Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
Nah, próbaképpen beírtam a keresõbe, hogy "más néppel"
Az elsõ hozzászólás Árnyvadász linkje volt a modhoz. kb 5 másodperc alatt melgett. Fura dolog, mi? szal ennyit a 37 oldalról...
Nieleen
Nieleen
Köszöntjük tisztelt olvasóinkat!
A lámaképzõ újabb adásában arról lesz szó, hogy ha valaki keres valamilyen témában itt a RTW szobában, akkor legyenszíves lemenni a lap aljára és a keresõbe megadni a kulcsszót amit keres, majd a MEHET gombot nyomja meg. Ennek a folyamatnak az idõtartama minimális. Azért a kockázatok és mellékhatások tekintetében el lehet olvasni a tájékoztatót. Ezután lássanak csodákat megjelennek azok a hozzászólások, melyekben a lámák számára meglepõen jól felépítve szerepel az infomáció amit kerestek.
Köszönjük kedves olvasóink türelmét, reményeink szerint csak egy hónap múlva kerül sor az újabb adásra. Ha elõbb az sem baj, maximum keresztelünk elõtte egy kicsit.
Ehhh...
<#lama>#lama><#lama>#lama><#lama>#lama><#lama>#lama>
Ez az élet nem a fán csüngés.:)
Mondjuk sokkal szívesebben írtam volna le hogy milyen nehézségek árán vettem be Memphist ami a 7000. hozzászólást minõsítette volna vmennyire de ez van sajna!
Majd a 8000.-re odafigyelünk már!
<#wink>#wink>
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Az a nem egyszerû!<#banplz>#banplz>
Folyamatos gyakoroltatom õket rebellis csapatokon.
Azoknak nem mindíg van lovasságuk.Pár ütközet és mehetnek a mélyvízbe.
Onnan meg adnak az ellennek!<#smile>#smile>
Én azt imádom, amikor az onager a légióim fejére dobja az égõ-olajas kis lövedékét
<#idiota>#idiota>
Én inkább úgy állok fel, hogy elõretolok 2-3 lándzsás egységet szépen elnyújtva, hogy nagy fronton tudjanak védelmet állítani az ellen lovasságának. Mögéjük beteszek egy íjász - egy közelharci egység felállásban egységeket. A lovasságot pedig a két szélre teszem V alakban, illetve egyet hagyok hátul is a vezér mellett normál felállásban.
Ez az általános. Persze ha az íjászok már elit egységek, akkor lehet bátrabban elõretolni õket, mert akkor tényleg überdurván tizedelik az ellent.
Mert ugye azt tudni kell, hogy Wallennel együtt Bf klánban vagyunk (bár én a Rome miatt hanyagolom). Persze más-más csapatban, de ismerjük jól egymást. A legutóbbi Bftalin egy külön Rome sarkot alakítottunk ki. <#vigyor>#vigyor>
Nekem mindíg van vagy 6 csapat ijjász a fõseregben kivéve ha ostromlok akkor vagy 4.
Nem volt olyan sereg aki nem hátrált volna meg.
Gondoljatok bele a 6 csapat ijjász legelõre két sorban és iszonyat sprintelve az ellenség elé amíg a többi egységem várakozik hátúl.
Amint lõtávolba értek folyamatos tûz.
Olyannyira legyengíti az ellenfelet hogy min 3 csapat máris fix morálvesztés és szalad haza.
Ne felejtsük el hogy nagyon gyorsak és folyamatosan hátrálnak és tüzelnek.
Majd pedig ha visszaértek a gyalogos vagy lovass egységeimhez akkor mögéjük szintén két sorban majd várnak.
A nehézgyalogság/lovasság ekkor frontális támadást intéz az ellenre de közben az ijjáaszok is lõnek.
Jó hogy saját ember is esik áldozatúl de ahhoz képest minimális.
Az ellenség egyböl morálvesztés majd szépen hátrálás közben levágják õket a lovasok.
Hol van ettöl használhatóbb és eredményesebb taktika?
És mindíg bevállik mutatva azt hogy mostmár nunmídia emp/emp fokozaton lassan de biztosan a virágkorát fogja élni ha Memphis is behódol amire igen nagy az esély!De amiért olyan sokáig kitartottak tuti keresztelés vár rájuk!<#eplus2>#eplus2>
Ja mondhatjátok hogy az ellenség egyböl lovasokat küld az ijjászokra.Meg is szokott történni.
ebben az esetben a teendõ az összes ijjász csak a lovasokat lövi.
Nagyon ritka hogy elérjék õket.480 ijjász VS 45 lovas(max).
Esélytelenek.<#awink>#awink>
Az onaggerek lehetnének a nagy ellenfeleik de ezeket a gép nem alkalmazza, illetve az ellenséges ijjászok de azokból a gép csak 1-2 csapatot használ általában.
Ezzel szemben én imádom az onaggereket, rendes csatában is használni.Iszonyat komoly veszteségeket tud okozni az ellennek,bár nem céloznak vmi túl jól de csak az a pár lövés találjon be!!!
Hogy hagyhatnám ki az írást ezek után. Akkor is él az ajánlatod, ha netán elviszem haza a 7000-et? <#mf2>#mf2>
Új fiú vagyok ezen a fórumon. De a játékban nem. Bár ezeket a MODosításokat nem ismerem igazán. Eddig egyik sem keltette fel az érdeklõdésemet igazán.
Egy tévhitet szeretnék eloszlatni, amit itt olvastam az imént. Mégpedig azt, hogy ha retainelsz, akkor nem csökkent a tapasztalati pont. Én is ebben a hitben voltam, amíg a kézikönyvet el nem olvastam. Márpedig ebben az van, hogy ha két egységet összevonsz, sorozással feltöltesz, akkor kiegyenlítõdik. Ezután figyeltem erre, és valóban. Ha egy egységem eléggé leharcoltá vált, és soroztam hozzá, akkor elvesztett egy gerendát, vagy az ezüstbõl bronz lett.
Wallentinus