13587
-
zizzenet #8144 Úgy látszik, eddig tartott. Ez van. Néhány régi játék fóruma mind a mai napig él. -
#8143 Mivan? Mindenki eltűnt? :D -
#8142 Miért nem könyv? Amúgy jogos a megrökönyödés, tényleg tiszteletlen egyszerű könyvnek nevezni -
Grrrrrrr #8141 Akkor mit csináljon?
Egyébként nincs ilyen... -
owen20 #8140 hi tud valaki olyan oldalt ahol megvan a Rome Total War teljes magyarositása!! -
Grrrrrrr #8139 Nagyon helyes...
Biztos nagyívben .....-tál arra amit mondott. -
Mimiszikuuu #8138 Mit lehe csinálni a korupcio ellen (25000-t) költök rá havonta a sereg még elmegy 75 e böl de igy becsödölök az tuti .
Ja és a jávány is pusztit rendesen megátkoztak az Egyiptomiak ,sehol sem találok korházat vagy kuruzslot szoval csak pusztulnak szegégy emberkéim (gondolom nem a koruptak)????????????????????? -
JLH Fans #8137 Nya....végre egy kis game....Szóval a szarmatákkal.....Kiirtottam a lázadókat a Pontusokat most az örmények ellen megyek.....Meg....nem is tudom ki volt alattam nah ők is megfeküldtek már....Bizánc eleste utan átkeltem Kis-Ázisába Nikodémiat bevettem de itt erős ostrom alatt állok....Fentről is jövök egy sereggel a Kaukázusnál....
Közben a rohadék dákok szöviztek velem és megszegték....betámadták a fenti tartományaim aholis egy nagy semmim van....kénytelen leszek aktivizálni a diplomata kommandom ....Utálom de nincs más megoldás.... -
#8136 Ma vert rám a szenátus 110000 es pénzbüntetést.....ennyi volt... -
#8135 jaja, de egy hőseposzt könyvnek hívni... :) -
Grrrrrrr #8134 Egyébként számomra azért fontos, hogy egy film történet hű legyen, mert ma már sajnos nem divat az olvasás. Belöki a csávó a Tróját a házimoziba, lejegyzeteli amit lát, és beadja olvasmány naplónak. Azt köze sincs az Iliászhoz. Legalábbis nem sok. De ugyanez vonatkozik a világirodalom egyéb műveire. Szerintem egy könyvet sokkal nehezebb lehet visszaadani a filmvásznon, mint átszerkeszteni, hogy a rendező "mondanivalóját" elénk tárja. A rendező találjon ki saját történetet a mondanivalójához. A három testőr feldogozásai pl. egyszerűen vérlázítóak. És ehez a hatásvadász amcsik nagyon értenek.
Látta valaki a lengyelek Tűzzel-vassal filmjét? Bár ott is kimaradt egy női szereplő, akinek ebben a részben mondjuk nem lett volna jelentős szerepe, a de a következőben már igen. Ennek ellenére a film hűen követte a könyv cselekményét. Ebből már majdnem tökéletes olvasmánynaplót lehet össze eszkábálni. És én legalább ilyent várok el az amcsiktól is.
Tegnap ezt nem volt időm leírni, mert melóztam. Kicsit off lett, de szerettem volna rávilágítani az ókoros szuperprodukciók ürességére, és arra, hogy mit várnék helyettük. -
#8133 Eredeti könyv: Íliász -
#8132 eredeti könyv? :))) LOL :)
ma teljesen berágtam! Egy erős rebell várat ostromoltam. Utolsó pár perc van hátra, lassan a fél seregem a főtéren a többiek az oda vezető utcákat tartják. Egyszercsak valahonnan villogó fehér zászlóval berohan 1 (tényleg egy) darab rebell katona a főtér sarkáig és ismét az övé a főtér. Mekkora igazságtalanság ez??? Azon meg végképp majd szétdurrant a fejem, hogy a sok katonám alig tudta levágni! :-o lerágtam a körmöm, hogy belefér-e a 3 perc újból az idombe... -
#8131 vagyis Rómát :-) -
#8130 Tudtommal még nincs teljes magyarosítás, sajnos...
Apropó dicső légióim épp most vették be rómát. Szerintetek etikus egy "exterminate" parancs kiadása. Vagy 30-40 évig tűrtem, hogy a családfőmet szekálják. Vártam a megfelelő alkalmat... -
Dgzt #8129 nem tudja-e valaki hol lehet-e letölteni a Rome total war teljes magyarosítását ha van? mert van 1 a http://nismaster.fx3.hu/ - n, de az csak 29%-os. -
#8128 Íme a hivatalos álláspont:
"A férfiak közti fiatalkori barátságok felnőtt korban is megmaradtak, s persze volt olyan egyértelmű fizikai vonzódás is, melyet a filmben Nagy Sándor és az eunuch Bagoas közti kapcsolat szemléltet. Ám nem tagadható le az a hatás sem, melyet Roxána gyakorolt férjére."
Forrás: http://www.mult-kor.hu/cikk.php?article=8816&page=2 -
Viharlovag #8127 Akinek nem tetszik a modern változat, az nézze meg az 1955-ben készült filmet Richard Burton-nel. A DC-n fent van, egyelőre csak az első 20 perc jött le, de nagyon korhűnek tűnt. Csak felirat nincs hozzá sajnos. :( -
Grrrrrrr #8126 Egy történelmi film igen is legyen történelem hű. Ha egy történelmi szereplő ferde hajlamokkal rendelkezett, akkor ábrázolják is úgy. De ha nem volt az, akkor ne találjanak ki rá ilyent. III. Alexandroszról nincs ilyen feljegyzés, tehát ne tegyék azzá. -
Gábor #8125 Inkább csak többen vállalták, szvsz arányaiban ua van ma is, de mivel ma nem tolerálják ezt, ezért nem is tudod,hogy mennyien vannak. -
#8124 No, no akkoriban keményen ment a pajkos fiúzás! Több volt a buzzancs abban az érában, mint manapság. -
#8123 Szerintem az a szomorú, hogy az amerikaik ma már képtelenek jó jellemrajzot, karakterábárzolást készíteni, és mindezt a főszereplők szexuális hovatartozásaikkal, szokásaikkal, magánéletével próbálják pótolni. És hogy még felkavarobb legyen a helyzet a mai divatnak megfelelően vagy homoszekszuális, vagy leszbikus az illető. Undorító, hogy csak így lehet eladni egy filmet.
Tény, hogy az ókorban tényleg gyakorolt szokás volt a melegség, de szerintem egészen más értelemben volt ez értendő, nem a mai gyakorlattal kell összeegyeztetni. Másban nyilvánult meg, bizonyos tekintetben.
Igérem többet nem írok ebben a témában, csak a véleményemet akartam kifejezni. -
#8122 Jaj cunci miért zavar egy kis melegség? -
#8121 Filmenek jó volt, nem töriórát várok 1 mozitól hanem szórakozást. :) -
#8120 Az egyik kedvenc filmem nakem is a Gladiátor. Bár a történelemhez nincs sok köze... de ha azt leszámítjuk akkor tényleg az egyik legjobb mai alkotás. -
#8119 Szerintem egyetlen korhű és valóságos film van: Sztálingrád címmel. Aki látta, az tudja miért...
A Gladiátor jó film, az egyik legjobb. Csak egyetlen bibi van benne, pont Commodus személye. Ez a része nem így történt...
-
haxoror #8118 És a munkahelyi netem egy rakás szar! :D -
haxoror #8117 Annak idején Charlton Hestonnal a BenHur, na az volt rohadt nagy film! Az a kocsijelenet überelhetetlen! Meg a tengeri csaták! -
haxoror #8116 Annak idején Charlton Hestonnal a BenHur, na az volt rohadt nagy film! Az a kocsijelenet überelhetetlen! -
Gábor #8115 Látom a Gladiátort nem sikerül senkinek letaszítani a trónról ebben a kategóriában! -
#8114 Ja az Elit alakulat kifejezetten korhű. Ellenpélda: A Trójának alig volt köze az eredeti könyvhöz :-(
Amúgy ez az egész nem más, mint ingyen reklám... A kiadó egy fillért se ad ki és beszélnek a filmről. Ügyes fogás, semmi más -
Smokk #8113 Nem ertem miert zavar ez annyira h Sanyit biszexnek allitjak be a filmnek(nem pedig buzinak ahogy te irtad).
Anno a spektrumon ment 1 egesz franko kis sorozat a nagyobb hadvezerekrol,es ott is teljesen termeszetesen beszeltek arrol, h biz a fiucskakat se vetette meg, ill. ha 1 kicsit is jartas vagy az akkori idokben jaratos szokasokban akkor 1atalan nem lepodsz meg ezen.
A spartaiak pl. pedofilek voltak(mind1szalig), ott ez teljesen elfogadott volt -sot mondhatni kotelezo- csak 22 eves koruk utan kezdtek ismerkedni lanyokkal.
Kulonben meg nem ertek 1et h az osszes amcsi tortenelmi film szar. -
#8112 köszönöm :) -
Grrrrrrr #8111 Az, hogy esetleg eltűrt volt, nem jelenti azt, hogy III. Alexandrosz is ilyen lett volna. Nincsenek erről feljegyzések. Márpedig, ha elűtrt, efogadott volt, akkor miért titkolták volna, ha ilyen hajlamai lettek volna?
Az amcsik rendesen mellé nyultak, mint minden történelmi filmjükkel. Persze, ezen nem is kell csodálkozni, hiszen nekik nincs 500 év történelmük. -
haxoror #8110 Ahogy PsyhoApu is írta akkoriban a homo és biszexualitás társadalmilag elfogadott volt, ha akkoriban valaki azzal akart volna ártani a másiknak hogy azt terjeszti róla hogy buzi az kb. olyan mint ha ma azt terjesztené valakiről hogy nem szűz. A társadalom egy elhanyagolható része esetleg kikattanna rajta de a többség le se szarná :) -
haxoror #8109 Boldog szülinapot! -
#8108 akkor biztos minden rendben:) -
#8107 Theba közép Görögországban van sacc/kb. De Nagy Sándor seregének nagy része görög volt.
Na de térjünk vissza a Rome TW világához. -
#8106 Megnéztem. A filmben szereplő egységek a játékbeli phalanx pikemennek mondhatóak (kinézet alapján). Egyetlen dologban térnek el: A katonáknak nagyobb (kb. mint egy norma görög pajzs a játékban) pajzsuk volt és nem fekete alapon volt rajta a macedónok jele hanem aranyszínű volt a pajzs. -
#8105 nem ilyen hanem igen :)))