysw
Csak elmondod a véleményed olyan ritka paréj stílusban, hogy ha látom valahol a nevet, már megyek be megnézni hogy megint mirõl veszekszel, meg kit fikázol le. Hagyd már abba.

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

Olvastam azokat a fórumokat is. Valóban ott aztán ment a szájtépés. Jó rendben. Hogy stílszerû legyek, ha már TOTAL WAR akkor egy TOTAL PEACE-t ajánlok neked... Ok?

Yossarian
helyesen: érdekes módon és = érdekes módon én

Nieleen

Kandurex
Szar az ai, kész, mindenki elfogadja, mit akarsz még? Leálltam én is a D3 fikázással, hisz egyrészt totál igazam lett 😄D, másrészt meg már mindenki fogta a dolgot...

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Yossarian
Egyik haverom annak idején azzal húzott, hogy a Lords of th Realm 2-t pár kör alatt hülyére gyalázza a legmagasabb fokozaton. Hogy az egy szar, egy nulla fos. Addig idegesített, míg megnéztem már élõben hogy csinálja.
Nos, az volt a stratégiája, hogy úgy lavírozott, hogy a gép egységei beakadjanak a tereptárgyakba, aztán íjászokkal lehentelte õket. Jah, mondom, az igaz, hogy szar az AI, de te is az vagy, hogy kihasználod... Érdekes módon és sokáig tudtam nagyon jó csatákat játszani ellene, mert nem stikliztem. Azért vettem meg, hogy szórakozzak vele...

Nieleen

Csacsi
Azért arra a 25 körös róma elfoglalásra kíváncsi lennék. Dobhatnál róla egy save gamet, mert ott még nincs vége a játéknak. Mert 50 tartományt nem foglalhattál el 25 kör alatt.

Bár Neked biztos az is sikerüklt.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Kis gonoszka😊 A lényeg, hogy bejöttél. Csak azt sajnálom, hogy a #6000-iket így már elhappolják elõlem keddre😊 Tuti nem lett volna ennyi komment, ha nem jön Jakuza...
Úgy biz'a! 😊
dikki*yysw
Fél egy óta figyelem az eseményeket, csak mondom hátha 😄

dikki*yysw
snak3 volt az isten 😄DD

Végre!
Inkább nem megyek😊 Mert egyvalamit csak leírok már ide errõl a "Ne fórumozzakról"

Lassan 5 éve annak, hogy itt fórumozok és nem láttam ekkora parasztot apám mint te. Max. Snake vívhatná ki ezt (Quake3 anno), de még õ is vette a fáradtságot aztán leállt ezzel. Ezen azért gondolkozz el. Elmond valamit.
dikki*yysw
Na jó fejezzétek abba faszom. Elég.

Na én mentem is, majd kedden back. Keddre sok élménnyel gazdagabban teli puttonnyal jönnek a beszámolóim.

Kandurexet keressétek meg addig! Õ mindig tudja mit kell tenni a kritikus helyzetekben😄

kell. hétv. all... Neked is Jakuza, de tényleg vegyél vissza!
Ponénos
Kipróbáltam Custom Battléban mennyit tudnak a Chosen Archersek legyilkolni így egy Armoured Phalaxból. Hát volt, amikor csak 5 embert 😊
A lovasság meg ugyanúgy fenn akad rajtuk 😊)
Mondjuk ez bug exploit (tehát tilos használni), de vicces

Wallentinus

Ez cool, ezt nem is próbáltam még! Thx!
Sõt ezzel kapcsolatban van hiba a progiban. Szépen kiveszed falanx formációból, átteszed loose formációba, majd vissza falanxba. Így kapsz szellõs falanxot 😊

Wallentinus

Annyit ehhez, hogy lehet a piros pajzs ikont is ki kell klikkelni, és nem automatikusan vált át láb ikonra. TRY és menni fog! Futás rulez😊
Értem.

A phalanx egységek tudnak amúgy futni! A következõt kell tenni:

A speciális képességüket a phalanx formation-nak az ikonját (alapból piros) klikkeld ki. Ilyenkor a pajzs ikon (guard mode) piros ikonja átvált a láb ikonra. Ezután már csak annyit kell tenned, hogy a láb ikonra ráklikkelsz és megjelenik a futás piros ikonja. Ilyenkor a phalanxosok szépen felemelik a lándzsájukat és futva teszik meg a távot! Aztán ha kellõ közelségbe értek, akkor mehet vissza az egész és felálltak újra a speckó fomációba. Ez sokszor megmentette az életemet, mert az amúgy lassan masírozó phalanxosok nem értek volna idõben a megfelelõ helyre. Támadáskor ugye nekem kell mennem, és ilyenkor fontos mikorra érnek oda. Így ugyan fáradnak, de hát ez ugye bennevan a pakliban.

[Jakuza]
De. 😛
Csakis arcade modban nyomomn. 😛 LOL

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[Jakuza]
Probald ki.
A phalanx egysegek ha rosszul kezeled oket csak remalom lesznek szamodra.
Ugyanis csak menetelni tudnak, futni nem. Csak lassan masiroznak es soha nem erik el a lovassagot, ha az mar betamadott tavolabb egy masik egyseget.
A legjobb egysegek a zsoldos gorog ijaszok es a zsoldos gyalogosok voltak, mert kikellett a sorokat tolteni az phalanx es az ijaszok kozott, hogy a tamado lovassag es gyalogsag ne tudja az ijaszokat megbolygatni es addigra ratudjon a landzsa egyseg fordulni a lassusaga miatt a tamado seregre.
A tobbi csak jo manoverezes kerdese, 150 fos veszteseggel egy 200-300 fovel kisebb sereggel is lelehet vagni egy 1000 fo folotti sereget csak kell egypar lovas is a befejezeshez.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

aztan kaptak minden kituntetest

Az 1.1 es patchez hol tudok cracket szerválni tud vki egy cimet mondani?
nemreg voltam a kártágoiakkal aztán cordobába csak prasztjaim voltak (jo sok) aztán jött a spanyol diplomata leakarta fizetni oket azt nemtom valahogy nemsikerult neki

Várjál még a végén ennek az egész vitának (több száz hozzászólás...) kiderül, hogy az arcade battle opció véletlenül be volt pipálva nála....ÁÁÁÁÁÁÁ... bocsánat, biztos nem így van (nyilván) de ezt nem tudtam nem kihagyni 😄
Én is remélem, hogy az 1.2-es patchben javítanak rajta, meg azon is, hogy ne lépjen ki a játék idõnként. Engem ez most jobban idegesít, mint az AI gyengesége.

Ezt csak azért írtam, mert ott találsz kihívást. És nem pont azzal, hogy parasztokat vetsz be, hanem picit gyengébb sereggel állsz ki az AI ellen. Ha ott is síkra vered, akkor ahogy mondod az AI primitív és bugyuta. Mert még így sem képes megverni.

Na a témához most tõlem ennyi. Inkább olvasok mit írtok😊
Jakuzzi barátom. Az index fórumon leírtam, hogy legnehezebb fokozaton begyalultam 10 év alatt a gallokat, plussz öt év alatt a germánokat, dákokat, ibéreket. Ezek után azt gondoltam, hogy túl könnyû a játék. Ezért próbaképpen felraktam a 2.2 MOD-ot, meg átírtam ezt-azt. Ha gondolod, elküldöm a text file-okat és nézd meg mire mész vele.. Nekem bevallom rémálmom van a tegnapi germán rohamok után.. 😄 De tudom javasolni a sima légiókkal (mariusi reform elõtti) megtámadni egyiptomot. Szerintem az egyiptomiak nagyon taktikusan játszanak, kivéve, ha semmi esélyük sincs, de akkor el szoktak vonulni. Egyetelen egyszer sem tudtam megcsinálni azt, hogy az õrtornyokhoz csalom a barbárokat, pedig próbáltam, mert nagyon beszivattak!

Ez egyetlen kör eredménye:
1. A germánok behentelik a 2. számú fõseregemet (10:1 arányú veszteségek. Egyszerûen lerohantak, én pedig azt hittem, hogy sima gyõzelem lesz és rossz taktikát választottam). 2 családtag elhullik.
2. Partraszállok Ibériában, de belefutok egy csapdába, a drágán vett zsoldosaimat lemészárolják, a vezérem éppen hogy el tud menekülni. (õ szokta felfogadni a baleári parittyásokat, tehát õt nem igazán tudtam volna hirtelen kiváltani)
3. Partraszállás Krétán, szintén kurva csapda! Szerencsére a vezérem túlél, így tudok toborozni krétai íjászokat.
4. Gép beostromlja egy városomat.

Azt gondoltam, hogy újratöltök. 😊 Mondjuk biztosan könnyebb lenne, ha nem egyszerre 4 felé kellene harcolnom (sõt lassan a brittek is nekem esnek). Úgy valóban sétagalopp és nem tudom, mitõl függ, hogy kik kiket utálnak, kikkel szövetségesek.
Ez a görög hadjárat nem realism mod 2.2 volt. Ott ugyanis a görögöknek közük nincs Sziciliához. De nem baj meséld csak az easy fokozatos élményeidet

Wallentinus

Ez nyilván akkor a görögökkel volt. Gondolom a phalanx egységeknek köszönhetted, hogy a szenátus gyalogsága fennakadt rajtuk. Vagy a legelején a játéknak még a szenátusi sereg is gyengusz? Mert nekem úgy tünt ezek a kezdéskor már egy kapásból 6 csillagos tábornokkal, meg egy kazalnyi gyalogos egységgel és lovasokkal vannak felvértezve és olyan hadrendbe vannak beállítva (több soros), hogy ez ellen egy éppen verbuvált csapat... Szóval hogyismondjam csak: Uszkve esélytelen. De ha megcsináltad, akkor: .

Mert nem csak Róma kell hanem még 50 tartomány.

Az ellenség nem de a játékban nem csak két nép van és a többi már ki fogja idõvel fejleszteni mert 20 kör alatt nem tudsz mindenkit legyõzni.

Ha kell a kihívás foglald el a világot a Brittekkel emperor/emperor-on diplomata nélkül

[Jakuza]
Szerinted ha 20 kor alatt nyer valaki van ilyenekre szugsege ?
Ab ovo meg az ellenseg se fejleszti ki oket ennyi ido alatt.

[Jakuza]
De vazz most egy csatat akarok lejatszani vagy mit ?
Ilyen erovel letehetek egy 120as parasztokbol allo egyseg ellen egy 10 Cohorsbol allo hadtestet is meg hozza ugy 5 nehezlovas egyseget.
A jateknak nem ez a lenyege. En azt nem ertem miert kellett a Shogunban marmar jol mukodo Ait szetcincalni, azzal sokkal nagyobb kihivast jelentene a jatek.
De talan belatjak a keszitok is es szepen neki allanak finomitani a kovetkezo patchekkel.

Mindenképpen!
Vagy az onagereket

Francba, otthon hagytam...

A Total War legyen veletek!

Ez az élet nem a fán csüngés.:)

Egy ekkora gyõzelemrõl nyilván van egy szkríned is, ugye?
A másik hogy az elõzõ szkríneden korai egységek vannak, kíváncsi vagyok hogy a késõbbi chosen archereiket hogyan nyilazod le benntrõl...

Hú ezt jól megmondtam!

Vagy a legegyszerûbb módja a kihívásnak: Custom Battles és ott jelentõs túlerõt állítassz be, de azért ésszerûen persze, hogy esélyed is legyen. Ha ezeket is simán nyered, akkor te zseni vagy és leborulunk elõtted. Így: .
[Jakuza]
Csak 3szor vertem el oket. Meghozza a Roma elotti helyoresegben is egyszer.
A csunya lila ruhajukban futottak mint a nyulak.
Egyszeru volt. Sziciliaban elfoglaltam Messinat, majd hajoval gyorsan kitettem egy sereget es a ket also romai varost gyorsan elfoglaltam.
Aztan irany fel Roma fele bar elotte meg a felso varosomat megtamadta egy-egy Julii sereg amiknek a varnal hamar vege lett.
Amikor ezek elestek mar nem volt megallas Romaig. A Roma elotti helyorsegben szanaszet vertem egy sokcsillagos tabornokot. Aztan Roma elott megallas mert ha jon az erosites osszevonja a sereget a tamado (tehat a varban levo sereg is tamadni fog, igy nem fog bent maradni semmi (ez is a buta programozasnak koszonheto)).
Levertem ezeket is aztan mar vege is volt.

Vezér nélkül meg szerintem lehetetlen. Még a játék késõbbi szakaszában sem túl egyszerû. Vezérrel is nehéz. Arról nem beszélve, hogy adódik olyan alkalom is amikor még a szenátus seregének besegít mondjuk egy Julius sereg is... Tuti érvágás😊

Amúgy meg: Historical Battle között vannak olyan csaták amik igencsak durvák. Próbáld ki azokat Jakuza! Szerintem az még neked is kihívást jelent. Fõleg az elõnytelen helyzetekbõ történõ csata egy nagyobb túlerõvel szemben. Szóval lehet mégiscsak találsz benne valamit ami miatt van némi kihívás.
Megverted a szenátus seregét is? Vagy szerencséd volt és nem találkoztál velük? Mert úgy Róma nem túl nagy szám, de a szenátus seregét elpáholni egy gyengébb néppel... Pláne a játék elején. Az nem semmi. Szemtõl szembe, persze, nem hídon, meg erdõben stb...
Az AI olyan amilyen. Ha szamodra tul primitivnek tunik, akkor a megoldas egyszeru, ne jatsz a jatekkal. Jelen topicba beirt hozzaszolasaid stilusa alapjan te is eleg primitivnek tunsz...
Curze
Oké, köszi! :-)

Nem akarok ünneprontó lenni, de olvass vissza légyszi, ezekre mind megvan a válasz, de ennyi kérdésre képtelenség válaszolni munka közben.

A topic alján lévõ keresõbe beírod a kulcsszót amire éppen kiváncsi vagy és kidobja a válaszokat, így nem kell végignyálaznod majd 6000 hozzászólást. Okszi?
Ja buta AI kérdés.Ha mostani játékokat nézzük és közöttük kellene választani akkor ajánlom mindenki figyelmébe az Evil Genius nevezetü programocskát.Fantasztikusan eltalált hangulata van jó játékmenet viszont ennyire buta AI még életemben nem láttam.Nos azzal a játékkal sokat játszottam de túl lõtt minden célon.
Ilyen még nem fordult elõ velem soha hogy a buta gép miatt hagyjak abba egy olyan játékot ami iszonyatosan tetszik.
Ahhoz képest a rome!!!!!Meg sem közelíti.
Szerintem annál a játéknál kezdõdik a buta AI kérdés.

[Jakuza]
1. betartva.
2. legtobb helyen betartva.
3. betartva ugyanis 20 llepes alatt mialatt elfoglaltam Romat a gorogokkel meg a diplomatara sem volt szugseg.
4. Hardon probalva, realizm patchel probalva. (Egyhulyeseg)
Ja azt nem mondta senki, hogy kb 25 perc alatt ellehet foglalni Romat.
De azert tok jo nagy kihivas volt.
Es meg pluszba hogy azert nbe felejtsd ki veletlenul nem a Romaiakkal voltam, ami allitolag nehezebbe teszi a jatekot.
Legalabbis a csecsemok reszere.