Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fritz Von...
Szerintem meg az, ha nincs hadvezér. Sõt sereg sem... <#eplus2>

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Meg azt is már egy csomószor írtuk hogy a kampány megnyerése után NEM lehet mindenkivel mert egyes népek (Armenia, Pontus stb.) CSAK a moddal válnak játszhatóvá <#mf2><#idiota>

Más fórumokon néhányan túl könnyûnek találták a csatákat, még a legmagasabb fokozaton is. Nekik a hadvezéri kameramódot javasoltam. Szerintem sokat nehezít.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Jah hát igen easyn nagy hõstett......
badoer kolléga, hallga szavam. Amikor telepítetted a játékot - mert felteszem, te sem vagy kiválasztott, akinek telepítés nélkül fut a játék -, biztosan kérdezett valami Media Player 9-cel kapcsolatosat (futásidejû, azaz runtime cucc, ne is törõdj vele, mi az pontosan). Ez biza kell neki, mint egy falat kenyér. Add meg neki a boldogságot, az 1. CD valamely beszédes nevû alkönyvtárában külön megtalálod, klikkelj ott egy duplát. Meglátod, ahogy a cipõ a pasztát, a játék ezt a gondoskodást nagyon meghálálja.

Magic Boy
Ez tetszik nekimentem 25 lovassal 252 Gaul-nak és én 233-at öltem õk meg 1-et a gép szerint hõsies gyõzelmet arattam!

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Fritz Von...
Ezt a BF topicban úgy oldottuk(ták) meg az illetékesek, hogy baszott nagy HELP felirat villogott a tetején, ahol BFhelp.try.hu-ra mutatott a link. Tök hiába.

Fritz Von...
Ez szép volt. LOL! <#vigyor><#worship>

Ezt most komolyan kérdezed? <#falbav>

sziasztok.olyan gondom lenne hogy mikor megnyitom a játékot akkor sz eger kuzorral barmerre megyek ott marad a nyoma vagy mi.vegul az egeszképernyo tele van vele.mért csinálja ezt?
Yossarian
"Kösz,ha nem 37 oldallal ezelõtt lett volna akkor biztos megtalálom!"

Nah, próbaképpen beírtam a keresõbe, hogy "más néppel"
Az elsõ hozzászólás Árnyvadász linkje volt a modhoz. kb 5 másodperc alatt melgett. Fura dolog, mi? szal ennyit a 37 oldalról...

Nieleen

Magic Boy
Köszi!

Yossarian
legegyszerûbb, ha megnyered az elsõ kampányt és SPQR-en kívül mindenkivel lehetsz. Toom, hogy elõször írjuk ezt is...

Nieleen

Yossarian
SEGÍTSETEK MÁ!
MAGYARÍTÁS VAN VALAHOL? VAZZZZ?

Nieleen

Magic Boy
Kösz,ha nem 37 oldallal ezelõtt lett volna akkor biztos megtalálom!

Nem tudtam, hogy te már ihatsz sört 😊 Poént félretéve gyere te is, meg aki aktív résztvevõje a fórumnak. Ebbõl ne legyen sértõdés.
<#lama><#lama><#lama><#lama>

Köszöntjük tisztelt olvasóinkat!

A lámaképzõ újabb adásában arról lesz szó, hogy ha valaki keres valamilyen témában itt a RTW szobában, akkor legyenszíves lemenni a lap aljára és a keresõbe megadni a kulcsszót amit keres, majd a MEHET gombot nyomja meg. Ennek a folyamatnak az idõtartama minimális. Azért a kockázatok és mellékhatások tekintetében el lehet olvasni a tájékoztatót. Ezután lássanak csodákat megjelennek azok a hozzászólások, melyekben a lámák számára meglepõen jól felépítve szerepel az infomáció amit kerestek.

Köszönjük kedves olvasóink türelmét, reményeink szerint csak egy hónap múlva kerül sor az újabb adásra. Ha elõbb az sem baj, maximum keresztelünk elõtte egy kicsit.

Ehhh...

<#lama><#lama><#lama><#lama>
Nem azért de ez nagy szemétség.......Elég sokat irtam a forumra ha szerintetek egy jol sikerült sem volt benne akkor........<#gonosz2><#gunyos1><#wave>
#3162-es hozzászólásnál ott a link. Ez volt az utolsó.
Magic Boy
Nekem is válaszoljon valaki légyszives(6996)!

Kösz.

<#eljen><#eljen><#eljen><#eljen> Zsír!!!
<#banplz> <#idiota>

Ez az élet nem a fán csüngés.:)

Bocsesz, nem tudtok angolosítást a programhoz? Mert nekem magyarul van meg, de kipróbálnám angolul is. Köszi.

Naív...<#pardon1>

Halvány fogalmam sincs róla. Timur jobban szokott azon az oldalon mászkálni, õ hozta anno Andy hírét is a csapatnak.

Basszus tényleg én lennék a 7000. hozzászólás!
Mondjuk sokkal szívesebben írtam volna le hogy milyen nehézségek árán vettem be Memphist ami a 7000. hozzászólást minõsítette volna vmennyire de ez van sajna!
Majd a 8000.-re odafigyelünk már!
<#wink>

Szia Akárki! Hadd kérdezzek valamit, hátha tudsz róla. A magyarosítás honlapon a RTW kivan húzva... Andy féle honosítás nem is lesz? Csak a tietek? Thx.
Csacsi
Ha ezt a keresõbi írod ott lent, akkor találsz, és nem kell várni.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Nem hiszem el. #7000.. elúszott... Ráadásúl mire? Félek a #8000-et már csak jövõre érjük el... <#rinya>
http://nismaster.fx3.hu

Persze hogy van de még nem teljes!Ezért mondtam hogy olvass vissza, mert szinte naponta megkérdezik az emberek ahelyett hogy egy picit olvasnának a hozzászólások, között ezáltal olyan információkra is szert téve ami a késõbbiekben hasznos lehet, elkerülendõen az újjabb bugyuta kérdéseket.

Tudtok?<#conf>

Magyarosítás!!!!

Csak egy picike fáradtságot kellene venned hogy visszaolvass vagy a keresõbe beírd!!!!!!!!!!

Vagy amikor az egyik onagger a másikat találja el!!!
Az a nem egyszerû!<#banplz>

Csak mire nekem oda kerülnek az ijjászaim hogy nagy komoly csatát vívjanak mind olyan fullos és tápos hogy nacsak.
Folyamatos gyakoroltatom õket rebellis csapatokon.
Azoknak nem mindíg van lovasságuk.Pár ütközet és mehetnek a mélyvízbe.
Onnan meg adnak az ellennek!<#smile>

"Ezzel szemben én imádom az onaggereket, rendes csatában is használni.Iszonyat komoly veszteségeket tud okozni az ellennek,bár nem céloznak vmi túl jól de csak az a pár lövés találjon be!!!"

Én azt imádom, amikor az onager a légióim fejére dobja az égõ-olajas kis lövedékét

<#idiota>

Magic Boy
Ahoz,hogy a rómaiakon kívül mással is lehessek mit kell letölteni(Melyik modot?)?

Hello. Tudtok a Rome-ra magyarosítást?

Fritz Von...
Igen ám, de azért a gép se hülye. Nyílt terepen például soha nem állítok íjászokat elõre. A gép általában a lovassággal fog rohamot indítani az íjászok ellen. Ezek meg annyira azért nem gyorsak.

Én inkább úgy állok fel, hogy elõretolok 2-3 lándzsás egységet szépen elnyújtva, hogy nagy fronton tudjanak védelmet állítani az ellen lovasságának. Mögéjük beteszek egy íjász - egy közelharci egység felállásban egységeket. A lovasságot pedig a két szélre teszem V alakban, illetve egyet hagyok hátul is a vezér mellett normál felállásban.

Ez az általános. Persze ha az íjászok már elit egységek, akkor lehet bátrabban elõretolni õket, mert akkor tényleg überdurván tizedelik az ellent.

Fritz Von...
Látod Wallen? Ha egyszer belekezdünk egy játékba úgy igazán, akkor annak együtt ivászat a vége... 😊)))

Mert ugye azt tudni kell, hogy Wallennel együtt Bf klánban vagyunk (bár én a Rome miatt hanyagolom). Persze más-más csapatban, de ismerjük jól egymást. A legutóbbi Bftalin egy külön Rome sarkot alakítottunk ki. <#vigyor>

Nos csak annyit tennék hozzá ehhez az ijjász témához a programhoz kapcsolódva, hogy vmi iszonyat jó egység szerintem.
Nekem mindíg van vagy 6 csapat ijjász a fõseregben kivéve ha ostromlok akkor vagy 4.
Nem volt olyan sereg aki nem hátrált volna meg.
Gondoljatok bele a 6 csapat ijjász legelõre két sorban és iszonyat sprintelve az ellenség elé amíg a többi egységem várakozik hátúl.
Amint lõtávolba értek folyamatos tûz.
Olyannyira legyengíti az ellenfelet hogy min 3 csapat máris fix morálvesztés és szalad haza.
Ne felejtsük el hogy nagyon gyorsak és folyamatosan hátrálnak és tüzelnek.
Majd pedig ha visszaértek a gyalogos vagy lovass egységeimhez akkor mögéjük szintén két sorban majd várnak.
A nehézgyalogság/lovasság ekkor frontális támadást intéz az ellenre de közben az ijjáaszok is lõnek.
Jó hogy saját ember is esik áldozatúl de ahhoz képest minimális.
Az ellenség egyböl morálvesztés majd szépen hátrálás közben levágják õket a lovasok.
Hol van ettöl használhatóbb és eredményesebb taktika?
És mindíg bevállik mutatva azt hogy mostmár nunmídia emp/emp fokozaton lassan de biztosan a virágkorát fogja élni ha Memphis is behódol amire igen nagy az esély!De amiért olyan sokáig kitartottak tuti keresztelés vár rájuk!<#eplus2>
Ja mondhatjátok hogy az ellenség egyböl lovasokat küld az ijjászokra.Meg is szokott történni.
ebben az esetben a teendõ az összes ijjász csak a lovasokat lövi.
Nagyon ritka hogy elérjék õket.480 ijjász VS 45 lovas(max).
Esélytelenek.<#awink>
Az onaggerek lehetnének a nagy ellenfeleik de ezeket a gép nem alkalmazza, illetve az ellenséges ijjászok de azokból a gép csak 1-2 csapatot használ általában.
Ezzel szemben én imádom az onaggereket, rendes csatában is használni.Iszonyat komoly veszteségeket tud okozni az ellennek,bár nem céloznak vmi túl jól de csak az a pár lövés találjon be!!!

Fritz Von...
Ohh... Te egy igazi Úr vagy! 😊))

Hogy hagyhatnám ki az írást ezek után. Akkor is él az ajánlatod, ha netán elviszem haza a 7000-et? <#mf2>

Üdv!

Új fiú vagyok ezen a fórumon. De a játékban nem. Bár ezeket a MODosításokat nem ismerem igazán. Eddig egyik sem keltette fel az érdeklõdésemet igazán.

Egy tévhitet szeretnék eloszlatni, amit itt olvastam az imént. Mégpedig azt, hogy ha retainelsz, akkor nem csökkent a tapasztalati pont. Én is ebben a hitben voltam, amíg a kézikönyvet el nem olvastam. Márpedig ebben az van, hogy ha két egységet összevonsz, sorozással feltöltesz, akkor kiegyenlítõdik. Ezután figyeltem erre, és valóban. Ha egy egységem eléggé leharcoltá vált, és soroztam hozzá, akkor elvesztett egy gerendát, vagy az ezüstbõl bronz lett.

Wallen, Fritz Von, zizzenet, Viharlovag társulatra gondolok itt elsõsorban. Az még nem anyagi csõd... 😊 No majd ha sorkerül rá, akkor beszélünk róla. Részemrõl okés a dolog.
Hozhatom a kedvenc korsómat?

Wallentinus

Ok. Szerintem leszünk vagy 200-250-en <#papakacsint>.

Komolytalan bagázs 😄 Mind1, ha talizunk élõben vendégeim vagytok egy sörre... Ez fix.
Szar a játék. Most már írhatom a számlaszámom?<#smile>