13587
-
raja #8345 Milyen programmal lehet képet lopni? -
haxoror #8344 innen :) -
haxoror #8343 Sztem nem :D
Ha egy nép erős volt akkor a játékban is legyen az, ez nem a Starcraft hogy kiegyenlített népekkel kezdődjön. Inkább az AI-n kéne csiszolni egy későbbi patchban pl. Egyiptom agresszivitásából egy kicsit vissza kéne venni és a Szeleukidáknak nagyobb városok kénének startnál mert mindig ott véreznek el hogy sok a pénzük (ami korrekt) és az összes falujukat besorozzák militia hopplitesnek meg levi pikemennak, idővel a többi nép lezúzza ezeket a gyenge egységeket eközben nekik meg még mindig csak falvaik lesznek mert a lakosság sehol sem tud nőni :(
A másik hogy én soha sem darálom be a szomszédaimat mert úgy már tényleg semmi kihívás sincs, csak azokkal háborúzom akik rám támadnak, addig csak fejlesztek. Juliusokkal hagytam a Gallokat amíg a szenátus ki nem adta küldetésnek, hát szívtam velük rendesen mert addigra már szövetségben voltak a germánokkal meg a dákokkal :)
Szenátus mégegyszer: Kipróbáltm a Brutikat, a Scipik szövetséget kötöttek Carthagóval erre az SPQR nekem adja ki feladatnak szicíliát :D
Kéne már az a patch... -
Gábor #8342 Master of Orion 2 ;) -
Gábor #8341 Ha történelmet játszanánk, akkor nem lehetne élvezni a játékot, hiszen úgyis tudjuk mi lesz a vége, nem igaz? ;)
Azzal, hogy pl visszafogták a realismben egy kicsit Egyiptomot jót tett a térségnek, igaz, így is gyorsan be kell őket darálni, különben gondot okoznak.
Szvsz a történelemhez való hűség nem mehet a játéklmény rovására. -
ulrik #8340 Na végre győzelem a Julikkal:)
50 provincia és a rohadék SPQR is a fűbeharapott:)
Kéne már egy olyan startégiai játék, ahol a szövetséges tényleg az és nem pedig, ha éppen elmész egy körre már hátba is támadott, eddig egy játéknál se vettem észre, hogy lenne normális mesterséges szövi, csak akkor működik, ha online játszik több ember:) -
#8339 Na ez engem is érdekelne. De elég ha valaki megmondja ennek a modnak a nevét, amiben több város van. -
Realtibi #8338 Honan lehet leszedni a több város módot? -
haxoror #8337 A szenátus meg tényleg hülye, íme néhány példa a szárazföldi blokádra:
Ezen a képen az SPQR éppen a saját kikötőjét blokádolja mert kretén módon rákerget egy lázadó csapatot:
Na ez meg az abszolút kedvencem, az ÉN fővárosom kikötőjére kerget rá egy görög sereget, külön köszönet a Brutii családnak hogy ennyire bénák a keleti fronton továbbá ezer hála a Scipii családnak hogy hagyta Carthágót így megerősödni mert miután ÉN levadásztam a görögöket a carthagóiak képen látható két(!) flottája blokádolta a fővárosom és a gall kikötőktől kellet a SAJÁT flottámat visszahozni pedig a csizma védelme amúgy az SPQR feladata lenne... :D
Béna szövetségesek rulz!
Ezen a képen pedig azt látni hogy mennyire nem szeretem ha arcátlanul blokádolják a kikötőimet ,)
-
haxoror #8336 Az egyensúlykilengésnek és az agyontápolt frakcióknak az az oka hogy akkoriban egyensúlykilengés és agyontápolt frakciók voltak :D
Most komolyan, pl. az akkori Numídiának esélye sem volt Egyiptom vagy pláne Róma ellen. Mindezek ellenére meg lehet velük hódítani a világot csak nehezebb, pont a hendikepjük miatt de ha valakinek kihívás kell akkor igazi élmény a gyengébb népekkel nyomni.
Szerintem... :) -
ulrik #8335 Jah a lázadás az gáz, egy lázongó tömeg nem fog katonás rendben vonulni, illetve olyan fegyvereik ha lesznek is, akkor is 10x szarabbul használja, mint egy légiós, a nehézlovasságot meg soha, light infantry max, amit el tudnék képzelni, szval manuálisan odavertem nekik rendesen, óriási a különbség a manuális meg az automata támadásnál, főleg, az erődöknél jön ki, ha tábornok védi, akkor csak is manuális az a tuti, egyébként elég kamu dolgokat hoz ki a gép:) -
Gábor #8334 Akkor miért az anya nemzet által építhető hadsereg jön létre, és miért nem egy olyan, aminek a fegyvereit zsákmányolták? Lásd brit longswordmanek honnan szereznek olyan kardot, amit a rómaiak egyszerűen nem kovácsoltatnak, így raktáron sincs? Kis ellentmondás úgy érzem. -
Gábor #8333 Mindenképpen ajánlom a realsim modot, tényleg tompítja a néhány agyon tápolt frakció okozta egyensúlykilengést. Egy bug van benne, ami nagyon bosszantó: beraktak egy új kari trait-et, ami ütközik egy másikkal, így kilövi a progit néha a desktopra. Erre van megoldás a fórumon. Egyébként a katafrakt csak a vanillaban olyan brutál, nekem most szeleukidákkal egy római skirmisher egység futtatta meg 1:1 harcban az egyik osztagot :/ -
Grrrrrrr #8332 Ha bemész egy szövetségesed területére, akkor feladatul szabja, hogy 2 körön belül vonulj ki. De van béke kötés, kereskedelmi szerződés kötés. Azonban valóban a blokád és a város elfoglalás a gyakori. Blokádolni nem csak tenger felől lehet. ha sereg állítasz a kikötőjébe, akkor ugyanúgy blokádolod. -
engine #8331 A lázadás maga el van rontva...
Ugyanis ha menekülnie kell a seregnek akkor fejvesztve szokás :)
Ebben az esetben viszont nagy veszteséggel kéne kivonulnod, netán elveszteni a teljes helyőrséget.
A fegyverek pedig a városi barakkok és kinyírt helyőrség szíves adománya polgártársainknak. Szerintem. :) -
atwe #8330 segitsetek mert hiányzik 3 cd 36.rar-ja nagyonkéne honan tudom leszedni irjátok le légyszi én is akarok játszani
elöre is köszönöm -
ulrik #8329 A szenátusra, most, hogy van pénzem meg egység én is szarok, néha adott olyan küldetést, hogy blokádoljak olyan kikötőt, amihez körbe kellett volna utaznom az ib-félszigetet, ami több mint 5 kör lett volna, esélyem csak úgy lett volna ha sereggel elfoglalom az adott várost, ami a remek utak miatt, illetve mire a sereg odaér kissé lehetetlen volt, arról nem is beszélve, amikor olyan idióta küldetést ad, hogy foglaljak el egy gall várost (amit sikerül is), de a gall birodalom szívében van, és az utánpótlást meg a gall városokon vigyem oda kész vicc, azt ad érte ilyen harci kutyákat:)
Amin legutóbb kiakadtam, hogy lázongott a város, kidobta a seregem, jó mondom várok egy kis erősítést, azt visszafoglalom, 2000 egységgel mentem nehéz lovasság, gyalogság 4csillagos tábornokkal, aki éppen ott volt, általában automata támadást nyomok, mert nincs 30 percem minden harcra, ellenfél 900 lázadó faerődben, levert mint a szart, ezt a kamut mondom, erre rá kell szánnom majd 30 percet asszem, arról nem is beszélve, hogy a rohadt lázadóknak honnan lenne hadfelszerelésre, pajzsokra, illetve nehézlovasságra pénzük, ez elég nagy elbaszás a játékban, jah és egy évszak alatt egyből:))) -
#8328 Kösz a választ. Én abszolút nem sz.rok a szenátusra, sőt mindig igyekszem végrahajtani a feladatait, de becsúszik néha egy gikszer, amikor nem jön össze a dolog. Azért kérdeztem ezt a keresztelős dolgot, mert a szenátus kiadta feladatnak Patavium (Gallia) elfoglalását, el is foglaltam, majd pedig a lakosság elkezdett lázadozni, és 2 körön belül vissza is foglalta a lakosság a várost. Ezért kérdeztem, hogy lehet-e ez ellen tenni. Ezek szerint keresztelést csak a város elfoglalásakor lehet csinálni? Ja és van még 1 3. opció is, a város rabszolgasorba való döntése. Ez mire jó? Mikor kell ezt választani? Ja és még egy kérdés: a szenátus csak város elfoglalását és kikötő blokád alá vonását rendelheti el, vagy van más feladat is, mert én még csak ezzel a kettővel találkoztam. -
Grrrrrrr #8327 Akkor gondolom római vagy. Ha elfoglalod a várost, és keresztelni akarsz, akkor válaszd az alsó opciót. Ezzel kiírtod a lakosságot, ami egy keresztre feszített embereket ábrázoló képpel jelenik meg, mint esemény. Magyarán keresztelsz. Legutóbb én is kereszteltem, de csak azért, mert egy teljesen ellenséges környezetben, elszigetelt városról van szó, és nem akartam kockáztatni.
De próbáld meg gyilkolászás nélkül. Kockázatos lehet, meg kell fontolni előtte. Bevonulás után tőrj össze minden olyan épületet, amit te nem tudsz építeni. Különösen igaz ez az imahelyekre, templomokra. Építs helyettük sajátot, lehetőleg a legjobb hangulatnövelőt. Mindíg a templom csere legyen az első. És kezdj el hangulatjavító intézkedéseket tenni. Vedd le legalacsonyabbra az adót. A templom után infrastruktúrális épületek legyenek, azokon belül is előszőr a fűrdők, vízvezetékek, arénák, církuszok. Ha kell emeld a játékok számát. Tudom, ez eléggé lecsökkenti a bevételt, de hosszabb távon szerintem jobb. Én mindig törekedem arra, hogy a hangulatot jelző pofa ne menjen kékbe. Szerintem a hangulat, és a fejlettség a garázda elemek megjelenését is ritkítja. Egyébként a városok hangulata a szintlépés előtt romlik meg. Túlnépesedik, megnő a szenny, terjeszkedni kell. Szintlépés után normalizálódni szokott. A legfelső szintnél, nuygodtan húzd maxra az adót, be fog állni egy egyensúlyi állapot, amikor nem növekszik tovább a lakosság.
Szerintem nem lesz szükséged semmilyen módra, ha elfogadod amit javaslok. Ne az legyen a célod, hogy a szenátusra fittyet hányva 100 év alatt elfoglalsz mindent. Én most úgy játszom, hogy csak azt teszem, amit a szenátus mond. Több panaszt hallottam már, hogy a szenátus idióta utasításokat tud adni, ezért nem foglalkoznak vele. Utána meg panaszkodnak, hogy very/very fokozaton könnyű a játék. Ha a szenátus szerint mész, akkor ez nem igaz szerintem. Ha pl. egy kikötő blokádját rendeli el, én azt úgy hagyom. nem oldom fel, mint mások. Így azt nem tudja újból feladatul szabni, azonkívül nem tudok békét kötni és kereskedni aza dott néppel. Ugyanakkor a blokádoló flottákat néha le kell váltani, hogy otthon feltölthessem őket. De ezt meg kell szervezni. Komoly hajóhad kell hozzá, ami a szárazföldi sereggel együtt nagy teher. Főleg, ha a fenti gazdasági stratégiát betartod. Szóval én ajánlom neked ezt a játékstílust, mert szerintem élvezetesebb. Én is játszottam a sz*rok a szenátusra stílust. Ez jobban tetszik nekem. Nehezebb, mert korlátokat szab, és azon belül kell érvényesülnöd.
-
Grrrrrrr #8326 Ha kőfalas várat fogsz ostromolni, akkor majd engedi a ostromtornyok, létrák, és aknák építését. De kőfal ellen nem jó a kos. Én az aknát szeretem. -
Atta #8325 Egész jónak tűnik az új térkép. Neked mi a véleményed róla, használható? Éppen a párthusokkal nyomulok (a nehézlovasságuk - katafrakt figyelemreméltó) és azon mérgelődtem, hogy ha nem akarok szkíta területre lépni, akkor Campus Sakae-ból csak a Kaszpi-tengeren kerüsztül tudom lehozni a csapataimat hajóval délre, pedig sokkal egyszerűbb lenne a tengert keletről kerülni, persze ha lehetne. Csak azt nem értem az új térképbe, hogy kik laknak az új területeken.....mind lázadó? Meg az rendbe, hogy vannak új területek a térképen meg vannak rajta városok, talán még helyőrség is van, de pl. a domborzat, meg az új városok hogy vannak megcsinálva. Amikor csatázok az új területen vagy ostromolok minden olyan mint az eredeti részeken?
Még valami: szerintetek megéri felrakni a 4.0/4.1 modot? Csak mert olvasgattam hozzászólásokat más fórumokban és úgy tűnik még nem valami tökéletes mert elég sok hibát találnak benne így is, viszont élethűbbé teszi a csatákat (nehézségileg). -
ulrik #8324 ok, köszi
igen a kezdet nehéz mert akkor még nincs íjász meg lövös, de ha be lehet törni a falat akkor okés, én csak a kapukat próbáltam eddig -
#8323 Több rést törsz a falon, és mindegyikhez egy jó kis vegyes csapatot állítassz fel. (nem csak a kaput lehet ám betörni a cölöpváraknál) a védők nem tudnak mindenhová elég erős sereget állítani. Általában 1-2 csapat védekezik majd mindenütt. Ha vannak íjászaid ill skirmishereid, akkor a támadás előtt jól megszórod őket. Aztán ha valahol sikerült betörnöd, akkor azonnal segítesz a másik résnél ostromló seregednek egy gyors oldalbatámadással. Utána már gyorsan összeomlik a védelme. Ekkor jöhetnek a lovasok, akik a főtér felé menekülő védőket könnyen utolérik. :) Ha meg már vannak onagereid és ballistáid, akkor egyserű a dolog, először lövöd a falat, majd a védőket, amíg ki nem fogy a cuccos:) -
haxoror #8322 A fakerítéses városoknál lőd szét a népet onagerrel és íjászokkal, ja és ne csak egy oldalról támadj hanem inkább 2-3 oldalról. Ahogy lesz ballistád azt használd ostromnál, 3-4 rést lehet vele lőni a kerítésbe mielőtt kifogy a lőszerből és nem kell azon görcsölni hogy faltörőkos építgetés közben befut az ellen erősítése. A lényeg hogy csak akkor nyomulj be ha már elfogytak a nyílvesszők -
#8321 Hi all! Egy láma kérdés: Ha elfoglalok egy 24000 főst várost, és a lakosság lázadozik, meg a happiness 0%-on van, az ellen mit tudok csinálni? Ja, és nemrég kezdtem, a keresztelést hogy kell csinálni, nem jöttem rá? Ja és semmiféle modot nem használok... még. -
ulrik #8320 Meg az is érdekelne, hogy az országba, hogy lehet a bejövő leendő kormányzók számát növelni, hogy több jöjjön be -
ulrik #8319 kérdés:ha ostromoltok ilyen kisebb városokat és betöritek a kaput, akkor, ki ilyen taktikát alkalmaz, mert olyan szar nézni, hogy ott várnak rám a rohadékok hatalmas sereggel, azt nekem meg kettessével mennek be a népek azt ledarálják őket, jó néha nyerek is de tök gáz, hogy ott áll a teljes ellenséges sereg miközben az én gyalogságom max hármas sorba tud bevonulni a kapun azt jól körbeveszik a seregem többi része meg kintről nézi, azt az elhullottakon mennek át.
Szval érdekelne ki hogy megy be, mert próbálkoztam úgyis, hogy kétoldalról, meg hogy a lovassággal befutok a gyalogosai közé azt vissza, de ezt rossz nézni is:) -
haxoror #8318 -
haxoror #8317
Ezt már próbálta valaki? link -
haxoror #8316 Valaki hozzáértő meg tudná mondani hogy akkoriban a barbár népeknek volt-e olyan városa ami köré kőfalat építettek? -
haxoror #8315 thx, közben meglett a reform de elég volt a 24000 lakosság és a palace nem is kellett -
Gábor #8314 Imperial Palace -
haxoror #8313 A Marius reform és a testudo milyen épület meglétéhez kötődik?
(régen nyomtam rómaiakkal) -
haxoror #8312 Ha indításnál a játék elindítására gondolsz és ilyenkor kapcsol ki a monitor az lehet attól is hogy a default refresht nem bírja, vidkártya beállításnál fixáld 60Hz-re -
haxoror #8311 Jaja :D -
haxoror #8310 backspace -
#8309 A legújabb direct X van feltelepítve? -
ulrik #8308 A sereg kijelölt utvonalon el kezd haladni a térképen és ha mondjuk félrenyomok, akkor látom, amint halad a rossz irányba és nem tom, hogy kell "abortálni"
kipróbálom -
#8307 abortálás a visszavonást jelentené? van egy kéz ikon ill a delete gomb, ha jól emléxem azzal megállíthatod a kijelölt sereget. -
ulrik #8306 Igazad van:)
Csak nagy seregnél túl nagy a káosz
Sereg mozgását, hogy lehet abortálni?